IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

България е най-бедната страна в Европа!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
    Джей досега такива неща са правели само комунистите преди 60 години.ма и техните глави увряха.Мен не ме е страх че някой ще ми вземе къщата земята и добичетата.Щото освен да ги изяде друго няма какво да направи.После нали разбираш какво ще яде.На мен досега никой политик не ми е пречил да копая сея ора и доя.И не вярвам да ми попречи.Искам да ми пратят Мургина щото излезе много яка кака с нея ще пасем и доим добитъка.ще и сложа една шапка каубойка.
    Прав си. Все още селото не е нападнато така като бизнеса в града. Но смяташ ли че това ще е вечно? Че още утре могат да сложат данъци и там, а някой ХЕИ инспектор да те накара да си заколиш всичко добичета. Само въпрос на време е. Преди се грабеше държавата, после започна грабеж върху гражданите и частния бизнес които не е на техни хора. Какво остана? Селото ... Само е въпрос на време да започне да се посяга и там. Най-малкото наясно ли че смесения магазин в селото ти примерно е против абсолютно всякакви норми? И само е въпрос на желание да се затвори, така че за един кибрит да се налага да ходиш в града.
    Не мисли, че живееш на изолиран остров. Когато пламне чума тя стига навсякъде.
    Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
    Отговорил си си сам - спазват правилата, работят и не се оплакват.
    Ами там има правила, а тук няма. Тук всяко правило е предпоследно. Само погледни колко пъти примерно за 21 години, се променяха данъчните закони.
    Last edited by Jay Gould; 26.01.2011, 18:00.
    http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
      Доказателство за това са стотиците хиляди успели българи в чужбина. Как така същите тези мързеливци навън работят и спазват правилата, а тук не?
      Как така българин беден тук, там за 5 години става собственик, има спестявания, има бизнес?
      Отговорил си си сам - спазват правилата, работят и не се оплакват.

Коментар

• Джей досега такива неща са правели само комунистите преди 60 години.ма и техните глави увряха.Мен не ме е страх че някой ще ми вземе къщата земята и добичетата.Щото освен да ги изяде друго няма какво да направи.После нали разбираш какво ще яде.На мен досега никой политик не ми е пречил да копая сея ора и доя.И не вярвам да ми попречи.Искам да ми пратят Мургина щото излезе много яка кака с нея ще пасем и доим добитъка.ще и сложа една шапка каубойка.

Коментар

• +1

Подкрепям Jay Gould
          Мнението има аналитичен характер и НЕ ПРЕДСТАВЛЯВА препоръка за ВЗИМАНЕ на инвестиционно решение!

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
            ..
            7.Втори сме по брой на минерални извори в Европа след Исландия
            ...
            Да си дойдем на думата.. Хайде опитай се да вземеш минерален извор и да бутилираш вода или да правиш център за лечение.
            В Исландия ако забиеш сонда в земята си и бликне гореща вода, твое право е да я ползваш, да правиш парник за банани (Исландия е голям износител на банани) или басейн за училището на децата си. Тук обаче това е невъзможно.
            Тези горе казват какво може и какво не! Те ти казват дори какво може да имаш. Смяташ ли, че както си на село си в безопасност? Че още утре могат да ти вземат и къщата и земята и всичко или да ти сложат такива такси, че сам да се откажеш от тях.

Рибата се вмирисва от главата. Доказателство за това са стотиците хиляди успели българи в чужбина. Как така същите тези мързеливци навън работят и спазват правилата, а тук не?
            Как така българин беден тук, там за 5 години става собственик, има спестявания, има бизнес? Всичко опира до средата.
            Значи тук нещо горе е силно сбъркано и трябва да се реже. Както казах, на властта тук трябва да и се отрежат ръцете, за да не може да руши това което се създава.
            http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Хаирсъзов да не спорим.България не е най бедната страна в Европа.Защото:
              1.На наша територия не са водени кръвопролитни и разрушителни войни от освобождението.Изключвам бомбардировките над София и още два града през 1943г.
              2.Няма големи земетресения с огромни разрушения и жертви
              3.Няма опустошителни наводнения.
              4.Бог ни е дарил с прекрасни равнини реки плодородна земя в която всичко се ражда
              5.Определил е за нас страхотни планини Балкана Рила Пирин Витоша невероятните Родопи и Странджа.
              6.На всичкото отгоре имаме и море на което температурите през лятото не са 100 градуса.
              7.Втори сме по брой на минерални извори в Европа след Исландия
              8.Наследници сме на земи с богата история традиции и фолклор.
              9.Невероятно географско положение и климат с 4 сезона.
              Причината да сме бедни е на друго място.Бедни сме защото сме в противоречие с това което ни е отредено.Бедни сме щото сме мързеливи и неграмотни.Бедни сме щото сме тарикати.Причината е в нас самите.Аз не се смятам за беден.Мисля си че повечето реват че са бедни щото нямат апартаменти в София и Варна с изглед към Витоша и морето.И щото няма работа в тези два града за 3 бона поне и шефове.

Коментар

• Първоначално изпратено от Хайърсъзоff Разгледай мнение
                .....
                Статия силно казано, просто написах това което мисля и мисля наистина, че ако капиталовите ресурси на нацията не се източваха всеки месец безжалостно, то България отдавна щеше да е ако не на нивото на Чехия или Словакия, то до това на Хърватска.
                Българинът има нужда просто да го оставят за малко на мира. Поне няколко, поне 5-10 години да не го барат, да не го притесняват, да не го карат всяка сутрин да се чуди какво се е променило и какво ли ново са измислили за да го мачкат, да се опитват да го окрадат или да го изнервят.
                Да му позволят без да го притесняват да си прави бизнеса, или да си работи на заплата, но да може да ПЛАНИРА бъдещето си.
                Същата сигурност и възможност за планиране искат и чуждите инвеститори.
                Нещо невъзможно сега, където всяко държавно решение е предпоследно и всички решения се се променят всеки ден и се вземат само с една цел - Грабеж!*

*Защо например не са усвоени голяма част от Еврофондовете? Защо въпреки директивите от ЕС няма пречиствателни станции за битови и промишлени отпадъчни води във всяко населено място с над 10 000 души?
                Причината е много проста. Ако от нещо което ще се прави, няма как да се открадне, то не се прави!
                Last edited by Jay Gould; 26.01.2011, 17:34.

Коментар

• Не знам защо политиците не вкарат в политическите си платформи преди изборите по измерими показатели - например покупателна способност на хората измерена от Евростат! А не такива, които са трудно измерими, като корупция и т.н. Например каква покупателна способност ще има българина през 2020 или поне докрая на мандата!

Коментар

• http://angelyordanov.blogspot.com/20...g-post_29.html

Коментар

• Ние сме и доста объркани като народ, като мислене изцяло...
                      Размазани са всякакви традиции във всякакви области, хората не си защитават правата защото не знаят че ги имат, тези които знаят че имат права не знаят как, тези които знаят как - не могат, не им се разрешава... да не би случайно и друг да не си ги потърси по същия начин и да спечели...за това може да се вини комунизма, но за случващото се в момента вече няма извинение, българчито си е гадинка, то не дава на другото българче да дръпне, то ще го пордаде на другарчето си от Украйна, но няма му да позволи да дръпне...
                      Да, крадът ни и ни лъжат, защото знаят че ще позволим!

Между другото имаш много яка статия която мисля че е за тук...

Коментар

• Първоначално изпратено от Хайърсъзоff Разгледай мнение
                        ..Като искаме по-добър живот ще трябва да си го изградим..
                        Ние градим, те рушат. Ние пак, те пак рушат. И така от 21 години! Политиците ни приличат на деца олигофренчета. От тях полза не е имало, а само вреди.
                        За чий, например му бе на кабинетът да качва цените на ток, газ, да пипа данъци и акцизи? Да взема пари от гражданите си за да ги дава на свой хора! Трябва да се отрежат тия ръчички, за да не могат да барат повече и да не си играят с кибрит! Това обаче по мирен път не може да се промени. Явно, за 21 години не се получава. Никой няма да пусне кокала и да остави гражданите си да си градят бъдещето и без да ги граби без бой.
                        За мен пътя с е само в създаване на Национална гвардия като тази във Франция по време на революцията и тази в САЩ преди и сега. Гарант за правата на собственост и няма да позволи на никой да посяга на парите имотите и свободите на гражданите.
                        Немците имат една поговорка:
                        Когато правото се превърне в безправие, съпротивата е задължителна
                        Last edited by Jay Gould; 26.01.2011, 16:59.

Коментар

• http://news.ibox.bg/opinion/id_2062471496

Коментар

• http://zonata.do.am/news/zashho_blga.../2010-10-18-17

Коментар

• Така така...Важното е да се назове проблема, не да се прикрива..Никой до сега от избраните от нас водачи не е застанал да го назовеи да го промени... не да обещае просто..то е ясно че от всеки поединично зависи също в голяма степен.Важно е и кого избираме да ни представлява в управлението, важно е как се държим един с друг, не само в чужбина,важно е какви ценности се толерират!
                              При всички положения е важно въпроса да стои на челно място, от това зависи разрешаването му, а това интресува всеки предполагам.
                              Като искаме по-добър живот ще трябва да си го изградим, а дали ни помагат или ни спъват и как става това - трябва да се знае!
                              Относто стремежите за персонално развитие-лошо няма, лошото идва когато се докоснеш до СИСТЕМАТА...

Коментар

• Първоначално изпратено от greedforsuccess Разгледай мнение
                                Някои хора вместо да недоволстват и да се оплакват, действат по този въпрос да се реши, било чрез повишаване на квалификацията, било чрез смяна на местожителство там, където ще бъде по-добре осигурени и където идеите им ще бъдат по-високо оценени и т.н.
                                Това с оплакването води предимно до деградация.
                                Или се Учи, развива и осъвършенства или се отпада, не че при първият вариант пак не се отпада, но е по-трудно
                                A ние с пендзииките ко да праим а
                                За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него

Коментар

Working...
                                X