Първоначално изпратено от LANDLORD 31
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
България е най-бедната страна в Европа!
Collapse
X
-
http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
-
Първоначално изпратено от all_trader Разгледай мнениетолкова жени като във Варна не съм виждал никъде . четох няква класация на американско списание за топ 10 на градовете с яки жени - - Варна беше на 4-то място
Половината са гейове. Но щом не ти е направило впечатление...............
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеЧе какво ти пречат мутрите и да ги има? Ако нямаш вземане даване с някой вид нелегален бизнес, никой няма да те пипне. Тук не се бият и не вадят пищови, поне не пред хората. Неприлично е някак. Мацките също никой не ги закача по заведенията. А кметът, да. Обаче Кирчо Светулката е след тоя в Несебър. Колкото и да се старае оня бие всички. Що още не са арестувани, само правителството и прокуратурата в столицата знаят.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Optic Разгледай мнениеВарна е най-мутренският, най-корумпираният, най-застроеният и най-скъпият град в България. За 20 години го превърнаха от зелената и просторна морска и културна столица на републиката, в Содом. Чудя ти се какво още правиш там...Last edited by Jay Gould; 31.01.2011, 00:49.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеЗнам Но и както казах имам доста познати които живеят край града, към златните или след Аспарухово. Баджанакът си купи джип точно защото като завали не може да си заведе детето на училище и сам да си иде до офиса. А е не на 15, а на 5 км. от центъра. На Траката, в къща за чудо и приказ, с панорама, голям парцел, басейн, с всичко, но най-близкия, голям супер е Пикадили на Почивка. Както казах има и си много плюсове, но си има и минуси. Само месечния разход за гориво за него и за колата на жена му е доста дебел. А малкият дори на тренировки да иска да иде се налага някой да го кара и връща.
За Владиславово, не си много прав. Далече са, но поне имат през 5 мин. транспорт, поне тия в центъра на квартала. А сега и ги налазиха със всякави супери от всички вериги.
Иначе и ти и Пешо сте прави. Казвам само, че това са си разходи и време които е добре човек да има предвид
ПС: В Аврен не съм ходил от години. То май щеше да става английско село.. Не знам какво стана. Скоро обаче бях в Белослав и леко завидях на познатите там. В двора им от фази и пауни, до японски петлета. Двете прасета бяха станали на мезета и две буренца с ракия отлежаваха"Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."
Коментар
-
Първоначално изпратено от master of the seven seas Разгледай мнение..
Проблемът е колко коли имате
ПС: Покрай Ритуалната имаш и доста други магазини .
Често ме мързи да ида дори до някое от Пикадилитата, нищо, че са на по 200 метра, и пазаря в някоя от бакалиите наоколо.
Сега си мисля, не може да нямате супери във вашия район?! Защо биеш път чак до Била?http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеЗнам Но и както казах имам доста познати които живеят край града или към златните. Баджанакът си купи джип точно защото като завали не може да си заведе детето на училище и сам да си иде до офиса.
А е не на 15 а на 5 км от центъра. На Траката, в къща за чудо и приказ. С панорама, с всичко, но най-близкия, голям супер е Пикадили на Почивка. Както казах има и си много плюсове, но си има и минуси.
За Владиславово, не си много прав. Далече са, но поне имат през 5 мин. транспорт, поне тия в центъра на квартала. А сега и ги налазиха със всякави супери от всички вериги.
Аз живея до Ритуална зала и най близкият голям супер е Била на образцов дом.Така че дали ще мина 5км или 1км,пак съм с колата.
То така или иначе пазаруваш с колата,след работа така че няма голямо значение супера.
По-важно е училището и развлеченията, особено за децата.А това че Владиславово има на 5мин транспорт е перфектно, обаче да стигнеш до работата си(обикновено в центъра) е над половин час,а от Здравец е 20мин. Да не говорим че вечер пак си със собствен транспорт,тъй като автобусите са май до 22:30(поне бяха)
Проблемът е колко коли имате
Коментар
-
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнениеТова е като послепис. Извинявам се на всички участници в тази много хубава тема, че ви занимавам с моя спор с въпросната личност. Но такива като него не трябва да остават без реакция, защото оспамват всяка тема.
И изобщо ти имаш ли и най-малката представа как се води нормален политически дебат. Не, нямаш, защото никога не си имал възможността да живееш нормален живот. В основата на твоето отношение към политическия противник са годините, прекарани в казармата, приятелството ти с агентите на ДС, неразбирането, че не правителството на Герб е виновно за неуспеха ти в бизнеса. Е, като не можеш нещо, не се опитвай да го заменяш с друго. Не ти се получава.
Коментар
-
Първоначално изпратено от master of the seven seas Разгледай мнениеКогато има повече хора в селото, автоматично идва и лекар и аптека и магазин и.т.н. Ако не си ходил скоро към Аврен,през магистралата,мини и виж селата окло пътя - Бенковски,Здравец а и самият Аврен. Дори и на разклона преди Бенковски има едно огромно селище,без име,където хората си живеят целогодишно и си ходят на работа без проблем. Ако ги сравниш със Владиславово, по-близо са и по лесно стигат до центъра.
Все повече хора почват да мислят като бати Пешо нещо което наистина е добре. А пък и да живееш в голям град,не значи че имаш медицинска помощ. Примерно гр.Бургас НЯМА съдов хирург. Ако имаш разширени вени,май е по-добре да живееш в село около Варна,отколкото във Бургас.
А и не ти трябва джип.Има толкова много коли,че зимата специално от с.Здравец се стигаше по-лесно до болницата,от колкото от Владиславово.Да не говорим че много хора,живеещи по пътя Варна - Златните се местят в този непренаселен район. Я пробвай да купиш нормална къща в Здравец или Бенковски???? Проблемът е с училището, ама ако си във Владиславово или Галата, разстоянието до централните(добрите) училища е по-голямо.
Иначе и ти и Пешо сте прави. Казвам само, че това са си разходи и време които е добре човек да има предвид
ПС: В Аврен не съм ходил от години. То май щеше да става английско село.. Не знам какво стана. Скоро обаче бях в Белослав и леко завидях на познатите там. В двора им от фази и пауни, до японски петлета. Двете прасета бяха станали на мезета и две буренца с ракия отлежавахаLast edited by Jay Gould; 30.01.2011, 21:50.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеТова, че сме на различни мнения не значи, че не можем да се разберем по някой неща. Ще ти посоча причината. Ако работата ти в града, транспорт. Сметни месечните разходи за кола или автобус, дори ако пътуваш по 22 дни в месеца по 15км., и ги умножи по 1 година. Тук нещата не опират до риск. Къщата иска и много повече грижи и отнема много повече време от един апартамент. Ако работиш някъде по 8 часа, и пътуваш още 1-2 като се прибереш се налага още.
Имам братовчед, работи и живее в града, има и къща в едно близко до Разград село. Откак го помня все работи - телета, прасета, още по живково време се хвана. Е, богат не е станал. Не е беден, но не е и богат, а малко по голям от мен се е сдухал от работа.
ПС: имам и доста познати с къщи край Варна. Някой си купиха джипове защото нали се сещаш, че зимата с лека кола си за никъде ако се налага да отидеш до града за да работиш. Да, ама и това си има минуси. Един лагер, по цени на едро е 200 $
Според мен дали можеш да идеш да живееш край града, в къща и дали можеш да си позволиш да живееш в идеалния център си има и две страни. И двете си имат и плюсове и минуси. Къщата е нещо чудесно, но ако ще пътуваш половин-един час за един аспирин е добре да си помислиш дали може да си го позволиш и дали ще ти е удобно.
Когато има повече хора в селото, автоматично идва и лекар и аптека и магазин и.т.н. Ако не си ходил скоро към Аврен,през магистралата,мини и виж селата окло пътя - Бенковски,Здравец а и самият Аврен. Дори и на разклона преди Бенковски има едно огромно селище,без име,където хората си живеят целогодишно и си ходят на работа без проблем. Ако ги сравниш със Владиславово, по-близо са и по лесно стигат до центъра.
Все повече хора почват да мислят като бати Пешо нещо което наистина е добре. А пък и да живееш в голям град,не значи че имаш медицинска помощ. Примерно гр.Бургас НЯМА съдов хирург. Ако имаш разширени вени,май е по-добре да живееш в село около Варна,отколкото във Бургас.
А и не ти трябва джип.Има толкова много коли,че зимата специално от с.Здравец се стигаше по-лесно до болницата,от колкото от Владиславово.Да не говорим че много хора,живеещи по пътя Варна - Златните се местят в този непренаселен район. Я пробвай да купиш нормална къща в Здравец или Бенковски???? Проблемът е с училището, ама ако си във Владиславово или Галата, разстоянието до централните(добрите) училища е по-голямо.
Коментар
-
Първоначално изпратено от master of the seven seas Разгледай мнениеАко съм сигурен че ще си направиш сепуко, веднага ти пра6там ме4а. А за Джей не си прав,ама е много дълго. И честно, ти излизаш извън добрият тон много често.А в сравнение с твойте нападки, гигов си е английски лорд,поне не обижда заради спорта
е чак като англичанин не. Отначало и аз съм си изтървал няколко пъти нервите, но ако видя, че не съм справедлив, съм се извинявал. От два-три месеца обаче се опитвам да се държа прилично към съфорумците. Не и към крадливите бандити на власт. Обаче във всички случаи съм излагал някакви факти и към тях моята интерпретация. Не твърдя, че винаги съм прав,но винаги съм готов за съдържателен спор. Стига аргументите да се основават на факти, публикации, логика и т.н. а не на местожителството на събеседника, професията му и най-обикновени обиди, с които си служи личността с никове Софиянец80, diletant, Йосиф, запалка и The_only_one.
Понеже не си се появявал скоро във форума да те светна относно сегашния му ник.
Той се появи на 24.01.2011 г с този пост.
Първоначално изпратено от Софиянец8024.01.2011, 10:25
Абе аз съм нов тука, чета отскоро, ама ти май ревеш най-много. Кво ти е бе, да не ти е секнала далаверата при герб.
какъв си по професияя? С какво се занимаваш?
И със последния му пост към теб си спомня един мой спор, който водих с diletant преди месеци.
Първоначално изпратено от Софиянец80Речникът на Гигов беше публикуван преди месеци - отвратителен. И към политици, и към съфорумци.
И как така личността наричаща себе си Софиянец80, след като е отскоро във форума знае за моя спор тогава с дилетант? Че и подробности
И към политици, и към съфорумци.
И призовавам въпросната личност...... да се отнесе към модераторите, ако съм извършил нещо нередно.
Но от своя страна аз моля модераторите да проверят IP адресите, от които се е регистрирала тази личност. И да преценят кой нарушава правилата на форума, тя или аз.Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеДжей нещо не се разбираме с теб.Не съм радетел на насилствено връщане на когото и да било на село.Чудя се защо примерно хората не искат да си направят къщи в 15км зони на големите градове а предпочитат мизерни апартаменти.И защо всички които живеят на село трябва да се занимават със земеделие.Не разбирам защо така мислите?Защо примерно да не се произвежда нещо да речем например ръкавици пирони цветарници въобще кой каквото умее?Според мен защото българина не желае да мисли и рискува.Той обича някой друг вместо него да прави това.И разбира се да го псува и да му вика изедник щото не му дава колкото иска.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеДжей нещо не се разбираме с теб.Не съм радетел на насилствено връщане на когото и да било на село.Чудя се защо примерно хората не искат да си направят къщи в 15км зони на големите градове а предпочитат мизерни апартаменти.И защо всички които живеят на село трябва да се занимават със земеделие.Не разбирам защо така мислите?Защо примерно да не се произвежда нещо да речем например ръкавици пирони цветарници въобще кой каквото умее?Според мен защото българина не желае да мисли и рискува.Той обича някой друг вместо него да прави това.И разбира се да го псува и да му вика изедник щото не му дава колкото иска.
Ако работиш някъде по 8-9 часа, и пътуваш още 1-2 като се прибереш, се налага още.
Имам братовчед, работи и живее в града, има и къща в едно близко до Разград село. Та той е така.. На село - после в Разград и пак обратно. Откак го помня все работи - телета, прасета, царевици, жито, още по живково време се хвана по разните укази. Е, богат не е станал! Цял живот се спука от бачкане, има какво да яде но не е богат. Не е беден, но не е и богат, а малко по голям от мен се е сдухал от работа. Море ли? Ха.. че той лятото бачка.. зимата пак.. нали е хем на село, хем работи и друга работа.. Отиде няколко пъти в чужбина, да и през ден звъни - Как са телетата? ааа.. ех че не мога да се прибера веднага..
Да му имам и живота, да ти кажа.. Има и поговорка.. с много работа гърбав се става, но не и богат. За парите е нужно и друго освен бачкане.
ПС: имам и доста познати с къщи край Варна. Някой си купиха джипове защото нали се сещаш, че зимата с лека кола си за никъде ако се налага да отидеш до града за да работиш. Да, ама и това си има минуси. Един лагер, по цени на едро е 200 $
Според мен дали можеш да идеш да живееш край града, в къща и дали можеш да си позволиш да живееш в идеалния център си има и две страни. И двете си имат и плюсове и минуси. Къщата е нещо чудесно, но ако ще пътуваш половин-един час за един аспирин е добре да си помислиш дали може да си го позволиш и дали ще ти е удобно.
Приемаме дори, че живееш не на село а в някой по-краен квартал. Пътуваш с автобус.
Цена на билета 1 лева. 2 лева в двете посоки.
По 22 дни Х 12 месеца = 528 лева на година само пътни. Горе долу една заплата.
Значи ако човекът получава толкова на месец, то 1 месец в годината работи само за пътя.
Ами жена ти, ами децата ти? Ами ако си с кола? Задръстванията, времето? Ако децата ти учат в гимназия в града? А ти си на село?
Всичко си има 2 страни
ПС: и понеже съм бил производител, преди и двата пъти да си продам бизнеса, да ти кажа, че за да може да произвеждаш е нужно да си извадиш от 9 кладенеца вода. Документи, лицензи и т. н. Ти добре ще правиш пирони, ама ли ако нямаш и счетоводител и нужното помещение, ще те сецнат много бързо.
Да не мислиш че може да правиш пирони в гаража? Може, но само нелегално. Нужно ти е помещение с променено предназначение, да минат ХЕИ, инспекция по труда и т.н.Last edited by Jay Gould; 30.01.2011, 21:36.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеДжей нещо не се разбираме с теб.Не съм радетел на насилствено връщане на когото и да било на село.Чудя се защо примерно хората не искат да си направят къщи в 15км зони на големите градове а предпочитат мизерни апартаменти..
нямат достатъчно парички да си посрещат
разходите за храна, комуналните и т.н,
а камо ли да строят нещо !!!!
Пък не виждаш ли , че и се понастрои доста,
но повечето празно седи !!!--е за НАДЕНИЦАТА ви отепах!!!
http://farm6.static.flickr.com/5248/5222600580_2e7c1c2264_b.jpg
Коментар
Коментар