IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Голямо събитие, без отзвук сред обществото ни!?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
    ...Някой метеоролог сигурно се смее като ви чете глупостите цитирани от такива като Еленко и Гала ....
    ...
    Първоначално се смееха, вече изобщо отказват да обръщат внимание на тази глупост. Еленко не мога да го разбера - бизнес ли прави или си е луд. Но хората които му се връзват определено вече не са добре.

Коментар

• Първоначално изпратено от drakkar Разгледай мнение
      Мислещ, много си запознат с "материята". Само не знам каква ти е ползата да ни убеждаваш, че всичко си е наред. Казваш, не ти плащат. Всеки има право на мнение. Аз НЕ ти вярвам.
      Цяло лято небето беше чисто от специфичните "облаци". Да не би да не са летяли самолети цяло лято ? От началото на септември се започна. И правя разлика между обикновени облаци, кондензационните следи и chemtrails.
      Благодаря за признанието. Но щом смяташ, че някой може да плаща пари за това нещо, което правя аз, диагнозата е ясна.

Както вече обясних, явлението "кондензационна следа" е резултат от метеорологичните условия. Тази година лятото беше доста топло и сухо за това у нас почти нямаше кондензационни следи. Но все пак имаше, гледах ги когато бяхме на палатка в Плана планина. С настъпването на есента е съвсем естествено да се изменят метеорологичните условия към повече облачност и валежи. Тези неща са свързани, както вече обясних.

Виждам, че правиш разлика между обикновени облаци, кондензационните следи и chemtrails, за това ти казах - образовай се, прочети, разгледай таблицата на НАСА, която съм дал.

Коментар

• В днешно време средната класа пилешки глави са не по-малко суеверни от пра-бабите си които са се кръстели и за плюли в пазва за щяло и нещяло.
        Един идиот обяснява, че антибиотиците и ваксините били зло - нищо, че без тях щеше да е ритнал камбаната още на 6 г. я от някоя зараза, я от Тетанус, или кой знае какво, а друг контактува с извънземните и получава SMS от господ. На времето пък получавали видения от светци и се кълняли, че виждали вещици на метли по пълнолуние.. Зад маската на така нареченото образование и зад дипломите му най-вече, се крие всъщност брутално невежество, като от средните векове, по причина, че повечето пилешки глави не помнят дори това което са ги учили в 6 и 7 клас, а какво остава за по-горните класове където се учеше физика или химия макар на елементарно ниво, а в огромна част от медиите работят журналисти с не по-голяма обща култура от някой бушмен, а какво да говорим за научна култура. За това и понякога най-обикновени физически събития, човешка намеса, метеорологични особености се вземат за какво ли не - от извънземни, до намеса на тайни секретни обекти. Истината обаче е много по брутална. Повечето така наречени "експерти" които се дават по медиите и които пишат глупави "апокрифни" статийки в нета, не са нищо повече от средностатистическите пилешки глави с IQ около 100. Едно време се е вярвало във вещици, днес в летящи чинии или тайни опити на военните. Военните сами по себе си нямат нищо против да пускат заблуждаващи мухи на селянията, по причина, че така наистина скриват истинските си оръжия, поне тези които са им нужни. За всичко това благоприятна среда създават и слуховете пускани преднамерено от среди в армиите за да се дезинформира обществеността.
        Тези дни с наслада гледах филм по Дискавъри в което група агенти на военното разузнаване на САЩ и от ЦРУ - вече пенсионери, със смях разправяха как са пратили за зелен хайвер и по дирите на извънземни обществеността, за да скрият в действителност един самолет в така прословутата зона 51 покрай която самите те са създали легендата За тях е много по-удобно да пускат какви ли не слухове, в които глупаците да вярват, да съчиняват истории за какви ли не оръжия, вместо да покажат това което наистина са имали - ей тоя дзвер създаден още в 70 те години

За да се опази тайната покрай тоя самолет, са пускани какви ли не слухове, от това за извънземни, до това, че се разработват какви ли не самолети, още по-невероятни. Дори рисували топлинни сенки по пистите на някакви причудливи летателни машини (от спътниците се засича сянката) за да се чудят руснаците що за машини имат САЩ. Въпреки, че руски пилоти са го засичали тоя самолет и руската армия е била много по-наясно за какво иде реч и че става дума за някакъв дзвер на САЩ, отколкото обществото.. В самата Русия също са създавани псевдонаучни легенди, за да се скрият наистина сериозни опити (като например секретния космодрум само на 100 км. от Москва - За да се скрият опитите на него и това, че е ползвана зоната за изстрелване на военни спътници се създава цяла легенда, от това, че там често се срещат извънземни обекти, до слуха, че там СССР изпробват нови оръжия, което не е далече от истината, но въобще не е самата истина) Това със следите обаче ... Някой метеоролог сигурно се смее като ви чете глупостите цитирани от такива като Еленко и Гала ....

Мисля си обаче - щом преди около 15 години почти разсекретиха "Блекбърд" що ли за чудовище лети в небето? Дали са построили "Аврора" с пулсиращ двигател, за която се говори още от 80 те години, или е нещо съвсем друго
        Last edited by Jay Gould; 08.11.2011, 12:22.
        http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Мислещ, много си запознат с "материята". Само не знам каква ти е ползата да ни убеждаваш, че всичко си е наред. Казваш, не ти плащат. Всеки има право на мнение. Аз НЕ ти вярвам.
          Цяло лято небето беше чисто от специфичните "облаци". Да не би да не са летяли самолети цяло лято ? От началото на септември се започна. И правя разлика между обикновени облаци, кондензационните следи и chemtrails.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
            Нямам предвид прекъсната кондензационна следа, а НАПЪЛНО ЛИПСВАЩА.
            - Егати точното попадение в точния коридор - предвид температурите от под - 40 С, където не за кондензация, ами директно, за замръзване говорим. Самото гориво доставя /с изгаряне на водородната съставна/ вода, която да замръзва, освен наночастиците сажди, като центрове на кондензация - наистина, много любопитно съвпадение...
            Обаче - как можах да си го помисля!?! - пак, без конспирация. Аман от нея, съм рекъл.
            Ниската температура не е водещият фактор за кондензацията, водеща е влажността. Това което виждаме като облак пара е излишъка от вода, който пренаситената околна среда не може да абсорбира. Ако относителната влажност на околната среда е много под 100%, опашка зад самолета няма да се образува изобщо. Това състояние се случва през повечето време, заради което ние почти не забелязваме, че същите самолети са в небето, защото те не оставят опашки. Наблюдаваният самолет без следа от твоето описание вероятно е летял на значително по-различна височина от онези оставящи следи, тоест намирал се е на ниво, на което няма достатъчно влажност.

Първоначално изпратено от drakkar Разгледай мнение
            http://www.youtube.com/watch?v=wZYMC...feature=fvwrel

Това според вас са обикновени облаци, така ли ? Или кондензационни следи
            Да, това са обикновени облаци. Ако заснемащия видеоклипа бе дал малко повече представа за цялата обстановка(вместо да цели да демонизира явлението), вероятно тази рязка граница нямаше да изглежда толкова необичайно. Прегледайте поне най-общо образователни материали на тема облаци:
            http://uchilishte-mechta.dir.bg/_wm/...335964&dflid=3

Коментар

• Първоначално изпратено от drakkar Разгледай мнение
              Мислещ, това ти е първото мнение във форума. И не е свързано с финанси или инвестиции. Някой ти плати ли да си изкажеш компетентното мнение точно по тоя въпрос ?
              Защо не всички самолети оставят следи, които се разсейват за 3-4 минути ? Тези химическите следи остават с часове и се разстилат и небето става сиво от тях. Изобщо не е конденз.
              Друг е въпроса каква е целта, но защо ли никой не дава обяснения ?!?
              drakkar, аз силно се интересувам от икономически теми и чета публикации и коментари в Investor.bg. Причината да се включа с коментар е, че видимо и този форум е станал поле за пропаганда на истерични измислици и би трябвало те да бъдат разобличени категорично. В края на краищата, проповядването на конспиративни теории също не е в тематиката на този форум, след като това се случва, би било оправдано да им се даде подобаващ отговор. Както повечето участници във форума, каквито са (надявам се) и хората пропагандиращи конспиративни теории, така и аз не взимам и стотинка за изказвания тук. Интересно ми е, защо считаш, че защитата на истината трябва непременно да се заплаща? Обикновено се плаща за обратното.

Кондензационните следи на самолетите са обект на изследване на метеорологията и особено авиационната метеорология. В интернет има публикувани голямо количество образователни материали, които са достъпни за всички.
              На долната таблица е изложен максимално представително отговорът на твоя въпрос:

Всички облаци, които виждаме в небето са конденз.Как се държат кондензационните следи на самолетите изцяло зависи от поведението и на обикновените облаци, те са едно и също нещо. Т.нар. "химически следи" не се разстилат по небето, просто настъпва естествено заоблачаване, а кондензационните следи се сливат с него.
              Обстановката в която се образуват кондензационни следи на самолетите най-често се случва в челото на влажни циклони, заради което метеоролозите използват тези следи като диагностичен критерий. Така че по метеорологичната прогноза доста успешно можем да прогнозираме всяка нова вълна от снимки и писъци в интернет, че "пак ни били пръскали".

Коментар

• http://www.youtube.com/watch?v=wZYMC...feature=fvwrel

Това според вас са обикновени облаци, така ли ? Или кондензационни следи

Коментар

• Нямам предвид прекъсната кондензационна следа, а НАПЪЛНО ЛИПСВАЩА.
                  - Егати точното попадение в точния коридор - предвид температурите от под - 40 С, където не за кондензация, ами директно, за замръзване говорим. Самото гориво доставя /с изгаряне на водородната съставна/ вода, която да замръзва, освен наночастиците сажди, като центрове на кондензация - наистина, много любопитно съвпадение...
                  Обаче - как можах да си го помисля!?! - пак, без конспирация. Аман от нея, съм рекъл.

Коментар

Виж, Мислещ, аз съм убеден в това, което ти изказа. Приказките за конспирация са отдавнашно търсене на вината за собствената несъстоятелност извън себе си.
                    Обаче, имаш ли идея за феномена, който описах малко по-долу? В смисъл, високо летящ, с пълна скорост, реактивен самолет БЕЗ никаква видима следа? Денят бе ясен, небето-чисто, посред лято, същият този изпревари два, които оставяха следи...а, зад него - нищо видимо.
                    Просто, моля, за някакво виждане или дори хипотеза, интересно ми е.
                    Pyramid, описаният от теб феномен се дължи на невъзможността на човешкото око да различава разстояния от такива мащаби, каквато е височината на летящите самолети. Атмосферата над нас не е хомогенна среда, а разпределението на въздушните потоци, с различна температура и влажност, контролират процесите на кондензация - както на самолетните изгорели газове, така и на самите природни облаци. Дори разлика от 100-200 м (особено във височина) е достатъчна за сериозна разлика на физичните условия, която обуславя различното поведение на кондензационните следи. На това се дължи и феномена "пракъснати следи", тъй като в някои участъци по траекторията на самолета атмосферната влажност е достигнала състояние на пренасищане и следата му кондензира и остава за дълго време(образува облак), в други - влажността на околната среда все още не е достигнала 100% и може да поеме добавената от самолета ( следата се хомогенизира с околната среда и се изпарява).
                    Малко хора разбират физичната същност дори на облаците които сами правят пред устата си през зимата, какво ли остава за обяснение на ставащото в небето.

Коментар

• - Искаш да кажеш, че химическите са някаквди лепкави, та, не се разнасят от вятъра? И как така става? Химикалът, за разлика от водата, да не би, да образува нещо различно от мъгла, и, съответно, да се "залепя" за въздуха, който, ама само за пустия химикал, да се явява не вятър, ами някаква прозрачна плоскост, за която последният се лепва като скоч и с часове /високо, пусто/ никой да не може да го изстърже та, затуй , да "остава по-дълго" ?
                      - Хайде, стига дивотии. Според мен, ако е химикал /т.е., по-тежък от водните пари/ първо, той по-лесно ще се спуска надолу, респ., ще навлиза в други въздушни слоеве
                      второ, често, би имал различен от белия цвят,
                      трето, нормално е да очакваме, химическият му състав да може лесно да се определи със спектрален анализ,
                      четвърто, няма смисъл, при положение, че пазари и пари и така са в пълна турбуленция и не се знае, кога ще се стабилизират /и дали изобщо/ още, воден от каквито и да са мотиви, "да пръскаш" страни, които са ти съюзни - защото ги отслабваш - или, които са неутрални - защото, така се нарушава тяхната вътрешна стабилност, и се влошават условията ти за бизнес, който пак на теб да носи пари
                      - За вражеските не говорим, там-ясно, само че, високо разпилени, едни отрови или зарази, не знаеш, къде точно ще паднат...
                      Всичко друго, освен здрав разум има в тези твърдения.

А онова, дето уж летял по инерция /скоро видях още един такъв/ го чета съвсем хумористично. Та, само във видимия обсег, такъв самолет се намира пред очите ти поне едни 50-80 км, за които, ако би бил без двигатели, би следвало да забави и силно да се снижи, предвид невисокото аеродинамично качество и скоростта...а, вместо това, те си се изпреварват един друг и няма и намек от снижаване.
                      За мен ТОВА е новост, ТОВА е "малко чудо" но, и в ТОВА, не виждам конспирация.
                      - Сори, пичове и пички, ако ви разочаровам.

Коментар

• Мислещ, това ти е първото мнение във форума. И не е свързано с финанси или инвестиции. Някой ти плати ли да си изкажеш компетентното мнение точно по тоя въпрос ?
                        Защо не всички самолети оставят следи, които се разсейват за 3-4 минути ? Тези химическите следи остават с часове и се разстилат и небето става сиво от тях. Изобщо не е конденз.
                        Друг е въпроса каква е целта, но защо ли никой не дава обяснения ?!?

Коментар

Виж, Мислещ, аз съм убеден в това, което ти изказа. Приказките за конспирация са отдавнашно търсене на вината за собствената несъстоятелност извън себе си.
                          Обаче, имаш ли идея за феномена, който описах малко по-долу? В смисъл, високо летящ, с пълна скорост, реактивен самолет БЕЗ никаква видима следа? Денят бе ясен, небето-чисто, посред лято, същият този изпревари два, които оставяха следи...а, зад него - нищо видимо.
                          Аз мисля че е летял по инерция на изключени двигатели да пести керосина

Коментар

• Виж, Мислещ, аз съм убеден в това, което ти изказа. Приказките за конспирация са отдавнашно търсене на вината за собствената несъстоятелност извън себе си.

Коментар

• А и тук ли сте налазили, конспиративни активисти драги? Черкезов, ти кой от всичките си?

Уважаеми потребители, ако някой не е съвсем наясно, моля да има предвид следното:

Лъжата, че кондензационните следи в небето са химическа диверсия е много агресивна напоследък, но твърдо опровергана от авторитетни научни издания, образователни сайтове, правителствени среди и най-вече - от нормалната човешка логика. Метеоролозите са единодушни че няма нищо необичайно в този феномен. Това са водни пари, фактически същото каквото са облаците. За това и се държат точно по същия начин и обикновено всички привърженици на Chemtrails теорията омешват двете явления - кондензационни следи и естествени облаци. Работата е там, че облаците също се образуват благодарение на процесите на кондензация, което самолетите в небето просто инициират. Кондензационните следи са фактически облаци от водна пара и са толкова устойчиви, колкото и естествените.

Това явление не е ново, то е документирано откак има високолетящи самолети - още от Първата Световна Война. Още тогава е било очевидно, че това са облаци, въпреки, че обяснението за тяхната поява да е било формулирано окончателно чак след Втората Световна Война от германският учен Апелман. Изучаването им се е наложило, тъй като тези следи разкривали лесно военните самолети пред противовъздушните батареи и по тази причина загивали много пилоти.

Истерията, че това е някакъв вид зловредно пръскане се зараджа в главите на простите хора много отдавна, а днес някои луди или злоумишлени лица продължават активно да поддържат тази лъжа, въпреки планината от опровержения.

Вярвайте в каквито си искате конспирациии, но това което става в небето със опашките на самолетите НЕ Е част от тях. Естествен, природен и закономерен процес е. Всички филмчета из нета са модерна манипулация използваща това, че повечето хора не са се интересували от облаците до сега и не са забелязвали поведението на кондензационните следи.
                              Last edited by Мислещ; 04.11.2011, 17:46.

Коментар

• Коментар

Working...
                                X