IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да спрем нашествието на ГМО в България!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Не целя да се заяждам, но, имам някои забележки:
    1. Децата /че и възрастните/ задължително трябва да са резистентни на антибиотици. "Анти-био"-"против живот". Ще рече, това е отрова, която /все някак/ трябва да ни оставя живи, нали? За разлика от микроорганизмите, с/у които е насочена, де.
    2. Хубаво пускаме линкове и лепим цитати, но, според мен, като ще салагаме, да е на български. Обикновена учтивост. Освен това, би показала разбиране във възможно по-висока степен. Защото, имам наблюдения /от други форуми/ как "цитирано" почти няма връзка с темата, камо ли, с това, което твърди цитиращият. Един вид, ще покажем и привлечем уважението на аудиторията и /нормално е/ да очакваме по-висока чуваемост на собствените си твърдения.
    3. Крайностите са опасни. "забрана на всички ГМО продукти" ми прилича да забраним ножовете, че режат, огъня, че пари и изгаря, телефоните, че облъчват, брака-че внася досада и т.н. Ако, да речем, ползваме "ГМО"-целулоза или захар, то какво? Нима и алкохолът, получен от тях, ще е "ГМО-алкохол"? Мислите ли, че ВСИЧКИ природно възникнали гени са само и единствено супер? Защо намесата на човека, особено, след прецизна и квалифицирана изследователска дейност и доказан жизнен ефект да се клейми, докато се смиряваме с "чисти, природни" уродства? Аз казвам да забраним и мутантите, да забраним асистираната репродукция и всичко в тази сфера, а? Какво ще кажете?
    Защо напоследък все по-често ми липсва премерената, уравновесена и прецизна позиция на познавачите, за сметка на митингарските "убеждения"? Докога ще вземаме решения не на рационална, ами на емоционална основа? Не ни ли стигат поредните избори за илюстрация бе, хора?
    Last edited by Pyramid; 05.10.2010, 20:17.

Коментар

• Ето още една GMO бомба, която трябва да се използва...

http://www.myessentia.com/blog/2010/...se-risk-study/

Значи яденето на ГМО продукти прави децата резистентни към антибиотици (звучи логично). ОК, ако това е истина (трябва да се проверят източниците) и ако ние не може да прокараме забрана за всички ГМО-продукти, кото могат да се консумират от деца под 12г. значи сме грандиозни мухльовци.

Коментар

• Първоначално изпратено от Wizi Разгледай мнение
        ....................
        А ако знаете колко от моите познати имат проблеми със зачеването.... ;(
        .................
        Вярно е това което казваш, а защо ли рекламират така успешно сурогатството и инвитро - не е ли по-тази причина !?

Коментар

• ?!

А някой ще обърне ли внимание на това до колко ГМО продуктите са безопасни за употреба. Защото според доста независими проучвания те са опасни, заради производството от растенията на нетипични вещества в следствие наличието на генни модификации. Знам за едно руско и едно британско. Професора от Англия е бил уволнен, а доклада не е бил оповестен. Руското доказва, че ГМО е опасно. Тестваните мишки са получили големи отклонения с много ракови образования, останали са без наследство.... Все неща които се получават след поколение-две след старта на употребата на ГМО храни.
          Ще кажете, че при хората не е така. Ами да, ама жизненият цикъл при мишките е много по ускорен ( те и затова се използват за лабораторни животни ). Като знам кога е започнала масовата употреба на ГМО организми, при хората резултата би трябвало да е видим в настоящето или след около 5-7 години.
          Това ми напомня, че сега раковите заболявания са с голям ръст в сравнение от преди ... 20 години да речем.
          А ако знаете колко от моите познати имат проблеми със зачеването.... ;(
          Не съм специалист по темата, но знам, че в БГ се използват генно модифицирани организми от много години - мисля над 10.
          Ако някой не вярва, най-лесно е да се провери откога и колко Roundup се внася и използва.
          Защото за семената... хайде да не ставаме смешни, в България сме. Границата и контрола са като полето и вратата в него.

П.С.
          Стана ми интересно и пуснах едно търсене:
          http://www.bluelink.net/gmo/bg/BGmo.htm
          Май съм бил прав за 10-те години. Лошото при ГМО организмите е че са като раково образование - "заразяват" и околните масиви чрез опрашването. С една дума положението е вече извън контрол. Очаква се всеки момент Монсанто, като доставчик с най-голям дял да започне да си иска парите за семената и да сключва договорите си за неизползване на продукцията за семе след това. Този подход доста напомня на начина по който работи Микрософт. Хората свободно теглеха и използваха Windows, а след това, когато стана невъзможно вече да направят избор, ги рекетираха.
          Last edited by Wizi; 04.10.2010, 12:25.

Коментар

• Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
            Черкезов би ли се произнесал по тая статия
            http://www.globalresearch.ca/index.p...t=va&aid=10829
            Айде стига демагогия, ей !!!

Проблемът на героя от статийката е липсата на познания (както и на повечето хора тук) относно парите, кредита и ГМО-тата. В крайна сметка може да вземеш кредит да стартираш бизнес и пак да се самоубиеш, след като осъзнаеш, че не можеш да го плащаш.

Защо не спрем парите А? Колко ли хора са се самоубили заради пари?!?
            Last edited by XY; 04.10.2010, 11:34.
            Мнението не е препоръка за сделки!

Коментар

• http://www.sciencedaily.com/releases...1001105205.htm
              Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

Коментар

• Не съм на ти с английския, ако имаш нещо руски?

Коментар

• Първоначално изпратено от Черкезов Разгледай мнение
                  И аз за това пиша, че се създава изкуствена манипулация. И Когато глбалното затопляне унищожи и засуши земите ни, ние ще предложим уникален патент да растата зеленчуци без вода, но обществото ще е зле настроене към нас и няма да приеме. Следва глад и мизерия, заради всеобщо невежество.
                  Черкезов би ли се произнесал по тая статия
                  http://www.globalresearch.ca/index.p...t=va&aid=10829
                  Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• И аз за това пиша, че се създава изкуствена манипулация. И Когато глбалното затопляне унищожи и засуши земите ни, ние ще предложим уникален патент да растата зеленчуци без вода, но обществото ще е зле настроене към нас и няма да приеме. Следва глад и мизерия, заради всеобщо невежество.
                    Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

Коментар

• Ето един пример за масова демагогия

Защо да спираме нАуката?!? Куцо и сакато се юрнало тук да пише за нещо, което съвсем не разбира.
                      Мнението не е препоръка за сделки!

Коментар

• Витамините Centrum с ГМО, изтеглят ги
                        Те съдържат генно-модифицирана съставка, която макар и в допустимите количества, не е упомената върху етикета на таблетките в 23 държави от ЕС.За проблема съобщиха от самата фирма производител "Пфизер" (Pfizer.com), която установила, че целулозата, която са използвали за формулата, е направена от ГМО памук, неразрешен в ЕС.

Истинският проблем обаче е именно при спестяването на тази информация върху етикетите, което противоречи на специален европейски регламент по въпроса.

От понеделник в цялата страна започват проверки по аптеките, от които таблетките трябва да бъдат изтеглени.

Витамините от години се предлагат на българския пазар като хранителни добавки за подсилване на имунната система и са особено популярни в този сезон.
                        РИОКОЗ обаче не са длъжни да проверяват съдържанието на всеки продаван у нас подобен продукт, а реагират конкретно само на специално подаден сигнал, са уточнили от здравното министерство.

В този случай от ведомството са разпоредили регионалните инспекции да извършат бързи инспекции и да изземат разновидностите на витамините от аптечната мрежа.

Количества от витамините с ГМО са засечени и в още 22 други държави членки на Европейския съюз.
                        http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3303651
                        Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Патент върху прасе / Patent for a Pig (2006)

Патент върху прасе / Patent for a Pig (2006)

Коментар

• http://www.youtube.com/watch?v=4-ouf_gmA5o

Коментар

• ГМО - Гойко Можеш Още

Д-р Черкезов

Коментар

• как липсва черкезов - този велик биохимик анализатор да открехне тайната на сътворението....,но той така се заигра с форекс, че не му остава време за наука.
                                не ми се отваря нова тама, че станаха хиляди, но как "чистите" биолози ще коментират богохулството.
                                защото при гмо поне знаеш каква манджа готвиш, а тук си свързал аминокиселини подсказани от пс, вкарал си ги в клетка носител, тя ги е размножила хиляди пъти и дефакто да го кажем , от това желе от клетки , не е ясно какъв змей ще се появи...
                                но ще четем и ще коментираме какво правят умните хора...

Коментар

Working...
                                X