If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Тук сте навлезнали в материя, от която си нямате никаква представа, но и не възнамерявам да ви обучавам безплатно. Четете, четете много книги, академична литература. С филмчета не става. Но, както и да е, carry on. Желая ви успех!
Това което по скоро причинява рак е не ГМО а препаратите които се използват за химическа защита те са не биологични ,а продуктивно земеделие днес което да успее да задоволи нужидите на хората от храна не е възможно без препарати.Това по скоро би трябвало да ви притеснява.
Монсанто в момента има само един химически препарат Раундъп.Монсанто в момента развива технология за извеждане на химическа защита по биологичен начин наречена Биодирект.
ГМО какво е?ГМО е нещо биологично.Ген прехвърлен от едно място на друго.Трансфер на гени в природата става всеки ден. И това не е неекологично нали?
Вие всеки ден консумирате чужда ДНК под всякакъв вид.Това до колкото знам не навредило на никого.
И все пак ако ГМО беше вредно досега няколко континента трабваше да са загинали съгласете се с мен.
Интересен първи пост, най-вероятно напълно "безпристрастен" и същевременно в пълен синхрон с про-ГМО пропагандата.
1. За ГМО има ТВЪРДЕ малко изследвания защото производителя е засекретил своите и свирепо напада всеки който се опита да ги тества независимо
2. Един от малкото проведени експерименти е сравнение между нормална храна, ГМО без химикали, ГМО + химикали (пестициди) и нормална храна с пестициди. ГМО предизвиква ракови образования докато между чиста храна и храна с пестициди почти няма разлика.
3. Като оставим настрана истерията и от двете страни ГМО има две доказани негативи. Смущава храносмилането, тъй като намалява полезните (и есенциални) за стомаха бактерии. Недосмелена храна събира течности по надолу в тракта и причинява "leaky bowels". Това състояние води до автоимунни симптоми и податливост на възпаления. РНК и протеини от ГМО понякога не могат да бъдат разградени до по-ниски съединения от ензимите в стомаха и предизвикват лека форма на алергия, която отново поразява имунната система приредовен прием.
4. Не са измрели континенти, но забравяш че ГМО като храна за хора се прилага предимно в САЩ и Индия. Бегъл поглед върху статистиката на заболеваемостта ще ти даде отговор за "полезността". Автоимунни заболявания, затлъстяване и ракови заболявания се увеличават в пъти в популации с по-нисък статус. Средна и висока класа не биха сложили ГМО на масата си. Соя, царевица, ГФ сироп и аспартам са основните ГМО продукти, ако почнат да влизат и в пшеницата и картофите ще видиш чудо.
5. Абсолютна проява на неграмотност е твърдението че ГМО ще изхрани повече хора. Първо основния проблем на 40% от населението не е че няма храна, а че не могат да си я купят. Всяка година до 70% от произведената храна се хвърля, или гори за "био" гориво.
Второ всеки който е учил малко биология и генетика знае че биоразнообразието и естествения подбор са основните маханизми за оцеляване и адаптация в природата.
Десетки пъти човешкия род е оцелявал заради адаптивни мутации. Ако има 1000 сорта пшеница и 1 вирус плъзне по 10 вида това не е проблем, А като има един вид и този вирус мутира да позарява само него? Питай с Индийския памук какво се е случило по този повод.
6. Умишлена заблуда е че природата произволно кръстосва гени на различни видове. ДНК на насекомо не може да попадне в растение, а синтетична ДНК няма какво да коментираме. ГМО е точно това и ако някой се заблуждава от името, това не е високотехнологична практика а една наука в много начален стадий на която й се позволява да експериментира с хора в глобален мащаб. Също като фракинга масовизацията гарантира скорошните забрани навсякъде по света. В Перу вече почнаха.
7. Ако може да помечтаем за бъдещето то не е ГМО, а вертикални градски ферми в затворена система без нужда от пестициди. ГМО е печалба само за производителя на семената. Всички надолу стават негови служители, вместо самостоятелни предприятия.
Това което по скоро причинява рак е не ГМО а препаратите които се използват за химическа защита те са не биологични ,а продуктивно земеделие днес което да успее да задоволи нужидите на хората от храна не е възможно без препарати.Това по скоро би трябвало да ви притеснява.
Монсанто в момента има само един химически препарат Раундъп.Монсанто в момента развива технология за извеждане на химическа защита по биологичен начин наречена Биодирект.
ГМО какво е?ГМО е нещо биологично.Ген прехвърлен от едно място на друго.Трансфер на гени в природата става всеки ден. И това не е неекологично нали?
Вие всеки ден консумирате чужда ДНК под всякакъв вид.Това до колкото знам не навредило на никого.
И все пак ако ГМО беше вредно досега няколко континента трабваше да са загинали съгласете се с мен.
уНЕ НА МОНСАНТО!!!!!!!! МОНСАНТО ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ!!!!!!!!
СЛЕД 2 МЕСЕЦА В ПОЧВАТА - САМО 2 % ОТ РОУНДЪП СЕ РАЗГРАЖДА!!!
ВСИЧКИ ГМО-ТА КРИЯТ КАНЦЕРОГЕННИ РИСКОВЕ И СА ОПАСНИ ЗА ЧОВЕШКОТО ЗДРАВЕ, ПО-СКЪПИ СА ЗА ОТГЛЕЖДАНЕ, ДАВАТ ПО-МАЛЪК ДОБИВ И СЕ ПРЪСКАТ ЕДИНСТВЕНО С ПРЕПАРАТИТЕ НА МОНАСНТО, ЗАЩОТО ОСТАНАЛИТЕ ПРЕПАРАТИ ПРОСТО НЕ ДЕЙСТВАТ НА ГМО-ТАТА. ВЕДНЪЖ ЗАПОЧНЕ ЛИ СЕ СЕИТБА С ГМО СЕМЕНА, СЕ ЗАПЛАЩА ПАТЕНТЕН ДАНЪК НА МОНСАНТО НА ХЕКТАР ОБРАБОТВАЕМА ЗЕМЯ, ФЕРМЕРИТЕ НЯМАТ ПРАВО ДА ИЗПОЛЗВАТ ПРОДУКЦИЯТА СИ ЗА ПОВТОРНО СЕЕНЕ. ВЕДНЪЖ НАПРЪСКАНА ЗЕМЯТА С ХИБРИЦИДИТЕ И ОСТАНАЛИТЕ ОТРОВИ НА МОНСАНТО, ДРУГО ОСВЕН ГМО-ТА, ДОРИ ПЛЕВЕЛИ, НЕ МОГАТ ДА ВИРЕЯТ НА ТАЗИ ЗЕМЯ!!!!!!!!
ПРАШЕЦЪТ/ ПОЛЕНЪТ НА ЦАРЕВИЦАТА СЕ ПРЕНАСЯ ОТ ВЪТЪРА И ОПРАШВАЩИТЕ НАСЕКОМИ И ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ ЕСТЕСТВЕНАТА ХИБРИДИЗАЦИЯ МЕЖДУ РАЗЛИЧНИТЕ ГЕНОФОНОВЕ НА ЕДИН И СЪЩ ВИД РАСТЕНИЯ. Т.Е. ВЕДНЪЖ ЗАПОЧНЕ ЛИ ОТГЛЕЖДАНЕТО НА ГМО, НА ОПРЕДЕЛЕН ВИД КУЛТУРА, ОСТАНАЛИТЕ - ЕСТЕСТВЕНИ (НЕ ГМО) - ГЕНОФОНОВЕ ("порОди") ОТ СЪЩАТА КУЛТУРА, РАНО ИЛИ КЪСНО, ПО ЕСТЕСТВЕН ПЪТ СЪЩО ЩЕ СЕ ПРЕВЪРНАТ В ГМО КУЛТУРИ!!!! А ТОВА СЛУЧИ ЛИ СЕ, МОНСАНТО ЩЕ ЗАПОЧНЕ ДА СЪДИ ФЕРМЕРИТЕ ЗА БАСЛОСЛОВНИ СУМИ, ЗАЩОТО ТЕ "ИЗПОЛЗВАТ" БЕЗ ДА СА СИ ПЛАТИЛИ ЗА ТЯХНОТО ОТКРИТИЕ, А ИМЕННО ЛАЙНЯНИТЕ ГМО-ТА!
ЧЕРКЕЗОВ Е ГНУСЕН ЛЪЖЕЦ И ДОЛНО АЛЧНО КОПЕЛЕ!!! ЧЕРКЕЗОВ - В ЗАТВОРА!!!!!!!!
А относно целуването на крака - можем да го заменим например с рязане на глава, франзуците добре знаят как става...
Недей с лошо, защото силата е в нас, със употреба на сила можеш само да изгориш като кибритена борова клечка.
Бъди умерен в приказки и дела, ще живееш максимално дълго и спокойно.
Американците не са ти виновни че живееш в кочина и се чувстваш като рогат добитък.
Американеца всеки го кълнее, но тайно си мечтае за американската мечта, аз я постигнах, но във България![/QUOTE]
Черкезов че аз съм умерен френд, а относно това къде е силата пак ти казвам помисли си малко преди да предполагаш кой какво ще целува.
Аз не живея в кочина нито се чувствам като добитък - това също го запомни. Относно "американската мечта" - никога не съм мечтал да работя по 70 часа на седмица, а останалите свободни от сън часове да прекарвам пред телевизора, не мечтая да плащам като идиот по 200к долари за добро образование и то само в университет и въобще не мечтая за нищо от Америка.
Харесвам Европа и начина на живот в Европа, харесва ми че хората тук са будни и си търсят правата, харесва ми че всякъкви опити за Европейски Съединени Щати ще се провалят.
Иначе поздравления че си постигнал каквото си търсил, само моля без обиди и бих казал и ти да бъдеш по умерен в очакванията си и не забравяй че силата е винаги на страната на хората.
Моята компания последните десет години многократно спасява черния континент от сигурна гладна смърт. Това е и идеята на биотехнологиите, евтина и стойностна храна.
Ако засеем рапица на пустеещите земи, Бългаия ще печели по 10 милярда годишно от биогориво.
Не съм сигурен доколо е стойностна. Има доста противници на ГМО. Предполагам, че има защо. Не съм сигурен и че пътя е на нерегулираното нарастване на населението
на Земята. Така винаги ще има недостиг на храна и ресурси. Проблемите на човечеството май започнаха, когато се елиминира действието на закона за естествения подбор.
Моята компания последните десет години многократно спасява черния континент от сигурна гладна смърт. Това е и идеята на биотехнологиите, евтина и стойностна храна.
Ако засеем рапица на пустеещите земи, Бългаия ще печели по 10 милярда годишно от биогориво.
Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.
Ти знаеш ли че земята се сертифицира само 2 години за био? И ако през това време минават самолети от горе или друг замърсител отиваш на кино. В България богатите сме около 3 000 човека преко сили, другите са оцеляващи.
Ако започнем или само се чуе за ГМО в България, няма да има сертифициране и за 2 години. Освен това не съм убеден, че ГМО ще реши проблемите на бедните. Те пак ще си плащат но този път и със здравето си. Или искаш да кажеш, че богатите ще раздават без пари, от чист алтруизъм?
Ти знаеш ли че земята се сертифицира само 2 години за био? И ако през това време минават самолети от горе или друг замърсител отиваш на кино. В България богатите сме около 3 000 човека преко сили, другите са оцеляващи.
Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.
Биото е утопия, колко човека познаваш които печелят от био?! николко.
Без пари, няма био!
Това, че не може да се направи стратегия за производство, реклама и пласмент е друг въпрос. Богатите търсят и ядат биопродукти, а не ГМО боклуци. Аз също.
Ти сериозно ли говориш или само си чешеш езика? За България това е пълна безсмислица и ще бъде връх на простотията ако се въведе. Имаме земя в повече отколкото ни е необходима за прехрана в момента. Ще спечелим много повече от биопродукция. Няма нужда да пълним джобовете на Мутанто.
Биото е утопия, колко човека познаваш които печелят от био?! николко.
Без пари, няма био!
Коментар