IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Инвестициионно злато 999

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Петър Караивaнoв
    А Вие бихте ли си купили ако има от къде и знаете,че винаги ще могат да Ви го изкупят обратно ?
    Караиванов, по-добре златен сертификат.

Коментар

• Първоначално изпратено от Петър Караивaнoв
      А Вие бихте ли си купили ако има от къде и знаете,че винаги ще могат да Ви го изкупят обратно ?
      Аз си купувам и без да знам, че могат да ми го изкупят в България
      НО при значително покачване на цената, винаги може да го продадеш на златар или заложна къща, а пък съм си изградил и връзки с търговци на монети.

Ай кажи си тайната идея сега

Коментар

• А Вие бихте ли си купили ако има от къде и знаете,че винаги ще могат да Ви го изкупят обратно ?

Коментар

• Първоначално изпратено от nnmr
          Първоначално изпратено от индианеца
          Интересува ме на кого се продава купеното в БГ ( кой купува официално ) ?
          В момента пазарът на злато в България е свободен.
          Не е свободен, а разрешителен. Не може ей така да почнеш търговия със злато. За клиентите е свободен де

Коментар

• Първоначално изпратено от индианеца
            В момента пазарът на злато в България е свободен. Проблемът обаче идва, когато човек реши, че трябва да реализира вече печалбата си, тоест да продаде златото. Това засега няма къде да стане - банките само продават, но не изкупуват инвестиционното злато. Когато това се промени, а и други финансови институции освен банките навлязат на пазара, ще започ не нормалният процес на покупко-продажба на злато. Частично решение на проблема с ликвидността е възможността за използване златото като залог, за да се тегли заем. Тази услуга обаче съвсем не е масово резпространена. Засега клиентът, закупил злато, остава с две възможности - да си пази златото за вечни времена като сувенир или да го продаде извън страната. За разлика от златните бижута, които, ако са в големи количества, са много вероятни проблемите на митницата при инвестиционното злато с паспорт и печат мито няма и проблеми не би трябвало да има.

Коментар

• Първоначално изпратено от nnmr
              Първоначално изпратено от индианеца
              ако искаш официално ти трябва борса за метали. най-добре да се купува и продава в чужбина, може и през интернет.
              На борсите за метали се търгуват стандартизирани кюлчета. Едното е килограм.

Например, в банките на Запад се търгува свободно всичко до 1 кило

Коментар

• Първоначално изпратено от индианеца
                ако искаш официално ти трябва борса за метали. най-добре да се купува и продава в чужбина, може и през интернет.

Коментар

• Може да си купиш на монети от БНБ ,ама нещо са им понадули цените

Коментар

• Разбира се по-добре е да се пазаруват монети со нумизматическа стойност - някои от моите струват 4-5 пъти над цената на златце от което направени... А имам сребърни, струващи сигур над 10 пъти повече от металът си... Дупчестата струва колкото теглото си в златце, че и повече.
                    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Драги Петъре Караиванов - в доста бамки има - както и кюлченца, така и монети. По-новите БГ монети тоже 999 проба, да.

Златце много секси - и платинчица секси и сребърце секси - а за ножица между цени на покупка и продажба - човекът надали купува златце, за да го шитне след седмица... Просто напазарувва 4-5 100-грамови кюлченца, издълбава малко мазилка на стена, закрепва ги стабилно и залепва нов тапет отгоре... ;-)

И аз смятам, че цени на златце и други благородни метали за в бъдеще сосно ще растат.
                      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Интересува ме на кого се продава купеното в БГ ( кой купува официално ) ?

Коментар

• ...

НЕ!!!!!
                          D.Y.F-091066

Коментар

• Re: Инвестициионно злато 999

Първоначално изпратено от Петър Караивaнoв
                            Има ли някой в БГ който да предлага такова злато 999 (24к) както цени продава,така и цени купува ?
                            Има 2-3 търговеца на монети, които правят и това.
                            Но ти е ясно, че ножицата е доста голяма. В момента продават на цената на златото + 5%. Сещай се на колко купуват.

Като се има предвид, че златото ще стане 2-3000 долара, си е евтиния.

Но азбира се, трябва да можеш да определиш поне, че монетите са от злато

Коментар

• 1.На борсови цени никой не предлага ,а "инвестиционните" монети са с 30% нагоре
                              2.Няма адекватно обратно изкупуване.
                              3. В момента златото според мен е надценено с 30% .

Затова по мое лично мнение ще съм над 70% загуба при подобна инвестиция.

Коментар

• ами отговор не и на тази цена реално за златото ако поврвам че в монетарната система е пред разпад или че е на свършване и в един момент ще излети бих го отиграл варианта вариянта с инвестиция в акции на компании които го добиват много по ликвидно е така и избягвам проблема с отиграването с фючърс
                                mWPCloud.com

Коментар

Working...
                                X