IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пазаруване от ebay - проблеми и обмяна на опит и мнения

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
    Готвя се да купя комплект елмази, търговецът е базиран в Тайланд - мисля най-добре той да напише, че това е подарък и да не обявява стойност - какво ще речете?
    Стойност той така или иначе е длъжен да напише, още повече че пратката е за ЕС.
    Най-добрия вариант е подарък или рекламни материали, а като стойност да бъде записано не повече от 10$
    Only God Can Judge me...

    Коментар


    • Готвя се да купя комплект елмази, търговецът е базиран в Тайланд - мисля най-добре той да напише, че това е подарък и да не обявява стойност - какво ще речете?
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

      Коментар


      • Е, трябва да почерпя. Днес пристигна пратката, която беше изпратена с EMS. Странно, но дойде с БГ пощи. Точно за 1 седмица, НЕОТВАРЯНА, както си му е реда. Без забележки! Беше изпратена от държава от ЕС. Пия втора водка и още не мога да повярвам....

        Коментар


        • слабото място на ползването на e bay без значение кой сайт е само едно и то е ползването на услугата "български пощи"
          прилагам няколко мнения /на различни хора/ взети от гугъл при набирането на думите Български пощи
          http://pippilotamentolka.wordpress.c.../10/10/bgpost/
          http://blog.feellazy.com/2006/06/02/...E%D1%89%D0%B8/
          http://potrebitel.bg/modules.php?nam...iewtopic&t=171
          http://clubs.dir.bg/showflat.php?Boa...&part=all&vc=1
          http://www.aukro.bg/phorum/read.php?...&t=1080&view=h
          и прочие и прочие както казва президента Желев.

          да пожелаем една наистина НОВА година за тях.

          Коментар


          • Да, но обявената стойност помага понякога срещу изгладнели митничари.

            Ако попаднеш на такъв задължително го почерпи човека - ако е дребна сума му дай половината размер на ДДС-то като на приятел от сърце. Коледа е. И той семейство храни.
            Защо да плащаш ДДС, което да се краде от циганските схеми за източване или да потъне в червените дуганови обръчи от олигарси.
            Първоначално изпратено от сталин
            обявената стойност с нищо не задължава бг поща или митница за коректна и точна доставка. Пак може да те преджобят и да си капо
            ____________________________
            Мнението е хумор, сатира и забава и не е препоръка за нищо!

            Коментар


            • [quote="бай Стамен Тракториста"]Аз пак да питам - каква е разликата в услугите между USPS и ЕMS ? И с коя е по-надеждно и сигурно? Очаквам една пратка изпратена с EMS, в БГ кой ще ми я достави - EMS или друга куриерска фирма или БГ поща ? Това не ми е много ясно.[/quote

              Емс е с пощата на място се носи,освен ако няма застраховка,другото е щатско по спомен мисля и че то е с бг пощи.

              Коментар


              • Аз пак да питам - каква е разликата в услугите между USPS и ЕMS ? И с коя е по-надеждно и сигурно? Очаквам една пратка изпратена с EMS, в БГ кой ще ми я достави - EMS или друга куриерска фирма или БГ поща ? Това не ми е много ясно.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от сталин
                  обявената стойност с нищо не задължава бг поща или митница за коректна и точна доставка. Пак може да те преджобят и да си капо
                  Винаги може някой от служителите да те преджоби, затова е и застраховката.Ще проверя как е с обявената стойност -но когато има застраховка тя се отразява върху пратката и отношението е друго- поне при мен.
                  А големите фирми правят свой тип застраховка и срещу повреда ,но понеже те си я поемат не знам каква е практиката /искат ми само тракинг номера на пратката/.

                  Коментар


                  • обявената стойност с нищо не задължава бг поща или митница за коректна и точна доставка. Пак може да те преджобят и да си капо

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от бай Стамен Тракториста
                      ОК, да си направя застраховка на спечелената стока. Но как точно става това? Това много не ми е ясно, би ли ми обяснил - на мен и на останалите - как точно се прави застраховка и в зависимост от какво се определя цената на застраховката? И още нещо да питам: каква е разликата в услугита на USPS и EMS?
                      продавача прави при поискване-може и като обявена стойност-2 ри вариант .да видим дали ще ти отворят пратката.Продавача избира доставчика ,но може и с договорка с посочен от теб доставчик.По принцип се мъчат да те бъзикат с цената на доставката .

                      Коментар


                      • ОК, да си направя застраховка на спечелената стока. Но как точно става това? Това много не ми е ясно, би ли ми обяснил - на мен и на останалите - как точно се прави застраховка и в зависимост от какво се определя цената на застраховката? И още нещо да питам: каква е разликата в услугита на USPS и EMS?

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от бай Стамен Тракториста
                          И при мен проблема е в доставката. Ето мойте патила и моя ибей опит. Бях спечелил една банкнота от американския ибей, така и не дойде. Чаках я 2 месеца и я отписах тотално. Така наречените БГ ПОЩИ ми отвориха една пратка да видят какво има вътре. Продавача беше написал, че изпраща документи и беше опаковал като бебе една рядка монета - 3 жълти плика с мехурчета един в друг. Любопитните тъпи лелки от пощите дори не си направили труда отново да вкарат пликовете един в друг, а ги сложили един до друг... добре че не са знаели каква монета минава през ръцете им.... Един шваба ме пре..а с една руска монета и ме набута с 300 евро - била оригинал, супер била, снимки ми праща, накрая се оказа менте. Гризнах дръвцето и от един немски магазин за монети. Постнали едни подвеждащи и заблуждаващи снимки на едни монети, писах им 4 мейла и то на чист немски език, да ги питам това реални снимки ли са на монетите, те мълчат като п...и. Спечелих ги и се оказаха пълен боклук. Като им казах, че ще им напиша отрицателен отзив почнаха да ме търсят те и то на английски - щели да ми върнат парите и прочие от познатата песен. Що ли си мислим, че немците били коректни и точни?
                          Един приятел пък от Чехия се набута пак от US ибей с една картина за 5к в долари, пробутаха му фалшификат вместо оригинал.
                          Бая мошеници и измамници има из тоя ибей, братя българи, опичайте си акъла като купувате.
                          Айде, със здраве.
                          За евентуални липси правиш застраховка ,плащане само през пейпал-можеш да поискаш да ти върнат превода.Застраховка от мошеници няма-въпрос и на психика даже ,а и късмет/дали продавача държи на името/ -един път връщах до щатите на частно лице /съдия/ човека ми плати даже и транспортните разходи.трябва много внимателно да четеш отзивите -при най малко съмнение и не плащаш.

                          Коментар


                          • Моя скромен опит досега - спечелих няколко монетки от ebay (грифон без година, щангист, 5 лева славянска писменост и 2 милениумки) и не съм имал никакви проблеми с каквото и да било освен че едната пратка (щангиста мисля) се забави доста и я бях отписал вече когато дойде. Обаче като гледам от коментарите почвам да си мисля че просто съм бил късметлия... иначе си знам че е голям риск да взимаш каквото и да било от ebay.

                            Коментар


                            • И при мен проблема е в доставката. Ето мойте патила и моя ибей опит. Бях спечелил една банкнота от американския ибей, така и не дойде. Чаках я 2 месеца и я отписах тотално. Така наречените БГ ПОЩИ ми отвориха една пратка да видят какво има вътре. Продавача беше написал, че изпраща документи и беше опаковал като бебе една рядка монета - 3 жълти плика с мехурчета един в друг. Любопитните тъпи лелки от пощите дори не си направили труда отново да вкарат пликовете един в друг, а ги сложили един до друг... добре че не са знаели каква монета минава през ръцете им.... Един шваба ме пре..а с една руска монета и ме набута с 300 евро - била оригинал, супер била, снимки ми праща, накрая се оказа менте. Гризнах дръвцето и от един немски магазин за монети. Постнали едни подвеждащи и заблуждаващи снимки на едни монети, писах им 4 мейла и то на чист немски език, да ги питам това реални снимки ли са на монетите, те мълчат като п...и. Спечелих ги и се оказаха пълен боклук. Като им казах, че ще им напиша отрицателен отзив почнаха да ме търсят те и то на английски - щели да ми върнат парите и прочие от познатата песен. Що ли си мислим, че немците били коректни и точни?
                              Един приятел пък от Чехия се набута пак от US ибей с една картина за 5к в долари, пробутаха му фалшификат вместо оригинал.
                              Бая мошеници и измамници има из тоя ибей, братя българи, опичайте си акъла като купувате.
                              Айде, със здраве.

                              Коментар


                              • pri men problem e dostavkata, davam adresa na priqtel v Germaniq ,kadeto mi karat stokata, posle toi mi qa prashta po reisa ..... no stava dosta bavno i e golqma razpraviq .....

                                Коментар

                                Working...
                                X