IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Картини

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• аз също съм предпазлив,

но духа и разбира се техниката винаги се виждат,

при Митков, лично мое мнение, се вижда само некадърност...

1200 картини е нарисувал до сега!!!

има 500 за продажба!!!

ко разбирам и аз,

купувайте, то за всеки българин скоро ще има...

Коментар

• Смешно ми е когато чета хора, които си въобразяват, че "разбират" от изкуство, а в същия момент се изказват изкючително крайно кой е некадърник и кой не е. Изкуството е толкова субективна материя, че за мен всеки, който си позволи да се изказва крайно по този начин е пълен малоумник. Аз една камара художници не харесвам, други ги определят за гении...

Коментар

• Чудомир е рисувал типични българи от времето си, и разказите му струват.
        мин. седмица видях на Невски / пазара / негови рисунки точно като репродукциите от книгите му, ама немаше човек зад сергията. та питах тоя до нея кой ги продава, оня дъвчеше баничка и явно бе зает. изглеждаше че въобще не разбира какво питам и се отказах. ако някой го интересува втората сергия от храма......

Коментар

• Павел Митков е уникален некадърник, с извинение!!!

Бил се самопровъзгласил за художника на банкерите...

Не стига че има неспокосана техника, ами слага едни сърчица дето мога да се

разрева като ги гледам.

Папата имал негова картина, и Путин!!!

хахахахаха

ако разбереш каква е историята ще се пръснеш от смях!!!

Относно Майстора- в момента дори графиките му с молив са трудно намираеми.

Мене не ме вълнува, но имам една рисунка с молив- репетиция за централната

фигура на Жътварки. Беше част от някаква сделка и не можех да откажа да я купя.

Ако те интересува- пиши на лични!

п.с.
          Ракурси скоро продадоха една негова работа, като пощенска марка (20/18 май) за 16 к!!!

Коментар

• Интересна е темата. Аз лично нищо не разбирам от изобразително изкуство, но приятелката ми твърди, че разбира и инвестира в това. Има десетки картини на някакъв Павел Митков, който не знам да ли е известен. Цялата къща е с негови картини.
            Някой знае ли по колко вървят карините на Владимир Димитров и от къде мога купя някоя. Баща ми става скоро на 50 години и искам да го изненадам.

Коментар

• Не ви вълнува тази тема!!!

Коментар

• Ясно, сега не ви се занимава с изкуство!!!

Коментар

• Теодор Ушев :
                  БЪЛГАРСКИ ХУДОЖНИЦИ ЛИ? Харесвам баща си, разбира се. Най-добрият "български" художник е Николай Дюлгеров. След това Кристо, въпреки "въпреки"-то. Възхищавам се от умението му да въвлича масите. Това е важно. Другите? Тях не си струва да споменавам. Има нещо у Иван Милев, но той си остава минорен илюстратор на гвашови картички. Нищо повече. Всичко останало е дребно занаятчийство и такова ще си бъде. Най-голямата беда на българското изкуство е, че е херметизирано. Херметизирано административно, интелектуално и концептуално. Трябва да бъде разрешено да се изнася всичко и да се продава българско изкуство навън, свободно, без администриране. Само така ще се разбере, че българското изкуство винаги е било наподобително украсителство и няма никаква, ама никаква художествена и комерсиална стойност на Запад. То не е в епицентъра на вълненията, не е дори по фланговете. Не е никъде. То се преструва, кара се, вълнува се... в леген. Дори епизодични прояви (като Недко Солаков) по-скоро доказват правилото, отколкото да го опровергават. То не създава хитове, не създава и анти-хитове. Него го няма. Голяма тъгa ми е това, аз обичам българските художници. И ми е мъчно. Всеки път, когато се прибирам, ходя пак и пак в Националната галерия и гледам всичко. Спирам се, изследвам, търся опровержение. И не го намирам. Толкова е тъжно. Някъде просветва нещо, но то е толкова малко и изчезва. Било е проблясък и е останало светулка. Не се е развило, дори авторът му не го е забелязал. Гледам всичко, всичко... Да, Николай Майсторов е внушителен, а Иван Ненов е интелигентен и чувствителен почти колкото италиански неореалист. Всеки български художник има поне една картина, откъдето е можел да започне да става световен. И не е станал. Дори и Светлин Русев… Проблемът при него е, че той просто е мимикрирал Кете Колвиц откъм визуалната й страна, без да му достигне интелигентност да достигне до концептуалната и идеологическата. Май интелигентност е онова, което... Липсва? Възможно ли е на българското изкуство да му липсва интелигентност, анализ и напластяване? Възможно ли е да му липсва ... образование? Аналитично мислене?
                  ---
                  Аз отдавна твърдя, че Светлин Русев с цялата му псевдо-либерална (или социална) клика е стихийно бедствие за българското изобразително изкуство. Лошото е, че ако пишеш за него, му правиш реклама, каквато не заслужава. Не е ли глупаво: виж, седя и се тормозя сега, говорим си за светли (или тъмни) умове, но интересни. И някак си, в цялата тази история се промъкват нищожества като гореспоменатите. Защо? Това е жадният български нихилизъм, който явно никога няма да успея да изкореня. Все ще си ходи с мен, все ще ме спъва. Откъде ми излезе този Светлин Русев. Може би от спомените за баща ми и останалите художници. Това лято видях Георги Алайков, той още си говореше за Светлин (в смисъл – абе, тези още ли са на почит... не му се вярваше, горкият).

Коментар

• За Майстора има интересна случка скоро!!!

Сотбис оцениха една хубава негова работа на 300 лири...

Тези които ти изреди са надути от борците защото са разбираеми от тях.

Имаме наистина стойностни световни художници-

например Жул Паскин и Николай Дюлгеров.

Златю е художник на каручки, особенно след инсулта- т.н. лява ръка!!!

Генко маже там нещо!!!

Днес има няколко перспективни художници, дано да продължат така и да станат

малко по-глобално значими...

Коментар

• Re: Картини

Първоначално изпратено от 33 degree
                      Има ли някой тук,

който да се вълнува от изобразително изкуство?

Притежавате ли картини?

Кои са любимите ви художници?

Кои са най-перспективните според вас?
                      най-ценни са Владимир Димитров - Майстора, Златю Бояджиев, Иван Милев, Васил Стоилов, Ненко Балкански, Дечко Узунов, Стоян Ненов ...има и жени като Мария Недкова, Зл. Дъбова... но рядко някой се разделя с тях!!!
                      имам икони - някои са ми от дедите от Солунско - за нищо на света не ги продавам!

Коментар

• Картини

Има ли някой тук,

който да се вълнува от изобразително изкуство?

Притежавате ли картини?

Кои са любимите ви художници?

Кои са най-перспективните според вас?
                      Working...
                      X