If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
БНБ пуска сребърна възпоменателна монета с номинал 10 лв.
Бе хора стига с тая история, обсъждайте монетата.Според мен няма да е много добра инвестиция предвид големия тираж и същевременно като я видях нещо не ми изглежда на кой знае каква красота.
Коментар
Bobi75
Peter, ами мислим бе човек. Знаем и за възможните планове на Русия за "православна дъга" сега и т.н.
Обаче във времето, когато Великите Сили се опитваха да омаловажават жертвите по време на Априлското Въстание, руските войници дойдоха с чувството, че премахват една несправедливост и спасяват един народ.
На монетата е изобразен руски войник, а не Русия!
Освен това по време на Априлското Въстание е имало геноцид или етническо прочистване в съвременни термини. Който и да се изправил срещу него, независимо от задните му интереси, се е борил срещу нещо несправедливо и от днешна гледна точка. Точно същия случай имаме и сега, но в обратни роли: САЩ подкрепят Косово, а Русия Сърбия.
Дали някой косовар би се противил на възпоменателна монета с изобразени косовар и американски войник?! Не. Въпреки, че с Косово САЩ си решават задни цели свъзани с контрола на ЕС и отпор на Русия.
Re: БНБ пуска сребърна възпоменателна монета с номинал 10 лв
Първоначално изпратено от PeterNK
http://www.investor.bg/?id=60481
... във вътрешния кръг са изобразени две фигури: на руски воин и български опълченец ...
Какъв е този руски войн бе хора - Вие нормални ли сте ... Да не сме в Русия?
Аман от нацонални предатели!
--------"Автори на художествения проект са Елена Тодорова и Иван Тодоров."
Поздравления за проекта!Това е и реална следа в историята!Който иска.може да предложи и актуален проект за монета-Ези-магистрaлка на стоп,Тура-Американска военна база-все е история;-)))))))
Свободата наготово дадена не ние, но без помощта от Русия - бихме трудно я извоювали, нали? И ако руският цар тогаз си е гледал имперската политика, безименният руски войник дошъл е тук с една-единствена цел - да се бори за свободата на своите братя Българи и християни !!!
Така че рософобщината на някои туканка за мен е глупава - да не говорим че ний на Русия дали повече - не знам дали тая държава щеше да съществува без нас... както и нашата без тях.
Щем не щем - свързани сме навеки со руснаците...
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Вчера беше годишнина от обесването на Васил Левски - 135 години!
Някакви монети по темата да са се появили?
Или монети свързани с Ботев?
Или със Стефан Стамболов?
Основният проблем за мен е че се насажда идеята, че свободата ни е дадена наготово! От Руснаците! И трябва да сме им вечно признателни!
И всъщност важно е какво празнуваме ? "Освобождението на България"? Или "Победата на Русия над Търция"? ... Поне се опитайте да разберете за какво говоря Sharli и Bobi75. Опитайте да допуснете за разглеждане една такава идея. Може пък да Ви просветне, че нещата са по-сложни от колкото изглеждат.
все пак има достатъчно българи-национални герои, които могат да сложат вместо руски войн...
Ами що не им съборим и паметниците тогава и да забравим историята , да си "живуркаме" в скапаният капитализъм в който една икономика да диктува световната! Америка като кихне и света се разболява.
Всеки си гони интереса !!! Всеки!
Мисля че историята не трябва да се забравя и не трябва да забравяме
къде щеше да е България в момента , но и да не забравяме накъде вървим ...........
Стига бе, хора! Руснаците са си гонили интереса, да не се залъгваме...
Гонили са го - да,
но защо никой друг не си го догони до дотогава,
и ако руснаците тогава не си го бяха гонили, щеше ли някой да дойде да си го гони, и каква държава щяхме да сме сега.
Защото аз все си мисля, че ако те не бяха дошли сега щяхме да сме граждани на Република Турция.
Но както и да е - млъкни сърце, темата е за монета.
Има ли я вече в нета на картинка да я видим?
Коментар