IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златни монети

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Момчета, цяла нощ се рових из руски и европейски сайтове и форуми за юбилейни монети. Тъй като владея перфектно английски език изчетох над 20 сайта и 300 страници форуми. Цените, които МОНОПОЛА написа за нашите парички, ами че те гонят и дори надвишават цените на някои европейски юбилейни монети - също много ценни. Разликата е, че нашите са си неизвестни, само ние си ги знаем, а европейските се харчат из цяла Европа и света. Е, тогава кои колекции е по-изгодно да събирам? И още, след като монети като Златния лев и Св. Георги Победоносец гонят 1500-1700 лв., а са само на 2-6 год. тогава според логиката излиза, че само след 10 год. всяка една от тях ще струва колкото една нова магазинна кола, а след 50 год. колкото един апартамент!!! Това е пълен абсурд. Но това е мнение на младо момиче.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от monopola
      Давам комплекта с Десислава веднага
      мале - изкушаваш ме наистина...
      Но комплектът мога да си го купя по всяко време, а Златният кинт много трудно... докато го открия пак може да удари и два бона цена... съжалявам.

      Не.
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

      Коментар


      • Давам комплекта с Десислава веднага

        Коментар


        • Галбов - аз никога не съм казвал, че съм нумизмат, аз съм си инвеститор. Ама за цената на Златният кинт или Свети Георги за след 200 години дълбоко грешиш.
          Монетата С Трите Дупки дори и сега "малко по-висока цена от металът" ли има? Колко струват 10 грама сребърце? Искаш ли да го сметнем?

          Монополов - аз имам Златен кинт, но не го продавам... е, ако ми предложиш безумна цена, може и да си помисля... ;-)
          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

          Коментар


          • ok

            Коментар


            • Вики - Монополов ти отговори толкова точно и изчерпателно, повече от колкото не бих могъл и аз. Освен това накара ме да възгордея, защото съм горд собственик на всички изброени от него най-редки и ценни Български монети, което е нормално, все пак аз съм Императорът. ;-) Можеш да си ги сбереш и ти но ще ти струват към три бона и половина за четирите може би...

              Достойно и секси, но и скъпо хоби си си избрала, истинска инвестиция, аферим, браво :-)
              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

              Коментар


              • Първоначално изпратено от viktoria1
                Благодаря за професионалния коментар. По-конкретно ме интересуват монетите след 1970 г. до тази година. Но monopola нищо не каза по втория ми въпрос. Може ли поне в резюме. Тази, тази и тази монети са най-търсени и скъпи и прочие. Естествено това ще е твоето виждане на въпроса. Благодаря ти.
                Вики ,първо уточни за себе си,искаш да инвестираш или искаш да колекционираш.Някои тук ще се обидят,а аз не бих искал това,но мнението ми е ,че тези които просто ивестират,нищо не разбират от нумизматика,нумизматите са много отворени в инвестирането . Много от монетите след 1970, които ще си купиш сега ,ще имат малко по-висока
                цена от метала и след 200г. И още нещо,модерните монети макар и понякога много красиви,са и за в бъдеще ще си останат, плакети.
                Ако имаш нужда от конкретен отговор по някой конкретен въпрос,
                ако съм Знайко,разчитай!:-)

                Коментар


                • А между другото някой дал продава Златния лев. Бих дал добри пари за него, но да не се оливате

                  Коментар


                  • Веднага коригирам своя подвеждащ отговор
                    голямата Свети Георги - тираж 1500, изчерпана в БНБ отдавна. Пусната е на цена към 600 лв, сегашната е може би около 1400-1600.
                    Златния лев - тираж 2000, може да се намери за над 1500 лева, май даже към 1800 отива цената.
                    Монетата с дупките, 2000 година - сребърна, за под 300 лева се намира.
                    60 години от спасяване на еврейте - сребърна, за под 400 лева.

                    Купи си тези и ще имаш доста добра основа Не разчитай на цените койте ти казвам. Не се наемам да кажа доколко са пазарни. Лично аз имам оферти на такива цени. Естествено може и да ме ебават и всъщност да са поевтини.

                    Айде

                    Коментар


                    • Благодаря за професионалния коментар. По-конкретно ме интересуват монетите след 1970 г. до тази година. Но monopola нищо не каза по втория ми въпрос. Може ли поне в резюме. Тази, тази и тази монети са най-търсени и скъпи и прочие. Естествено това ще е твоето виждане на въпроса. Благодаря ти.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от ivan_will
                        Първоначално изпратено от ivan_will
                        Първоначално изпратено от GALBA
                        Първоначално изпратено от ivan_will
                        Имате ли информация за монета, на която е изобразено - някой от българските царе(1200-1396), държащ жезъл, а в другата си ръка има сфера с кръст отгоре. Отсрани него има надписи!
                        Моля ако се сещате за коя монета става жъпрос даите линк към нейна снимка и на колко горе-долу се оценява.
                        Този въпрос, е гатанка ли? Аз ,например се досещам,но за да е по-топло, ще предположа първо цената ;от 10 лв. до около 150 лв. и дори си я представям една тънка протрита и няма кой да даде 10 лв. А, дали не е пробита?!:-) Пич ,дай линк ти! Снимай я поне,може и да получиш коректен отговор.
                        Прав си затова, че е тънка, протрита, и с дупка , но просто исках някой да ми даде информация за нея, снимки и т.н. !!!
                        Та ако някой наистина има информация за (link) моля да каже
                        Отдавна проверявахме монетата колко карата е и мисля че беше 24!
                        И пак моля някой да даде линк за снимки на тази монета , колко струва и тем подобни
                        ???

                        Коментар


                        • Виктория, виж сайта www.numis.bg, където има аксесоари за колекциониране на монети.

                          Коментар


                          • Виктория,

                            въпросите ти не са никак лесни за отговор, или по скоро отговорите са дълги. Най добре си купи каталог на българските монети. Каталога на Булфила от 2007 струва 4 лева и можеш да си го поръчаш от books.bg. Там има оринтировъчни цени на монетите. Разгледай го и като ти наравят впечатление скъпите, задаи по конкретни въпроси. Отговорът на първия въпрос е - не купувай инвестиционни монети. Цената им е по висока от цената на метала и за тях няма пазар, не можеш да ги продадеш с по малко от 30 % загуба или поне не в БГ. Купувай само нумизматика. Каталога за кото говори Боби 13 можеш да разгледаш на сайта на БНБ. Този каталог е тяхно издание и по случай 125 госини БНБ, тоест в нега са повечето монети до 2004 години. Има и доста изключения, не вклюени в тези каталози. Това са пробни монети и такива с грешки при отсичането. Естествено те са много по ценни, но за тях - като навлезеш малко в материята. Един конкретен съвет - ориентирай е по тиража на монетата, материала от който е направена и психологическия ефект върху хората. Монети на тема християнство и подобни например са от най купувание в БГ.

                            Поздрави

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от viktoria1
                              Привет на всички. Казвам се Виктория, на 26 год. и съм нова в този форум. В мен се появи нова страст и това са монетите, но съм много "зелена" в това начинание. Затова, приятели, искам да ви задам 2 въпроса и ще се радвам, ако някой ми отговори изчерпателно.
                              Първи - В кое е по-изгодно да се инвестира: в български юбилейни нумизматични монети или в златни инвестиционни монети като кругер рандове, кленов лист, кенгуру и подобни? И втори въпрос - откакто БНБ пуска юбилейни монети кои досега са най-известните, най-скъпите и кои най-трудно се намират? Надявам се въпросите ми няма да ви затруднят, всички вие тук сте професионалисти и специалисти. Ще се радвам, ако някой се престраши и отговори на въпросите на едно 26-годишно момиче. Смятам да си правя колекция и всеки ден ще посещавам форума. Надявам се да намера освен колеги и приятели тук. Поздрави на всички. Чао за сега
                              Здравей и аз си падам по монети и банкноти от малък, имам скромна колекция, но събирам само България от трето Българско царство. Ако изкаш остави адрес да ти пратя каталог на българските монети от 1880 до 1994 от там можеш да се ориентираш за тираж,грамажа,метала и др.

                              Коментар


                              • Привет на всички. Казвам се Виктория, на 26 год. и съм нова в този форум. В мен се появи нова страст и това са монетите, но съм много "зелена" в това начинание. Затова, приятели, искам да ви задам 2 въпроса и ще се радвам, ако някой ми отговори изчерпателно.
                                Първи - В кое е по-изгодно да се инвестира: в български юбилейни нумизматични монети или в златни инвестиционни монети като кругер рандове, кленов лист, кенгуру и подобни? И втори въпрос - откакто БНБ пуска юбилейни монети кои досега са най-известните, най-скъпите и кои най-трудно се намират? Надявам се въпросите ми няма да ви затруднят, всички вие тук сте професионалисти и специалисти. Ще се радвам, ако някой се престраши и отговори на въпросите на едно 26-годишно момиче. Смятам да си правя колекция и всеки ден ще посещавам форума. Надявам се да намера освен колеги и приятели тук. Поздрави на всички. Чао за сега

                                Коментар

                                Working...
                                X