IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златни монети

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от monopola
    преди 18 години.... ебаси. А знаеш ли колко такива въщност има. Аз съм чувал за сделка миналата година за 7000 евро. Знам със сигурност че в БНБ пазят една такава монета за музеини цели. Предлагам след 5-6 години като удари 30 000 лева цената да я праснем тая банка направо
    Незнам ,но знам ,че лесно се фашифицират ,от 1913г.се маха тройката от друга монета се взема девятка и се 'монтира' на мястото на тройката ,като 6.
    Не съм виждал в колекцията на банката , в моята има една редовна и една фалса. Е ,неможе без малко фукня!:-) ,но и моята е в банка,така че пак банката ще праснем:-)

    Коментар


    • преди 18 години.... ебаси. А знаеш ли колко такива въщност има. Аз съм чувал за сделка миналата година за 7000 евро. Знам със сигурност че в БНБ пазят една такава монета за музеини цели. Предлагам след 5-6 години като удари 30 000 лева цената да я праснем тая банка направо

      Коментар


      • Първоначално изпратено от monopola
        Абе Валентине не разбра ли че тази цена е ниска за златния лев. Аз бих дал повече, но все още няма оферти. Ако някой тук го имаше за продаване да беше писал досега. Айде по сериозно - стига си писал едно и също в темата. Свържи се с някой търговец и той ще ти го намери.

        Друго питане имам аз. Левчетата от 1916. Някой знае ли за истинска сделка с двата лева и ако да - на колко пари е минала?

        Преди около 18 год.знам за сделка 2лв.1916 г. 4,000лв.

        Коментар


        • Все по-горд ставам от притежанието на Златният кинт... а преди 2 години го купих от един форумски колега за десет Некадърника само... ;-)
          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

          Коментар


          • Веднага отговарям според възможностите си. Мисля че реалната цена на златния лев е между 1800-2000 лева. Аз поне 1800 бих дал. Мисля също че цената му ще е по висока след година. Вики, мисля че мога да те посъветвам и друго с оглед на това че си начинаеща. Ти п-рецени дали логиката ми е правиллна. Първо започни с купуването на съвременните монети - имам предвид сле 95 година монетите. Идеята ми е че по старите монети по бавно вдигат цена - те вече са достигнали един максимум и катерят нагора лекичко, съобразно търсенето. Новите монети поскъпват доста по бързо. Две са основните причини - нови са, по-популярни и все повече хора в БГ могат да си позволят скъпи и ненужни неща . Второ - чел съм разно теории за цикъла време - цена на монетите. Резултатите са спорни, но със сигурност поне 10 години след отсичането една добра монета вдига цена. Не забравяй и психологическия ефект от това че все повече хора като теб започват да се интересуват от монети и първите за който чуват и респективно търсят са златния лев и свети георги

            Коментар


            • МОНОПОЛ, Вальо Милков е упорит в търсенето на скъпоценното левче, но така и трябва, когато се касае за ЗЛАТНИЯ ЛЕВ БЪЛГАРСКИ Да приключим темата за Златния лев според теб, а и според другите във форума, колко му е реалната цена днес? И според вас след 1 година дали ще струва по-скъпо? В София пред Ал.Невски търговците дали ще могат да го намерят? За дамата от Варна да ми пише на мейла v_viktoria1@abv.bg Който иска може също да ми пише

              Коментар


              • Абе Валентине не разбра ли че тази цена е ниска за златния лев. Аз бих дал повече, но все още няма оферти. Ако някой тук го имаше за продаване да беше писал досега. Айде по сериозно - стига си писал едно и също в темата. Свържи се с някой търговец и той ще ти го намери.

                Друго питане имам аз. Левчетата от 1916. Някой знае ли за истинска сделка с двата лева и ако да - на колко пари е минала?

                Коментар


                • Колеги, някой от вас ще ми намери ли Златното левче или да, питам аз за пореден път. Ще имате ли скоро добри вести, че искам да се оттърва от тези проклети 1600 лв. Търсете, търсете.......

                  Коментар


                  • Здравейте,
                    ЦКБ също предлагат сребърни монети. Наскоро си купих от, забележете, от клона в Айтос "Борис Христов" - 2 броя по 64 лв

                    Коментар


                    • Най-богата селекция имат ПИБ. Не знам защо не са я обявили на сайта си. Но в клоновете имат ценоразпис, а и наличности.
                      Втори вариант - Пиреос, но там са предимно сребърни.
                      Трети вариант - Общинска, най-бедна селекция (1-2 златни монетки и 4-5 сребърни). Почти никакви наличности, но може да се поръчва.
                      ДСК уж също продавали в централния клон, но на телефона, който ми дадоха, никой не вдигна няколко дни и ги отсвирих.
                      Експресбанк май също били предлагали в централния клон, не съм ходи да проверявам.

                      Коментар


                      • Здравейте,
                        наскоро наследих колекция от монети от 1945- 1982 и се запалих да продължа да колекционирам златни български монети. Започнах да Ви чета и интереса ми се задълбочи. Та така днес росна-прясна сутринта отидох до БНБ Варна и изненада......
                        Те не извършвали касови операции от 01.09.2007 година, тоест монети мога да си купя само от София. Има ли някой друг от Внвъв форума и имате ли въобще информация как да си закупя монети на БНБ без да ходя до София?
                        Мерси много!

                        Коментар


                        • Да, не е монета и за нумизматите може да не е интересна, но другата страна е много по-красива от монетата с позлатения филигранен кръст от ХIХ век.
                          Среброто е 20 гр. проба 999/1000 и си има сертификат от Global coins & medals, по чиято поръчка се прави.
                          Определено е красив подарък.
                          http://photo-forum.net/joro/emoticon...conTheWave.gif

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от monopola
                            руменчо,

                            това което са ти подарили не е монетата със Сети Николай. Галба ти казва тиража на монетата от БНБ. Това което имаш се продава В Сибнак. Честно казано не знам кой ги издава, но не струва нищо.
                            Издава ги монетният двор, явно са с неограничен тираж. Ама чак пък нищо да не струва - 20г. чисто сребро е това, все пак. Просто за информация, от същата "серия" има и св. Георги, Исус Христос и Богородица, а освен Сибанк се предлага и в Пиреос (а може би и другаде).
                            Според мен са добър вариант за подарък, ако не човек не е успял да се дореди до съответните монети или пък "оригиналът" му се вижда скъп.

                            Коментар


                            • Руменчо - това не ще да е монета - медальон някакъв е, да.

                              Драго ми е да те видя най-после туканка, падуан... ;-)
                              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от rumencho3
                                Монополист имам чувството, че от всички тук най-много разбира именно Галба. Не искам да обиждам останалите. Всъщност ми е интересно ти Галба от колко години си колекционер?
                                :-) От както се помня,но вече взех да забравям от кога се помня:-)
                                Благодаря за оценката ! Много са по-добрите разбирачи от мен!

                                Коментар

                                Working...
                                X