IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златни монети

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Императорът
    Вики - ами точно - щом сега, когато само ний си ги знаем, толкова скъпи са Златният кинт и св. Георги - каква цена ще стигнат, когато станат известни сред европейските нумизмати и следователно търсенето им стане десетки пъти по-голямо?

Казано на инвеститорски - те имат много по-голям потенциал за поскъпване от известните на всички европейски монети !!!

Галбов - не разбрах какво искаш да речеш - че от Селянката с лапето, Братята и Вождът са фабрикувани допълнителни бройки? Ами може - за тях Бамката не е поемала ангажимент да са точно определен брой, както го поема за новите... макар че не виждам логика - за тях би било много по-изгодно да фабрикуват нови и малкотиражни... дори да претопят някои от сребърните от комунистическо време, фабрикувани в огромни тиражи...
    Имп.когато имаше Желязна завеса нашите монети бяха екзотика и значително по-търсени.Сега са достъпни за всеки и колекционерите които се интересуват от България вече вероятно си ги имат.Надеждата ,че ще станат много по-скъпи прави много търговци да задържат количества.
    Доколкото ми е известно тези специално не са препечарвани.Тиражите на българските монети са високи за нуждите на колекционерите.

Коментар

• http://upload.wikimedia.org/wikipedi...en2-pechat.png

Някой знае ли повече за тази монета? Колко и е цената? Рядка ли е?
      Цени ли се от колекционерите? ....

http://upload.wikimedia.org/wikipedi...en2-pechat.png

Коментар

• До всички. Предполагам, че някои от Вас имат монети които са им в повече или просто искат да ги продадат или разменят. Защо не отворим тема в която да се правят само такива предложения?

Коментар

• http://upload.wikimedia.org/wikipedi...en2-pechat.png

Някой знае ли повече за тази монета? Колко и е цената? Рядка ли е?
          Цени ли се от колекционерите? ....

Коментар

• И още нещо за Виктория. Първо поздравления за избора. Каталог можеш да си изтеглиш за българските монети от сайта на БНБ. Що се касае за юбилейните монети споделям мнениено на Галба. Ако искаш да инвестираш можеш да си купуваш всякакви монети стига да са на изгодна цена, но ако искаш да колекционираш, избери си период на колекциониране, взимай дебелите книги, чети, запознай се с монетите които са сечени през този период и търси. Тогава колекционерската страст ще се преплете с жаждата за знания и стремежа към опознаване на миналото на хората. Дерзай.

Коментар

• Здравейте. Ти Галба по повод моето питане писа, че си готов на такава размяна. Аз обаче се отказах да взимам двадесетолевката на тази цена защото е в отвратително състояние. Освен това искам да питам за монети от времето на Франц-Йосиф. Днес отивам на среща където ще ми предлагат такива монети. Така, че пак моля за Вашите мнения. Особено на твоето Галба.

Коментар

• Вики - ами точно - щом сега, когато само ний си ги знаем, толкова скъпи са Златният кинт и св. Георги - каква цена ще стигнат, когато станат известни сред европейските нумизмати и следователно търсенето им стане десетки пъти по-голямо?

Казано на инвеститорски - те имат много по-голям потенциал за поскъпване от известните на всички европейски монети !!!

Галбов - не разбрах какво искаш да речеш - че от Селянката с лапето, Братята и Вождът са фабрикувани допълнителни бройки? Ами може - за тях Бамката не е поемала ангажимент да са точно определен брой, както го поема за новите... макар че не виждам логика - за тях би било много по-изгодно да фабрикуват нови и малкотиражни... дори да претопят някои от сребърните от комунистическо време, фабрикувани в огромни тиражи...
                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Някъде по-долу споменах,че съм готов да заменя Св. Георги(нищо ,че сме адаши)за перфектна фердинандова двадесетолевка!

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
                    Галбов - аз никога не съм казвал, че съм нумизмат, аз съм си инвеститор. Ама за цената на Златният кинт или Свети Георги за след 200 години дълбоко грешиш.
                    Монетата С Трите Дупки дори и сега "малко по-висока цена от металът" ли има? Колко струват 10 грама сребърце? Искаш ли да го сметнем?

Монополов - аз имам Златен кинт, но не го продавам... е, ако ми предложиш безумна цена, може и да си помисля... ;-)
                    Имп.нямах в предвид конкретно теб. Смятам ,че за момента някои цени за някои монети са истерични. Преди годиини за 1000лв. майка дете и петорна на днешната цена давах, но пак беше трудна за намиране. Г. Димитров и К. и Методи също бяха над тези цени,сега синетата на на бивши инвеститори разпродават по заложни къщи
                    на цени по-ниски от стоността на метала.
                    Само мнение,всеки си знае!

Коментар

• Първоначално изпратено от viktoria1
                      Момчета, цяла нощ се рових из руски и европейски сайтове и форуми за юбилейни монети. Тъй като владея перфектно английски език изчетох над 20 сайта и 300 страници форуми. Цените, които МОНОПОЛА написа за нашите парички, ами че те гонят и дори надвишават цените на някои европейски юбилейни монети - също много ценни. Разликата е, че нашите са си неизвестни, само ние си ги знаем, а европейските се харчат из цяла Европа и света. Е, тогава кои колекции е по-изгодно да събирам? И още, след като монети като Златния лев и Св. Георги Победоносец гонят 1500-1700 лв., а са само на 2-6 год. тогава според логиката излиза, че само след 10 год. всяка една от тях ще струва колкото една нова магазинна кола, а след 50 год. колкото един апартамент!!! Това е пълен абсурд. Но това е мнение на младо момиче.
                      Поздрави! Много успешен старт!

Коментар

• Момчета, цяла нощ се рових из руски и европейски сайтове и форуми за юбилейни монети. Тъй като владея перфектно английски език изчетох над 20 сайта и 300 страници форуми. Цените, които МОНОПОЛА написа за нашите парички, ами че те гонят и дори надвишават цените на някои европейски юбилейни монети - също много ценни. Разликата е, че нашите са си неизвестни, само ние си ги знаем, а европейските се харчат из цяла Европа и света. Е, тогава кои колекции е по-изгодно да събирам? И още, след като монети като Златния лев и Св. Георги Победоносец гонят 1500-1700 лв., а са само на 2-6 год. тогава според логиката излиза, че само след 10 год. всяка една от тях ще струва колкото една нова магазинна кола, а след 50 год. колкото един апартамент!!! Това е пълен абсурд. Но това е мнение на младо момиче.

Коментар

• Първоначално изпратено от monopola
                          Давам комплекта с Десислава веднага
                          мале - изкушаваш ме наистина...
                          Но комплектът мога да си го купя по всяко време, а Златният кинт много трудно... докато го открия пак може да удари и два бона цена... съжалявам.

Не.

Коментар

• Давам комплекта с Десислава веднага

Коментар

• Галбов - аз никога не съм казвал, че съм нумизмат, аз съм си инвеститор. Ама за цената на Златният кинт или Свети Георги за след 200 години дълбоко грешиш.
                              Монетата С Трите Дупки дори и сега "малко по-висока цена от металът" ли има? Колко струват 10 грама сребърце? Искаш ли да го сметнем?

Монополов - аз имам Златен кинт, но не го продавам... е, ако ми предложиш безумна цена, може и да си помисля... ;-)

Коментар

• ok

Коментар

Working...
                                X