If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Момчета, току що прочетох, че БНБ официално е унищожила матрицата на Златния лев. Това вярно ли е ? И защо са го направили според вас? Как върви цената на Благославяща Богородица от 2003 г.? Извинявайте, че така питам, но аз съм жена при това единствената в този форум
Коментар
Bobi75
Първоначално изпратено от Императорът
Ще я претегля и ще ви кажа.... :-)
е аз съм я теглил, а и БНБ казва, че е 10 грама. все трябва да е нещо
Дупките е точно 16 грама. Имепраторе рагледах то монетите в фотофорумът - има интересни монети. Браво! Вики друг форум май няма. То и този не е за нумизматика, ама айде. Нумизматиката не е да купуваш монети, непиапни от човешка ръка и продавани в банка, като единствено гледаш да не свърши тиража.
Това дето ние ти го пишем е по скоро кой преваил, той заварил. Да знаеш от мен че съвремнните български монети, дори и най малотиражните могат да се използват само за допълване на колекция, да кажем "трета българска държава". Ако това ти стане интересно като хоби, ще видиш как съвсем скоро няма да те интересува много златния лев и т.н., а съвсем други парички
Поздрави
Дупките е точно 16 грама. Имепраторе рагледах то монетите в фотофорумът - има интересни монети. Браво! Вики друг форум май няма. То и този не е за нумизматика, ама айде. Нумизматиката не е да купуваш монети, непиапни от човешка ръка и продавани в банка, като единствено гледаш да не свърши тиража.
Това дето ние ти го пишем е по скоро кой преваил, той заварил. Да знаеш от мен че съвремнните български монети, дори и най малотиражните могат да се използват само за допълване на колекция, да кажем "трета българска държава". Ако това ти стане интересно като хоби, ще видиш как съвсем скоро няма да те интересува много златния лев и т.н., а съвсем други парички
Поздрави
ИМПЕРАТОРЕ, благодаря ти от сърце, но виждам едно разминаване в един параметър. В сайта на БНБ пиши, че теглото на Новото хилядолетие, на монетката с три дупки, е 33,63 гр., а ти ми казваш, че е 10 гр. Как така? И да питам още - дайте ми и други форуми, в нета не успях да намеря никой друг. Ами чао, момчета, довечера пак ще вляза
И Монополов - ще си дам Златният Български кинт точното толкова доброволно, колкото Джаба би дал замразеният Хан Соло - можеш да ко изтръгнеш само от моите вкопчени в него и вкочанени и мъртви пръсти... ;-)
Просто аз Императорът - и 1700 кинта не значат за мен кой знае какво - поне сравнени с удоволствието да се кефя на Кинтът и да дъхам върху него и да гледам как дъхът ми се изпарява и да си го връткам по плотът на масата, слушайки с наслада мелодичният му звън... ;-)
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар