If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Момчета, какво означават тези абревиатури - VF, EF, UNC - стандарт за качество или? Това са данните за монетата на Фердинанд. Може ли някой по-подробно да ми обясни, моля.
100лв.-1912г. 32,25805г. AU 900 тираж 5,000
VF-2,750лв. EF 3,500лв UNC 4,000лв.
UNC. - (уникални) - монети, които не са били в обръщение и са съхранявани при подходящи условия, (не са пипани с ръце).
EF (Extremely Fine) - монети с минимални следи от употреба или нециркулирали, които не са съхранвани добре.
VF (Very Fine) - с умерени следи от употреба, леко заоблени ръбове.
F (fine) - с големи драскотини.
G (Good) - много зле.
И в Първа Инвест Банк продават разни шаренки сребърници - мишки, пилци, ретро автомобили и др. Хващат окото на неизкушения аматьор. Какво бихте казали инвеститорите и нумизматите за тях?
Момчета, какво означават тези абревиатури - VF, EF, UNC - стандарт за качество или? Това са данните за монетата на Фердинанд. Може ли някой по-подробно да ми обясни, моля.
И в Първа Инвест Банк продават разни шаренки сребърници - мишки, пилци, ретро автомобили и др. Хващат окото на неизкушения аматьор. Какво бихте казали инвеститорите и нумизматите за тях?
За инвестиция не стават - металът е около 1/3 от цената. За нумизматика нямам идея. Но като гледам не ги разграбват, за разлика от св. Георги примерно. Личното ми мнение е, че най-подходящото им приложение е за подарък - било то на себе си или когато се чудим какво да изберем за човек, който си има всичко.
Ъх, не питах, щото исках да видя имат ли една определена монета а бях отишъл около 4 минути преди краят на работното време и ми бе несгодно да ги тормозя - те се приготвяха вече да си ходят.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Ходих днес в Общинска бамка да скивам - скромен избор монетки - само някакви микроскопически златни и шаренийки - сребърни. Имаше секси кюлченца - по 20 грама, по 100 грама...
Императоре, банкерите срещу колко BGN се разделят с кюлче от 20 gr. ?
Ходих днес в Общинска бамка да скивам - скромен избор монетки - само някакви микроскопически златни и шаренийки - сребърни. Имаше секси кюлченца - по 20 грама, по 100 грама...
Императоре, банкерите срещу колко BGN се разделят с кюлче от 20 gr. ?
Колеги, някой ще ми намери ли Златното левче? 1600 кинта. Купувам веднага. Някой ако продава за повече пък може и да се споразумеем. Хора сме бе... Хайде да правим бизнес пък те, приказките, си вървят.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар