Все по-горд ставам от притежанието на Златният кинт... а преди 2 години го купих от един форумски колега за десет Некадърника само... ;-)
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златни монети
Collapse
X
-
Веднага отговарям според възможностите си. Мисля че реалната цена на златния лев е между 1800-2000 лева. Аз поне 1800 бих дал. Мисля също че цената му ще е по висока след година. Вики, мисля че мога да те посъветвам и друго с оглед на това че си начинаеща. Ти п-рецени дали логиката ми е правиллна. Първо започни с купуването на съвременните монети - имам предвид сле 95 година монетите. Идеята ми е че по старите монети по бавно вдигат цена - те вече са достигнали един максимум и катерят нагора лекичко, съобразно търсенето. Новите монети поскъпват доста по бързо. Две са основните причини - нови са, по-популярни и все повече хора в БГ могат да си позволят скъпи и ненужни неща . Второ - чел съм разно теории за цикъла време - цена на монетите. Резултатите са спорни, но със сигурност поне 10 години след отсичането една добра монета вдига цена. Не забравяй и психологическия ефект от това че все повече хора като теб започват да се интересуват от монети и първите за който чуват и респективно търсят са златния лев и свети георги
Коментар
-
МОНОПОЛ, Вальо Милков е упорит в търсенето на скъпоценното левче, но така и трябва, когато се касае за ЗЛАТНИЯ ЛЕВ БЪЛГАРСКИ Да приключим темата за Златния лев според теб, а и според другите във форума, колко му е реалната цена днес? И според вас след 1 година дали ще струва по-скъпо? В София пред Ал.Невски търговците дали ще могат да го намерят? За дамата от Варна да ми пише на мейла v_viktoria1@abv.bg Който иска може също да ми пише
Коментар
-
Абе Валентине не разбра ли че тази цена е ниска за златния лев. Аз бих дал повече, но все още няма оферти. Ако някой тук го имаше за продаване да беше писал досега. Айде по сериозно - стига си писал едно и също в темата. Свържи се с някой търговец и той ще ти го намери.
Друго питане имам аз. Левчетата от 1916. Някой знае ли за истинска сделка с двата лева и ако да - на колко пари е минала?
Коментар
-
Най-богата селекция имат ПИБ. Не знам защо не са я обявили на сайта си. Но в клоновете имат ценоразпис, а и наличности.
Втори вариант - Пиреос, но там са предимно сребърни.
Трети вариант - Общинска, най-бедна селекция (1-2 златни монетки и 4-5 сребърни). Почти никакви наличности, но може да се поръчва.
ДСК уж също продавали в централния клон, но на телефона, който ми дадоха, никой не вдигна няколко дни и ги отсвирих.
Експресбанк май също били предлагали в централния клон, не съм ходи да проверявам.
Коментар
-
Здравейте,
наскоро наследих колекция от монети от 1945- 1982 и се запалих да продължа да колекционирам златни български монети. Започнах да Ви чета и интереса ми се задълбочи. Та така днес росна-прясна сутринта отидох до БНБ Варна и изненада......
Те не извършвали касови операции от 01.09.2007 година, тоест монети мога да си купя само от София. Има ли някой друг от Внвъв форума и имате ли въобще информация как да си закупя монети на БНБ без да ходя до София?
Мерси много!
Коментар
-
Първоначално изпратено от monopolaруменчо,
това което са ти подарили не е монетата със Сети Николай. Галба ти казва тиража на монетата от БНБ. Това което имаш се продава В Сибнак. Честно казано не знам кой ги издава, но не струва нищо.
Според мен са добър вариант за подарък, ако не човек не е успял да се дореди до съответните монети или пък "оригиналът" му се вижда скъп.
Коментар
-
Първоначално изпратено от rumencho3Монополист имам чувството, че от всички тук най-много разбира именно Галба. Не искам да обиждам останалите. Всъщност ми е интересно ти Галба от колко години си колекционер?
Благодаря за оценката ! Много са по-добрите разбирачи от мен!
Коментар
-
Първоначално изпратено от monopolaАбе заинтересувани има, ама като гледма какви сме разбирачи всички Мен доста ме интересуват двете емисии разменни монети от 1979 и 1980. Според вас намират ли се лесно и на какви цени. Естествено става въпрос за монети в идеално състояние.
Коментар
Коментар