If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Здравейте момчета. Кажете ми откъде мога да си намеря пълен каталог на БГ монети от Княжеско време до наши дни и с актуални цени и кой е най-добър? Има ли онлайн да си го изтегля отнякъде? Поздрави на всички. Виктория
Казах ти аз Ся почват лични, майли ...
Валентине ти орева форумите бе човек, каде ли не пуска теми и не писа за тая монета. Айде аз ще ти я намеря за 2000 лева. Тъкмо и някои лев да изкарам
е са като казахте колко струва и ми светнаха доларчета (пардон евра) в очите. Раздуйте защо такава разлика в цените де, колекционерска ли се пада? аз я купиш да имам малко златце като излезе, мисля да я продам и да купя тройунция от ПИБ, т.е. да удвоя златото. Ама са ме разколебавате с тия цени
ТЕХНИЧЕСКИ ПАРАМЕТРИ
номинална стойност
1 лев
метал, проба
Au 999/1000
качество
мат-гланц
емисия
2002
тегло
15.55 г (1/2 унция)
външен диаметър
24.5 мм
гурт
гладък
тираж
2000
художествен проект
Петър Стойков
На страната с номиналната стойност на монетата е цифрата "1", думата ”ЛЕВ”, годината на емисия – 2002 и са изобразени 12 звезди околовръст.
На другата страна на монетата е образът на Св. Иван Рилски и надписите “Св. Иван Рилски” и “Българска народна банка”.
Колега, аз давам 1800 лв. за него и голям зор е да го намеря, ама има надежда. Рядка монетка е, но все пак се намира, не е като да търсиш 100 лева от 1894 г. на дядо Фердинанд.
ТЕХНИЧЕСКИ ПАРАМЕТРИ
номинална стойност
1 лев
метал, проба
Au 999/1000
качество
мат-гланц
емисия
2002
тегло
15.55 г (1/2 унция)
външен диаметър
24.5 мм
гурт
гладък
тираж
2000
художествен проект
Петър Стойков
На страната с номиналната стойност на монетата е цифрата "1", думата ”ЛЕВ”, годината на емисия – 2002 и са изобразени 12 звезди околовръст.
На другата страна на монетата е образът на Св. Иван Рилски и надписите “Св. Иван Рилски” и “Българска народна банка”.
Колега, на сън да ни бутнеш, параметрите ги знаем. Аз собствено давам 1800 лв. за него и голям зор е да го намеря, ама има надежда. Рядка монетка е, но все пак се намира, не е като да търсиш 100 лева от 1894 г. на дядо Фердинанд.
Абе някой взе ли си новата монета на БНБ? Сега седя и я гледам и се чудя как може да я пуснат въобще - супер обикновена и грозна монета. Мотив е толкова сив и на това сребро изглеждат като умрели воиниците. А уж БНБ си правят програмата за не знам си колко време напред и т.н. ПО добре тия да ги напускат за разменни монети. Може би някога ще качат цена така
Коментар