IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златни монети

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Пичове, в събота ще ходя на сбирката във В. Търново. Който ще ходи там и иска да се срещнем и полафим за това-онова на халба бира да ми пише на лични. Кво става със Сурвакарчетата?

Коментар

• Първоначално изпратено от Dushko
      Привет.
      Някой може ли да обясни следното нещо. Тук пишат, че срокът на отсичане е 31 май 2006 г., а емисията е 2004. Какво значи това?
      1. До обявената дата БНБ поръчва дадената бройка на монетния двор, задължително.
      или
      2. При липса на интерес, БНБ не поръчва за отсичане обявената броика (остават по малко отсечени монети).
      За какво служи тъка поставената крайна дата, за отсичане на тиража?
      И от двете по- малко.БНБ с решение не си спомням от коя година реши за монетити до осемдесет и някоя си година (не съм сигурен за годините) да на изпълнява целите тиражи (има монети, които са били с тиражи от рода на 250 000 и са намалени до по- малко число или до количеството което до момента е изсечено от монетния двор).А за свички нови монети (тези след това решение на БНБ) си има дати до които се секат тиражи от дадената монет и след това спират да я секат и какъвто тираж до дадената дата са отсекли това е>

Коментар

• Да кажат специалистите-нумизмати... това инвестиционен сайт, но такива има.
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Привет.
          Някой може ли да обясни следното нещо. Тук пишат, че срокът на отсичане е 31 май 2006 г., а емисията е 2004. Какво значи това?
          1. До обявената дата БНБ поръчва дадената бройка на монетния двор, задължително.
          или
          2. При липса на интерес, БНБ не поръчва за отсичане обявената броика (остават по малко отсечени монети).
          За какво служи тъка поставената крайна дата, за отсичане на тиража?

Коментар

• Убаво - ще се радвам...

Коментар

• Гадая си просто,докато си почивам! ;-)Ще се засечем на някое сборище ,ще се обадя!

Коментар

• И как реши, приятелю Галбов, че аз на колекционерско сборище не бил? Монетотърговец може да товари, нали и той трябва да живее?

Ти бил на сборище ли? И не се обадил - да говорим за монети и да смучем бири?

Коментар

• Като следя разговорът ви разбирам ,че бай Стамен е продал на Импа Деси ,но най вероятно чрез посредник,защото бай Стамен е бил на сбирката в събота ,а Импа не.Ставам ли за следовател?:-)Ако е така Импе,поне ще можеш да разбереш с много ли те товари твоят монетотърговец;-)

Коментар

• Че толко ли ги няма глупавите сурвакараджии? Пък и те неособено секси, поне според мене, да...

Благодаря, модераторите... :-)

Коментар

• Пичове, хайде някой добър и милосърден човек да ме уреди със Сурвакарите, ама да не ме сурвака прекалено яко Аз пък ще му се реванширам и ще му помогна да си намери нещо друго. Ето един колега вече го уредих с едно екзотично красиво и доста скъпо девойче от ограничен и лимитиран тираж и той много му се радва

Коментар

• Да, в събота го - отде знаеш? :-)

Коментар

• Императоре откъде го имаш това Десенце? Май в събота го докопа, а?

Коментар

• Руснаци не кухи, както ний не кухи. А аз вече имам Десенце... ;-)

http://www.coinconference.com/

Който не видял - да види, а и да бутне рамо на наши монети. Казахастанските кефят извънредно много, а руските, разбира се, най-сосни. Златни килограмести монети, баси !!! В тая държава много се кефят на големи работи, нормално за най-голямата страна на светът.

Коментар

• http://news.ibox.bg/news/id_430270937

Коментар

• http://numizmatici.com/index.php?showtopic=110
                                Тука пише че ще излиза някаква Българска нумизматична енциклопедия някой да знае нещо повече по въпроса?

Коментар

Working...
                                X