IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Людмилата с емблемите

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от tod74
    може и бартер+доплащане.
    Стига си се правил на разсеян момко, питах те колко ще доплатиш малко по-долу, оферирал съм те подробно.
    Ако няма да отговаряш на въпросите на потребителите, ще считам темата за спам, и без да я трия, ще я пратя при кака ти Людмила.
    Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

Коментар

• За тази монета ли става дума? Тя ли струва толкова пари?
      Attached Files

Коментар

• Мнението ми донякъде синтезира мненията на двама мои познати. Единият от тях е много силен в историята и в областта на античните монети, а другият – в емисиите монети, пускани от БНБ в последните десетилетия по повод – различни годишнини, за които го уведомяват предварително, за да закупи заявените от него бройки при пускането на емисията сред колекционерите /говорим за ограничени серии - монети от благородни метали с точно определена проба на инвестиционното злато/.

Тъй като се говори за монети с колекционерна стойност, с малък брой, които са сечени в Монетния двор в най-новата ни история – много от колекционерите притежават и сертификат за автентичност на монетата, която са закупили. Разбира се, последният /сертификат/ - е уникален /вид ценна книга/ и е издаден именно от Монетния двор – с необходимите защити от фалшифициране – предвид стойността на монетата, която идентифицира.

Въпросът, на който трябва да си отговори притежателят - се налага от само себе си: разполага ли с такъв сертификат - притежателят на предлаганата тук монета?

Грейдването не коментирам, защото, ако има сертификат от Монетния двор, необходимостта от грейдване отпада..., още повече, че могат да се грейдват различни /нефалшиви/ монети, единствено - ако имаме желанието, амбициите /и средствата/ да направим това..., но Сертификат за уникалността на монета – няма как да получим, ако тя не отговаря на точно определени изисквания, дори и ако тя е вече грейдвана!

От другия си познат съм чувал, че нумизматите си правят често сбирки и симпозиуми, на които обсъждат свои въпроси, включително правят различни операции с техни монети: разменят, продават, купуват... /в помощ на продаващият/

Дали биха проявили интерес към монета, посветена на дъщерята на тоталитарният ни „вожд” от близкото минало – нямам идея..., някак се колебая, че именно такъв сюжет би привлякъл вниманието на колекционерите, още повече, че монетите ни - не се търсят, нито пък се търгуват на световния пазар /а това има голямо значение за цената/...

Другият проблем, който ме кара да съм скептичен - е тоя, че нумизматите не пропускат такива дискусии. Ако имаше такъв интерес, за който пише продавача - пазарът отдавна щеше да почне /и да е вече РЕАЛНО приключил/ с наддаването...

Оттук вече мога да кажа и неангажиращото си мнение: АКО има, макар и малък интерес - то същият би бил стимулиран, ако се замълчи по темата - 2-3 месеца..., т.е. - това може привидно да се тълкува от потенциални купувачи /които се "спотайват" в очакване цената да падне/ - като доказателство, че монетата е сменила собствеността си..., тогава все пак те могат да излязат /или на лични/ да се заинтересуват от съдбата на "толкова ценната монета с лика на Людмила" - лека й пръст.../

Коментар

• tod74 Братко, относно твоето предложение за бартер, имам много подържан автомобил опел корса, модел 1994г. в изрядно състояние , плюс платени данъци и зимни гуми и сиди - Хитачи. Готов съм да го вкарам бартер за Людмила, въпроса е каква сума си склонен да доплатиш?
          Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

Коментар

• Първоначално изпратено от tod74 Разгледай мнение
            Колега качвай снимки да видим монетата.
            Майничка... "майстор" си в надлъгването на самия себе си!

http://auction.bg/item.php?id=1692690

http://auction.bg/item.php?id=1725430

От години ме забавляваш с твойте глупости

Коментар

• Виж за каква монета става въпрос и не се изказвай неподготвен.

Първоначално изпратено от LEVERAGE
              Може искаш ли?Може и Тодор Живков без празните джобове да ти намеря.
              Поредната куриозна монета е свързана с една много противоречива личност в българската история – Людмила Живкова, дъщерята на управлявалия 33 години България комунистически лидер Тодор Живков. Живкова е председател на Комитета за изкуство и култура с ранг на министър от 1975 г., член на ЦК от 1976, член на Политбюро от 1979, народен представител е в VII (1976-1981) и VIII (1981) Народно събрание. В качеството си на министър на културата Людмила Живкова организира честването на 1300 години България, домакинството на България на Международната детска асамблея „Знаме на мира” под егидата на ЮНЕСКО и УНИЦЕФ и построяването на Национален дворец на културата в София.

Людмила Живкова умира при мистериозни обстоятелства на 16 юли 1981 г. На следващата година БНБ издава две монети, от 5 и 20 лева, носещи лика й, с които отбелязва 40 години от нейното рождение, а и домакинството на България на детската асамблея.

Монетата от 20 лева е сребърна, с диаметър 30 мм, тираж 10 000 броя. Както споменахме, на реверса на монетата е портретът на Живкова, текст с нейното име, годините 1942 – 1982 и текст •АСАМБЛЕЯ•ЗНАМЕ НА МИРА•. На лицевата страна са текстът НАРОДНА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ, номиналът от 20 лева и гербът на страната.

Освен този вариант обаче се оказва, че съществува и още една разновидност на монетата с неизвестен тираж. Разликите са минимални, но за сметка на това съществени. От лицевата страна, от ляво и дясно на числото 20 се появяват две емблеми. Лявата емблема е на детската асамблея, а дясната е емблемата на УНИЦЕФ (Детския фонд на Организацията на обединените нации).

Именно своеволното решение да се постави емблемата на световната организация без нейното разрешение, и то в монета, която носи лика на дъщерята на тоталитарен вожд, води до скандал. „Людмилата с емблемите“ бързо потъва в трезорите на БНБ, малцина са щастливците, сдобили се с този вариант на двайсетолевката.

Днес тази монета е един от диамантите за колекционерите, мнозина са готови да се разделят с 3-4, та дори и 5000 лева, за да притежават този рядък екземпляр. А от обикновената „Людмила“ днес никой не се интересува. Срещу 5,50 лева можете да се сдобиете с къс от историята на социализма.

Коментар

• Братко, само Людмилата може ли да се намери, емблемите ги задръж за себе си?

Коментар

• ЛЮДМИЛАТА С ЕМБЛЕМИТЕ

Първоначално изпратено от THE TRADER Разгледай мнение
                  За тебе празни, за мен пълни...
                  Значи нищо не си продал?Защото не си го имал .Людмилата не е за всеки.Моля само сериозни продавачи да обявяват че продават.Все пак тази монета е уникална за Българските монети от ново време.Ако някой наистина има за продаване на добра цена да ми пише.Моля без лаладжии които дори не са я виждали на живо да обявяват че я продават.

Коментар

• Първоначално изпратено от LEVERAGE Разгледай мнение
                    Значи само празни приказки.
                    За тебе празни, за мен пълни...

Коментар

• Людмилата с емблемите

Първоначално изпратено от THE TRADER Разгледай мнение
                      Лапането свърши преди два дена, sorry!
                      Значи само празни приказки.

Коментар

Колега давай снимки ще я лапна за 5500 качвай да видя или ми изпрати на лични снимки и в какво състояние е?
                        Лапането свърши преди два дена, sorry!

Коментар

• Първоначално изпратено от THE TRADER Разгледай мнение
                          Аз също предлагам тази монета - цената е 5 500 лв., а не както открилия темата 8 000 лв. и го пази в голяма тайна... Хайде да видим има ли желаещи!?!
                          Колега давай снимки ще я лапна за 5500 качвай да видя или ми изпрати на лични снимки и в какво състояние е?

Коментар

• Людмилата с ембелмите

Първоначално изпратено от stazz Разгледай мнение
                            1001 лев от мен (като едното е златно )
                            http://auction.bg/item.php?id=1692690

Коментар

Търся да купя Тодор Живков с медалите.
                              А аз пък искам да инвестирам в юбилейният медал "25 години органи на КДС"
                              Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Людмилата

Първоначално изпратено от tod74 Разгледай мнение
                                Колега качвай снимки да видим монетата.
                                Търся да купя Тодор Живков с медалите.

Коментар

Working...
                                X