Първоначално изпратено от ivancholak
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как да продам скъпи сребърни монети?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от kremito Разгледай мнениеНякой знаели нещо за подобен вид монета и дали има някаква стойност?Бл. предварителноI dream
Коментар
-
Първоначално изпратено от finty Разгледай мнениеМоят съвет - разбери нещо за монетата и я пусни на търг, но извън БГ. Примерно в eBay. Вероятно ще вземеш повече пари.
Коментар
-
Е, като си ги получил в наследство, пък чак и няколко и сертифицирани, явно наследодателят ги е сертифицирал и много добре е знаел за какво става на въпрос. Никой ей така за спорта не тръгва да сертифицира колекцията си.
Странно ми е в такъв случай, че получаваш серифицирани монети за разлика от хилядите други българи, които ги намират в бабината забрадка, случайно разбираш, че си забогатял с 30-60 хиляди долара (поне за мен "известно количество" значи едно 10-20броя.) и т.н.
Нали са грейднати? Тогава защо се притесняваш. Купувачът, който му разбира ще види, че са сертифицирани и ще е спокоен че не са някое менте.
Иначе ми хареса как между другото ако проявим интерес към монетите ти може да ги проверим по сериен номер в сайта на фирмата.Last edited by Moesia; 25.09.2013, 20:48.
Коментар
-
Между Ebay и PayPal има обща комисионна от 15% и то в случай, че няма конвертиране на валута. Предполагам, че потенциалният посредник би поискал още толкова. Т.е. дори при реализиране на добра продажна цена, реално става дума за -30%. Другият немалък проблем, е че продавач с добър feedback обикновено го е получил в определен раздел - например домашна електроника. Смяната не само че изглежда недобре на потенциалните клиенти, но води и до ограничения за цена и количества от страна на Ebay. Не съм сигурен в момента точно какви са.
Коментар
Коментар