If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Продават картина на Клод Моне за 3975 лв !!!!!!!!!!
От вчера се опитвам да напиша истината за картината на брат ми -Чуде Георгиев, но администраторите на форума трият мненията , които публикувам.Това е факт, че те са против истината - а тя е доказана от световно известни експерти от Париж и Лондон.Картината е оригинал и се опитват да я откраднат на безценица!!!
Виж кво, новорегистрирана Дейзи, иди се запиши - търгът е отворен. Наддавай и я вземи евтино. Един колега се записа. Утре ще отворят пликовете пред всички и надаването е явно, кво му мислиш. Аз пък ще участвам за гоблените на Си банка - мисля че по-добри пари ще изкарам.
Незная за вас, но на мен ми правят впечатление няколко неща върху, които искам да разсъждавам:
1. Ако картината е менте как Лойдс я е застраховала за 8 милиона
2. Защо точно сега започна да се шуми около тази картина - дали пък всички публикации не са манипулация, за да купи някой оригинал на Моне за без пари.
собственика нали има право да отмени търга ако внесе исканата сума...ако е автентична толкова ли няма да намери 4000лв за да спаси картина за милиони ?
Това си е фалшификат според специалисти .Банката е приела “Разходка в имението” като залог за кредит от $319 000 Ако се окаже, че платното е абсолютен фалшификат, ще трябва прокуратурата да се самосезира за евентуално престъпление при отпускането и обезпечаването на кредита. http://www.monitor.bg/article?id=224234
Французин си прави пък майтап.Справка сочи, че платно на Моне на име "Разходка в имението" липсва в изкуствоведските източници/бях писала по това по долу/, но затова пък фигурира в български сайт за аукциони (Abstract Club), поддържан от 27-годишния фотограф Никола Михов. Там за "Разходката" на импресиониста незнаен любител на художника е предложил чудовищните 9 милиона евро! Човекът, на чието име е регистриран сайтът, прие през смях новината и увери, че негов приятел от Париж си направил майтап.
Картината "Разходка в имението", обявена за продан в канцеларията на Софийския районен съд на бул. "Цар Борис Трети" 54 срещу начална сума 3975 лв. като излязла изпод четката на Клод Моне, няма нищо общо с гениалния импресионист. Изкуствоведите алармират:Не Моне, а партенка
"Това е партенка! Картината е оценявана дори във Франция и е върната със заключение, че авторът й не е Моне. Става дума за отрязано платно, част от друга картина. Ангажирам се сериозно с това мнение", обяви изкуствоведът Борис Данаилов, който е и директор на Националната художествена галерия. Самият той не е виждал въпросната творба, а само нейна репродукция. "Чуде Георгиев от години обикаля и я предлага. Държи се много тайнствено и представя ксерокопие. Виждали са я малцина, но дори и те са категорични, че това платно няма нищо общо със стила на Моне", категоричен е Данаилов.
Настоящият шеф на Съюза на художниците проф. Ивайло Мирчев също изрази съмнения в оригиналността на творбата. "Тази история е много стара. Не искам да съм краен, защото е ангажиращо. Но личното ми мнение е, че не принадлежи на Моне. Цялата работа звучи несериозно", коментира Мирчев.
Версията на Чуде
Според Чуде Георгиев картината с размери 21х26 см е наследство от дядо му - виден мебелист във Враца. Той донесъл платното през 1937 г. след пътуване в чужбина и го поставил в спалнята си. След смъртта на дядото картината се озовава при Чуде и виси на стената му три десетилетия. Той чак през 1994-та разбрал, че притежава шедьовър. По онова време жена му държала заведение в Банкя и собственикът окачил "Разходка в имението" и там. В кръчмата често се отбивали художници, те оценили платното и посъветвали Чуде да го прибере на сигурно място. Георгиев все още не подозира, че става дума за Моне. През 1998-а обаче негов братовчед му дошъл на гости от Америка и припознал платното като импресионистичен шедьовър. Оттогава Георгиев обикаля по изкуствоведи и инстанции, за да се сдобие със сертификати и да продаде платното. Според легендата на Чуде картината принадлежи към цикъла "Купите сено" на Клод Моне. Дори и с невъоръжено око се вижда, че тя няма никаква прилика с шедьоврите.
Изпържване
Платното със спорна автентичност обаче е било прието действително като картина на французина от банка като обезпечение по кредит от 319 170 щатски долара. На 5 юли 2002 г. фирма "Идема" ООД изтеглила заем за луксозен трактор, а "оригиналният Моне" станал обезпечение за вземанията на банката.
В кредитната институция Чуде представя сертификат за автентичност, както и документ от ДЗИ, показващ, че картината е застрахована за сумата от 8 млн. щатски долара. Финансистите тогава не се усъмняват, че произведението може да е фалшификат.
Периодично Чуде Георгиев се хвали, че е на косъм да продаде платното. Преди пет години пред репортер на в. "Монитор" той обяви, че руският милиардер Березовски е проявил интерес към "Разходка в имението". Офертата обаче не изкушила Чуде. Според твърденията му по-късно получил друго примамливо предложение - 3 млн. долара от чеченския лидер Абдулла. После обаче убили потенциалния купувач и планът пропаднал.
Сега Георгиев твърди, че е намерил нов купувач - този път от политическите кръгове в Съединените щати. Развръзката предстои.
.
А сега и другата гледна точка Чуде Георгиев: Бързат с търга, защото намерих купувач
Цели трийсет години Чуде не подозира, че е наследил от дядо си шедьовър.
- Г-н Георгиев продължават спекулации, че картината е фалшификат.
- Защото някой има интерес да е така. Аз имам цяла папка с документи, сертификати, становища и оценки, на които безброй експерти определят картината като оригинал. На основата на тези оценки застрахователите от "Лойдс" приеха да я презастраховат от ДЗИ за $8 млн.
- Как се стигна дотам да запорират "Разходка в имението"?
- Проблемът тръгна от това, че аз нямах пари да платя премията по тази полица. Събрах от приятели все пак и платих за първата година, след това вече реших да я продавам. Бях намерил дори и клиент, но той постави условието аз да платя полицата. Ставаше дума за около $50 000, за да я застраховам за 2002 г. Тогава ми предложиха да стана гарант на "Идема" ООД за закупуването на трактори за $160 000. Аз в замяна за услугата щях да получа остатъка от кредита и с него да платя премията по застраховката. Идеята беше, като продам картината, да си върна моята част от кредита.
- Но ви изпързаляха?
- Да, "Идема" спря да си обслужва кредита. Идеята явно е била, че аз като държа вещ за $8 млн., просто ща - не ща, ще съм заинтересован да изплатя целия кредит.
- Как беше обезпечен кредитът?
- Самите трактори бяха особен залог. Банката тръгна да си търси парите. Тракторите обаче, въпреки че са застраховани за $200 000, бяха продадени за $40 000. Значително запазени, в перфектно състояние са. Исканията на банката също се увеличиха неимоверно. Общо вземането на банката е $914 000 главница и лихви. Макар че главницата е само около $300 000. А по този кредит са плащани пари и аз не съм съгласен с тези цифри.
- А защо картината стана обект на изпълнителните действия?
- И аз това питам. Картината не е особен залог и аз затова съм подал жалба във Върховна касационна прокуратура. Тракторите са особен залог, не картината. Има си Наредба 35 на БНБ, където ясно е описано как банката трябва да третира вещи с висока културна стойност. Тя трябва да спази условията на тази наредба, а не просто така да обявява картината на публичен търг. Има оценки, има полици. Ако трябва да покани експерти, които да дадат нови становища.
- Вие сега искате да продадете картината, нали?
- Аз съм намерил купувач на тази картина, голям американски политик, чието име обаче няма да спомена. Банката обаче разбра това нещо, нейни представители бяха там, в сейфа, на огледа. Присъстваха и представители на лондонската къща "Кристис" и на Националната галерия за чуждестранно изкуство. Отново беше потвърдено, че картината е истинска. И веднага след това срещу мен е активирано това изпълнително дело. Защото разбраха, че за декември съм уредил купувач. И оттук нататък, вместо да направят оценка, за да се види колко реално струва картината, на мен просто ми се обажда съдия-изпълнителят и ми казва: "Търгът е в ход." Как може така да ми се отнема правото да се защитавам? Как може някакво вещо лице да оцени тази картина за 3000 лв.? Това вещо лице ще си носи отговорността сега по Наказателния кодекс. Според него нямало спектрален анализ, нямало рентген, нямало оценки… Е, как… документи с подписи и печати от най-висшите институции в тази сфера имам. Да се запознае.
- Как се борите сега за правата си?
- Аз съм атакувал решението за търга във Върховната прокуратура. Там съм предал всички оригинални документи, с което е доказан произходът и възрастта на картината. Всичко черно на бяло. Доказано, че това е оригинален Моне.
- Имате ли информация кой е подал оферта за участие в търга?
- Борят се всички тези, които искат да ми вземат картината. Вече всички знаят колко много струва тя и сега ще опитат да я купят на ниска цена. Срам е за културната общественост в България, че такова платно може да тръгне с цена от 3000 лв. После, разбира се, картината ще се препродаде на реална цена. http://www.monitor.bg/article?id=224373
[color=#BF0000]Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или ус
собственика нали има право да отмени търга ако внесе исканата сума...ако е автентична толкова ли няма да намери 4000лв за да спаси картина за милиони ?
Я вижте какви неща се продават от разни банки:
КОНЦЕРТЕН РОЯЛ марка ЕСТОНИЯ
Публикувано от Георги Николов Каримов - ЧСИ №: 792 на 02-12-2009 08:17
Съд:
СОФИЙСКИ ОКРЪЖЕН СЪД
Населено Място:
САМОКОВ
Начална Цена:
18100лв.
ПАКЕТ 12 х ECOTEL VTMpro GSM 16/ Ant/ SIM emu/ VoiP и сървър за SIM карти
Публикувано от Людмила Тодорова Мурджанова - ЧСИ №: 819 на 12-11-2009 05:50
Съд:
ОКРЪЖЕН СЪД ПЛОВДИВ
Населено Място:
гр.Пловдив
Начална Цена:
120000лв.
Четиристранна обр.машина /561-09/
Публикувано от Цветанка Стойчева Георгиева - ЧСИ №: 760 на 20-11-2009 09:49
Съд:
ОКРЪЖЕН СЪД РУСЕ
Населено Място:
РУСЕ
Начална Цена:
14458лв.
чилар за ледена пързалка 450 кв.м.,работещ с фреон 404 А
Публикувано от Янко Вълков Бъчваров - ЧСИ №: 709 на 05-11-2009 02:11
Съд:
ОКРЪЖЕН СЪД БУРГАС
Населено Място:
НЕСЕБЪР
Начална Цена:
18750лв.
ЧИЛАР ЗА ЛЕДЕНА ПЪРЗАЛКА 450 кв.м, работещ с фреон 404 А, състоящ се от:
1. Полухерметичен компресор „ВОСК”, мощност 140 кW, SN:AQ46010A018.
2. Въздушен конзензатор „Cьntner”, мощност 551 кW с 4бр. вентилатори.
3. Пластинчат изпарител „GeaEcobraze”, мощност 150 кW.
4. Центробежна циркулационна помпа „Wilo”-Гермария, мощност 18,5 к W, дебит 62,5 куб.м/h, артикулен № 2052876.
5. Регулираща и защитна хладилна автоматика „Alco Controls”-Гермария.
6. Ел.табло с микропроцесорно управление.
Цялата инсталация е произведена декември 2008г. от „Айсберг-Интернешънъл” ЕООД – гр.София.
Поточна линия за бутилиране на висококонцентриран алкохол
Публикувано от Георги Николов Цеклеов - ЧСИ №: 702 на 04-12-2009 04:59
Съд:
ОКРЪЖЕН СЪД БЛАГОЕВГРАД
Населено Място:
БАНСКО
Начална Цена:
37875лв.
Цените в линка са доста високи за тия размери по простата причина ,че по оказионите има на много по- ниски цени гоблени за продажба с доста по големи размери ..Но не си мислете ,че всеки ушит гоблен е оригинален.На Вилер са най -добрите.Гледа се и начина на ушиване.Е не знам банката дали има в предвит като и залагат гоблени ,но общо взето това са критериите.А някой знае ли колко евро отпускат на квадраче за залог?Ако е изгодно да взема да обиколя оказионите та да купя някой гоблен на безценица и да отида да ги заложа и да врътна една далаверка в движение
[color=#BF0000]Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или ус
100% съм сигурен, че имало доста други залози за тоя кредит. Тогава ПИБ и другите банки не даваха кредити без 125% обезпечения. 4 години по-късно са я взели + другите залози дето са ги взели преди, само да ги сплашат.
ПИБ не са давали кредити, без 125% обезпечения - "на всеки" - но на тоя комунистическо-феодален хуманоид са дали
Нека говорим обективно;
Повечето банки в България са политически обвързани, полу-мафиотски структури, създадени не с цел да работят като банки, а да се дават необезпечени кредити на "наши хора".
Картината е само върха на един огромен айсберг от лоши кредити, раздавани на тоз-оня, не само там, но и в много други български банки.
100% съм сигурен, че имало доста други залози за тоя кредит. Тогава ПИБ и другите банки не даваха кредити без 125% обезпечения. 4 години по-късно са я взели + другите залози дето са ги взели преди, само да ги сплашат.
Коментар