If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
здравеите имам колекция от поштенски марки чисто нови без печати вархо тях 3000 марки имам от цял свят стари повече на 1 век.Някои и искам да знам кои може да ми ги оцени,и сасхто които има интерес да писши на iori1986@abv.bg
Оценител ще се намери, но да вземеш да си намериш и учител по български или учебниците от началното училище... ЙОРИ!!!
здравеите имам колекция от поштенски марки чисто нови без печати вархо тях 3000 марки имам от цял свят стари повече на 1 век.Някои и искам да знам кои може да ми ги оцени,и сасхто които има интерес да писши на iori1986@abv.bg
За компетентно мнение можеш да ползваш това на Петър Бешков - той прави експертизи и наистина разбира (има и сайт http://beshkov.com); на инж. Димитър Монев - не прави експертизи, но е доста компетентен - има магазин на ул. Цар Асен 58; Проф.Маджаров също е всепризнат авторитет - това е което мога да ти кажа със сигурност, защото не съм от София. Ако колекцията наистина си струва е добре да се свържеш с Райчо Райчев - богат и почтен човек, който има амбицията да запази в България ценните марки и да не позволи да изтекат в чужбина - нямам право да ти давам телефона, но от Хан Крум ше ти дадат контакт.
И не си прави илюзията че в чужбина ще си чупят ръцете за български марки - марките на всяка страна обикновено струват най-много в родината си. В България има достатъчно хора, които ще ти платят добре стига колекцията да си струва. Иди си купи новите каталози от филателния магазин под НДК (или поне том първи) - струват 36лв. А от Димитър Монев също можеш да си купиш неговия каталог за старите марки. Успех!
Иди на "Хан Крум" 7 в София, има грамотни хора, каталози и ще си я оцениш сам. Не е кой знае какво щом са останали у теб до сега. Редките неща се знаят къде са.
Успех!
имам колекция от пощенски марки от началото на миналия век, които искам да продам в чужбина. Някой може ли да ми препоръча как става това. Как да се свържда с оценител? Ще ми трябват поне около 3 независими експертизи на оценители. По възможност в чужбина. Всяко споделено мнение на някой, който е минал по този път и е продал ценни колекции ще ми е от полза.
Благодаря!
Има голяма вероятност оценителя и оценителите така да те оценят,че да няма какво да оценяваш !
Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...
имам колекция от пощенски марки от началото на миналия век, които искам да продам в чужбина. Някой може ли да ми препоръча как става това. Как да се свържда с оценител? Ще ми трябват поне около 3 независими експертизи на оценители. По възможност в чужбина. Всяко споделено мнение на някой, който е минал по този път и е продал ценни колекции ще ми е от полза.
Благодаря!
Коментар