IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

А за тези деца какво ще кажете?!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• ами Joan, първо жените и мъжете требва да се заобичат и да не си остават децата на вятъра
    как да стане дайте сега да помогнеме на децата, после останалото, че мъжете примерно обичат по-конкретно поставени цели

Коментар

• Т'ва с парите добре - важни са.

Обаче аз пак (тъпа и упорита ще попитам - как ще купим с пари любов и грижа за тези деца?

Коментар

• това е, това е, Joan
        нема убъркване, споко, всичко е екстра.
        тва са най-убавите сметки до коледа

Коментар

• Сори, мерси на Афтъра и на Вятъра

Получи се объркване, ама така поне ги има сметките сверени няколко пъти

Коментар

• Първоначално изпратено от AfterDark
            Първоначално изпратено от Joan
            Първоначално изпратено от Слънчев вятър
            Съни, тая година съм казал на попа че грех не грех ще отклона парите за църквата към децата. Само към бг-коледата съм се насочил понеже ми се вижда по-социално разпределението, в смисъл че се купуват и апарати за бебета и други медицински уреди, които стават достояние за повече хора. Малко съм настроен Сороски - за по-отворено общество така да се каже а понеже не ми се ще да ставам на маймуна, да натискам по цял ден тоя смотан джиесем, рекох си че ми е по-удобно на запис, може и да ви кажа сметките, фактурата си е у мене, ама там хората са любезни, както казах вече през ОББ става лесно
            Ами постни сметките де. Благодаря!
            ами пишеш в гуглето "бг коледа" и ще ги видиш ...

опитай и със "save darina" ...

аз като се чудя какво хубаво да направя и пращам ...

може и по epay.bg ...
            ок тенк ю

Ама да ги постне Вятъра за сверка, ако иска де. Ветре, т'ва ли е номера?

IBAN: BG13UBBS80023300186210
            BIC код: UBBSBGSF

Коментар

• Първоначално изпратено от Слънчев вятър
              Joan, дайте да насочим вниманието към бг-коледата сега, че сметките са активни има-нема 2 седмици, нека дедо Коледа ги посети децата, да ги излекува, тва са деца от цела България после след нова година, че мислиме и за другите проблеми, там къде ги коментирате със Съни. неможе сичко отведнъж, нека да се съберат парички за децата, после има време и за другите работи. финансите са много съществени в случая
              а да сметките:
              банка ОББ
              IBAN - BG13 UBBS 8002 3300 1862 10
              BIC - UBBS BGSF
              http://www.bgkoleda.bg/

Коментар

• Joan, дайте да насочим вниманието към бг-коледата сега, че сметките са активни има-нема 2 седмици, нека дедо Коледа ги посети децата, да ги излекува, тва са деца от цела България после след нова година, че мислиме и за другите проблеми, там къде ги коментирате със Съни. неможе сичко отведнъж, нека да се съберат парички за децата, после има време и за другите работи. финансите са много съществени в случая
                а да сметките:
                банка ОББ
                IBAN - BG13 UBBS 8002 3300 1862 10
                BIC - UBBS BGSF

Коментар

• Първоначално изпратено от Joan
                  Първоначално изпратено от Слънчев вятър
                  Съни, тая година съм казал на попа че грех не грех ще отклона парите за църквата към децата. Само към бг-коледата съм се насочил понеже ми се вижда по-социално разпределението, в смисъл че се купуват и апарати за бебета и други медицински уреди, които стават достояние за повече хора. Малко съм настроен Сороски - за по-отворено общество така да се каже а понеже не ми се ще да ставам на маймуна, да натискам по цял ден тоя смотан джиесем, рекох си че ми е по-удобно на запис, може и да ви кажа сметките, фактурата си е у мене, ама там хората са любезни, както казах вече през ОББ става лесно
                  ами пишеш в гуглето "бг коледа" и ще ги видиш ...

опитай и със "save darina" ...

аз като се чудя какво хубаво да направя и пращам ...

може и по epay.bg ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Слънчев вятър

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя)
                      Joan, имах предвид само това, че се съмнявам в подобен форум интересът към тематиката да е продължителен.Тук, преобладават мъжете инвеститори, а жената е тази, която обикновено се интересува от всичко, свързано с проблеми около дечица или...процедурите около осиновяването им.
                      Така е, конкретно към децата с проблеми, основно чужденци са готовите да ги осиновят.Защо не се случва....идиотска бюрокрация, това е.
                      Друг момент е, липсата на право на избор на етническа принадлежност на детето изобщо в закона, което намирам за напълно етично и морално, но това отказва някои вече одобрени осиновители...на които са им предложили...циганче...уфф...спирам...
                      Само да ти кажа, че на родители, чиито деца са настанени в дом - не се изплащат детски.

Ок, ... да поддържаме вниманието.
                      Ето един вариант за SMS за помощи за лечение на деца/1лв/

SMS на телефон 1117 - без код за абонати на М-Тел, Глобул и Вивател
                      0900 1117 за абонати на БТК
                      За телефоните и вниманието - подкрепям напълно!

За мъжете-инвеститори - ами дай да пробваме ги изкараме тези ориенталци от 19 век и да им (по)кажем, че по света мъжете вече гледат дечицата, а жените градят кариера

Зная това за дома, но има някакъв срок, в който, ако го потърсят след настаняването и си го вземат (макар и за малко), им изплащат детските. Т.е. водят се временно настанени или нещо подобно. Поне така беше доскоро, може да са го променили.

Ами и аз така знам - повечето деца за осиновяване са циганчета. Защо? Как да се промени това? тежки въпроси. Чужденците ги осиновяват циганчетата, ама българите - не така охотно. Ти, Съни, би ли могла да ги съдиш за това? Аз не бих, честно казано. Не зная как бих постъпила, ако ми се беше наложило да осиновя дете и ми предложат циганче.

Коментар

• Съни, тая година съм казал на попа че грех не грех ще отклона парите за църквата към децата. Само към бг-коледата съм се насочил понеже ми се вижда по-социално разпределението, в смисъл че се купуват и апарати за бебета и други медицински уреди, които стават достояние за повече хора. Малко съм настроен Сороски - за по-отворено общество така да се каже а понеже не ми се ще да ставам на маймуна, да натискам по цял ден тоя смотан джиесем, рекох си че ми е по-удобно на запис, може и да ви кажа сметките, фактурата си е у мене, ама там хората са любезни, както казах вече през ОББ става лесно

Коментар

• Така е, Вятърко, това са телефоните за БГ КОЛЕДА - за лечение на дечица.Все е дело.За друго, може би, по нататък...(изпращането на пари по сметки на домове не е вариант - причини много)

За пари по банкова сметка на Бг Коледа:
                          ОББ
                          IBAN: BG13UBBS80023300186210
                          BIС: UBBSBGSF, ОББ
                          клон “Централен”
                          Титуляр на сметката е БНТ
                          За Бг Коледа

http://www.bgkoleda.bg/news.php?id=30

Коментар

• Съни, не съм се зачел надолу, ама това не са ли телефоните на бг-коледата?

/ако некой пуска запис - в ОББ такса за превод не се плаща, номера на сметката е написан с големи букви и го дават услужливо и любезно, големо удоволствие доставя процедурата мисла пак да пратя /

Коментар

• Joan, имах предвид само това, че се съмнявам в подобен форум интересът към тематиката да е продължителен.Тук, преобладават мъжете инвеститори, а жената е тази, която обикновено се интересува от всичко, свързано с проблеми около дечица или...процедурите около осиновяването им.
                              Така е, конкретно към децата с проблеми, основно чужденци са готовите да ги осиновят.Защо не се случва....идиотска бюрокрация, това е.
                              Друг момент е, липсата на право на избор на етническа принадлежност на детето изобщо в закона, което намирам за напълно етично и морално, но това отказва някои вече одобрени осиновители...на които са им предложили...циганче...уфф...спирам...
                              Само да ти кажа, че на родители, чиито деца са настанени в дом - не се изплащат детски.

Ок, ... да поддържаме вниманието.
                              Ето един вариант за SMS за помощи за лечение на деца/1лв/

SMS на телефон 1117 - без код за абонати на М-Тел, Глобул и Вивател
                              0900 1117 за абонати на БТК

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя)
                                Joan, ще се опитам да ти отговоря защо няма отзвук темата...поне защо аз не мислех да се включвам.

Поставените въпроси са изключително сериозни, но и тежки за разрешаване.Включени са административни, социални, психологически и от друго естество проблеми.
                                Първият момент със законовата база е ясен.Като допълнение, дори процедурата за включване на дете в приемно семейство е тромава и слабо работеща.
                                За отнемането на родителски права - има и родители, много бедни, оставили някое от детето си в дом на десетки км и посещението им е затруднено.Но преобладават тези, които наистина са забравили, че имат родителска отговорност - как да им се отнемат правата - иска се силна политическа воля и ясна стратегия, която да включва и нормални условия за настаняването им.
                                Къде е тук държавата - разпродават се бивши детски градини за строеж на барове, а в същото време някои от домовете са в окаяно състояние(меко казано).
                                Домовете в София са...приказка, разходете се до някой в провинцията.
                                Това имах предвид - приказките ни тук - в този форум, евентуално могат да събудят нечие чувство да се заинтересува от проблема, но самото решение трябва да е от заинтересовани хора, организирани или във организации или форма на граждански сдружения, които освен грижа и посещения да работят и по конкретни идеи за изменение на закони и наредби - бюрокрацията е страшна.
                                Съгласна съм с теб, че нямаме право да съдим социалните работници в домовете(вече са с такъв статут, затова и няма да им повишат заплатите)...но има места, на които отношението им граничи с цинизъм.
                                Трудно се дават оценки за хора, работещи на подобни места.Моята психика за няколко часа престой се скапва...

Посоката за мен е упорита работа за промяна на условията и отделяне на време за посещения при тези дечица дори само заради усещането им, че не са сами...
                                Съни, точно защото съм съгласна с теб, затова я постнах темата - ами аз смятам, че именно най-тежките проблеми трябва да бъдат най-много обсъждани - как иначе ще се стигне до някакво решение?!

Ами поне от това, което знам за други държави (в частност Канада), там процедурата по отнемане на родителските права е доста улеснена в сравнение с нашата. Понякога граничеща с абсурдизми, ама пък работи ефективно! Мисля, че у нас все още се допуска по презумция, че биологичният родител е най-добрият вариант за гледане на детето - което аз напълно споделям, ама действителността тотално ме опровергава. Ами не зная - все си мсиля, че по-добре отнемане на правата, отколкото при родител, който държи детето само за да взема детските, бие го, не го храни и така или иначе то пребивава повече в дома, ама без да е възможно да бъде осиновено заради егоизма на биологичния родител.

И съм съгласна, че за няколко часа човек се скапва, ами какво остава години наред, ден след ден.... Подобно е на медицинските работници - ако не обръгнеш, ще откачиш! И те са циници в голямата си част, ама без тях накъде?!

Но все пак - става въпрос за определена категория деца - с увреждания. Които в голяма част пак са плод на "добри" грижи по време на бременността или като пеленаче. Не зная какъв е интересът към тях за осиновяване от чужденци, от българи мога да се досетя.

Има и друго - имаше някаква идея за "временно осиновяване" или не помня как го наричаха. Някое семейство да вземе такова детенце за Коледа или за някой друг празник, и да го повтаря това периодично. И резултатът беше спорен - децата без това живеят в полезно за психиката им неведение - не може да ти липсва нещо, което не знаеш, че съществува. Но като разберат от какво всъщност са лишени, връщането в дома е много тежка травма за тях. Т.е. ползата от това начинание е спорна.

Просто размисли на глас....

Коментар

Working...
                                X