IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Свобода за капитан Собаджиев

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
    Капитанът е едноличен началник на кораба. И като такъв отговаря за всичко. Ако са намерили наркотици на кораба ,ще е виновен капитанът. Така гласи морското право от векове...
    И ако не е знаел, то няма да е първият, нито последният, наказан за незнание.
    Няма международно морско право относно наркотиците. Важи местното законодателство.Иначе другото е вярно - И ако не е знаел, то няма да е първият, нито последният, наказан за незнание.

    Малко се позабавих с отговорът по тази тема, защото исках да прегледам всичко което има като материали - а то е много малко.
    Относно това с наркотиците - това е държавен бизнес, както е държавен бизнеса с пиратите край Сомалия, както пиратите край Малака са държавно субсидирани. Нищо, че по новините се казва как държавите се били борили срещу пиратството и преноса на наркотици - всъщност самите тези държави ги спонсорират тези дейности, защото печелят много. За пиратите сигурен съм знаете, милиони откупи - които надали остават в ръцете на невръстни младежи - пирати.
    За наркотиците - работата също е нагласена - при задържане на кораб корабособственика губи стотици хиляди долара на ден (цифрата е точна), затова е готов да плати всякаква глоба за да освободят кораба. Защото ако задържат кораба 30 дена смятайте какви са загубите. Та затова корабособственикът си плаща глобата, обаче щом има глоба някой трябва да е виновен за пред света, та се сещате кой го отнася.
    За конкретния случай - намерени били 160 кг наркотици. Вярно е, че на кораба всичко може да се скрие, но все пак това са 160 кг, а не 1-2 кила. Още повече, за такава пратка голяма, 100% е имало информатор. В такива случаи, за да се спаси капитана, ако е знаел, той първи е трябвало да се обади на местните власти, че има наркотици на борда - така ще бъде помощник при разкриване на престъплението, а не съучастник - е компанията ще го уволни, но няма да бъде в затвора.
    Last edited by luboil; 12.05.2011, 11:06.

    Коментар


    • dessoboy ако познаваш лично дъщеря му, посъветвай да открият Paypal account.

      Коментар


      • Тук някои хора са се изказали много неподготвени. Както и да е. Познавам косвено човека. Познавам лично и капитани, които са се подписали под петицията. Някой от тях са ми били преподаватели, други - съученици. Българските капитани са достойни хора. Ако има вина, в което аз самият не вярвам - да се докаже.

        Коментар


        • Обвинителен feedback има дори да не си началник.
          Относно лишаването от свобода... да те е страх и на круизен кораб да се качиш или някое маце от улицата да си поканиш у вас...

          Коментар


          • Koгато си началник на нещо не си началник само за да получаваш голяма заплата и да нареждаш на хората.Не може хубавите работи за началника а лошите за всички.Няма такъв филм.Знам че е жестоко но когато човек е решил да става началник трябва да си дава ясна сметка с какво се захваща.И да знае че правосъдието по света няма нищо общо с българското.Освен това аз не съм Господ или Ванга за да знам дали този човек наистина не е замесен и с какво се е занимавал.Незнам дали също цялата тази работа не е измама

            Коментар


            • Капитанът е едноличен началник на кораба. И като такъв отговаря за всичко. Ако са намерили наркотици на кораба ,ще е виновен капитанът. Така гласи морското право от векове...
              И ако не е знаел, то няма да е първият, нито последният, наказан за незнание.
              Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

              Коментар


              • Свобода за капитан Собаджиев

                Click image for larger version

Name:	untitled.JPG
Views:	1
Size:	8.9 КБ
ID:	3046082"Моля, помогнете!" - е обръщението, с което дъщерята на капитан Собаджиев открива групата за защита на баща си във Фейсбук и продължава, -"Българският Капитан Светлозар Любомиров Собаджиев беше арестуван на 28.03.20011 в Кристобал Панама по обвинение, че на кораба командван от него "Маас Традер"са намерени 169 кг кокаин.
                Целият екипаж на кораба е бил арестуван. След няколко дена, през които екипажа (основно Филипинци) не казва нищо, те са отделени в други помещения и малко след това обвиняват капитан Собаджиев в организиране на контрабандата на кокаин. Малко след това кораба и останалия екипаж са освободени, вероятно след заплащане на гаранция от страна на корабособствениците.
                В момента Капитан Собаджиев е в затвора в Панама повече от 30 дена, без предявяване на обвинения, дори без да е разпитван или да му са искани обяснения за случилото се.
                Както, може би всички знаят, капитана е отговорен за всичко случващо се на кораба, за който е отговорен, но не и в този случай.
                Против човешките права е някой да бъде държан в затвора, докато някой съд не постанови това. Основната презумпция е невиновен до доказване на противното.
                Здравословното състовние на Капитан Собаджиев се влошава - роден 1957 година.
                Моля, помогнете да възбудим общественото мнение и да изискаме от Българската държава да направи възможното Капитан Собаджиев да бъде депортиран в България, където да получи справедливо правораздаване."

                Първият коментар на Лора Собаджиева,
                когато открива групата за защита на баща си във фейсбук



                Можете да се включите в инициативата за Освобождаване на капитана по 3 начина:
                • Като се включите в групата на Лора във фейсбук и подкрепите семейството морално http://www.causes.com/causes/609427
                • Като помогнете за набирането на средства за защитата на баща й - IBAN: BG75TTBB94004525576716 Click image for larger version

Name:	227625_1794157771152_1155911041_31618465_2330526_n.jpg
Views:	1
Size:	50.6 КБ
ID:	3046081
                • Като разкажете на повече хора за инцидента, при който човек с железен морал, с няколко години до пенсия, с дълъг професионален опит като капитан, с удовлетворителни доходи, с добър характер според приятели и колеги е лишен от свобода и обвинен в кокошкарство в чужди води без да е проведено дело и взето съдебно решение.
                Всички оправдателни доказателства са потулени от корабособственика, чрез плащане на гаранция за освобождаване на кораба. За да запазят добрия имидж на фирмата собственик на кораба фирмените адвокати са предложили на капитана да се признае за виновен за да лежи 3 пъти по-малко в затвора. Той отказва тъй като е запознат, че корабособственика просто иска да излезе чист от случая.

                Вече някой хора се включиха в инициативата, но лично ангажираните са малко! Помогнете поне веднъж на морала да се пребори с обслужващите чужди интереси закони като се включите в инициативата за набиране на средства за защита на капитана.Click image for larger version

Name:	izvle4enie.jpg
Views:	1
Size:	83.8 КБ
ID:	3046080

                По данни в медиите българските власти са се ангажирали със случая, но по данни от обществени проучвания българските власти не стават за нищо, въпреки че разполагат с отделни електрони, които си вършат добре работата, но не са подсигурени с екип професионалисти за работа.

                Допълнителна информация по случая можете да намерите и от вчерашните новини по bTV:
                http://www.btv.bg/news/bulgaria/zako...ki_zatvor.html
                29
                Ще се включа;
                34.48%
                10
                Няма да се включа, защото случаят може да е проформа;
                3.45%
                1
                Няма да се включа, защото съм затруднен финансово;
                6.90%
                2
                Няма да се включа, защото държавата вече се е ангажирала да помогне в разрешаването на случая;
                3.45%
                1
                Няма да се включа, но не искам да коментирам защо.
                51.72%
                15

                The poll is expired.

                Last edited by dessoboy; 11.05.2011, 14:55.
              Working...
              X