IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Връщат професия ”безработен”

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Снизхождение - ти се майтапиш. Как ще спреш 100 000 въоражени човека да си вземат това, което искат.

Икономическите принципи важат само при стабилност и спокойствие. Ако стабилността и спокойствието изчезнат се минава на правото на оръжието.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie
      Не става дума за пълна интеграция - а просто да имат избор - да не се чувстват притиснати. И по-важното да имат какво да губят. Не притискай човек до стената, защото тогава единственото което му остава е да се бие. Винаги му оставя път за отстъпление.
      Път за всички има - образование! Който няма желание, няма и път, няма и снизхождение.

Коментар

• Не става дума за пълна интеграция - а просто да имат избор - да не се чувстват притиснати. И по-важното да имат какво да губят. Не притискай човек до стената, защото тогава единственото което му остава е да се бие. Винаги му оставя път за отстъпление.

Коментар

А това ще е бъдещето на България ако те не бъдат интегрирани. Та какво говориш за няколко десетки милиона за помощи
          Ъм, тук не съм съгласен пък аз, понеже хич не съм убеден, че хъхряците искат да се интегрират с нас. Ако ми посочиш поне един пример за страна, където това е направено, ще те почерпя една бирка

По принцип единствения шанс да се спре това безумие е, през помощите, детски, майчински и т.н. и да се обвързват с образователен ценз. Т.е. има право на тия неща, ако си праща детето на училище, то се ограмотява, майката да е грамотна, за шофьорската книжка и т.н.

Иначе няма как да го интегрираш на пазара на труда, понеже обикновено се иска поне основно образование, т.е. да чете и пише и те са прави в момента да викат, че не им "дават" работа. Ами кой да им "даде" като е неграмотен, т.е. той е вън от пазара на труда и то осъзнато, но така им е най-лесно да манипулират обществените нагласи. Че те искали, ама нямало.

Чиърс!

Коментар

• То смешно, смешно, но от играчка си става плачка. България не е изключение, каквото се е случвало в други държави с подобно социално разслоение ще се случи и тук.

Коментар

• Държавата да плащала, че да се стимулирала да намалява безработицата. Е ок, ако държавата беше касичката перпетуум мобиле. Само, че тая касичка я пълним ние, разпределя я я Сергей, я Бойко. Маранди, ти съгласен ли си парите си дето буташ в тая касичка да отиват и 10 % в хора, които нямат желание да бачкат? Аз лично не съм съгласен. За вас с равновесието незнам. Да, всеки изпада в затруднение, без работа и т.н., но не всеки от нас чака държавата да го храни. Не и чрез помощи. А това, че били 400 хил., ако щеш и милион да са проблема с реализацията им е техен. Не може ти да гърбиш 20 години даскало, още 10 г. стажове трето, пето и накрая да плащаш данък на тоя де от сутрин до вечер си опъва цялата махала.

Парите за тия според теб 400 хил. неработещи, но трудоспособни не са няколко десетки милиона. Не се сещам кой беше пуснал отговора от МТСП, че ЕДИН МИЛИАРД отиват по това направление. Дори и няколко, дори и 10 милиона лева да са, аз не бих желал и стотинка да отива в хора, които и пръста не си мръдват. Типичен случай : в завода им дават 100 лв, общината им давала 120, защо да бачкат? А ако я няма общината, дали няма да се включат па макар и за тия 100 лв.

Коментар

Или държавата ще плаща или София ще се превърне в Рио де Жанейро - поне що се отнася до престъпността. В България имаш 400 000 мъже в трудоспособна възраст, които нямат морални проблеми в нарушаването на законите. Които е въпрос на време да започнат да се занимават с наркотрафик в гигантски мащаби, и които с парите от трафика ще бъдат въоражени, организирани и нямащи какво да губят.

400 000 - това е 4 пъти повече от настоящата численост на армията и полицията ни взети заедно. Половината от турската армия на българска територия.

Как ти изглежда перспективата да живееш в град с 100 000 въоражени, организирани, дрогирани, без морални скрупули и нямащи какво да губят роми. На мен лично ми настръхва косата.

А това ще е бъдещето на България ако те не бъдат интегрирани. Та какво говориш за няколко десетки милиона за помощи
                ravnovesie почвай да бачкаш, че другия път се пиша мангал. Дупе да ти е яко. Почвай да ми заработваш за вила, ще превиваш гръб, моите искания ще те скапят. Силици няма да ти оставя работи, форуми ще ми чете, аве ей, точно на теб говоря. Настоявам на мен точно ravnovesie да ми работи. Мангал съм и имам права, ти ми ареса пич. Ако почваш да бучиш ще ти пратя някой загубен комитет от евро съюза. Ще ми нарушаваш правата а???? Ти си полудял братле. Маранди бебе мило. Не се моткай и ти. Колко бебета те чакат да им работиш и ти. Никакви скатавки няма да ми минат. Или ми бачкате ангария или ще повиша нивото на престъпност във вашия квартал. Държа ви за гушата да знаете.

Коментар

• И какво ще правят нормалните хора. Ще започнат война ли или етническо прочистване. Какъв е изхода ако ситуацията достигне до това че ромите влезат масово в наркокартели.

Хаос това ще стане. Меделин на балканите.

Коментар

Или държавата ще плаща или София ще се превърне в Рио де Жанейро - поне що се отнася до престъпността. В България имаш 400 000 мъже в трудоспособна възраст, които нямат морални проблеми в нарушаването на законите. Които е въпрос на време да започнат да се занимават с наркотрафик в гигантски мащаби, и които с парите от трафика ще бъдат въоражени, организирани и нямащи какво да губят.

400 000 - това е 4 пъти повече от настоящата численост на армията и полицията ни взети заедно. Половината от турската армия на българска територия.

Как ти изглежда перспективата да живееш в град с 100 000 въоражени, организирани, дрогирани, без морални скрупули и нямащи какво да губят роми. На мен лично ми настръхва косата.

Ти не си добре, иди се прегледай!
                    100000 въоръжени мангала?????
                    И нормалните хора ще гледат какво става безучастно?

Коментар

• Или държавата ще плаща или София ще се превърне в Рио де Жанейро - поне що се отнася до престъпността. В България имаш 400 000 мъже в трудоспособна възраст, които нямат морални проблеми в нарушаването на законите. Които е въпрос на време да започнат да се занимават с наркотрафик в гигантски мащаби, и които с парите от трафика ще бъдат въоражени, организирани и нямащи какво да губят.

Коментар

Сбъркал си историческата линия, Хитлер загуби войната. Помощите за безраБотни трябва да са големи, за да има стимул държавата да си върши работата. Ако нищо не губи от това, че има безработни, то ще има безработни.
                        Невероятна глупост! Значи държавата трябвало да бъде наказвана с високи помощи за безработни? А кой финансира държавата - работещите хора. И какво ще направи държавата, като няма пари за по-високи помощи - ще вдигне данъците. Значи дай да наказваме работещите хора с високи данъци, защото имало безработни. Така ще се постигне желаното от теб равновесие - работещите като видят какъв голям процент от доходите им отиват за помощи на безработните, ще му теглят една майна и ще почнат да работят по-малко. Съответно и заплатите и помощите за безработица ще трябва да паднат и ще се установи една прекрасна идилия в която всички ще са равни. Това не беше ли изпробвано вече някъде? Въртят ми се някакви смътни спомени май.

Между другото Хитлер ще има катастрофално отражение върху прогреса на човечеството. Благодарение на това, че този луд его-маниак е асоциирал със себе си някои съвсем верни и очевидни идеи (например че хората не са еднакви, защото гените им ги правят много различни), той ги е дискредитирал за десетки години напред и докато хората се усетят нещата ще са стигнали твърде далеч.

Коментар

• Първоначално изпратено от markov
                          Никои от изказалите се до сега изобщо май не вдява за какво идва реч и масово се смесват два вида помощи.
                          Бебе Марков, ти не беше ли счетоводител?

Аз коментирам фонд Безработица и обезщетенията, а относно социалните помощи за хъхряците, те не отпаднаха ли от първи януари или се бъркам?

Поздрави!

Коментар

• Идеята не е да се скараме едни други. Ето аз взех, че нападнах Равновесов. Моя грешка. Трябва да се предотврати тази беда. С караници няма да стане.

Коментар

Най-лесния начин българите да живеят зле е като правят така че циганите да живеят зле.

Няма социална защита за цигани - няма и за българи. Без социална защита заплатите стоят ниски, с ниски заплати и потреблението стои ниско и качеството на живот стои ниско.

И цялата работа е че голям брой пишман бизнесмени не знаят как да печелят освен като дават ниски заплати.
                              Смущаващо количество глупости си написал. Високи заплати може да има единствено ако има нещо което се произвежда за износ.

Тази връзка която правиш социална защита -> високи заплати е идиотска.

Коментар

• Никои от изказалите се до сега изобщо май не вдява за какво идва реч и масово се смесват два вида помощи.

Разбира се че трябва съкратен от работа да получава порично обезщетение за това определен период през който да може да се ориентира , ако се налага пеквалифицира и намери работа. От социалните осигуровки на всеки работещ определен процент е именно за това му право, ТОЕСТ ТОИ СИ ПЛАЩА ЗА ТОВА ПРАВО! Може да го ползва след като поне 18 месеца преди това се е осигурявал и през последните три години не бил регистриран на борсата.

В статиято по надолу става дума не за това а за помощите от службите за социално подпомагане за дългосрочните безделници. Явно идеята е пак да могат да се получават такива помощи без тия хора реално да са оказвали някакъв принос чрез свои вноски в социалните фондове. Това общо взето е безумие ако се допусне...
                                Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

Working...
                                X