If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
За нормалната държава безработните са тези, които са работили и са се оказали извън борда, със желанието да работят пак.
Но това определение въобще не се отнася за циганите.
Абе истината е че една нормална държава наистина трябва да може да си позволи да плаща за безработните докато ги интегрира,ето примерно германия за 20 години е наринала 500 милиарда евро за източна Германия от тези 500 милиарда половината са отишли за социални ,понеже не могат да им осигурят работа.Ще кажете ама това е Германия тя може да си го позволи,НЕ и България може стига да не я окрадват постоянно за тези 75 години ТЕЙ че мене не ме БЪРКА дали ще ги дават на социално слабите било то и мангали или самите те ще си ги крадат,така или иначе България няма да види пари инвестирани в производства и т.н ,най много в някой МОЛ.
Има и свестни цигани. Със сигурност процентно Хората сред тях са повече от тези в политическите среди, по лични наблюдения.
Споделям мнението на Равновесие, макар и пресилено като бройки. Резултата от тотално игнориране би бил голямо зле. Това не важи само за циганите. Професия безработен не е само тяхна запазена марка. Морков и тояга би казал всеки който ги познава.
Между другото, когато спорят се опитват да вкарва повече аргументи от средното за форума
По вашата логика какво да каже Испания да кажем, като една камара българи работили там, сега получават доста прилични обезщетения. Всеки работил 5 години, после има право на 2 години обезщетение. Отделно прага им за трудов стаж е 10 години и имат право да се пенсят.
Същата работа е и за Гърция, в момента масово бг-товци, които наближават пенсионна възраст търсят начини да напрайкат 2-3 години трудов стаж там и получават достъп до пенсионната им система тоже.
Що се правиш на бита мечка и "забравяш", че удебеленото от мен в твоя цитат няма нищо общо с начина на живот на любимите ти цигани?
Тези думи си ги разменяйте с БХК, при циганите. А ние не сме такива балъци, че да се хващаме на елементарни глупости. Айде измислете нещо по-умно - обиждате аудиторията. Вие сте свикнали с нивото им на "мислене" и почвате да оглупявате като тях.
Най-лесния начин българите да живеят зле е като правят така че циганите да живеят зле.
Няма социална защита за цигани - няма и за българи. Без социална защита заплатите стоят ниски, с ниски заплати и потреблението стои ниско и качеството на живот стои ниско.
И цялата работа е че голям брой пишман бизнесмени не знаят как да печелят освен като дават ниски заплати.
Е, ето ги думите на циганина или на онея платени дупедавци от БХК.
Бил съм в Англия-сигурно не съм разбрал докрай устройството на държавата им-но едно нещо прави впечатление-истински Вавилон,но няма хъхряци,всички работят-е черен строител,няма да видите.
Преди няколко години не бяха ли обвързали получаването на помощи с полагане на общественополезен труд. Чистене и косене на градинки, садене на дръвчета - работа от този тип много. Така ако седиш повече от 3 месеца без работа ( този срок би отсял тези които не са професионални безработни), ако искаш още помощи - копаеш и косиш. Т.е държавата ти осигурява нископлатена работа. Ако не я желаеш - или си търсиш по-добра или не взимаш нищо.
+1
освен това да ги пращат да чистят пътищата отстрани
Или държавата ще плаща или София ще се превърне в Рио де Жанейро - поне що се отнася до престъпността. В България имаш 400 000 мъже в трудоспособна възраст, които нямат морални проблеми в нарушаването на законите. Които е въпрос на време да започнат да се занимават с наркотрафик в гигантски мащаби, и които с парите от трафика ще бъдат въоражени, организирани и нямащи какво да губят.
400 000 - това е 4 пъти повече от настоящата численост на армията и полицията ни взети заедно. Половината от турската армия на българска територия.
Как ти изглежда перспективата да живееш в град с 100 000 въоражени, организирани, дрогирани, без морални скрупули и нямащи какво да губят роми. На мен лично ми настръхва косата.
А това ще е бъдещето на България ако те не бъдат интегрирани. Та какво говориш за няколко десетки милиона за помощи
Равновесието - а ти знаеш ли, че в България има 250 000 РЕГИСТРИРАНИ ловци ??? Само те имат достатъчно огнева мощ, за да очистят България от гнусотническата паплач само за три дена !!!! Въоръжени, организирани... мангалите ли? С какво въоръжени, освен с брадви, павета и прочие дивашки оръжия - срещу лупарите, заредени с патрони за глиган, да не говорим за оръжията на полиция и армия? Кой ще ги организира, кои са хъхряшките генерали? Каква материална база имат? Не разбираш ли, че за да се унищожи едно дори голямо гето като Столипиново, стига само ако е зима да им се спре токът, ако е лято водата и да се обсади, така че който хъхряк се опита да изпъпли да бъде пречукван? Колко ще изкарат? Човече - проблемът е в политиците ни, които харчат над МИЛИАРД годишно, за издръжка на нечовеците, явно и някои от тях са на твоят акъл - ако аз имах власт не само че нямаше да ми пука, че хъхрещата паплач щяла да грабне оръжие, ами дори щях да ги предизвикам - докато идиотите от разните международни организации се намесят, ще вкарам уродливото племе в Червената книга !!! Ако щат после да ме съдят за геноцид или за каквото щат, ако искат да ме обесят - ще отида на въжето с високо вдигната глава, защото ще знам, че докато я има България, няма да бъда забравен, ще бъда тачен наравно с Левски !!!
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
И какво ще правят нормалните хора. Ще започнат война ли или етническо прочистване. Какъв е изхода ако ситуацията достигне до това че ромите влезат масово в наркокартели.
Хаос това ще стане. Меделин на балканите.
Появяват се паравоенни формирования, партии, чиито членове имат афинитет към униформите, оръжията, йерархията..и ти си знаеш. Това ВЕЧЕ се е случвало на други места и в други времена.
Сравнението с Рио де Жанейро не е много удачно поради много причини: културни, етнически, политически, демографски и най- важното- останалия свят какво мисли по въпроса. Тук останалия свят е ЕС и сме част от него.
Суровинaта "работно място" не пада от небето.Изисква образование,предприемачески дух и много упорит труд.Това трябва да се образоват задължително получаващите помощи.И да се насърчават да са смели. "Предижда се и създаване на нормативна възможност за пряко договаряне между кмета на общината и регистриран частен доставчик на социални услуги, за да се стимулира развитието на социалното предприемачество и да се създават публично-частни партньорства в областта на социалните услуги".
Двигателя на този лобизъм е \"публично-частното\" партньорство.Предполагам от дамите от последните две правителства ,може нещо да са си "договорили" с някого....А ДАНС нека направи модел на щетите и да профилактира до като е време.С модния "плосък данък" ,дето обслужи банките,кризите могат да са много бързи ....;-(
Ще докарате до там страната, че първия завоевател ще го посрещаме с хляб и сол.
Дано! Да дойдат да ни поробят скандинавци или в краен случай швейцарци или британци и да устроят един апартейд за 20-30 години, да се пооправи държавата и да научат хъхрещата сган да работи.
Между другото хахърхряците са различни сортове.
Примерно от "селто" на marandi има "златари", ДДСари - които имат доста кинта имоти и добри возила. Отделно групите с телефонните измами реализират сериозен процент от БВП на "селото".
Не на последно място са и "инвестотрите" със свежи пари заработени, чрез изпразване на западноевропейски портфейли по улиците.
Тия групи и те си получават помощи ама само да си плащат тока с тях )
И какво ще правят нормалните хора. Ще започнат война ли или етническо прочистване. Какъв е изхода ако ситуацията достигне до това че ромите влезат масово в наркокартели.
Хаос това ще стане. Меделин на балканите.
Появяват се паравоенни формирования, партии, чиито членове имат афинитет към униформите, оръжията, йерархията..и ти си знаеш. Това ВЕЧЕ се е случвало на други места и в други времена.
Сравнението с Рио де Жанейро не е много удачно поради много причини: културни, етнически, политически, демографски и най- важното- останалия свят какво мисли по въпроса. Тук останалия свят е ЕС и сме част от него.
Преди няколко години не бяха ли обвързали получаването на помощи с полагане на общественополезен труд. Чистене и косене на градинки, садене на дръвчета - работа от този тип много. Така ако седиш повече от 3 месеца без работа ( този срок би отсял тези които не са професионални безработни), ако искаш още помощи - копаеш и косиш. Т.е държавата ти осигурява нископлатена работа. Ако не я желаеш - или си търсиш по-добра или не взимаш нищо.
Ще си позволя и аз да драсна някой ред, защото виждам, че се говори малко наизуст.
Първо явно никой от вас не знае, че нито ЕС, нито която и да е друга международна организация НЕ може да определя социалната политика на България. В това отношение всяка една държава членка на ЕС е автономна и независима да определя политиката си в тази област. Така че ако се въведе подобна глупост (а тук всичко е възможно) ще трябва да се сърдим само на нашите управляващи.
Аз лично съм абсолютно против каквито и да е помощите, които са по-благоприятни от сегашните. Само си спомнете защо се създаде "Сребърния фонд" и как ще се отрази едно евентуално законодателно решение в посока на създаване на професия "безработен"!!!
Струва ми се, че такава "професия" би могло да има само в много богати държави, но не и в България, която и сега се "задъхва" да издържа пенсионерите и останалите, получаващи помощи. Помощите могат само да замажат положението временно, но не и да решат проблемите. А те са преди всичко в спазването на законите и налагането на наказания за всеки, който не ги спазва. Това ми се струва и единственият начин самото общество да промени самосъзнанието си.
Коментар