Първоначално изпратено от dnb
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Грешно черно пророчество - 50% по-малко туристи през 09
Collapse
X
-
Negramoten
-
Първоначално изпратено от RaporПървоначално изпратено от wannarockПървоначално изпратено от RaporПървоначално изпратено от wannarockПървоначално изпратено от dnbПървоначално изпратено от RaporПървоначално изпратено от NikolaПървоначално изпратено от RaporПървоначално изпратено от dnbнякой ходил ли е до о-в Ибиса , мисля това лято да отида, ако да, нека споделии да ме насочи към агенция, която се занимава с тази дестинация, търсих в нета но не намерих нищо за там..
Не е ли по-добре да купуваш българското и да подкрепяш икономиката ни?
Нали имаше един такъв призив към всички българи, да купуват българското и да подкрепят икономиката?
Значи, може да купуваме български дрехи, обувки, кремвирши, сирене, и т.н., а български почивки не може, а?
Не смятам че е абсурдно човек да е патриот и да купува бългрското, да се разкриват нови работни места, и да се развива икономиката ни. Това дали ще си купиш български кремвирши например, или ще отидеш на почивка налято в Албена например, си е напълно равносилно. И в двата случая помагаш за развитието на икономиката ни.
какво можеш да направиш по въпроса ?
не е препоръка, а интерес към лично мнение
Например, отиваш на почивка в Албена тази година, правиш оборот, Албена изкарва по-голяма печалба, съответно раздава по-добри дивиденти на акционерите и така се подкрепят и инвеститорите.
Щото, ако има по-малко почиващи и дивидента ще е по-малък, нали?
Това е само пример.
Коментар
-
Anton Chigurh
Първоначално изпратено от RaporТова е едно и също нещо.
Например, отиваш на почивка в Албена тази година, правиш оборот, Албена изкарва по-голяма печалба, съответно раздава по-добри дивиденти на акционерите и така се подкрепят и инвеститорите.
Това е само пример.
Коментар
-
Първоначално изпратено от wannarockПървоначално изпратено от RaporПървоначално изпратено от wannarockПървоначално изпратено от dnbПървоначално изпратено от RaporПървоначално изпратено от NikolaПървоначално изпратено от RaporПървоначално изпратено от dnbнякой ходил ли е до о-в Ибиса , мисля това лято да отида, ако да, нека споделии да ме насочи към агенция, която се занимава с тази дестинация, търсих в нета но не намерих нищо за там..
Нали имаше един такъв призив към всички българи, да купуват българското и да подкрепят икономиката?
Значи, може да купуваме български дрехи, обувки, кремвирши, сирене, и т.н., а български почивки не може, а?
Не смятам че е абсурдно човек да е патриот и да купува бългрското, да се разкриват нови работни места, и да се развива икономиката ни. Това дали ще си купиш български кремвирши например, или ще отидеш на почивка налято в Албена например, си е напълно равносилно. И в двата случая помагаш за развитието на икономиката ни.
не е препоръка, а интерес към лично мнение
Това е само пример.
Коментар
-
Първоначално изпратено от RaporПървоначално изпратено от wannarockПървоначално изпратено от dnbПървоначално изпратено от RaporПървоначално изпратено от NikolaПървоначално изпратено от RaporПървоначално изпратено от dnbнякой ходил ли е до о-в Ибиса , мисля това лято да отида, ако да, нека споделии да ме насочи към агенция, която се занимава с тази дестинация, търсих в нета но не намерих нищо за там..
не е препоръка, а интерес към лично мнениеНе е съвет за покупко-продажба на акции
Коментар
-
Защо да съм на почивка в БГ,когато за българин,цените са по-високи отколкото за чужденец???? Значи до сега хотелиерите си коткаха чиждите пияндета и наркомани, даваха им отстъпки,а нас ни зарязаха.
Сега,когато онези останаха без пари,от мен се очаква да подпомагам тези които ме гледаха високомерно,независимо че моите доходи бяха по-големи от на чужденците. Ама аз съм българин,а той е велик чужденец. Да ходят да си търсят лоялните клиенти,аз си отивам в лоялните към мен курорти.
Коментар
-
Anton Chigurh
Първоначално изпратено от blah blahИ какво патриотично виждаш в това да почиваш в копторено - кенефните заведения на мутри и перачи? Знаеш ли на колко места по Черноморието лайната на туристите се изливат около плажовете, на които последните се къпят.
Коментар
-
Anton Chigurh
Първоначално изпратено от RaporПървоначално изпратено от wannarockПървоначално изпратено от dnbПървоначално изпратено от RaporПървоначално изпратено от NikolaПървоначално изпратено от RaporПървоначално изпратено от dnbнякой ходил ли е до о-в Ибиса , мисля това лято да отида, ако да, нека споделии да ме насочи към агенция, която се занимава с тази дестинация, търсих в нета но не намерих нищо за там..
Просто услугата, която предлагат българските хотелиери е много некачествена за цените, които искат. От друга пък страна, когато си ходил из няколко различни от Българските плажове си даваш сметката, че това нашето не е море, а заразна пумия. Заради това няма да ходя на нашето море на почивка, което не изключва някой уикенд на гости.
Коментар
-
Първоначално изпратено от wannarockПървоначално изпратено от dnbПървоначално изпратено от RaporПървоначално изпратено от NikolaПървоначално изпратено от RaporПървоначално изпратено от dnbнякой ходил ли е до о-в Ибиса , мисля това лято да отида, ако да, нека споделии да ме насочи към агенция, която се занимава с тази дестинация, търсих в нета но не намерих нищо за там..
Коментар
-
Първоначално изпратено от dnbПървоначално изпратено от RaporПървоначално изпратено от NikolaПървоначално изпратено от RaporПървоначално изпратено от dnbнякой ходил ли е до о-в Ибиса , мисля това лято да отида, ако да, нека споделии да ме насочи към агенция, която се занимава с тази дестинация, търсих в нета но не намерих нищо за там..
Значи, може да купуваме български дрехи, обувки, кремвирши, сирене, и т.н., а български почивки не може, а?Не е съвет за покупко-продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от RaporПървоначално изпратено от NikolaПървоначално изпратено от RaporПървоначално изпратено от dnbнякой ходил ли е до о-в Ибиса , мисля това лято да отида, ако да, нека споделии да ме насочи към агенция, която се занимава с тази дестинация, търсих в нета но не намерих нищо за там..
Коментар
-
Първоначално изпратено от RaporПървоначално изпратено от NikolaПървоначално изпратено от RaporПървоначално изпратено от dnbнякой ходил ли е до о-в Ибиса , мисля това лято да отида, ако да, нека споделии да ме насочи към агенция, която се занимава с тази дестинация, търсих в нета но не намерих нищо за там..
Значи, може да купуваме български дрехи, обувки, кремвирши, сирене, и т.н., а български почивки не може, а?Не е съвет за покупко-продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от Зарзаватчийски гласЧудя се не е ли твърде рано да се правят тия прогнози, все пак е средата на януари. Хората се ослушват засега, чакат да видят накъде ще задуха вятъра, поне в Бг е така.
Аз тия дни си мислех дали да не правя резервацията, цените са доста добри в момента.
Та, когато видят, че туроператорът не "пълни", се предоговаря и част от този контингент и се дава на друг, на предполагаемо силен пазар/туроператор. Колкото по навреме, толкова по-добре, защото каталозите вече са разпечатани, а допълнителната реклама се прави по други канали. Но и туроператорът не е много радостен, защото пък той е платил Х-самолетни седалки за дестинацията, макар да се е застраховал и да е взел повече легла отколкото седалки. Но и хотелиерът го знае това и е дублирал леглата с други туроператори...
Що се отнася за намаленията за българи от 10-25%: дори и на хотелиерите им светна лампата най-после...Няма да навлизам в детайли засега. При западните пазари винаги го е имало с ред други намаления.
Що се отнася до подпомагането на хотелиерите, да започнели сезона: защо говорим въобще за пазарна икономика? Правилно е: лобистка икономика.
Коментар
Коментар