IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• И от другия сайт:

Скандалните думи на Доган в интернет
    25 юни 2009, 09:00
    София, България

Скандалният запис с изказването на Ахмед Доган пред активисти на движението в с.Кочан, община Сатовча, където Сокола заявява “Аз съм инструментът във властта, който разпределя порциите на финансирането в държавата”, е направен от активист на ГЕРБ присъствал на срещата.
    Той е занесъл записа в централата на ГЕРБ. Скандалните думи вече са разпространени и в интернет в Youtube.com. Записът е с времетраене 1 мин. и 40 сек., иначе цялата среща е продължила 4 часа.
    http://www.youtube.com/watch?v=s9yFOGsdXnY

Думите на Ахмед Доган показват отношението на един политик спрямо българските институции и лично неговото влияние при разпределяне на средствата. Това са корупционните практики всеизвестни на всички, коментира думите на Сокола председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов от Варна. Той беше категоричен, че не може изборният туризъм да определя бъдещето на страната. Според Цветанов премиерът Сергей Станишев трябва да поеме персонална отговорност и да признае, че се е провалил в управлението на страната.
    Неформалният лидер на ГЕРБ Бойко Борисов пък призова премиерът да коментира тези думи на Сокола. Искам да знам, как е възможно такива изказвания да се правят в ХХI век в една страна членка на ЕС и НАТО, каквато претендираме, че сме", каза още Борисов.

Според информацията на ГЕРБ-ерите от Благоевград срещата с Ахмед Доган се е състояла в салона на кметството в селото, започнала е в 11 ч и продължила до 15 ч. За целта са били затворени училището, детската градина, кметството, горското стопанство и всички служители били “закарани” в читалището за предизборната среща с Ахмед Доган. Присъствал и целият актив на ДПС от областта. /БЛИЦ

Коментар

• Първоначално изпратено от Колчо Слепеца
      http://www.dnes.bg/politika/2009/06/25/vlastta-e-v-moite-ryce-az-razpredeliam-finansite-v-dyrjavata.73240
      ...
      Е това се казва политик,разбрахте ли къде е власта в ръцете на Доган,а значи и досиетата от бившата ДС.Стамболов вашата партия има ли намерение да потърси сметка на този човек,или ще направите коалиция с него.Защото е ясно,че с БСП няма да направите.
      "църна му земя - невеста, тънка му пушка - зълвица, я чифт пищови - девери"

Коментар

• Доган: Аз съм властта

Аз разпределям порциите на фирмите в държавата, твърди лидерът на ДПС

Аз съм инструментът във властта, който разпределя порциите на фирмите в държавата. Това твърди лидерът на ДПС Ахмед Доган в своя реч, излъчена по Нова телевизия и обикаляща българското интернет пространство.

В мен е концентрирана властта, не е във вашия депутат, искам да го знаете това, казва Доган пред избирателите си в село Кочан, община Сатовча.

Коментар

• Първоначално изпратено от Факушка
          Ще ме прощаваш бе гоогле,
          но сайта ти пробутва вируси. За съжаление на модитата не им пука,
          а на теб явно целта ти е както на всички комуняги - да преебат другарчето.

За да не съм голословен, ето и какви вируси
          се опитвате да вкарате в компютрите на другарчетата си:

JS:Packed-AB is a JavaScript Trojan horse, which is injected into the html code of attacked legitimate web pages. The script is highly encrypted.
          Under several layers of encryption there is code which redirects the user to malicious servers in China operated by the attackers.
          Viewing the infected webpage results in the user's computer becoming infected.
          а ето и описание на по-новата версия на вируса:

JS:Packed-AI is a JavaScript Trojan horse, which is injected into the html code of attacked legitimate web pages.
          JS:Packed-AI is a new generation of JS:Packed-AB and has the same functions. The script is highly encrypted while the top layer is split into many chunks that are joined in the decoding phase.
          Under several layers of encryption there is code which redirects the user to malicious servers in China operated by the attackers.
          Viewing the infected web page results in the user's computer becoming infected.
          Последното показва, че добре работите на тихия фронт...
          По комунистически...

Не знам модитата защо дремят???
          За това наистина си права,сайта на Гугъла е квалифициран като атакуващ,ако наистина е така да каже нещо по въпроса.

Коментар

• Зарови ли ДПС кучето с трупа на Ахмед Емин? Всички до смъртта му го приемаха за някой и изведнъж Ахмед Доган казва, че е никой. На кой да повярваме? Отдавна Доган се хвали, че е милионер в зелено. Сараи, яхти, можел да си позволи, да яха и летяща чиния, услужливите медии на лидера на ДПС му правят лоша реклама. Ако Емин не е убит, има подбудител за самоубийство. Има връзка между Мирчо Циганина, който също се страхува за живота си.Ахмед Доган 19 години ни цака с 2 коза: етническия модел и Русия. Жестока измама! Както и във възродителния процес участваха повечето от учредителите на ДПС, като членове на БКП и сътрудници на ДС. Хайде, опровергайте ме! И аз протестирам, че не българите сеем омраза със смъртта на Ахмед Емин, а Доган ни плаши с бунтове и тероризъм. Привижда му се ту 1985, ту 1989 година. Има ли основания? Да не забравяме, че ДПС е желязно организирана и въоръжена. Държи бедните ни турци със страх и вяра. Няма нито един мюфтия, който да не е проверен от Доган и назначен от ДПС...

Коментар

• http://www.dnes.bg/politika/2009/06/...yrjavata.73240
              ...
              Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• ТОЙ ГО КАЗА :

Ахмед Доган: ДПС е бацил
                http://www.dnes.bg/politika/2009/06/...-e-bacil.73226
                Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...

Коментар

• Първоначално изпратено от be_google

бедбой, ти си иво с тиретата след ника, защо при всеки твой пост се появява ОЩЕ един глас за БОЙКОСТОВ???
                  още ли проиграваш кремиковската заплата на форекс?

явно си голям късметлия и носиш късмет и на партията си... де да имахме повече такива хора като теб да работят за лявата идея!!!

много, много жалко, че сте се събрали късметоносещите само в една партия! :-)
                  Караш ме да се смея:lol:!
                  Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...

Коментар

• Ще ме прощаваш бе гоогле,
                    но сайта ти пробутва вируси. За съжаление на модитата не им пука,
                    а на теб явно целта ти е както на всички комуняги - да преебат другарчето.

За да не съм голословен, ето и какви вируси
                    се опитвате да вкарате в компютрите на другарчетата си:

JS:Packed-AB is a JavaScript Trojan horse, which is injected into the html code of attacked legitimate web pages. The script is highly encrypted.
                    Viewing the infected webpage results in the user's computer becoming infected.
                    а ето и описание на по-новата версия на вируса:

JS:Packed-AI is a JavaScript Trojan horse, which is injected into the html code of attacked legitimate web pages.
                    JS:Packed-AI is a new generation of JS:Packed-AB and has the same functions. The script is highly encrypted while the top layer is split into many chunks that are joined in the decoding phase.
                    Viewing the infected web page results in the user's computer becoming infected.
                    Последното показва, че добре работите на тихия фронт...
                    По комунистически...

Не знам модитата защо дремят???
                    Мнението ми е препоръка за покупка или за продажба на акции.

Коментар

• “Вярвам, че днешните български политици ще съумеят да прочетат разумно и отговорно държавническите уроци на Стамболов” - слово на президента Георги Първанов по повод 110 години от гибелта на Стефан Стамболов
                      06-07-2005 19:00 |

София, пред Паметника на Стефан Стамболов

Драги сънародници,
                      Уважаеми госпожи и господа,

Преди 110 година на този ден умря от тежките си рани бившият министър-председател Стефан Стамболов. Само три дни преди това той беше посечен от група атентатори в центъра на столицата твърде близко до мястото, където днес е издигнат неговият паметник.

Стефан Стамболов падна жертва на политическото насилие, на политическата омраза. Едно явление, което както знаем от новата ни история, покоси не една и две от нашите най-ярки личности. Впрочем струва си да се замислим в такива мигове над фактите, над това, че в новата ни история за около 120 години България даде толкова жертви на политически убийства, колкото и по време на успешната Балканска война.

110 години след онова бурно време, след онзи ден, след онова позорно хоро, което се играе над пресния гроб на Стефан Стамболов, имаме основание да кажем, че много от емоциите, много от едностранчивите оценки вече могат да бъдат изхвърлени и забравени. Можем да загърбим дългите периоди на заклеймяване, на отрицание, на премълчаване. Можем да скъсаме и с идеализацията, с тази емоционална идеализация, която характеризираше други периоди, и да се опитаме да намерим верните отговори за живота, за делото на Стефан Стамболов.

Имаме вече широка документална основа, много изследвания, които позволяват да потърсим отговорите на тези проблеми, които отговарят и на големия въпрос кой всъщност е Стефан Стамболов. Дали блестящ професионален революционер, какъвто го представят някои от изследователите, или просто човек с тънък усет за ситуацията, липсващ винаги, когато се водят тежки революционни битки? Коя от оценките ще остане меродавна и валидна за в бъдеще - че е голям родолюбец, недостижим патриот, или че е обикновен диктатор? Коя от оценките ще бъде трайна – блестящ оратор и трибун, една от ключовите фигури в строителството на съвременна България или страстен комарджия, груб, безцеремонен, човек без морал?

Мисля, че историците вече имат своя отговор. Разбира се, по времето на Стамболов има един военнонаказателен закон, предвиждащ смъртно наказание за всички политически опоненти, които имат простъпки спрямо режима. Има и закон за печата, който включва тежки наказания за оскърбление към княза. Стефан Стамболов не е демократ и никой от нас, изследователите, които с много романтика и не малко ентусиазъм изследвахме делото на Стефан Стамболов преди 1989 година (виждам някои и днес тук, на събранието), никой не му е давал такава оценка. Стамболов не е символ на добрите политически нрави. Той без съмнение е една много сложна и необичайна, но може би и заради това велика личност.

Аз мисля, че когато правим равносметка, когато правим анализ и даваме оценка, би трябвало да кажем ясно и отчетливо, на базата на фактите, че това е една от най-ярките фигури на българския политически небосклон - с неговата невероятна, вродена политическа дарба, с тънката му държавническа интуиция, с неговата целеустременост, с чувството му за историческата отговорност на мисията, която изпълнява пред нацията, пред държавата. Не е случайно и не би могло да бъде случайно, че той е единственият от плеядата български революционери, лидери на националната ни революция, който успя да достигне политически върхове.

Когато се връщаме към революционното му минало, трябва да кажем, че като апостол, като наследник на Васил Левски, Стефан Стамболов е изключително скромен, пестелив, с една точност, с фрапираща отчетност, която може да бъде сравнена само с онова, което прави самият Васил Левски. И в тефтерчето на Стамболов е записан всеки разход за храна, за транспорт, за други съвсем дребни детайли. Но по-важното е друго, че Стамболов е един действителен, един мощен ръководител на нашето национално революционно движение след Левски. Той успява за кратко време да покрие огромна територия, да обиколи много революционни комитети - така, както го прави и Апостола, да възстанови и да укрепи революционната мрежа. И Стамболов, който е не просто наследник на Левски, той е негов и на Любен Каравелов добър съратник, добър другар на Христо Ботев, успява да се нареди начело на националната ни летопис, в хрониката на българската национална революция.

Ще го запомним като народен представител, като председател на Народното събрание, като регент, като министър-председател в едно от най-тежките времена за България. Десетилетието от 1886 до смъртта на Стефан Стамболов е времето, в което се реализира прословутото в цяла Европа българско чудо. Стефан Стамболов има изключителни заслуги за модернизацията, за европеизацията на българската държавност. Няма да бъде пресилено да кажем, че той е един от ключовите строители на съвременна България. По негово време се развива модерна инфраструктура, по негово време се провежда икономическа политика с много данъчни и други привилегии и стимули за развитието на родното производство. Същият този период е период на мощен духовен напредък – тогава се изгради мрежата на българското образование, тогава беше създадено висшето училище (бъдещият Софийски университет), възродиха се читалищата и много други духовни центрове.

Във всичките си действия Стефан Стамболов имаше един голям критерий – българският национален интерес. Казвам го, искам да прозвучи ясно във време, когато немалко хора се опитват да експлоатират националната идея, да се кичат с понятието националист. Нека всички добре да прочетем урока на националиста Стефан Стамболов - за това, че държавата, нацията може да постигне много повече не чрез бруталните атаки, а чрез гъвкавата, умелата, тактичната дипломация по стамболовски.

Достатъчно е да си припомним какво постигна Стефан Стамболов за нашите поробени сънародници от Македония и Одринска Тракия, давайки шанс за развитието на просветното и църковното дело, а по-късно и на революционното движение. Не бива да забравяме, че идеите на Стефан Стамболов за междуетническите отношения в младата българска държава по един невероятен начин кореспондират, да не кажа, че съвпадат с онова, което сам Левски беше написал. В новата българска държава, според Стефан Стамболов, “разните народности ще живеят разместени между българския народ като него, при същите човешки и политически правдини”. Това е цитат от документ, подготвен с активното, с основното участие на Стефан Стамболов. И аз мисля, че така трябва да разбираме днес патриотизма. Защото патриотизмът не е куха фраза. Патриотизмът е преди всичко отговорност. Да поемеш отговорност дори когато малцина биха те разбрали, да изпревариш мисленето на мнозина, да вземаш решения, които ще намерят своето оправдание далеч в бъдещото.

В този миг се връщам и към друг запазен в историческата памет момент. Моментът, в който Стефан Стамболов се обръща към младия княз и му заявява, че има два пътя – единият е към Пловдив, т.е. пътят на подкрепата на българското Съединение, а другият е към Дармщад, родното място на княза, с други думи - пътят на абдикацията.

Българската политика, уважаеми госпожи и господа, скъпи сънародници, често се е изправяла пред тази дилема - така точно, убедително и държавнически формулирана от Стефан Стамболов. Вярвам, че и днес, и за в бъдеще българските политици ще умеят да четат разумно и отговорно държавническите уроци на Стефан Стамболов.

Поклон, дълбок поклон пред светлата памет на революционера и държавника Стефан Стамболов!

http://www.president.bg/news.php?id=2091&st=0

Коментар

• Първоначално изпратено от Djoro
                        Първоначално изпратено от be_poodle
                        евреин-комунист... БООЖЕЕЕ!!!! ПРИБЕРИ СИ ВЕРСИИТЕ!!!
                        Мдааа... Май идва свърши-свят и това си е!!! Ама поне гугълчо да прекараме на 05.07., пък белким поне той остане доволен...
                        E че гоогле-то си го прекарват непрекъснато.
                        Поради сексуалната му ориентация.
                        Носят се слухове, че напоследък е зарибил и други другари към г..е..й обществото...
                        Мнението ми е препоръка за покупка или за продажба на акции.

Коментар

• Ами да... !!! То май на този свят няма нищо по-лесно от това да подведеш български съд или български чиновник. Вечно недочули и недоразбрали, ама само, ако преди това са си притъпили рецепторите с каквото трябва. Ако това не е станало - тежко ти! Може и да си по-прав и по-чист дори и от Христос, ама забрави - жална ти и майка. Та те така..., всичко тече, нали?

Коментар

• Първоначално изпратено от Djoro
                            Хм... Тоя "радетел на добрината" май отново се е поувлякъл. Снощи гледах по Канал 3, в предаването на Михова, как в Търговище някакви си "Червен полумесец" / вместо "Червен кръст" за които се вдигна някакъв шум в медиите тези дни/ раздаваха брашно.
                            http://www.dnes.bg/obshtestvo/2009/0...olumesec.72302
                            От БЧК уточняват, че съгласно Женевските конвенции от 12 август 1949 г. и техните Допълнителни протоколи от 8 юни 1977 г. и Закона за Българския червен кръст, в която и да е държава, на чиято територия функционира автономна организация член на Международната федерация на дружествата на Червения кръст и Червения полумесец, може да съществува само една национална структура с емблема "червен кръст" или "червен полумесец".

Коментар

• Първоначално изпратено от be_poodle
                              евреин-комунист... БООЖЕЕЕ!!!! ПРИБЕРИ СИ ВЕРСИИТЕ!!!
                              Мдааа... Май идва свърши-свят и това си е!!! Ама поне гугълчо да прекараме на 05.07., пък белким поне той остане доволен...

Коментар

• евреин-комунист... БООЖЕЕЕ!!!! ПРИБЕРИ СИ ВЕРСИИТЕ!!!

Коментар

Working...
                                X