IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• мейси пак си цинична... и пак пишеш против Дясното правителство на България...
    Вземи се хвани с това примерно....
    http://www.dnes.bg/politika/2009/12/...-i-gsm-a.82295

Началото на този процес на геноцид беше започнат именно от някои висши червени активисти...

Коментар

• Въобще и не чета ква сте я бистрили досега, но ми кажете що за палячо трябва да си да напишеш закон според който е домашно финансово насилие това, че не си дал днеска 20 лв да речем на жена ти?

Коментар

• Що ми се чини ,че с назначението на Ректора на НБУ египтолога доц. д-р Сергей Игнатов за министър ,мутрите си фаворизираха университета, който всяка мутра може да завърши и то с титла?
        [color=#BF0000]Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или ус

Коментар

• за първи път мейси(радослава) да е права За да се закрие ВАК,която е последното препятвствие пред професори на кило,трябва ПЪРВО да се закрият фалшивите и лошите университети.
          Моите уважения,но не е сериозно да си защитил професура в Шуменския университет. Не говоря за нов славянски,югозападен и прочие начални училища, които не знайно защо ще имат право да произвеждат професори. а това че преподавателите в Италия се наричат 'професоре', не означава че са професори Там го има понятието ДОТОРЕ(не е лекар,пояснение,за баннатия недругар,мейси и последователи).

Коментар

• М. Андреев: За банките в България предстои тежка година
            Българската банкова система, 85 на сто от която е собственост на чужди банки, е изправена пред тежка година, тъй като делът на лошите кредити се увеличава заради най-тежката рецесия за последните 12 години. Такова е мнението на изпълнителния директор на Райфайзенбанк България Момчил Андреев.

По отношение на бизнеса у нас Андреев казва следното: „Ние разглеждаме следващите няколко месеца като трудни, тъй като някои компании оперират с последните си резерви и част от тях вероятно ще преустановят дейността си“.

„Нещата вероятно ще се влошат, преди да се подобрят“
            , заявява той в интервю, цитирано от Bloomberg.

,Фирмените фалити ще подхранят безработицата, ще навредят на покупателната способност и ще подкопаят банковите портфейли“,, посочва Андреев.

„Нивото на лошите кредити в портфейлите на банките ще зависи от ръста в отпускането на нови кредити и ефективността на финансовите институции в борбата им с проблемните случаи. Това пък зависи от бързите и честни съдебни решения и възникването на вторичен пазар за фалиралите фирми“, посочва Андреев.

През първите десет месеца на годината печалбата на банковата система се е понижила с 46 на сто до 656,5 млн. лв. Отписванията на активи и увеличените провизии са довели до ръст на оперативните разходи, а ръстът в кредитирането се е забавил до 5 на сто, посочва агенцията.

„Очакваме ситуацията да се стабилизира през втората половина на 2010 година. Делът на лошите кредити би трябвало да спадне в края на идната година. Банките са затегнали критериите за оценка на риск от началото на годината, което е подобрило качеството на новите кредити и ще доведе до ръст на кредитирането догодина при положение, че има добри проекти“, смята Момчил Андреев.

Специалистът посочва, че лихвените проценти по депозитите може отново да тръгнат нагоре, тъй като гръцките банки вероятно ще се опитат да привлекат нови депозити на българския пазар, след като цената на капитала в Гърция расте, завършва Андреев.

Две от гръцките банки у нас - Юробанк И Еф Джи (Пощенска банка) и Обединена българска банка - получиха понижение на кредитните си рейтинги от Fitch, което е следствие от смъкването на рейтингите на техните банки-майки.

Перспективата пред двете финансови институции обаче остава стабилна.
            http://www.investor.bg/?cat=107&id=91122
            Е като писах в една друга тема за 4 а не само за 2 те банки и бях дала и линк ,де им бяха смъкнали кредтния рейтинги някой не вярваха ,че оценката е обективна за същите .
            [color=#BF0000]Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или ус

Коментар

• браво стамбе,
              как громиш врага, възхитен съм... а се похвали и как уреждате бан-ове за неудобните?!
              герб се опитва да създаде една нова олигархична икономика с всички средства!
              Първоначално изпратено от Стамболов
              Първоначално изпратено от мейси
              Не си си научил урока Стамбо и за това няма да ти дадем титлата .Ясно написах ,че
              от комисия или т.н жури от пет души към министърът на образованието Игнатов.
              тоест ще са подчинени на министърът като такава а не както досега тя беше на подчинението на Министерския съвет.Игнатов ще назначава председателя, заместника и двама-трима от секретариата на комисията.Те ще работят заедно с инспектората на министерството, като ще се поддържа сайт, на който ще има основни изисквания за докторски дисертации и професури.Сега разбра ли за какво иде реч?
              Май отново не си разбрала за какво иде реч, но то при теб е традиция. Едно е апелативната комисия, при която "има основни изисквания за докторски дисертации и професури", а друго са комисиите от 5 души, при които се защищават докторатите. Тези вторите са към университетите и БАН.

Относно 4i40 - а ти откъде знаеш, че не съм професор вече? Я по-полека....

Писанията в инвестора могат да се броят единствено като форма на обучение в журналистика - и то в най-добрия случай. Но мейси все още е далеч от стандарта на етичната журналистика и може да се бори само за награда за черен пиар - нали е възпитаничка на твоя приятел гугъла, Азер и афера.бг. За разлика от мен, който съм образец на обективност и активна гражданска позиция...
              Не много добре съм разбрала ,но ти изваждаш отделен контекст от писането ми и питаш по него?Ясно написах за апелативната комисия и за комисиите така в по предният ми пост.И престани да манипулираш като не постваш цялото ми мнение а избирателно от изречение Стамбо
              Е да де закривате я ама откривате на нейно място апелативна комисия която ще следи за законността на процедурите, но няма да ги провежда.Конкурсите ще се провеждат от комисия или т.н жури от пет души към министърът на образованието Игнатов

Коментар

• Моля,
                спазвайте правилата на форума

Модератор

Коментар

• моето желание е да получа информация колко струват на България PR-изпълненията на герб?

така е - на на този ник не държа (български или балкански :-) все тая - една и съща простотия), и след като ми махнат несправедливия БАН, т.е. ЦЕНЗУРАТА срещу мен се пракрати - по един или друг начин това ще стане, ще реша дали да продължа да пиша ...това си е моя грижа!

явно има фактори, които са притеснени от написаното от мен и последователността и упоритостта, с която пиша срещу "някои неща"...

Първоначално изпратено от balnaski mantalitet
                  браво стамбе,
                  как громиш врага, възхитен съм... а се похвали и как уреждате бан-ове за неудобните?!

Кажи колко хиляди на м2 ви струват детските градини в София?

be_google
                  А, душице, ти пак се промъкна. Ей, от вас възпитаниците на Азер спасение няма. Желанието ви за черен пиар и реванш е по-силно от всичко...

Но ти си оставаш верен на себе си. Новия ти ник е с правописна грешка. Пише се balkanski, а не balnaski. Само комунизъм не стига, трябва и образование....

Знам, че няма да ми повярваш, но нямам нищо общо с банването ти. Че как - ти имаш толкова големи заслуги за победите на ГЕРБ на изборите. Как ще печелим, ако ти и твоята подчинена мейси не пишете срещу нас....

Коментар

• Първоначално изпратено от мейси
                    Я какво е казал човека на Цветелина Бориславова Карагьозова Иво Прокопиев?Прокопиев: В момента сме на прага на голямата криза
                    10 декември 2009 10:05
                    София /КРОСС/ В момента сме на прага на голямата криза. Все още изобщо не сме влезли в нея. Това заяви пред БНР председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България Иво Прокопиев.

За съжаление, мисля, че най-неприятните развития предстоят, защото виждате, че оптимизмът, че оживлението ще дойде в началото на следващата година, беше базиран на допускането, че всичко ще е наред с възстановяването на световната икономика и по-специално възстановяването на европейските пазари, което нас пряко ни вълнува и ни засяга, и е основното за българския износ. За съжаление, сигналите са доста противоречиви, посочи Прокопиев. Например, новината от вчера, че кредитният рейтинг на Гърция беше понижен, нас абсолютно пряко ни засяга, защото една четвърт от банковия сектор в България е гръцки. Такъв тип новини, лоши за Европа, със сигурност ще забавят позитивните развития и в България, смята Прокопиев. Той прогнозира, че ни предстои много труден период от една година, защото нямаме друга разумна и правилна политика освен запазването на валутния борд, а запазването на валутния борд предполага определени ограничения за всички. Точно тук е въпросът какво може да бъде направено първо за запазване на най-много работни места между бизнеса, синдикатите и правителството и второ, как възможно най-много жизнеспособни и структурно важни предприятия през тази година да оцелеят, защото ако те умрат, няма да участват в процеса на възстановяването, а структурата на българската икономика ще бъде съвсем друга след кризата, обясни Иво Прокопиев.

На въпрос дали ще се стигне ли до фалити на фирми той заяви, че няма смисъл да се правят черни прогнози, но според него със сигурност по-слабите играчи от пазара ще отпаднат. Става дума не толкова за фалити на фирми, а за това, че фирмите ще се свият до състояние, което ги прави способни да оцеляват, което ще предизвика много голяма социална цена. Те ще трябва да освободят работници, за да оцеляват, не защото го искат фирмите или предприемачите, а просто защото нямат възможност да плащат за този негативен период от поне една година заплатите. Трябва да се намери формулата, която да позволи максимално голям брой работни места да бъдат запазени с някакви публични средства, отбеляза Прокопиев.
                    /СС/
                    http://www.cross-bg.net/%D0%91%D0%AA...%B7%D0%B0.html
                    Чакам мнението на герберите особенно на Стамбо по това изказване ?Прав ли е Прокопиев или не?
                    Да прав е но за себе си.Аз не веднъж съм казвал че у нас престъпниците са уважавани люде че могат безнаказано да крадат цели заводи и съдебната система да не им търси отговорност.Да капиталистите могат да бъдат назначавани но както предсказах но за кратко.За съжаление не може с назначение да ти назначат честност почтенност разум и морал.Тези работи Бог ги назначава.Ивчо е обикновен глупак фалирал крадец и ще си плати.Ще си платят всичките дето крадоха и разграбваха България.Имайте търпение и гледайте какво се случва в семействата им.Иначе на Бате Пешо му е през самолетоносача за Ивчо и за тях.Вдругиден ще си заколи едно прасе и едно теле.Ще си направи луканки и пастърми.Едно буре с вино чака дръвца има бол.И ще им гледа на тези крадливи глупаци сеира.Гледам че и Бойко вече свали гарда изглежда все повече уморен и остарял.......................

Коментар

• Първоначално изпратено от balnaski mantalitet
                      браво стамбе,

be_google
                      А, душице, ти пак се промъкна. Ей, от вас възпитаниците на Азер спасение няма. Желанието ви за черен пиар и реванш е по-силно от всичко...

Но ти си оставаш верен на себе си. Новия ти ник е с правописна грешка. Пише се balkanski, а не balnaski. Само комунизъм не стига, трябва и образование....

Знам, че няма да ми повярваш, но нямам нищо общо с банването ти. Че как - ти имаш толкова големи заслуги за победите на ГЕРБ на изборите. Как ще печелим, ако ти и твоята подчинена мейси не пишете срещу нас....

Коментар

• ....Що си мисля,че за да вземат титли до сега в БАН са изпозували трудовете на доста студенти като ги представяха от свое име или се бъркам?...

По- скоро е форма на обучение, отколкото на научен принос.Това ми е наблюдението.Чувал съм само за архитектурния факултет - там поради многото работа преди години, доста проекти на студенти напълниха сметките на научните им ръководители.Софето е село - всичко се научава....

Коментар

• браво стамбе,

be_google

Първоначално изпратено от мейси
                          Не си си научил урока Стамбо и за това няма да ти дадем титлата .Ясно написах ,че
                          тоест ще са подчинени на министърът като такава а не както досега тя беше на подчинението на Министерския съвет.Игнатов ще назначава председателя, заместника и двама-трима от секретариата на комисията.Те ще работят заедно с инспектората на министерството, като ще се поддържа сайт, на който ще има основни изисквания за докторски дисертации и професури.Сега разбра ли за какво иде реч?
                          Май отново не си разбрала за какво иде реч, но то при теб е традиция. Едно е апелативната комисия, при която "има основни изисквания за докторски дисертации и професури", а друго са комисиите от 5 души, при които се защищават докторатите. Тези вторите са към университетите и БАН.

Писанията в инвестора могат да се броят единствено като форма на обучение в журналистика - и то в най-добрия случай. Но мейси все още е далеч от стандарта на етичната журналистика и може да се бори само за награда за черен пиар - нали е възпитаничка на твоя приятел гугъла, Азер и афера.бг. За разлика от мен, който съм образец на обективност и активна гражданска позиция...

Коментар

• Първоначално изпратено от мейси

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40
                              Не са интересни комисиите за това или онова.Критериите са важни.Защото няма да се очудя, ако и писанията на някои форумни герои започнат да се броят за публикации и форума се напълни с професори( не че и сега ги няма..).
                              Ето за пример - Стамболов има 200 копирки в темата за политика и тъй като са нужни 10-15 статии и 30 цитата (а кой не цитира Стамбето !!!), ето комисия с председател Мейси го обявява за проф. по политика на инвестор.бг...ако почерпи разбира се.....
                              Пак потретвам, новият министър прави успешни опити.Първа стъпка - университетите само със свои преподаватели.Този интелектуален туризъм е вреден за системата.
                              Чичо с удоволствие и без да почерпи ще дадем приз проф.на Стамболов.Що си мисля,че за да вземат титли до сега в БАН са изпозували трудовете на доста студенти като ги представяха от свое име или се бъркам?

Отново глупост стил мейси - никаква комисия към министъра няма да дава докторати. Дават ги комисии от 5 души към университетите и БАН.

Коментар

• Не са интересни комисиите за това или онова.Критериите са важни.Защото няма да се очудя, ако и писанията на някои форумни герои започнат да се броят за публикации и форума се напълни с професори( не че и сега ги няма..).
                                Ето за пример - Стамболов има 200 копирки в темата за политика и тъй като са нужни 10-15 статии и 30 цитата (а кой не цитира Стамбето !!!), ето комисия с председател Мейси го обявява за проф. по политика на инвестор.бг...ако почерпи разбира се.....
                                Пак потретвам, новият министър прави успешни опити.Първа стъпка - университетите само със свои преподаватели.Този интелектуален туризъм е вреден за системата.

Коментар

Working...
                                X