IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=386592

18:20
    19.02.10
    Стефан Димитров? Егати негодникът
    автор: Труд

28 октомври 1999 г., тогавашният премиер Иван Костов:

“Труд” припомня скандален разговор от 28 октомври 1999 г. между тогавашния министър-председател Иван Костов и шефката на парламентарната група на СДС Екатерина Михайлова. От него личи, че бившият генерален директор на Нова тв - композиторът Стефан Димитров, е заблудил премиера кой е истинският собственик на медията - скандалният сръбски бизнесмен Дарко Таминджич. Беседата бе записана на репортерски диктофон в зала “Изток” в Народното събрание по време на пресконференция след среща между депутатите от Народен съюз и СДС с Иван Костов. Записът бе публикуван във в. “Монитор”. Година по-късно Нова тв получи лиценз за втората частна национална телевизия. Тогава се заформи скандал. Конкурентите за лиценза от “Тв Европа” обявиха, че конкурсът е бил предопределен и решението е било политическо. Ето го разговора между Иван Костов и Екатерина Михайлова.

Иван Костов:...Стефан Димитров...

Екатерина Михайлова: Кой Стефан Димитров?

Иван Костов: Стефан Димитров, Нова телевизия. Защото наистина са внесли документите на името на Дарко Таминджич. Петьо (президентът Петър Стоянов)е прав... Аз се правя на идиот и му твърдя, че не е Дарко. А то пише на документите, че е на Дарко Таминджич. Е, как да ми вярва Петьо?! Аз се чудя как ми вярва? Стефан направо ме направи на маймуна. Ега ти негодникът. Ние нямаме на кого да дадем телевизията, да знаеш, просто няма. Както ни предаде сега, така ще ни предаде и...

Екатерина Михайлова: Да, да.

Иван Костов: Утре ще се огъне и ще ни предаде. Можеш ли да си представиш? И ония полудели - Сашо Томов, сега казват, че ще се прехвърли.
    Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...

Коментар

• На обратния полюс, най-негативен отпечатък в общественото мнение са оставили:
      • Затварянето на болници, които не могат да покрият изискванията на МЗ за качествено лечение - 68%
      • Казусът с Румяна Желева като кандидат за еврокомисар – 56%
      Неизплащането на част от задълженията на държавата към фирмите, за да се намали дефицита в бюджета – 42%
      Наред с действията, които предизвикват еднозначни реакции в обществото, са налице и такива, по които общественото мнение се поляризира. Сред тях се откроява „закона за ГМО успоредно с приемането на мораториум върху приложението му”. 40% одобряват подобно решение, 37% са против подобна „врата”, която разглеждат като отваряне на пътя за отглеждане на ГМО.

Действията на правителството от началото на годината предизвикват противоречиви реакции в общественото мнение. От една страна, оценките за дейността на кабинета бележат спад - от 4.13 през октомври до 3.79 в средата на февруари. Същевременно, доверието към правителството, към партия ГЕРБ и особено към премиера Борисов остава високо и най-вече – без конкуренция от страна на други лидери или партии.
      diletant,
      ако си сключил договор си го спазвай иначе останалото е рекет и като Наглите към прокуратурата ....
      Не съм поснал и за пенсионната реформа защото уж я замразихте ....изследването е пукликувано днес по БНТ ...

Коментар

• Първоначално изпратено от meche_cveti93
        ....Съд за такива управници и то най скоро....
        Е, браво! Ти надмина Станишев и Яне, взети заедно! Давайте, момчета, давайте! Ама се четете тук само вие, няколко души. И защо ли ви отговарям, чудя си се на акъла. Да сте чували за хубавата поговорка - Кучетата си лаят, кервана си върви!
        Другата неделя е пълнолуние, тогава може не само да лаете, а и да виете! Ама "файда йок!", керванът си върви!

П.П. Извинявайте малко за острия тон, но аз се опитвам да говоря сериозно, а вие ми отговаряте с лозунги. А от лозунги байгън!

Коментар

• Попитай и хората с акции от Трейс същото. А и фирмите ще си получат дължимото, но по-късно, когато се натрувап пари в хазната.
          diletant,
          Ама ти верно ли пак си почнал да защищаваш губеща кауза. Доцент Михайлов не се е съгласил на държавен рекет и ще си чака цялата сума , на рекета на Борисов се вързаха Холдинг Пътища ,който са задлъжнели и нямат оборотни средства... да ги питаме ли какво мислят там ако са останали акционери...
          Всеки ден излизат информации за строителни работници от подизпълнители , който не са си получавали парите с месеци заради забавени пари от държавата ....Съд за такива управници и то най скоро....

Коментар

• Аз, за разлика от тебе на популизъм не се връзвам.

Ах колко е удобно - всички фирми сключили договори през последните 1-2 години са мошеници и измамници.

Ми вкарайте ги в затвора тогава бре. не им удържайте нов данък !!!

Що не отрежат от бюджетните заплати - и там повечето са ги назначавали комунистите.

Коментар

• Първоначално изпратено от SStoilov
              DIletante,

Виж сега, аз нама нищо против хер флика да отреже по 10% . Но от там където е законно и морално.

С две ръце съм за да отреже 10% от заплатите на милиционерите. Или пък от всички бюджетни заплати. На който не му изнася на по-ниска заплата- да ходи в частния сектор.

Обаче това с 10% на дължимите пари по договор на фирми си е изнудване и рекет. От където и да го погледнеш.
              Дори и на фирмите на Батко ли? Или Штрабак с покрива на летище София?
              В края на краищата, като сте против това правителство, защо не попитате ръководството и работниците на Трейс за кого биха гласували - за правителството на Станишев, което поради неразбирателство за подкупа проваляше четири години магистрала Тракия или за днешното, което реже от мошениците, но прави бързи търгове за нормалните фирми. Попитай и хората с акции от Трейс същото. А и фирмите ще си получат дължимото, но по-късно, когато се натрупат пари в хазната.
              И изобщо защо не престанеш да повтаряш речника на Станишев. Рекет, та рекет! Ами да, наречи го така, но нека сега правителството да порекетира малко рекетьорите и мошениците. А те се напечелиха добре, могат да изкарат едни пости сега.

Коментар

• DIletante,

Виж сега, аз нама нищо против хер флика да отреже по 10% . Но от там където е законно и морално.

С две ръце съм за да отреже 10% от заплатите на милиционерите. Или пък от всички бюджетни заплати. На който не му изнася на по-ниска заплата- да ходи в частния сектор.

Обаче това с 10% на дължимите пари по договор на фирми си е изнудване и рекет. От където и да го погледнеш.

Коментар

• Столичното кметство строи върху "откраднат" общински имот
                  8:52 на 21 фев 2010, 141 прочитания, 1 коментар
                  Нови правни казуси може да предизвика историята с общинския имот в кв. "Стрелбище", откраднат чрез фалшив подпис на вече бившия кмет Бойко Борисов.
                  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2008/...ura_na_masova/
                  Делото, с което общината се опитва да си върне собствеността върху терена, все още е на първа инстанция, въпреки че беше заведено преди година и половина. От "Московска" 33 не очакват скоро по него да има решение, но междувременно са започнали да строят върху 14-те дка в софийския квартал.

"Правим детска градина, а тази година ще започне и изграждане на училище до нея", каза за "Дневник" кметът Йорданка Фандъкова. За 2010 общината е предвидила над 3 млн. лв. инвестиции в имота. От "Московска" 33 обясниха, че ползват терена, тъй като фирмата "Сида-С", за която се твърди, че го е придобила с измама, не е влязла във владение. Другата причина е, че има нужда от детска градина и училище в района. Ако обаче крайното решение на съда не е в полза на общината, може да се наложи тя да отчужди 14-те дка, върху които вече ще е построила детска градина и училище.

Скандалът с имота в кв. "Стрелбище" се разгоря през 2008 г. Столичният кмет тогава Бойко Борисов показа договор за продажбата му между общината и фирма "Сида-С", собственост на Петър Драшков, брат на тогавашния зам.-председател на ДАНС Иван Драшков. Борисов обяви, че подписът под договора е фалшив, но на базата на документа фирмата вече има нотариален акт за имота.

Впоследствие "Сида-С" бе купена от фирма "Симеон-2" на сегашния депутат от ГЕРБ Емил Димитров и съдружника му Славян Теофилов. Когато влезе в парламента през лятото на миналата година, Димитров излезе от дружеството.
                  По-рано през годината от поста управител на "Сида-С" е освободен и Петър Драшков, показват данни от търговския регистър.

Сега собственик на имота, който е ипотекиран за 10 млн. евро, е фирма "Симеон-2". "Водим дела за терена, тъй като ние също сме измамени. Когато купувахме "Сида-С", не знаехме, че теренът е придобит по такъв начин", каза пред "Дневник" Теофилов.
                  Както "Дневник" писа, прокуратурата разследва над 100 случая на откраднати общински имоти само в София.
                  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/...at_obshtinski/
                  Ха ха и не знаели ,че теренът бил придобит по такъв начин от Сида С??Какво се правят на луди?Горкичките всички са чисти като момини сълзици.Така са оплетени кат свински черва ,че няма разплитане .

на снимката гербаджията ловец Емил Димитров с Ицко Стоичков.Тоя Славян Теофилов /упоменатият в новината/който бе съдружника на Димитров и остана да движи той фирмата СИМЕОН 2 да напомня ,че бе кандидат депутат от листата на РЗС от Бургас.Какво ми попадна от сайта на Mediapool и прочетох следното (копирам го):
                  3 Август 2009 17:02:33

"...за шеф на агенцията бе предложен Цветлин Йовчев, който напусна ДАНС през октомври миналата година в знак на протест срещу уволнението на зам.-шефа Иван Драшков. Двамата са изключително близки и дори имат общ бизнес. Справка на Mediapool в Търговския регистър показа, че Цветлин Йовчев е собственик на капитала във фирма "Регулус консулт" ЕООД. Иван Драшков е управител на същата фирма. Те развиват бизнес, свързан с консултантски услуги.
                  Драшков от своя страна напусна ДАНС след грандиозен корупционен скандал, свързан с брат му Петър Драшков. Фирмата "Сида-С", управлявана от него, се оказа собственик на общински терен от 14 дка в София, придобит с използване на фалшив подпис на тогавашния кмет и настоящ премиер Бойко Борисов. Разследването по този случай още продължава
                  Въпреки това настоящият собственик на "Сида-С" Емил Димитров бе избран за депутат от листата на ГЕРБ".
                  http://www.mediapool.bg/show/?storyid=155030
                  .................................................. ........
                  и коментар :
                  Любопитен съм как Едвин Сугарв, чувствителен към всякакъв вид корупция, ще разтълкува тези факти.
                  Цветлин Йовчев е близък и съдружник на Иван Дражков; Иван дражков е брат на ПетърДражков; Петър Дражков е фалшификатор на подписа на Бойко Борисов и управител на фирма на Емил Димитров; Емил Димитров пък е депутат от листата на ГЕРБ. А Иван Костов е във възторг от идеята Цветлин Йовчев да бъде назначен за шеф на ДАНС, Бойко Борисов ще громи корупцията.
                  О, времена, о,нрави!!!
                  [color=#BF0000]Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или ус

Коментар

• Първоначално изпратено от SStoilov
                    Що не платиш 10% по-малко на енергото. Или на твоя гсм оператор

Или пък на човека ремонторал(построил) къщата ти.

Щом така умело сравняваш бюджетите.

Определено се стремиш да приведеш в съотвестствие с морала дествията на идола ти, но за съжаление това е невъзможно.

Рекета не е морален.

Първоначално изпратено от diletant
                    Първоначално изпратено от gigow

Стига, Гигов, не разправяй смешки. Няма строителна фирма, наша или чужда, която да не надува цените. А сега изкарваш всички честни. А кажи коя е тази чужда фирма, дето е играла честно на търг.
                    Извинявай diletant, ама имам малко старомодни разбирания за дадената дума. Предпочитам да загубя пари, но спазя дадената дума. Още повече подписан договор. А пък че ругая корупцията съм го казвал. На полицаи пари не давам. Пишат ми акта и си го плащам. На два пъти ми се е случвало да ме пуснат без рушвет и без акт, само защото им казах да ми пишат акт. А при ходене по разни инстанции никога не съм давал рушвет, не знам как и ми е неудобно. Сигурно на мнозина ще изглеждам смешен, ама кво да направя? Дядо ми беше убеден комунист, не крадеше никога, не мамеше никога и псуваше "днешните" комунисти (през 1970г). Казваше:Тези не са никакви комунисти! Сигурно съм прихванал нещо от него.
                    Та твърдиш, че изкарвам всички фирми честни. Вероятно не всички са честни. Дори и чуждите не всички са честни. Задачата на едно управление е да накара фирмите да работят ЧЕСТНО. Като създаде нормативни условия за това. А не като ги РЕКЕТИРА.
                    Гигов, хубаво е да срещнеш принципен човек, радвам се, че се смяташ за такъв. Но отговори честно, никога ли не си плащал например за добър лекар. Това за теб.
                    А за фирмите - на практика те са тези, които са давали подкупите, за да се доберат до търговете. Така с надути разходи са изкарвани огромни печалби, с които са подкупвани политиците. И сега правителството какво прави - "рекетира" (използвам твоя термин) мошениците, тези, които са давали подкупите. Тази мярка не осъждам, а приветствам. При това тези които не са съгласни ще си получат парите, но по-късно. Защото парите в държавната хазна НЕ СТИГАТ, благодарение на предишното правителство, което на бърза ръка сключи договори, които знаеше, че няма да плаща.
                    Писал съм го и преди, разликата между държавния и семейния бюджет е в нулите. Когато на едно семейство парите започнат да привършват - какво се прави - намаляват се разходи, отсрочват се задължения, харчи се само за най-необходимото.
                    Както и да е, мога да пиша и още. Но същността е такава. А ти като зрял човек защо първо не прецениш спокойно нещата, прекарай ги през житейския си опит, анализирай сериозно и остави настрана емоциите. Те водат до грешни изводи.
                    За съжаление не мога да режа плащания към монополисти - енерго, топлофикация. При мобилните оператори положението е същото. Но съм рязал плащания на майстори, които са ми правили некачествени ремонти. Да не би ти да не си го правил?
                    А идоли нямам, има политици, чиито действия харесвам. А що се отнася до морала - той е различен за всеки - за теб и Станишев може да е един - за мен е друг. Въпрос на възглед. И манталитет - аз не съм ругал така страстно предишното правителство, както това правите сега вие.

Коментар

• Първоначално изпратено от diletant

Гигов, хубаво е да срещнеш принципен човек, радвам се, че се смяташ за такъв. Но отговори честно, никога ли не си плащал например за добър лекар. Това за теб.
                      А за фирмите - на практика те са тези, които са давали подкупите, за да се доберат до търговете. Така с надути разходи са изкарвани огромни печалби, с които са подкупвани политиците. И сега правителството какво прави - "рекетира" (използвам твоя термин) мошениците, тези, които са давали подкупите. Тази мярка не осъждам, а приветствам. При това тези които не са съгласни ще си получат парите, но по-късно. Защото парите в държавната хазна НЕ СТИГАТ, благодарение на предишното правителство, което на бърза ръка сключи договори, които знаеше, че няма да плаща.
                      Писал съм го и преди, разликата между държавния и семейния бюджет е в нулите. Когато на едно семейство парите започнат да привършват - какво се прави - намаляват се разходи, отсрочват се задължения, харчи се само за най-необходимото.
                      Както и да е, мога да пиша и още. Но същността е такава. А ти като зрял човек защо първо не прецениш спокойно нещата, прекарай ги през житейския си опит, анализирай сериозно и остави настрана емоциите. Те водат до грешни изводи.
                      Дилетант, и за лекар не съм плащал. Слава богу, не ми се е налагало. Откровено казано, за това ще платя. Ще платя , колкото и да е против принципите ми. Щом става въпрос за живота и здравето.
                      Ама не мога да повярвам, че ВСИЧКИ фирми, дето са строили за държавата са получили поръчката по незаконен начин, че са измамници.
                      В случая е СИГУРНО, че измамник и рекетьор е правителството, което не си плаща по закона. То е абсолютно ясно, че фирма дето не отстъпи на рекета и реши да си потърси правата в съда няма да получи НИКАКВА поръчка, докато са на власт сегашните. Затова и се огъват. И стига си си кривил душата. ТОВА Е РЕКЕТ!
                      Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Що не платиш 10% по-малко на енергото. Или на твоя гсм оператор

Или пък на човека ремонторал(построил) къщата ти.

Щом така умело сравняваш бюджетите.

Определено се стремиш да приведеш в съотвестствие с морала дествията на идола ти, но за съжаление това е невъзможно.

Рекета не е морален.

Първоначално изпратено от gigow

Стига, Гигов, не разправяй смешки. Няма строителна фирма, наша или чужда, която да не надува цените. А сега изкарваш всички честни. А кажи коя е тази чужда фирма, дето е играла честно на търг.
                        Извинявай diletant, ама имам малко старомодни разбирания за дадената дума. Предпочитам да загубя пари, но спазя дадената дума. Още повече подписан договор. А пък че ругая корупцията съм го казвал. На полицаи пари не давам. Пишат ми акта и си го плащам. На два пъти ми се е случвало да ме пуснат без рушвет и без акт, само защото им казах да ми пишат акт. А при ходене по разни инстанции никога не съм давал рушвет, не знам как и ми е неудобно. Сигурно на мнозина ще изглеждам смешен, ама кво да направя? Дядо ми беше убеден комунист, не крадеше никога, не мамеше никога и псуваше "днешните" комунисти (през 1970г). Казваше:Тези не са никакви комунисти! Сигурно съм прихванал нещо от него.
                        Та твърдиш, че изкарвам всички фирми честни. Вероятно не всички са честни. Дори и чуждите не всички са честни. Задачата на едно управление е да накара фирмите да работят ЧЕСТНО. Като създаде нормативни условия за това. А не като ги РЕКЕТИРА.

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow

П.П. Да допълня. По въпроса за съдебната система. Познавам неколцина от съдиите във върховните съдилища и конституционния съд. Уверявам те, свестни хора са и в мнозинството си ляво настроени. Това е поради факта, че преди 89 г. в юридическия факултет на Софийския университет всички преподаватели бяха членове на партията. А имаше и един от БЗНС заради баща си - сега е конституционен съдия.

Коментар

• Re: !

Първоначално изпратено от The_only_one
                            От известно време чета форума и мисля, че лицето с псевдоним М*йси не е за психиатър, а за психопат.[/code]
                            Аз пък мисля че не знаеш български език.незнаеш и значението на думата психопат

Коментар

• !

От известно време чета форума и мисля, че лицето с псевдоним М*йси не е за психиатър, а за психопат.[/code]

Коментар

• Първоначално изпратено от diletant

Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Working...
                                X