IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• 4i40-Milome, за "ровещата се по нета", няма свети дати и събития.Всичко се пречупва през интересите на тъпкача й.Ще изрови и костите на творците , само за да заслужи 3 (три)сребърника.
    Не съм сигурен откого ме е гнус повече - от стамболето или от мейси....
    Платени блюдолизци !!!
    Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнение
    Явно границата ми на търпимост днес бе пресечена с огромна скорост от нечистоплътна наглост.Гадно е в такива дни, в които се прекланяме пред истинските си герои и морални идоли да се пада до това кално ниво.
    Липсата на елементарен морал няма партийна окраска.
    SoKoLoV-a 6i43 поне Стамболов има морал и е достоен.
    Докато "мейси" е пълна боза.... и ти си се раздвоил за това....

Даа в наши дни такива Българки има леко суетни и супер изпушили,причините за това са ясни.
    Хайде хайде стига лицемерие.Големи патриоти станахте .Като толкова сте се прекланяли ,защо сутринта не пуснахте в темата за ,,История ''http://www.investor.bg/forum/showthr...00#p1275465272 за днешният ден ,а сега почнахте да ми се вживявате?.Единствено аз написах така
    мейси-Днес, 10:41
    Поклон пред паметта на загиналите за свободата на България.
    Така,че от там на сетне не виждам защо не трябва да пиша в тази тема?Може би по вашата логика и управляващите не е трябвало днес да се занимават с политика??Мерцедесите на парламента – за скрап?Унищожаването – по-евтино от продажбата
    http://www.dnes.bg/bulgaria/2010/06/...za-skrap.92099
    Депутатите не щат да знаят как изтече матурата
    http://www.dnes.bg/obshtestvo/2010/0...maturata.92075
    Вежди Рашидов се разбърза с "Българския Лувър"
    http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/...arskiia_luvur/
    Last edited by мейси; 02.06.2010, 21:43.
    [color=#BF0000]Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или ус

Коментар

• a 6i43 поне Стамболов има морал и е достоен.
      Докато "мейси" е пълна боза.... и ти си се раздвоил за това....

Даа в наши дни такива Българки има леко суетни и супер изпушили,причините за това са ясни.
      Last edited by SoKoLoV; 02.06.2010, 20:53.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
        Milome, за "ровещата се по нета", няма свети дати и събития.Всичко се пречупва през интересите на тъпкача й.Ще изрови и костите на творците , само за да заслужи 3 (три)сребърника.
        Платени блюдолизци !!!
        Явно границата ми на търпимост днес бе пресечена с огромна скорост от нечистоплътна наглост.Гадно е в такива дни, в които се прекланяме пред истинските си герои и морални идоли да се пада до това кално ниво.
        Липсата на елементарен морал няма партийна окраска.
        http://milom.blog.bg/

Коментар

• Milome, за "ровещата се по нета", няма свети дати и събития.Всичко се пречупва през интересите на тъпкача й.Ще изрови и костите на творците , само за да заслужи 3 (три)сребърника.
          Платени блюдолизци !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от мейси Разгледай мнение
            Интересно от което ти се доповръща?От това ,че лица над 18 години са пълнолетни по закон и родителите им не носят отговорност да деянията им ли?От това ,че законово лицата не са нарушили нищо защото желаещият да получи имот подава заявление до общината, в което декларира, че е крайно нуждаещ се. След като молбата е одобрена, общината му учредява право на строеж, за което той плаща такса.Процедурата по отстъпване на право на строеж е разписана в Закона за общинската собственост (ЗОС), както и в Наредбата за придобиване, управление и разпореждане с имоти вещи - общинска собственост. В тях се казва, че "право на строеж върху имот - частна общинска собственост, се учредява след решение на общинския съвет от кмета на общината чрез публичен търг или публично оповестен конкурс и съобразно предвижданията на влязъл в сила подробен устройствен планТова става без търг или конкурс, когато има решение на общинския съвет, прието с мнозинство повече от половината от общия брой на съветниците.Такива са ни законите и явно на база на това ти се повръща
            MILOM

И да ти напомня какво бе казал Кокинов по това на 17.05.2010
            Така ,че питам на база на какво Цоню обявява сделките за правно нищожни??Мисля,че не е редно точно пък той като предствавител на ВСС да се прозинася по тоя начин,без да е приключила проверката.Гледам го тия дни по телевизията как мънка и ми се струва ,че с приказките си се е нагажда на управляащите.Толкова за Приморско .

Ei incumbit probatio, qui dicit, non qui negat
            И това го пишеш в деня на Ботев-иначе и в темата за история си се отчела-така ли изрази
            почитта си към него-браво.Какво би написало Ботевото перо по тоя случай-дали ще застане на страната на ненарушилите законите социално слаби отрочета на съдийската върхушка.
            Свестните у нас считат за луди,
            глупецът вредом всеки почита:
            “Богат е”, казва, пък го не пита
            колко е души изгорил живи,
            сироти колко той е ограбил
            и пред олтарят бога изамамил
            с молитви, с клетви, с думи лъжливи.
            И на обществен тоя мъчител
            и поп, и черква с вяра слугуват;
            нему се кланя дивак учител,
            и с вестникарин зайдно мъдруват,
            че страх от бога било начало
            на сяка мъдрост… Туй е казало
            стадо от вълци във овчи кожи,
            камък основен за да положи
            на лъжи свети, а ум човешки
            да скове навек в окови тежки!

Коментар

• Мейси,теб Янето пита ли те когато написа декларацията против палестинците и във възхвала на Израел?
              Бойко и Цветанов да продължават да мачкат криминалетата,корумпираните и комунистите и пак ще гласуваме за тях.Въобще не ми дреме колко затволници ще приемем..Някои кратунковци тук явно не са разбрали още ,че членството в НАТО си има своя цена..който не го устройва-да емигрира и да се съюзява с Куба и КНДР.
              Last edited by Brazilia231; 02.06.2010, 19:40.

Коментар

• Стамбо защо твоите господари не ни уведомяват за това което се пише из някой медии??Питат ни за още затворници от Гуантанамо
                02 Юни 17:10
                Нови затворници от кубинската американска база Гуантанамо може да пристигнат в България. Това е един от секретните въпроси, който са обсъждали шефът на ЦРУ Леон Панета и премиерът Бойко Борисов в София.
                Панета бе за кратко у нас миналата седмица.

Преди това Румъния отказала да приеме от обвинените в тероризъм иракчани, които вече трета година са в затвора в Гуантанамо, коментират дипломатически източници.

Добрите отношения между България и САЩ дали основание на президента Барак Обама да поиска от правителството подкрепа в тази посока, пише frognews. /БЛИЦ
                http://www.novini.dir.bg/news.php?id=6499545
                http://www.frognews.bg/news_24117/Da...ot_Guantanamo/
                И естествено нашите дупедавци ще ги приемат.Това са хора, нямащи нищо общо с България. Като ги смятат за виновни или да ги съдят в САЩ (не могат защото няма за какво), или да ги връщат откъдето са ги взели.Чудя се защо няма подписка още в нета против това??Защо не е разгласена тая информация??
                [color=#BF0000]Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или ус

Коментар

• Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение
                  Цони Цонев ясно каза, че няма решение на общинския съвет на Приморско и кметът е нарушил закона с 203 разрешения за строеж. Значи сградите следва да бъдат съборени, съдиите-хотелиери уволнени и съдени за подкуп....

Днес маце мейси продължава да избива рибата в защита на корупцията и мафията.....
                  Има има и още как от предният Общ.съвет на Приморско с бившия кмет Димитров.За периода 2003-2007 г. община Приморско е дала над 400 такива разрешения.А що се касае дали да бъдат съборени построените сгради ако има нарушение установено от ДНСК да събарят.

Коментар

Така ,че питам на база на какво Цоню обявява сделките за правно нищожни??Мисля,че не е редно точно пък той като предствавител на ВСС да се прозинася по тоя начин,без да е приключила проверката.Гледам го тия дни по телевизията как мънка и ми се струва ,че с приказките си се е нагажда на управляащите.Толкова за Приморско .

Цони Цонев ясно каза, че няма решение на общинския съвет на Приморско и кметът е нарушил закона с 203 разрешения за строеж. Значи сградите следва да бъдат съборени, съдиите-хотелиери уволнени и съдени за подкуп....

Днес маце мейси продължава да избива рибата в защита на корупцията и мафията.....

Коментар

• Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнение
                      мейси,ама ти наистина си много низко създание-що се правиш на утрепана жаба.
                      От последното ти писание ми се доповръща-ти си царица на всемирната гадост и низост.
                      Интересно от което ти се доповръща?От това ,че лица над 18 години са пълнолетни по закон и родителите им не носят отговорност да деянията им ли?От това ,че законово лицата не са нарушили нищо защото желаещият да получи имот подава заявление до общината, в което декларира, че е крайно нуждаещ се. След като молбата е одобрена, общината му учредява право на строеж, за което той плаща такса.Процедурата по отстъпване на право на строеж е разписана в Закона за общинската собственост (ЗОС), както и в Наредбата за придобиване, управление и разпореждане с имоти вещи - общинска собственост. В тях се казва, че "право на строеж върху имот - частна общинска собственост, се учредява след решение на общинския съвет от кмета на общината чрез публичен търг или публично оповестен конкурс и съобразно предвижданията на влязъл в сила подробен устройствен планТова става без търг или конкурс, когато има решение на общинския съвет, прието с мнозинство повече от половината от общия брой на съветниците.Такива са ни законите и явно на база на това ти се повръща
                      MILOM
                      Дори и шефа на етичната комисия към ВСС Цони Цонев призна, че тези сделки на съдиите-хотелиери са правно нищожни, а прокуратурата вече води разследване за подкуп.
                      И да ти напомня какво бе казал Кокинов по това на 17.05.2010
                      Градският прокурор на София Николай Кокинов обаче каза пред НТВ, че държавното обвинение ще изчака първо етичната комисия да извърши проверка и ако установи нарушения, то да ги сезира. Защото, според него, на този етап няма данни за престъпление. Информацията била, че по документи законите били спазени.
                      Стамбо-Днес маце мейси направо изби рибата в своята защита на корупцията и мафията....
                      Ei incumbit probatio, qui dicit, non qui negat
                      Last edited by мейси; 02.06.2010, 18:08.

Коментар

• Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнение
                        От последното ти писание ми се доповръща-ти си царица на всемирната гадост и низост.
                        Дори и шефа на етичната комисия към ВСС Цони Цонев призна, че тези сделки на съдиите-хотелиери са правно нищожни, а прокуратурата вече води разследване за подкуп.

Днес маце мейси направо изби рибата в своята защита на корупцията и мафията....

Коментар

Карбовски като има доказателства ,че са такива съдиите е редно да ги предостваи там където му е мястото,а не да ми приглася песента която Цветанов и неговите хора ми я пеят.Що се касае до ,,бедните деца''според бг закона ,те са си пълнолетни ,родителите им не носят отговорност Цялата тая история с Приморско е поредния опит на надупените журналисти, действащи под командата на управляващите, да очернят съдебната власт. Ясно е на всички, че винаги е имало и ще има възползвали се от тъпи Закони които им позволяват това , независимо дали са магистрати, министри, депутати или селски стопани. Като искате да не се допуска в бъдеще това оправяйте Законът в честа касаеща учредяването на право на строеж на крайно нуждаещи се. .И понеже живеем в правова държава имотите не могат да им ги вземат, първо защото те са си ги платили, второ дори и да има някакво нарушение, то има давност, трето защото по-тарикатите са ги продали на "добросъвестни" граждани.

са.

Коментар

• Стамбо цитира М.Карбовски който е казал така:С такива съдии далавераджии, с такива бедни деца няма нормална съдебна система. Увъртането и опитите да се спаси далаверата прави ужасна услуга на имиджа на съдебната система, който е по-лош и смешен от този на вълка в "Ну, погоди!".
                            Карбовски като има доказателства ,че са такива съдиите е редно да ги предостваи там където му е мястото,а не да ми приглася песента която Цветанов и неговите хора ми я пеят.Що се касае до ,,бедните деца''според бг закона ,те са си пълнолетни ,родителите им не носят отговорност Цялата тая история с Приморско е поредния опит на надупените журналисти, действащи под командата на управляващите, да очернят съдебната власт. Ясно е на всички, че винаги е имало и ще има възползвали се от тъпи Закони които им позволяват това , независимо дали са магистрати, министри, депутати или селски стопани. Като искате да не се допуска в бъдеще това оправяйте Законът в честа касаеща учредяването на право на строеж на крайно нуждаещи се. .И понеже живеем в правова държава имотите не могат да им ги вземат, първо защото те са си ги платили, второ дори и да има някакво нарушение, то има давност, трето защото по-тарикатите са ги продали на "добросъвестни" граждани.
                            Стамбо-НЦИОМ: 59% от българите са на мнение, че в момента няма партия или коалиция, която да управлява страната по-добре от ГЕРБ
                            02 юни 2010 | 11:14 | Агенция "Фокус"
                            Хе хе не е нужно такова изследване на държавната соц. агенция.НЦИОМ Харчат излишни пари по време на криза Аз без пари щях да им кажа процентите какви са.

Коментар

Спред изисквания на ЕС а и сме го подписали преди да станем членка е казано така:Заплати на съдиите и на прокурорите да се определят със закон (а не с акт на изпълнителната власт) и са свързани с възнагражденията на парламентаристите или на министрите.. Те не трябва да бъдат намаляни по никакъв повод.
                              Червен картон за наглите съдии

Мартин Карбовски

Стандарт

Така сме се овъртолили във вини и грехове, че никой не иска да попита - абе, тия съдии имат ли срам?

Нито един магистрат от приморската афера, която заслужава да бъде кръстена "Денят на детето", не смята, че е нарушил закона. Аферим. Ти го плюеш, той вика, че това са морски приливи.

А и се оказа, че най-строгото наказание за същите герои в аферата може да е само едно просто уволнение.

Има два въпроса след въпроса за срама. Социално слаби ли са децата на съдиите?

Нека те да излязат и да кажат как живеят, да си признаят - социално слаби сме, имаме нужда от малки колиби на брега с изглед към морето. Щом не се отказвате от имотите си - защитете се, покажете скъсаните си потници

Признайте си - бащите ни ни изоставиха, не получаваме достатъчно, живеем на улицата. Защо се криете? Отива съдия Урумов на етична комисия и пази лицето на дъщеря си Деница да не бъде снимана.

Защо? Та тя трябва да бъде обект на социални репортажи заедно със сираци, цигани и прочие закъсали у нас хора!

Вторият въпрос в аферата "Денят на детето" е тези съдийски деца от Приморско ли са? Колко време са живели там? Познават ли съседите си? Комшиите им познават ли ги? В коя стая на кое общежитие са живели и за колко?

Трябва съдиите и техните деца да изпият горчивата чаша докрай. Защото, честно казано, чисто формално нямаме закононарушение. Но това пък задължава облагодетелстваните да излязат с гордо вдигнати бедни чела на улицата и да кажат - ние сме, да, бедни сме, строим бедно върху нищожните ни бедни парцели.

Само едно-единствено дете на съдия се отказа от парцела си. В това има резон и срам.
                              Отказ от привилегии и признаване на вина

Добро начало.

Чудят се и маят от етичната комисия на ВСС дали да бъдат образувани дисциплинарни производства срещу привилегированите бащи. Какво има тук за чудене? Всички барабар с кмета, автор на явно гигантска далавера, трябва да бъдат разследвани. Кръгът от хора в съдебната власт, които имат парцелче срещу услуга на кмет, все повече се разширява. И жълтите картони се сипят - поне като вестникарски заглавия. А истината е, че точно такива съдии би трябвало да получат червен картон - край на мача за тях.

Защото мачът е продаден.

С такива съдии далавераджии, с такива бедни деца няма нормална съдебна система. Увъртането и опитите да се спаси далаверата прави ужасна услуга на имиджа на съдебната система, който е по-лош и смешен от този на вълка в "Ну, погоди!".

И пак ще трябва да напомним, имаше едно време такова нещо като срам. Къде се изгуби това нещо на плажа в Приморско, някъде по коридорите на съдебната система и в идеята на етика сред хората, които трябва утре да отсъдят вашия престъпник. Съдия, който е способен на такава далавера, е способен на всичко. А вие се чудите къде е проблемът в съда. Сменяме системата само като сменяме хората. Другото е шикалки на морския бряг.

Коментар

• НЦИОМ: 59% от българите са на мнение, че в момента няма партия или коалиция, която да управлява страната по-добре от ГЕРБ
                                02 юни 2010 | 11:14 | Агенция "Фокус"

София. 59% от българите са на мнение, че в момента няма партия или коалиция, която да може да управлява страната по-добре от ГЕРБ. По-често от останалите така мислят високообразованите българи, жителите на градовете и заможните респонденти. Едва 8% са на мнение, че Коалиция за България в момента може да управлява по-добре от ГЕРБ. Всички останали политически формации се ползват с още по-малко доверие що се отнася до евентуалното им участие в управлението на страната. Това сочат резултати от проучване на обществено-политическите нагласи през месец май на Националния център за изучаване на общественото мнение, съобщи за Агенция “Фокус” Лидия Йорданова, директор на НЦИОМ.
                                58% от българите свързват надеждите си за по-добър живот с управлението на ГЕРБ. Сред тях най-често се срещат хора на възраст между 30 и 50 години, с високо образование, със среден и по-висок стандарт, както и жители на градовете. 93% от избирателите на ГЕРБ хранят надежда за управлението на своята партия, докато за 75% от избирателите на БСП управлението на ГЕРБ е по-скоро повод за притеснения. Притесненията по повод на управлението на ГЕРБ вземат връх и сред симпатизантите на ДПС.
                                71% от българите са категорични, че кабинетът на Борисов ще изкара пълния си четиригодишен мандат. Подобна констатация се подсилва и от факта, че това е позиция на представителите на елитните обществени прослойки. Така мислят 76% от хората на възраст между 30 и 50 години, 75% от жителите на областните центрове, 78% от респондентите с висок стандарт и 72% от висшистите. 95% от избирателите на ГЕРБ не поставят под въпрос мандата на своята партия. И в това няма изненада. Впечатление прави обаче, че половината от социалистите мислят същото. Това определено е оценка и за състоянието на лявото политическо пространство. Въпреки критичните си нагласи, 80% от десните избиратели са убедени, че този кабинет има шансове да завърши пълен мандат. Голяма част от политически апатичните българи също са на мнение, че вероятно ГЕРБ ще изкара своя мандат.

Ако в края на май 2010 г. се провеждаха парламентарни избори, то в Народното събрание биха попаднали всички сега представени парламентарни формации без РЗС. Това сочат резултати от проучване на обществено-политическите нагласи през месец май на Националния център за изучаване на общественото мнение, съобщи за Агенция “Фокус” Лидия Йорданова, директор на НЦИОМ.
                                Съотношението между електоралната тежест на ГЕРБ и БСП в момента е приблизително три и половина към едно – 41%:12%.
                                Избирателите на ГЕРБ са най-често хора на възраст до 50 години, високообразовани и заможни, жители на областните центрове.
                                От началото на управлението си до момента ГЕРБ губи доверието на около 11% от своите избиратели. Доста по-обезсърчени са избирателите на БСП – една четвърт от тях посочват, че се чувстват разочаровани. Разочаровани от своя избор са и една трета от гласувалите през 2009 г. за Синята коалиция.
                                За последните девет месеца се свива електоралното влияние на РЗС, а Яне Янев губи две трети от одобрението, което имаше преди парламентарния вот през 2009 г.

Изследването на НЦИОМ показва, че хората оценяват правителството по това, което се опитва да върши по линия на МВР, каза пред Агенция „Фокус” политологът Евгени Дайнов. Акциите на МВР водят и до по-високия процент на одобрение на полицията като институция. „Не забравяйте, че хората от 15 години искат да видят мутри, ударени от държавата. И най-сетне някой като че ли го прави. Има страшно много насъбрал се гняв и фрустрация, които се трансформират сега в подкрепа. Всички нормални хора в България, дори и червени, са искали някой да удари мутрите”, коментира Дайнов.
                                Според него резултатите сочат, че правителството на ГЕРБ се радва на по-слаба опозиция и на повече подкрепа една година от началото на мандата си, отколкото при предходните две правителства.

Коментар

Working...
                                X