IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
    Ти къде видя доводи в изказването на diletant-a?

Ами от бръщолевенето на глупости наляво и надясно на един вицепремиер и финансов министър ВИНАГИ настъпват вредни последици. Както и от всекидневните увъртания на премиера. Най-вредната последица е оттеглянето на инвеститорите. Ако и това не ти е ясно, значи си объркал форума.
    За фарса, който се разиграва с Белене, просто нямам думи!
    Няма да забравя преди 3 седмици министър Трайков в парламента, когато го запитаха кога е взето решение за замразяване на Белене. Първо обвини журналистите, че са сънували. После каза че няма такова нещо(замразяването) и още веднъж, че премиерът не може да е казал това. Наистина го съжалявам този толкова симпатичен министър. Да работиш с такава тиква за началник не е никак лесно. На негово място аз веднага бих си подал оставката.
    Не че бих се съгласил да стана министър. Не ми е в капацитета и възможностите.
    Като не ти е в капацитета и възможностите, защо смяташ, че може да ругаеш. Критикувай ако можеш, не ругай! Ама последното е най-лесно.
    И на мен не допада липсата на съгласуване в изговора на управляващите, но ги възприемам с малко чуство за хумор и гледам резултатите. А те в разгара на кризата са нелоши.
    А че инвеститорите се оттеглиха като видяха ББ си напълно прав. Кризата изобщо не влияе върху решенията им, само "мутрата" на ББ. Сега нещата ми се изясниха и оставам във форума, разбира се с твое разрешение. Може ли?

П.П. Абе ти си изпъълнен с комплекси! Защо се обиждаш на роден край. Никога не съм бил в Шумен, но това не значи, че не ми харесва. Чувал съм, че е бил населен от интелигентни хора в миналото. Такива са били и офицерите от турския гарнизон в града. Надявам се и сегашните да са такива, ама не ме карай да се съмнявам.

Коментар

• Първоначално изпратено от diletant Разгледай мнение
      Вие като играете на борсата оставяте емоциите настрана и работите само с разума. А като дойде време за политика правите точно обратното. Я опитайте малко по-спокойно и трезво.
      И не обявявайте по шуменски феновете на ББ за простаци и неинтелигентни.
      Пак не си се въздържал от отрицателни квалификации на база кой къде живее. Който не е софиянец според тебе е тъпак ли? Е, не можем да дойдем всички в София и да се намърдаме в някой кабинет за да харчим парите на данъкоплатците.
      Та за умните и простите. Представителни социологически изследвания показват, че най-силно е намаляла подкрепата за ГЕРБ именно от страна на средната класа, на високообразованите и на тези, които се занимават с бизнес.
      А другите просто не четат. Те си гледат турските сериали. И аплодират, когато Бойко прати агенти на ДАНС да търсят "доказателства за инвестиции" в кварталния филиал на EVN. Фарс разбира се.
      Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от meche_cveti93 Разгледай мнение
        Ех Дилетант ,
        ама ти и Освиенцим ще намериш доводи да защитиш ,но това не значи че е в реда на нещата .... също като Дянков. Има една трета от мен за билета до семейната къща ....
        Ти къде видя доводи в изказването на diletant-a?

Първоначално изпратено от diletant Разгледай мнение
        Финансовият министър бил некадърник. В сравнение с кого?
        А че момчето губи мярката на езика си понякога, така е. Е, от това какви вреди настъпиха?

И защо ми даваш за пример случая с молдовския кораб - това е за жълтата преса.

И защо ББ си мени често мнението. А ти какво искаш - да упорства като предишните в едно грешно решение ли?

И не се хвали, че преди няколко дни си продал падките. Хората си ги продадоха още преди две години.
        Ами от бръщолевенето на глупости наляво и надясно на един вицепремиер и финансов министър ВИНАГИ настъпват вредни последици. Както и от всекидневните увъртания на премиера. Най-вредната последица е оттеглянето на инвеститорите. Ако и това не ти е ясно, значи си объркал форума.
        За фарса, който се разиграва с Белене, просто нямам думи!
        Няма да забравя преди 3 седмици министър Трайков в парламента, когато го запитаха кога е взето решение за замразяване на Белене. Първо обвини журналистите, че са сънували. После каза че няма такова нещо(замразяването) и още веднъж, че премиерът не може да е казал това. Наистина го съжалявам този толкова симпатичен министър. Да работиш с такава тиква за началник не е никак лесно. На негово място аз веднага бих си подал оставката.
        Не че бих се съгласил да стана министър. Не ми е в капацитета и възможностите.

Коментар

Ех Дилетант ,
          ама ти и Освиенцим ще намериш доводи да защитиш ,но това не значи че е в реда на нещата .... също като Дянков. Има една трета от мен за билета до семейната къща ....
          E, чак пък Аушвиц! Не мислиш ли, че пресилваш - да не би българите да са подложени на геноцид!
          Аз бих искал да не се поддаваме толкова на емоциите, а да разсъждаваме трезво. Дянков понякога бърза да говори, но това да му е дерта. А я сравнете поста му сега с този на Велчев и Орешарски в годините на надуването на балона. Тогава беше лесно - парите идваха отвсякъде, а на борсата печелеше всеки. А сега кризата постави доста предизвикателства пред правителството.
          И я се разберете за какво да ругаете правителстово - за това, че харчи много или за това, че не харчи много. Дал пари на тютюнопроизводителите - разхищение. А ако не даде - какво да правят тези хора, да измрат отт глад ли. Не харесвам ДПС, но харесвам турците, в някои случаи повече от българите (става въпрос за черти на народностния характер).
          Вие като играете на борсата оставяте емоциите настрана и работите само с разума. А като дойде време за политика правите точно обратното. Я опитайте малко по-спокойно и трезво.
          И не обявявайте по шуменски феновете на ББ за простаци и неинтелигентни.

Коментар

Ех Дилетант ,
            На този етап няма по-добър.
            Разбира се, има по-добри от него, но няма как те в момента да го сменят. Например според мен Иван Костов е по-добър, но той не е от управляващите.
            Но и Дянков добре се справя - при положение че гадовете от тройната коалиция действаха на принципа след мен и потоп едва ли ще намерите някой друг в момента да се справи по-добре.

А и като толкова ревете срещу него - ха кажете кой да го смени?!?!?
            Или принципа е - бе ние да плюем, пък каквото ще да става.

ПС
            Червените гадове и досега подскачат като стане въпрос за Иван Костов - на дълбоко им бръкна. Надявам се и Дянков, и ББ, а и въобще от дясно този път не само да им бръкнат, ами и на топло да ги изпратят...
            Абе и на студено може.

Коментар

Ей, че си бърз в оценките.
              Финансовият министър бил некадърник. В сравнение с кого? И защо? Я се постави ти на неговото място, но сериозно прецени. Кризата променя всеки ден числата. Това, което е предполагано в края на 09 не се случи. И какво тогава следва - промяна в бюджета. Какво ревете всички, че се прави промяна, какъв е проблемът? Не се ли е случвало в твоята фирма, в семейния ти бюджет да правиш промени, след като обстоятелствата налагат? Когато числата говорят, всеки трябва да мълчи и да се съобразява.
              А че момчето губи мярката на езика си понякога, така е. Е, от това какви вреди настъпиха?
              А и че правителството обещало да намали данъците и да вдигне пенсиите, а сега не го прави. Абе човече, дай малко по-разумно, погледни какво стана на север и на юг от нас - там положението е трагично, а не у нас.
              И защо ББ си мени често мнението. А ти какво искаш - да упорства като предишните в едно грешно решение ли?
              И изобщо какво ме засипваш с примери, които черпиш от лявата страна на НС. Като се правиши на разумен, бъди такъв и разсъждавай по-трезво.
              И не се хвали, че преди няколко дни си продал падките. Хората си ги продадоха още преди две години.
              Ех Дилетант ,

Коментар

Естествено че съм бил офицер и член на БКП. И не скачам като ужилен. Просто тези аргументи в спор за сегашната политика ми се струват несъстоятелни и не смятам да ги обсъждам повече.

Хайде сега по същество.
                Как мислиш? Компетентен ли е финансов министър, който само три-четири месеца след приемане на "единствено възможния" бюджет предлага в Народното събрание нов такъв? Ами същият некадърник предрече излизане от кризата до април. Какво стана? Нищо вярно. А какво стана с така наречената крупна контрабанда на цигари с молдовския кораб? Кръгла нула. Прокуратурата официално каза, че контрабанда НЯМА. (Моето лично мнение по случая е, че капитанът на кораба наистина се е канел да контрабандира цигарите).
                И с какво се похвали правителството: Не е увеличило данъците и не е намалило пенсиите....
                Ама в предизборната програма на ГЕРБ беше залегнало НАМАЛЯВАНЕ на данъците и УВЕЛИЧАВАНЕ на пенсиите.
                И изобщо такива КЛОУНИ до сега не са ни управлявали. Сутринта едно казва НЕГОВО ВЕЛИЧЕСТВО премиерът, на обяд друго, а вечерта става ясно, че не е казал нито едното, нито другото....
                Ей, че си бърз в оценките.
                Финансовият министър бил некадърник. В сравнение с кого? И защо? Я се постави ти на неговото място, но сериозно прецени. Кризата променя всеки ден числата. Това, което е предполагано в края на 09 не се случи. И какво тогава следва - промяна в бюджета. Какво ревете всички, че се прави промяна, какъв е проблемът? Не се ли е случвало в твоята фирма, в семейния ти бюджет да правиш промени, след като обстоятелствата налагат? Когато числата говорят, всеки трябва да мълчи и да се съобразява.
                А и че правителството обещало да намали данъците и да вдигне пенсиите, а сега не го прави. Абе човече, дай малко по-разумно, погледни какво стана на север и на юг от нас - там положението е трагично, а не у нас.
                И изобщо какво ме засипваш с примери, които черпиш от лявата страна на НС. Като се правиши на разумен, бъди такъв и разсъждавай по-трезво.

Коментар

Е, не си ли бил член на партията и офицер. Но не искам да те обвинявам за това. Времето беше такова.
                  Но ти май имаш комплекс на тази тема и скачаш като ужилен. Спокойно бе, човече! Нормално е на млади години да си социалист, а с възрастта да ставаш консерватор.

Е, хайде да те поздравя с една хубава песен - http://www.vbox7.com/play:4ce34b92
                  Естествено че съм бил офицер и член на БКП. И не скачам като ужилен. Просто тези аргументи в спор за сегашната политика ми се струват несъстоятелни и не смятам да ги обсъждам повече.

Хайде сега по същество.
                  Как мислиш? Компетентен ли е финансов министър, който само три-четири месеца след приемане на "единствено възможния" бюджет предлага в Народното събрание нов такъв? Ами същият некадърник предрече излизане от кризата до април. Какво стана? Нищо вярно. А какво стана с така наречената крупна контрабанда на цигари с молдовския кораб? Кръгла нула. Прокуратурата официално каза, че контрабанда НЯМА. (Моето лично мнение по случая е, че капитанът на кораба наистина се е канел да контрабандира цигарите).
                  И с какво се похвали правителството: Не е увеличило данъците и не е намалило пенсиите....
                  Ама в предизборната програма на ГЕРБ беше залегнало НАМАЛЯВАНЕ на данъците и УВЕЛИЧАВАНЕ на пенсиите.
                  И изобщо такива КЛОУНИ до сега не са ни управлявали. Сутринта едно казва НЕГОВО ВЕЛИЧЕСТВО премиерът, на обяд друго, а вечерта става ясно, че не е казал нито едното, нито другото....

Коментар

Щом аргументите ти ще са от сорта "комунист" и "военен' говори си с радиото.
                    Е, не си ли бил член на партията и офицер. Но не искам да те обвинявам за това. Времето беше такова.
                    Но ти май имаш комплекс на тази тема и скачаш като ужилен. Спокойно бе, човече! Нормално е на млади години да си социалист, а с възрастта да ставаш консерватор.

Е, хайде да те поздравя с една хубава песен - http://www.vbox7.com/play:4ce34b92
                    Last edited by diletant; 12.07.2010, 20:41.

Коментар

• Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнение
                      Военните едно време задържително трябваше да са членове на БКП. Иначе не можеше да станеш офицер.
                      Но пък ми е чудно, а и е несправедливо да се пенсионират на по 40 години, докато обикновенния българин трябва да работи докато е жив.
                      Абсолютно си прав. В "Правилника за кадровата служба в БНА" имаше такъв член: "За командир на рота се издига член на БКП". Така че ако не си член на компартията си обречен да бъдеш командир на взвод до края на службата.
                      И за срока на службата си прав. По мое време стигаха 20 години. после ги направиха 25. Така че сега един офицер се пенсионира на 47-48 години. Ама малко ми е късно да се връщам да си дослужа.

Коментар

• Военните едно време задържително трябваше да са членове на БКП. Иначе не можеше да станеш офицер.
                        Но пък ми е чудно, а и е несправедливо да се пенсионират на по 40 години, докато обикновенния българин трябва да работи докато е жив.

Коментар

Ех, Гигов, Гигов! Уж се пишеш демократ, а забраняваш на тези, които имат намерение да спорят с теб определени области, където не приемаш критика. Ако възнамерявам да коментирам твои залитания в комунизъм или военщина, то мога да го направя и ти не би трябвало да забраняваш това. Това правеха именно комунистите и военните.
                          Та не зная дали да коментирам, без да имам твоето разрешение. Ако пък позволиш, вече може да говорим.
                          Щом аргументите ти ще са от сорта "комунист" и "военен' говори си с радиото.

Коментар

Ами ако ми опонираш по същество-приемам. Ама ако излизаш с тезата за комунизъм, военщина и прочее-спори с радиото. А относно "подкрепата" на заблуденото студентче-благодаря!!!. То до преди 6 месеца пееше дитирамби за Бойко и "нашият финансов лидер г-н Дянков". И как като изчукало една почти завършила икономистка всичко в икономиката му станало ясно. Не ме разсмивай-това недоносче по-добре да ме охулваше. Както в началото. А относно вярата му в РЗС-това е направо за вестник "Стършел".
                            А сега ще гледам мач....
                            Ех, Гигов, Гигов! Уж се пишеш демократ, а забраняваш на тези, които имат намерение да спорят с теб определени области, където не приемаш критика. Ако възнамерявам да коментирам твои залитания в комунизъм или военщина, то мога да го направя и ти не би трябвало да забраняваш това. Това правеха именно комунистите и военните.
                            Та не зная дали да коментирам, без да имам твоето разрешение. Ако пък позволиш, вече може да говорим.

Коментар

• Младежите на ДПС изчистиха плажа на Крапец
                              12 юли 2010

55-има души от младежката организация на ДПС в Добрич почистиха през уикенда плажа край шабленското с. Крапец. Сред почистващите бе и зам-председателя на Младежко ДПС Гюнеш Махмуд. Нито дъждът, нито лошото време успяха да откажат ентусиастите, съобщи бившият кмет Александър Сурталов. Той им осигурил автобус от Добрич, чували, ръкавици и трактор, който да изнесе боклуците, събирани 20 г.

Коментар

• Годишно надприказване
                                Емил Хърсев, д-р ик

http://www.segabg.com/online/new/art...d=5&id=0001101

Коментар

Working...
                                X