IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнение
    оппа камуфлажните ти тактики може да впечатлят някой селски бек...но за интелигентните хора не вървиш ... а иначе си прав ,че може от онзи ден да се казва ,че си СИНЯ свиня

От червена мишка ,станах синя свиня .
    Я ми кажи за да се държиш нормално и да не обиждаш лично какви политически възгледи трябва да имам.
    Да бъда бивш комунист и пожарникар ,да бъдат след това борчага ,да бъда охранител и застраховател ,след това царист и гл.секретар на МВР ,да съм вътре в банковия бизнес ,да бъда кмет и с моят подпис да има хиляди продадени имоти в София .
    Всички са срещу вас от партиите включително и от неформалните сдружения на н.работници,адвокатите ,лекарите , земеделци , икономисти, държавни чиновници и служители,пенсионери ,земеделци и всякакви въди ,фармацевти ,соц. слаби,турци ,цигани и т.н.
    П.П. Йосефе би ли казал коя зоологическа градина обитаваш.

Коментар

• Първоначално изпратено от Алън Разгледай мнение
      Ама как да разгони тази паплач, след като той сам си я е подбрал. И то не случайно.
      Тези хора са там за да покровителстват каналите за контрабанда с цигари и горива, за защита на личните интереси на премиера.

Аз говорих за арогантността в поведението на ПРЕМИЕРА, а не на всички депутати.
      В случая се конфронтира кабинета с върховният орган на държавата - НС
      Нарушава се баланса и се прави опит за промени в йерархията на държавата.
      Вярно, че половината той ги е подбрал. Вярно е обаче, че и другата половина е същия боклук. Казваш "върховният орган на държавата" ..... Затова сме това дередже, защото това ни е "върховния орган". Познавам лично достатъчно бивши и сегашни министри и бивши и сегашни депутати. Трябва да ти кажа, че сравнението е в полза на министрите. Хубави, лоши, сини, червени, пембени, поне са хора които вършат РЕАЛНА работа. Докато гнусната самозабравила се паплач в парламента само лапа и се държи арогантно, нагло, просташки, лобирайки и кадрувайки навсякъде. За насведущите ще кажа:

90% ОТ НАЗНАЧЕНИЯТА ПОД НАТИСК В АДМИНИСТРАЦИЯТА СЕ ПРАВЯТ ПОРАДИ ВЛИЯНИЕТО НА ДЕПУТАТИ! И това важи за последните 5-6 парламента и правителства. Набедените за "политически чистки" министри, обикновено назначават един двама доверени хора, и то в политическите си кабинети. Основната маса "парашутистки" назначения са под натиск на депутати.
      He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първоначално изпратено от NeZnamiPitam Разгледай мнение
        Върви парламентарният контрол.
        След поредните цигански номера на костов, не знам дали някой трезвомислещ би гласувал за СК....

Срам ме е че гласувах за този "политик". То бива бива лицемерие, ама неговото край няма....

СК май наистина карат последен парламент, особено след колаборацията с ОДС и косвено с дпс.... Пародия...
        ДСБ и БСП заедно

Едвин Сугарев
        http://www.svobodata.com

Случи се невероятното: “тъмносинята” част от Синята коалиция направи политически жест в подкрепа на БСП.

Вчера лидерът на ДСБ заяви в прав текст, че партията ще предложи на парламентарната група да подкрепи подготвяния от БСП вот на недоверие към кабинета "Борисов". С едно условие обаче: да е в сферата на сигурността - ресора на вътрешния министър Цветан Цветанов.

Би трябвало да се радваме на този жест. Чрез него – поне както на пръв поглед изглежда – Синята коалиция ще се идентифицира политически – и ще прекрати унизителния си разкрачен стоеж, при който не беше ясно дали е в опозиция или е доброволен сътрудник на кабинета.

Би трябвало – ако не беше много особения политически знак на тази инициация. Вотът на недоверие е решаващ жест, с който една партия определя позициите си не само спрямо управляващите, но и спрямо техните политически противници.

Подкрепата на техните политически намерения означава съвпадение на интереси, означава и наличието на перспектива за бъдещо сътрудничество – което може да включва и бъдеща коалиционна формула на управление. Съвместното участие във вот на недоверие е де факто временна коалиция, доколкото крайната цел на упражнението е да се промени модуса на политическата власт.

В случая две патрии – ДСБ и ГЕРБ, изповядващи поне на думи обща политическа философия и членуващи равноправно в голямата европейска десница, застават една срещу друга. В същото време две партии, несъвместимостта между които е знакова като основното политическо противопоставяне в контекста на целия преход – ДСБ и БСП – застават една до друга.

Защото – ако някой все още си спомня – ДСБ бе проект, свързан с амбицията да се приватизира електоралното наследство на СДС в полза на неколцина сини лидери, които имаха насъщната нужда да се върнат на бял кон след изборния провал през 2001 г.

За сметка на това енергията, която създаде СДС, бе плод на волята да се отстранят бившите комунисти от властта и България да се промени така, че да се превърне в нормална за живеене страна. Тази енергия наричахме с достойното за уважение име антикомунизъм. Антикомунизмът пък предполагаше морален кодекс, който не допускаше общи действия и интереси с партията на бившите комунисти.

Очевидно този антикомунизъм е дезактуализиран. Мнозина биха допълнили – превърнал се е в мръсна дума. Лично аз мога да припомня откога – от 1997 г., когато – благодарение на политическата воля на Иван Костов и организационния гений на Христо Бисеров и Евгений Бакърджиев – коалцията СДС се превърна в партия. Все пак и тази новосъздадена партия избягваше да афишира общи действия и интереси с левицата.

Сега изглежда е отпаднало и това последно морално табу. Струва ми се, че е редно да се запитаме защо.

Нека сега разгледаме ситуацията максимално обективно и безпристрастно. Един вот на недоверие предполага определени необходимости и интереси. Има ли БСП интерес да иска такъв вот на недоверие? Има. Целта на тази партия е да руинира доверието в управляващите, за да може да заеме тяхното място на следващите парламентарни избори.

Има ли интерес Синята коалиция да подкрепя червените в това тяхно усилие? Няма. Защото сините нямат потенциал да постигнат изборен резултат, който в перспектива би им дал шанса да съставят правителство – както самостоятелно, така и в коалиция – тъй като евентуалните коалиционни партньори ще бъдат ГЕРБ, БСП, Атака и ДПС.

Сините имат потенциала само да оцелеят и в следващия парламент – и програмата максимум е да получат примерно 20 вместо 15 места в него. Може много да не ни харесва – но това е реалността.

Помагат ли си те за това свое оцеляване с рамото, което дават на БСП? Не. Точно обратното – чрез тази неестествена временна коалиция с комунягите рушат шансовете си за оцеляване дори и в политическата маргиналия.

Какво би трябвало да направи Синята коалиция, за да се идентифицира като значима опозиционна сила и да засегне реално интересите на ГЕРБ? Би трябвало сама да инициира вот на недоверие, мотивиран с десни аргументи и лансиран с дясно политическо говорене – и да поиска останалите политически сили да го подкрепят.

Ще възразите, че те най-вероятно няма да го направят. И ще бъдете прави – тъй като те очевидно повече държат на собствената си идентификация в политическия спектър. Но е добре да се замислите и върху съвсем очевидното: този вот е просто политически театър. Никой не очаква, че ГЕРБ ще падне от власт. По-лошо – никой не иска ГЕРБ да падне от власт – въпреки всички уверения в противното.

И тъй като никой не иска, това просто няма да се случи. Никакви избори “три в едно” няма да има – за сметка на това обаче вотът е лост за предизборни въздействия – предназначени да мобилизират твърдия електорат и да откраднат част от нечий друг.

Червените ще кажат на своите избиратели: ние сме героите – атакувахме ГЕРБ, натикахме го в ъгъла, благодарение на нас всички са срещу Бойко Борисов на тези избори. А сините какво ще кажат? Ние сме героите, защото подкрепихме БСП при вота на недоверие – това ли?!

И тук е вече втория, определено по-неприятен момент на този странен политически прецедент: исканият от ДСБ модус на вота. Когато откровено става дума за предизборна пропаганда, логично е да се тръгне не срещу Цветан Цветанов, а срещу Бойко Борисов. Логично е да се иска вот за цялостната политика на правителството, а не само за сферата на сигурността и още повече – не персонално срещу Цветан Цветанов.

Мога да говоря дълго за този странен избор, но засега ще се огранича с едно напомняне. Преди да бъде предложение на ДСБ към парламентарната група на Синята коалиция, този модус беше решение на Иван Костов. И това решение беше изразено едно към едно по време на неговия драматичен дебат с Цветан Цветанов пред съботната “Панорама”.

Там лидерът на ДСБ заяви дословно следното: „Аз мога да кажа само, че целият този дебат не ме разубеждава в твърдата ми убеденост да гласувам вот на недоверие, ако е насочен срещу господин Цветанов.“

Тази декларация обаче беше направена след някои напомняния от страна на вътрешния министър към събития от недалечното минало, останали без отговор и до този момент. Някои от тях бяха стандарни: приватизацията на авиокомпания “Балкан”, продажбата на “Кремиковци” и прочее. Едно от тях обаче получи особен акцент – и това беше въпросът за особените позиции на недосегаемост и власт в контрабандния сектор, с които се ползваше покойния Косьо Самоковеца по време на правителството на Иван Костов.

Тези особени позиции са факт. И са факт, който се нуждае от обяснение – най-малкото защото самият Самоковец не пропускаше възможността да се афишира като крепител на синята кауза. Както е факт и писмото, изпратено до Иван Костов в качеството му на министър-председател на България – от един пострадавш от рекета на Алексей Петров – на което не е обърнато никакво внимание.

Същият Алексей Петров между впрочем е човекът, който има персонални основания да се радва от условието, поставено от Иван Костов за подкрепа на вота от страна на Синята коалиция. Политически основания за радост има левицата – все едно дали ще приеме офертата или не.

Сините избиратели обаче нямат основания за радост.

Коментар

Ама как да разгони тази паплач, след като той сам си я е подбрал. И то не случайно.
          Тези хора са там за да покровителстват каналите за контрабанда с цигари и горива, за защита на личните интереси на премиера.

.
          117 човека бе петърчо...117 , а останалите 123 човека пак той ли я е избрал.....Освен това депутатите ги избираме ти и аз пич... а не Борисов...сега ще ми кажеш че той нарежда листите ..ами и ваню прави същото и серьожа (гоце ) и доган...така че упс

Коментар

• Върви парламентарният контрол.
            След поредните цигански номера на костов, не знам дали някой трезвомислещ би гласувал за СК....

Срам ме е че гласувах за този "политик". То бива бива лицемерие, ама неговото край няма....

СК май наистина карат последен парламент, особено след колаборацията с ОДС и косвено с дпс.... Пародия...
            Last edited by NeZnamiPitam; 15.07.2011, 13:25.

Коментар

• Нали - значи вече си наясно как сте възприемани платените драскачи

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                Не аз си продавам мненията за пари.
                така прваят и курвите ..и те продават нещо за пари.

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
                  Че е арогантен - арогантен е. Но този парламент, а и всички други след Великото народно събрание от 1990 г. не заслужават друго. Мнозинството депутати, без значение от партийната им принадлежност, са изключително прости, арогантни, с мания за величие дребни душици. Не заслужават друго отношение. Навремето Калигула си е направил коня сенатор не от добро. Тогавашният Сенат е бил нещо подобно на сегашния парламент - сбирщина от самозабравили се гювечари. Бих продкрепил Бойко ако разгони тая гнусна паплач.

Аз говорих за арогантността в поведението на ПРЕМИЕРА, а не на всички депутати.
                  В случая се конфронтира кабинета с върховният орган на държавата - НС
                  Нарушава се баланса и се прави опит за промени в йерархията на държавата.

Коментар

• Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнение
                    а бе то и ти ми приличаш на махленска курва ... ама не ти го казвам..... какво значи прилича ми на нещо....Ти какъв си , сополиво момченце , което чака мама да му каже как да се държи....Голям и зрял човек да ми твърди за нещо ,че така си мисли защото например днес е петък е просто проява на инфантилизъм.....
                    Не аз си продавам мненията за пари.

Коментар

• Aнастас Анастасов: Вотът на недоверие е опит за подмяна на дневния ред с желание за разпад на държавността

15 юли 2011 | 11:55 | Агенция "Фокус"

Начало / Народно събрание

София. Парламентарната група на ГЕРБ категорично не приема искането за вот на недоверие срещу правителството по отношение на сектор „сигурност”. Това заяви Анастас Анастасов в декларация от името на парламентарната група на управляващото мнозинство, предаде репортер на Агенция „Фокус”. „За нас резултатите, които вътрешният министър Цветан Цветанов реализира в борбата с организираната престъпност и корупцията, са безпрецедентни. Твърдо продължаваме да стоим зад тази политика”, заяви Анастасов.
                      Той посочи, че вотът на недоверие е опит за подмяна на дневния ред, с желание за разпад на държавността. По думите му, това все повече прилича на политическа сделка между Синята коалиция и представителите на бившата тройна коалиция. „Опонентите на ГЕРБ се явяват опоненти на българските граждани. Зад атаката срещу ГЕРБ стоят загубени финансови интереси на сивата икономика”, смята депутатът.
                      Той определи искането за вот на недоверие като поредният отчаян опит на БСП да привлече вниманието към себе си. „Съпредседателят на Синята коалиция осъзнава, че това ще му е последният мандат като такъв. Имате много грешки и провали, г-н Костов. Вие не надграждате, а рушите и отхвърляте всички след вас”, каза още Анастасов.
                      Той посочи, че от ГЕРБ помнят и БГА „Балкан”, и „Кремиковци”. „Помним и отвличанията по времето на Станишев и как ни уверявахте, че от това не бива да се прави политика. Вие обаче не си спомняте зашеметяващия шамар, с който избирателите ви изхвърлиха от властта”, подчерта Анастас Анастасов.
                      Той заяви, че ГЕРБ няма да позволи политическо изнудване.
                      „За всички е ясно, че МВР респектира и че прав има волята да гарантира правовия ред и сигурността на българските граждани. Реформите, реализирани от правителството, пораждат изключително неприятни чувства у опозицията. Искате вот, за да поддържате изкуствено партиите си”, каза още Анастасов.
                      По думите му, това е жалък предизборен напън. „Няма да позволим разпад и категорично заставаме зад всички действия на Цветан Цветанов, както и усилията на правителството на Бойко Борисов за осигуряване на по-добър живот за българските граждани. Правителството няма да допусне реанимация на подземния свят и никога няма да предадем своите избиратели”, каза още депутатът от името на ПГ на ГЕРБ.
                      Христина ДОБРЕВА

Коментар

В момента гледам дебатите по 3-тия вот на недоверие към кабинета на Борисов. Потресен съм от арогантното поведение на премиера, към върховният законодателен орган на Република България. Този човек се изживява като Нерон и не бих се учудил ако влезе на кон в парламента. Срамувам се, че българите са толова наивни и се излъгаха да изберат за премиер една откровенна мутра с криминално минало.
                        здрасти Петьо..ами тичкаш при бате ваню и той ще те успокои... разстроен си , нормално е впредвит ситуацията да запееш редом до гигов , коки , монти , равновесие и другите червени червейчета.... добре дошъл сред нас...Ще има още един любим герой за дискусия

Коментар

В момента гледам дебатите по 3-тия вот на недоверие към кабинета на Борисов. Потресен съм от арогантното поведение на премиера, към върховният законодателен орган на Република България. Този човек се изживява като Нерон и не бих се учудил ако влезе на кон в парламента. Срамувам се, че българите са толова наивни и се излъгаха да изберат за премиер една откровенна мутра с криминално минало.
                          Че е арогантен - арогантен е. Но този парламент, а и всички други след Великото народно събрание от 1990 г. не заслужават друго. Мнозинството депутати, без значение от партийната им принадлежност, са изключително прости, арогантни, с мания за величие дребни душици. Не заслужават друго отношение. Навремето Калигула си е направил коня сенатор не от добро. Тогавашният Сенат е бил нещо подобно на сегашния парламент - сбирщина от самозабравили се гювечари. Бих продкрепил Бойко ако разгони тая гнусна паплач.
                          He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

Той вече се приближава до Калигула, я колко магарета вкара в парламента.
                            Абе накрая да не завърши като Луй ХVI

Коментар

Реших че е дело на Герб, защото прилича като да е дело на ГЕРБ. Само като им види човек какви хора наблъскаха за депутати и министри и веднага става ясно, че не компетентността или някакви други бели качества са или водещи. А някакви неясни и мъгливи преценки. И тези въпроси дават отговор какви са били въпросите на които отговарят герберите в управлението
                              а бе то и ти ми приличаш на махленска курва ... ама не ти го казвам..... какво значи прилича ми на нещо....Ти какъв си , сополиво момченце , което чака мама да му каже как да се държи....Голям и зрял човек да ми твърди за нещо ,че така си мисли защото например днес е петък е просто проява на инфантилизъм.....

Коментар

• Той вече се приближава до Калигула, я колко магарета вкара в парламента.

Коментар

Working...
                                X