IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Забраняват със закон изоставянето на деца в дом

Изоставянето на бебета и малки деца до 3 г. в домове у нас ще се забрани от 2013 г., съобщи зам.-министърът на труда Валентина Симеонова. Родителите, които преценят, че не могат да се грижат за тях временно ще ги дават на близки или в приемни семейства. Ако решението им е завинаги, децата ще се дават автоматично за осиновяване.

Революционната промяна е записана в новия Закон за детето. Проектът вече е готов и след обществен дебат се очаква да се приеме от парламента наесен.
    http://media.framar.bg/%D0%B7%D0%B4%...C#.TiRED2FEZZo
    Добре ,че от ЕС има директива с която ни наложиха да се закрият домовете за изоставени деца и за такива с увреждания Така променен Закон за детето. ,който макар и със закъснение ще бъде приет през есента Досега все ги критикувах герберите,но
    за конкретният закон ,едно голямо браво от моя страна.Това е модерната цивилизована практика в целия ЕС и САЩ . В Румъния е забранено от 3 г изоставянето на бебета и малки деца И малко инфо от мен
    Изоставените в Италия - във фамилни къщи, в Гърция ги поемат държавата и църквата

В Италия 400 новородени биват изоставяни всяка година в болниците. Майките имат 3 месеца да размислят за бебетата си, след което, ако не ги вземат, те биват окончателно давани за осиновяване в семейства или поверявани на детски институти – ако са с тежки заболявания.

Изоставените деца са поверявани също и на фамилни къщи. Става въпрос за семейни двойки, които може да отглеждат максимум по 6 деца в дадена къща или апартамент, дори ако имат и собствени деца.

Откриването на фамилна къща става след специална преценка. Там могат да пребивават деца от 0 до 18 г. Пребиваването е временно, до 2 г., но може да бъде удължавано. За всяко дете в институт държавата дава годишно по 10 700 евро, докато поверяването му на семейство струва 5200 евро на година.

В Гърция сиропиталищата са държавни и църковни. В тях освен деца без родители се настаняват и деца, които имат семейства, но поради финансови причини родителите им не могат да се грижат за тях.

В църковните социални домове постъпват деца на възраст 5-11 г. През уикендите, ако желаят, те могат да остават при близките си.

В Гърция е силно развита и системата на SOS детските селища, където децата често остават и след навършване на пълнолетие. (24часа)

Съдебен психолог пази хлапето при бурен развод

Специален психолог или педагог към съда ще се занимава с детето при развод или раздяла на родители, предвижда новият закон. Целта е при спорове интересите на малкия да бъдат защитени и да не се допусне той да се травмира или да бъде манипулиран при законфликта между възрастните.

Ситуациите напоследък се усложняват драматично, крадат се деца, не е реалистично с разрешаването на подобни казуси да се занимават социалните работници, както е в момента, твърдят от социалното министерство. Новите асистенти на децата при развод ще бъдат със специална психологическа, педагогическа и юридическа подготовка.

Социалните работници от отделите за закрила на детето ще се освободят от ангажимента да присъстват на бракоразводни дела, когато раздялата е по взаимно съгласие. Тогава няма риск за детето и няма защо те да губят времето си да висят в съда, обясни социалният зам.-министър Валентина Симеонова. Сега го правели, защото иначе съдебното решение можело да бъде оспорено.

Новият закон въвежда ясен регламент за лични отношения на детето с двамата разведени родители. Този, който живее с детето, се задължава да му осигурява срещи с другия. Когато заради болест или ангажименти това не може да бъде спазено, уговорената среща трябва да се пренасрочи за друг ден. Когато единият пречи на другия да се вижда с детето, засегнатият може да поиска в съда промяна на родителските права. При непреодолими противоречия между партньорите срещите между двамата ще стават в присъствието на социален работник.

Ако се налага детето да пътува, за да се срещне с другия родител, разходите ще се поделят пропорционално на доходите на майката и бащата. (24часа)
    Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
      А пък това го чух сега по радиото

Интересно, ако не ги вземе никой близък, приемен родител и не ги осинови никой какво ще ги правят?
      Очаквам ГЕРБ да забранят със закон лошото време, бедствията и авариите, катастрофите с автомобили, самолети и влакове, както и пожарите.
      дай решение...а не само храчки и плюнки.... дай нещо ползотворно, негативизма ти е ясен , но в цялата ти дейност като платен драскач напиши и нещо що годе полезно за четене....като например след като се забрани еди какво си , да се разреши еди какво си .... а не само цък плюнка, цък храчка.....полза нула.

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
        Дикенс - " Големите Надежди " , чел ли си ? До 1870 г. в Англия, бездомниците( без значение мъже ,жени или деца ) са били бесени публично по мостовете на Темза , за да не развалят комфорта на обществото ....
        Ама сега сме 21 век.
        И все пак не ни управлява Хашим Тачи, ами ББ.

А ето и нещо весело!
        Честито на всички варненци. Поне няма да е "гладна въшка".
        Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

....
          Интересно, ако не ги вземе никой близък, приемен родител и не ги осинови никой какво ще ги правят? ....
          Дикенс - " Големите Надежди " , чел ли си ? До 1870 г. в Англия, бездомниците( без значение мъже ,жени или деца ) са били бесени публично по мостовете на Темза , за да не развалят комфорта на обществото ....

Туй горе-долу същото, но сега ще могат да ги търгуват законно в чужбина комплект или на " части " , както навремето правеха проф. Драгойчев и компания

Печеливш бизнес ,който мутро-милиционерите не могат с лека ръка да зарежат
          Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

А пък това го чух сега по радиото

Интересно, ако не ги вземе никой близък, приемен родител и не ги осинови никой какво ще ги правят?
            Очаквам ГЕРБ да забранят със закон лошото време, бедствията и авариите, катастрофите с автомобили, самолети и влакове, както и пожарите.
            Гигов детските домове трябва да се закрият и спор по това не може да има.Като няма къде да ги оставят проблема си е техен.Да са мислили като са ги правили.Не ГЕРБ са ги правили.Преди 50 години да не би да е имало домове????????????!!!!!!!!!!!!!!

Коментар

• А пък това го чух сега по радиото

Забраняват със закон изоставянето на деца в дом

Изоставянето на бебета и малки деца до 3 г. в домове у нас ще се забрани от 2013 г., съобщи зам.-министърът на труда Валентина Симеонова. Родителите, които преценят, че не могат да се грижат за тях временно ще ги дават на близки или в приемни семейства. Ако решението им е завинаги, децата ще се дават автоматично за осиновяване.

Революционната промяна е записана в новия Закон за детето. Проектът вече е готов и след обществен дебат се очаква да се приеме от парламента наесен.

Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
                Ходил съм с кола от София до Брашов и обратно през Русе и Букурещ. Не са ме спирали и не съм видял жив румънски катаджия. А за сръбските ......
                Не знам. Въпрос на шофиране. Мен пък никога не са ме спирали сръбски катаджии, и румънски не са. Абе мамка му, обикалял съм по 5-6000 километра из Европа без да ме спрат нито веднъж и от Калотина до София са ме спирали 3 пъти на връщане

Коментар

• Първоначално изпратено от ert Разгледай мнение
                  ...
                  Изключително много се радвам, че споделяте мнение, защото ето, както виждате ние на изток и вие на запад имате съвсем различни цели и интереси. Вие не се интересувате от какво има нужда тук, нас пък не ни вълнуват вашите проблеми.
                  Позволих си да ви цитирам, като мнения на хора от Западна България, в един форум за нашата част - Изтока в който точно в момента се обсъжда дали да се гласува за партии и личности подкрепени от София, или не.
                  Няма лошо, че сме различни и един развод би бил идеален вариант и за двете страни.
                  Last edited by Jay Gould; 18.07.2011, 17:56.
                  http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                    Те пък румънските много убави Не знам, не е лошо и Белградското задръстване да се спестява но в Румъния в момента е кошмар
                    Ходил съм с кола от София до Брашов и обратно през Русе и Букурещ. Не са ме спирали и не съм видял жив румънски катаджия. А за сръбските ......
                    He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

Ша го оправят. А дори и с лошия път, само спестяването на двете сръбски граници плюс сръбските катаджии, е достатъчно за компенсация.
                      Те пък румънските много убави Не знам, не е лошо и Белградското задръстване да се спестява но в Румъния в момента е кошмар

Коментар

• Първоначално изпратено от Repoman Разгледай мнение
                        Кога оправихме пътищата в столицата, че взехме да ремонтираме някакви измислени проходи като рижки и върбижки (дори не ги бях чувал ) ?
                        И аз това се чудя, това са някакви световно неизвестни проходчета в източна България, и едва ли има подходящ пътникопоток за тях че да заслужават поддръжка. Само парата да трошим, а дали има смисъл никой не мисли.

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                          Щооо, да не би румънците да са оправили пътя там
                          Ша го оправят. А дори и с лошия път, само спестяването на двете сръбски граници плюс сръбските катаджии, е достатъчно за компенсация.

Коментар

Тъй де. И аз го чакам, за да мога да ходя до Виена с кола без да се нервя и да плащам да гнусните сърби. Но съм се зарекъл, че пътувайки през територията на Видинска и Монтанска области, няма да спра и за минута и няма да похарча и 30 стотинки за кафе от автомат. Пари от мен няма да видят.
                            Щооо, да не би румънците да са оправили пътя там

Коментар

• Първоначално изпратено от wert Разгледай мнение
                              За Видин си прав, ама пусто пътят минава от там. Скоро и Дунав мост 2 като стане, от там трябва да се минава.
                              Тъй де. И аз го чакам, за да мога да ходя до Виена с кола без да се нервя и да плащам да гнусните сърби. Но съм се зарекъл, че пътувайки през територията на Видинска и Монтанска области, няма да спра и за минута и няма да похарча и 30 стотинки за кафе от автомат. Пари от мен няма да видят.

Коментар

• Кога оправихме пътищата в столицата, че взехме да ремонтираме някакви измислени проходи като рижки и върбижки (дори не ги бях чувал ) ?

Коментар

Working...
                                X