If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Кортежът на премиера удари кола по пътя Годеч-София
Лек автомобил "Фолксваген Пасат" е бил ударен от кола от кортежа на премиера Бойко Борисов на връщане от Годеч към София малко след "Бучин проход", съобщи БТА.
Добре е че справедливостта възтържествува, разбра се че няма виновни, нито има конфликт на интереси. Сега, този който пусна клеветата следва публично да се извини, за да не се петни името на надедените хора:
Надявам се решението на ВАС за Ахмед Доган да бъде прочетено по правилен начин от обществото, да се сложи край на тази фалшива сага и опитите да се внушат на хората някакви изводи, които нямат нищо общо с истината.
Така говорителят и депутат от ДПС Камен Костадинов коментира пред БТА решението на ВАС , че липсва конфликт на интереси за космическите хонорари на Ахмед Доган.
Съдът беше сезиран от парламентарната комисия за борба с корупцията и конфликт на интереси, на която Камен Костадинов е член.
Попитан дали решението на съда ще реабилитира Ахмед Доган пред обществото, Костадинов отговори, че се надява, защото през последните няколко години са се правили опити да се изгради паралелен образ на лидера на ДПС, който няма нищо общо с реалния.
Според него дали решението на съда ще бъде оценено еднозначно и от другите политически сили, зависи от политическата култура и правната грамотност на тези, които го коментират.
"Основният проблем е неспособността на правителството да се справи с проблемите на кризата, от това че хората в малките населени места живеят на вересия."
Ето основния проблем пред "държавата"
Хахаха
Къде беше досега 8 г. агент Гоце.
Политически трупове от миналото са още живи.Как е.
Diletant, какво плачкаш? Че съм писал на модератор и той те отстрани САМО за три дни от форума? Ами ти "оплеска" с л...а всички теми, с очевидната си истерия срещу мен. И други ти го казаха. И докато те нямаше, в тема "Политика" можеше да се разговаря човешки.
Дръж се прилично, като мен, и няма да те банват.
И всеки път като ме апострофираш, ми чети подписа.
Та значи ти си бил този, дето не му издържат нервите. Значи ти можеш да оплюваш всичко и всички, ама като се побъзикат с теб, веднага тичаш при госпожата ревейки. Не те ли е срам малко? И сега, и в миналото, преди парламентарните избори, имаше много хора като теб, които заливаха с помия, но аз никога не съм се оплаквал на модератора, още повече на лични. Та аре дръж се малко по-мъжки. На война като на война, нали си военен. Впрочем забравих, ти си социалистически военен, който никога не е спечелил нито една битка.
Докато ме нямаше мен, темата политика беше заливана с помия ежедневно от нискоинтелектуални псевдоанализатори. и като няколко дни ви влязох в тона, веднага започнахте да пищите като ущипани госпожици. Лично ти ако се чустваш понякога обиден, обаждай ми се или във форума или на лични. Ще ти купувам близалки срещу болката.
П.П. И какво наричаш ти "в тема "Политика" можеше да се разговаря човешки", и "Дръж се прилично, като мен". По-рано ти бяха описали прекрасния речник. А да се държа като теб не мога, това би означавало да се върна много назад в развитието на човешкия род, някъде в уводните страници на Произход на видовете.
П.П. Вече втори или третипът ми пишеш за някакъв подпис. Какъв е този подпис?
Оправдателната присъда за ДПС лидера Ахмед Доган не сюрпризира и Димо Гяуров, член на антикорупционната комисия в парламента.
Това решение на петчленния състав повтаря аргументите на тричленката, а аргументите са, че има имотна облага, но тя не е от материалните облаги, които бяха могли да доведат до натиск или да повлияят върху обективното изпълнение на преките публични задължения на Ахмед Доган, заяви Гяуров.
Припомняме, петчленен състав остави в сила решението на тричленен състав на съда, с което е отхвърлено искането за установяване на конфликт на интереси по отношение на Ахмед Доган. Съдиите осъдиха и парламента да плати на ДПС лидера направените от него разноски по делото в размер на 300 лева. Днешното решение на ВАС е окончателно и не подлежи на обжалване.
Димо Гяуров подчерта, че този състав приема, че в задълженията на народните представители, какъвто е и г-н Доган, се свеждат само и единствено до гласуванев пленарна зала.
По думите му няма да бъдат предприети по-нататъшни действия от страна на комисията, тъй като това е последната съдебна инстанция, към която биха могли да се обърнат.
На въпрос на news.bg като грешка или недооценяване на обстоятелствата определя сезирането на ВАС от комисията той бе категоричен: „Нито като грешка, нито като недооценяване на каквото и да било. Смятам, че комисията изпълни совите задължения по най-добрия възможен начин."
"Абсолютно съм убеден, че ако утре се наложи да решаваме аналогичен проблем, и аз, и комисията ще гласуваме същото решение", поясни членът на комисията.
Той дебело подчерта, че според него на лице е явен конфликт на интереси. „Това, че ВАС е тълкувал фактите по друг начин не може да промени моето мнение."
Пo-рано председателят на комисията Валентин Николов определи като абсолютно разочарование за комисията оповестената присъда.
П.П. И престани да се оплакваш на модератора като малко детенце. Татеее, той ме закачааа! Накажи го!
Diletant, какво плачкаш? Че съм писал на модератор и той те отстрани САМО за три дни от форума? Ами ти "оплеска" с л...а всички теми, с очевидната си истерия срещу мен. И други ти го казаха. И докато те нямаше, в тема "Политика" можеше да се разговаря човешки.
Дръж се прилично, като мен, и няма да те банват.
И всеки път като ме апострофираш, ми чети подписа.
Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Гиговчо, това съм го взел взаем. А ти какво ме питаш, не ми е ясно. Що не коментираш подчертаното от мен.
И да ти дам приятелски съвет. Като почнеш да манипулираш, първо анализирай кого искаш да излъжеш. Според мен не си разбрал публиката в този форум. Трябва да издигнеш малко нивото на постовете си. Но не да ги болдваш, да ги увеличаваш, да ги оцветяваш - това се прави в детската градина. Интелектуално издигане!!! Ако можеш, де! Ако не, си оставаш Гиговчо!
П.П. И престани да се оплакваш на модератора като малко детенце. Татеее, той ме закачааа! Накажи го!
Ква я мислихме, ква стана?
Мистър Уорлик призовава: "Затова е необходимо да се вземат мерки, за да се гарантира една увереност у гражданите, че има механизми за контрол и че тези, които са нарушили закона, ще бъдат изправени пред правосъдието."
Ама това е нещо съвсем НОВО! Ами ако самият премиер е нарушил закона? За вицепремиера няма съмнение, че го е нарушил. Ама ако и премиерът....? Нима и той ..... "пред правосъдието"?
Че само до преди месец посланикът пееше друга песен. ....
Какво ли е станало преди двадесетина дни, откакто млъкна мистър Уорлик? Да не е получил някоя флашка от ЦРУ, по-точно от АНС? ....За мен това е обяснението...
Гиговчо, много си елементарен, като мислиш, че с извеждането на текст, част от обща теза ще можеш да манипулираш. И малко са смешни приказките ти, че САЩ вече са оттеглили подкрепата си за това правителство. И защо си мислиш, че като подчертаеш и оцветиш текст, хората ще ти се хванат.
А в интервюто има други мисли на Уорлик. Давам част от тях.
И като си свикнал с подчертаване, хайде от мен да мине.
Водещ: ...Сложна е ситуацията на министър Цветанов. Каква според вас е политическата стъпка, която той трябва да предприеме?
Джеймс Уорлик: На първо място трябва да кажем, че тук не става дума за министър Цветанов или която и да е личност. А става дума за това, което се случва в страната...
....Водеща: Г-н посланик, каква е оценката ви на борбата с престъпността и корупцията, която води правителството на премиера Борисов?
Джеймс Уорлик: В тази една година, в която съм в България, аз наистина съм доста впечатлен от мерките, които предприе МВР. Някои от тези мерки бяха доста смели, за да се обърне внимание на организираната престъпност и корупцията. И наистина смятам, че улиците на България са по-безопасни сега, отколкото преди две години или повече. И смятам, че това се дължи на добрата работа на правоохранителните органи. Но това не е цялата история. Както виждаме, трябва да работи цялата система – прокуратура, съдебна система, тези, които са виновни за престъпления, трябва да бъдат осъдени и да бъдат зад решетките. Т.е. не е само въпрос на постигане на арести, но става дума за това, че цялата система трябва да работи, цялата система за върховенство на закона и гарантиране на правата на гражданите. Така че смятам като цяло работата на МВР е успешна, но има още много работа, която трябва да се свърши за установяване на върховенството на закона в България....
...Водеща: Какво мислите за взрива пред вестник „Галерия”?
Джеймс Уорлик: Чух различни теории защо се е случил този взрив, но аз самият не знам какво стои зад това събитие. В името на България не бих искал по някакъв начин тази случка да допринесе негативно за нейното развитие. И ние не искаме да видим в България да има негативни сили, които да контролират дневния ред чрез насилие. Надявам се това да е просто единичен случай и се надявам, че тези, които са извършили това престъпление, ще бъдат идентифицирани и наказани. Но наистина се надявам това да е еднократна случка на насилие и че България ще продължи нататък в своето развитие.
Водещ: За да завършим темата, един въпрос, който надявам се няма да ви провокира. Тук се казва, че атаката срещу правителството, много хора споделят това мнение, е атака на негативни, тъмни сили, за които говорим, свързани по-скоро с една реакция на демократичните процеси в България. Знаем, че вие разполагате със сериозни информации. Споделяте ли това?...
Джеймс Уорлик: Да, и аз чух тази теория, че тъмни сили стоят зад това, но няма начин аз да знам дали това е така или не. Но наистина е жалко, че има хора в България, българи, които биха предприели такъв род действия, които очевидно не са в интерес на страната, и да го правят за свой собствен политически интерес. Ако това е случаят, разбира се. Ще видим, надявам се фактите да излязат наяве.
Няма конфликт на интереси за хонорара от близо 2 милиона лева по проекта "Цанков камък" на лидера на ДПС Ахмед Доган. Това гласи решението на петчленен състав на Върховния административен съд, който бе сезиран с доклад на парламентарната Комисия за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика.
Миналата година тричленен състав на ВАС отново прецени, че Доган не е влизал в конфликт на интереси и няма нужда да връща хонорара си на държавата.
Освен че не признава наличието на конфликт на интереси, Върховният административен съд осъди Народното събрание да заплати на Ахемд Доган направени по делото разноски допълнително в размер на 300 лева.
Според съда е безспорен фактът, че Доган е лице, заемащо публична държавна длъжност и се явява задължен да декларира несъвместимост и частен интерес. Съгласно същия закон конфликт на интереси възниква в случаите, когато лице, заемащо публична длъжност, има частен интерес, който може да повлияе върху безпристрастното и обективно изпълнение на правомощията или задълженията му по служба.
Според съдиите доказателствата по делото сочат, че Ахмед Доган е сключил 4 договора за поръчка с Институтa по строителство и минно дело с предмет, свързан с хидрогеоложки проучвания на обектите: проект „Тунджа", каскада „Доспат-Въча", Баташки водносилов път и хидроенергийна каскада „Горна Арда", за което е получил общо сумата от 1 955 830 лева. В същото време липсват доказателства според съда, че Ахмед Доган, в качеството му на народен представител, е участвал в гласуване в Народното събрание на решение в полза на юридическото лице Институт по строително и минно дело.
Според съда следва да бъде установено наличие на частен интерес и съпътстваща го облага. Необходимо е също така частният интерес да е повлиял върху обективното и безпристрастно изпълнение на задълженията на народния представител, смятат още съдиите.
Обстоятелството, че Доган е получил облага от частно търговско дружество във форма на хонорар за извършените поръчки не е достатъчно да се приеме, че е налице конфликт на интереси, се посочва в решението на Върховния административен съд.
Процесът бе образуван във ВАС след доклад на парламентарната Комисия по корупция и конфликт на интереси, от който се разбра, че лидерът на ДПС е взел 2 млн. лева хонорар като консултант по четири хидроенергийни проекти свързани с изграждането на каскадата "Горна Арда". Според заключенията на комисията, депутатът е бил в конфликт на интереси, когато е получил хонорара, който е за проектни проучвания на хидроенергийния възел "Цанков камък", язовир "Доспат", преместване на водите на река Места и язовир "Тунджа". За консултациите Доган, който е доктор по философия, е получил хонорар от 2 млн. лева. Около 400 000 лева е взел преди да влезе в сила Законът за конфликт на интереси (ЗПРКИ) и затова във ВАС делото се води само за сумата от 1,5 млн. лева, която е придобита след влизането в сила на закона. Доган не е декларирал частните си интереси, с което е извършил нарушение, твърдят от комисията.
Ами да са ви честити!!
И ние православните християни по едно време имахме двама патриарси, ама единият взема че умря, та си останахме само с един. Брат Фори Светулката не можа да се добере до поста и отпраши в Америка да пее руски романси по кръчмите.
Та по тоз повод ще ти дам един безплатен съвет. Намерете отнякъде дестина милиона долара (за саудитците това са пари са семки) и ги предложете на Недим Генджев заедно с пост на мюезин в някоя джамия в Близкия изток. И условие да стои там поне10 години, На година по един милион долара. Кво му плащаш?
Ква я мислихме, ква стана?
Мистър Уорлик призовава: "Затова е необходимо да се вземат мерки, за да се гарантира една увереност у гражданите, че има механизми за контрол и че тези, които са нарушили закона, ще бъдат изправени пред правосъдието."
Ама това е нещо съвсем НОВО! Ами ако самият премиер е нарушил закона? За вицепремиера няма съмнение, че го е нарушил. Ама ако и премиерът....? Нима и той ..... "пред правосъдието"?
Че само до преди месец посланикът пееше друга песен. Искаше агресивно разследване на мафията, подкрепяше с цялото си сърце Цветанов и излизаше съвместно с него на пресконференции. А сега иска "независимо" разследване....
Какво ли е станало преди двадесетина дни, откакто млъкна мистър Уорлик? Да не е получил някоя флашка от ЦРУ, по-точно от АНС? Дали не е за това, че когато гръмна скандалът със записа на самия премиер, АНС са преровили бездънните си архиви и са извадили автентичния запис, както и други записи на нашия премиер и са ги прослушали и превели?
Защото нали знаете какъв е проблемът на Агенцията за национална сигурност на САЩ? Не е проблем да подслушват телефоните на всички правителства, това го правят свръхмодерните компютри и сателити. Проблемът е в обработката на информацията, защото се извършва от хора. А техните възможности са ограничени. Така че, както четох някъде, се обработва по-малко от процент от информацията. Другата се складира.
За мен това е обяснението...
Двама главни мюфтии бяха избрани по време на две различни конференции в края на седмицата.
На извънредна конференция в хотел "Принцес Дедеман" в столицата почти 1000 мюсюлмани преизбраха Мустафа Алиш Хаджи за духовен водач. Но той не е регистриран в съда. На конференцията присъства и американският посланик Джеймс Уорлик. Бил поканен и основният опонент на Хаджи - Недим Генджев. Но той свика в същото време Висшия мюсюлмански съвет, чийто председател е самият Генджев според съда. Съветът избра друг главен мюфтия - Али Байрактаров. Генджев посочи, че регистрацията на съвета е по фирмено дело от 2003 г., с последно удостоверение за актуално състояние от 5 февруари т.г. Съгласно действащия устав Висшият мюсюлмански духовен съвет е ръководният орган на мюсюлманското вероизповедание в България, заяви Генджев. На заседанието на духовния съвет е разгледано финансовото състояние на мюсюлманското вероизповедание в България. Предстои ревизия, каквато не е правена от 10 години, поясни Генджев. Главното мюфтийство, където е документацията, е заключено. От петък НАП е сезирала главната прокуратура, има разпореждане прокуратурата да се намеси, а документацията да бъде предадена на данъчните органи. От НАП казали, че мюсюлманското вероизповедание в България по предварителни проверки дължи над 10 млн.лв. на държавата, каза още Генджев.
Преди конференцията Мустафа Хаджи заяви, че няма мюсюлмани в страната, които да поддържат Недим Генджев, нито един съд в страната не е казал, че той е официалният представител на мюсюлманите в България. Според Хаджи съдебната регистрация има оповестителен характер.
"Аз не решавам кой да бъде лидерът на мюсюлманите в България... Аз ще подкрепя избора, който българските мюсюлмани ще направят", коментира пред журналисти посланик Уорлик.
Коментар