IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• И АКО И ТОВА НЕ Е ПОЛИТИКА - ДА КРАДЕШ ОТ ХОРАТА :

http://dnevnik.bg/show/?storyid=506750

По-скъп ток заради "народната" НЕКПрез електрокомпанията се субсидират парното

Точно когато повечето енергетици в държавата тихо и кротко си обсъждаха бъдещето на АЕЦ "Белене" на форум във Варна миналата седмица, Държавната комисия по енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) шокира обществото с новите цени на тока, които смята да въведе от 1 юли. За битовите потребители поскъпването е 18%, за малките фирми - 33%, а големите предприятия ще плащат с близо 39% повече. Това е тежък удар за индустрията и силен стимул за инфлацията. Потребителите всъщност плащат два пъти - веднъж директно по-високите сметки за тока, който консумират, и втори път през по-скъпите стоки.

Основният аргумент за повишението са скъпите суровини и инвестициите. Бизнесът, оpганизациите за защита на потребителите и повечето икономисти в страната обаче се съмняват доколко нарасналите разходи наистина предизвикват значителното увеличение. За повечето от тях причината е в липсата на истинска конкуренция в бранша. Както и в кръстосаното субсидиране към топлофикациите, някои термични централи и тока за бита, което продължава да се прави през НЕК напук на всички еврорегламенти и обещанието на страната ни да ги спазва.

Тези съмнения неочаквано бяха потвърдени от Брюксел. В четвъртък Европейската комисия обяви, че срещу България има наказателна процедура и само месец ни дели от съдебно дело в Страсбург заради изкривяването на енергийния пазар в страната чрез монопола на НЕК (виж другия текст). Непрозрачността и недостигът на конкуренция, които са неизменен спътник на монопола, винаги водят до волности с цените.

Коментар

• Kva e taq anketa bre. BSP vzema max. Tiq ot DS i tuka li imat dostup ili naroda totalno se e poburkal. Nai-dobre da turqt na taq durjava Svetlio ot Hipodil ili Naiden ot big brother za ministur predsedatel. Investore kakvo stava?

Коментар

• Първоначално изпратено от sentex
        Първоначално изпратено от Forex Master
        Абе аз в тая анкета не съм гласувал. Защо ми показва че съм???
        ДА БЕ И НА МЕН ТАКА. ХИ-ХИ ЕТО ТАКА СТАВА И ГЛАСУВАНЕТО ПО ИЗБОРИТЕ.
        Ахам!Сигурно щом не щете да гласувате,гласовете ви отиват служебно за БСП и ДПС !
        Нищо не препоръчвам!

Коментар

• Да ама и наште мили политици като вземат власта все се дупят на ДПС щото без тях не могат да изкарат и месец. А когато са в опозиция плюват срещу тях. Я кажете кой не е бил с ДПС досега?!? Само АТАКА, ама тази семейна корумпирана партийка ще каже нещо в тип "Вечна Дружба" и ако се наложи ще се съюзо с ДПС за да лапа като всички досега.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jimmy
            Първоначално изпратено от val/she
            Анархия няма да настъпи-пример 1997-2001г.През този период ДПС беше там където и е мястото-в ъгъла.
            Вал, хората имат къса памет - вече са забравили ...
            ДПС беше в ъгъла само през периода 1999-2001 година.
            Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от kif
              Ахмед Доган
              от Уикипедия, свободната енциклопедия
              Направо към: навигация, търсене
              Ахмед Доган
              български политик

Роден: 29 март 1954
              с. Пчеларово, България

Ахмед Демир Доган e български политик, основател на Движението за права и свободи (ДПС) през 1990 г. и негов председател до днес, бивш ръководител на терористичната организация Турско националноосвободително движение в България. Счита се за бивш и настоящ агент на Държавна сигурност;

Атентат на гара Буново
              от Уикипедия, свободната енциклопедия
              Направо към: навигация, търсене
              Атентат на гара Буново е най-големият железопътен атентат в българската история по брой на жертвите. Извършен е на на 9 март 1985 г. посредством бомба, поставена във вагона за майки с деца на влака Бургас - София.

Същият ден избухва бомба в кафе-сладкарницата на хотел "Сливен" в Сливен.

Атентатите са дело на членове на нелегална организация, наречена Турско национално-освободително движение в България. Мотивът са действията на държавната власт по това време, които са обединени под термина „Възродителен процес”.[1]

Описание [редактиране]
              Бомбата е поставена във вагона за майки с деца на влак № 326, който се движи от Бургас за София. Бомбата е с часовников механизъм, а часът е разчетен да съвпадне с навлизането на влака в тунела в района на гара Буново. Там паниката и липсата на достатъчно въздух биха довели до възможно най-голям брой жертви.

Заради маневра на гара Златица влакът закъснява с две минути и взривът избухва в 21:31 ч. на гарата, а не в тунела.

На мястото на инцидента пристигат министрите на вътрешните работи и на транспорта. Вагонът е откачен. Шест часа жертвите и ранените се извозват в околните градове, а останалите пътници са подложени на строга проверка от страна на органите на реда - кой и кога си е закупил билета, къде се е качил и с какъв багаж. Едва тогава влакът продължава своя път към София.

Жертви [редактиране]
              В атентата загиват седем души, сред тях 2 деца.[2] По други източници, жертвите са 3 деца и 4 жени,[3] девет души са тежко ранени. Две от жертвите са глухонеми деца, избягали от своя пансион, за да си идат вкъщи.

Извършителите и тяхната съдба [редактиране]
              Атентатът, както и този в град Сливен, е извършен от български турци, членове на нелегалната организация, наречена Турско национално-освободително движение в България.[4]

На 25 април 1988 са осъдени на смърт лицата, пряко участвали в атентата (в скобите е побългареното име): Емин Мехмедали (Елин Маджаров), Абдула Чакър (Алцек Чакъров) и Саафет Реджеб (Сава Георгиев), като присъдата е изпълнена по-късно същата година.[5] Четирима други, включително една жена, получават присъди от една до пет години лишаване от свобода за поредица от бомбени атентати. Сред тях е Сабри Мехмедали, който е брат на един от осъдените на смърт. По-късно той става областен координатор на ДПС за Бургас.[6]

На 5 ноември 1993 в Трънак, близо до т. нар. „Доганова чешма“, е поставена плоча в памет на тримата екзекутирани атентатори. Паметната плоча с имената им е докарана от Турция и е на турски език. Край тази чешма, със съдействието на координатора на ДПС за Бургас Сабри Мехмедали, се организират тържества на ДПС, които официално се представят като "селски събор с народни игри".[6]
              На 3 септември 1998 бургаският окръжен прокурор Емил Христов издава постановление, с което разпорежда да се свалят паметните плочи, часове преди да започне „селския събор с народни игри“. По този повод Ахмед Доган сравнява случката със началото на конфликта в Босна и Косово
              Ravon, ти на кое поклонение ходиш на това което е на гара Буново или на това което е на Доганова чешма?
              Всеки може да спечели от борсата, но не всеки може да печели от борсата

Коментар

• НЕМОГА ДА РАЗБЕРА, ЗАЩО СЕ ОБСЪЖДА ТАЗИ ПАРТИЯ ДПС ТОЛКОВА, АМИ ТЯ ЮРЕДИЧЕСКИ ИЗОБЩО НЕ ТРЯБВА ДА СЪЩЕСТВУВА. ЗА СПРАВКА, ПРОЧЕТЕТЕ КОНСТИТУЦИЯТА.

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master
                  Абе аз в тая анкета не съм гласувал. Защо ми показва че съм???
                  ДА БЕ И НА МЕН ТАКА. ХИ-ХИ ЕТО ТАКА СТАВА И ГЛАСУВАНЕТО ПО ИЗБОРИТЕ.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ravon
                    Анархия няма да настъпи-пример 1997-2001г.През този период ДПС беше там където и е мястото-в ъгъла.
                    по-расистко изказване от това в този форум не съм срещал.
                    Защо искаш ДПС да бъдела в ъгъла?
                    ....
                    Лошо е, че повечето хора в България са много далеко от либерализма, като идея даже, а за управление още повече. В
                    Ейййййййййй, всеки ден научавам нещо ново - все си мислех, че ДПС е партия, пък то било раса :-D

При това партия, чийто лидер даже не крие и открито и нагло заявява, че краде и че купуването на гласове е нормално ....

А пък ДПС , и особено електоратът й, имат толкова общо с либерализма, колкото белите мечки с пустинята Сахара ;-)
                    Don't work hard, work smart!

Коментар

• Абе аз в тая анкета не съм гласувал. Защо ми показва че съм???
                      Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Равон,с още 20 ника ако щете гласувайте в анкетата,но нали не смятате,че някой тук ви взима думите насериозно.
                        Това,че дори тук са налазили ДПС активисти е доста тревожно относно бизнеса и икономиката на страната.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ravon
                          Val, по-расистко изказване от това в този форум не съм срещал.
                          Сигурно си от Атака, или от ДСБ?
                          Лошо е, че повечето хора в България са много далеко от либерализма, като идея даже, а за управляние още повече. В ЕС либерализма се цени, а тук като гледам повечето хора искат да пъдят други хора, един вид да става диктатура и да не бъде демокрация.
                          Добре че по конституция сме демократична държава.
                          Нямат интелектуален,политически,национално отговорен и всякакъв друг капацитет необходим за управление.Нито един от депутатите им не е в състояние да артикулира едно смислено изречение.Предполагам
                          въпрос на БГ-патриотизъм е веенето на турски знамена в Кърджали.
                          Министрите им са смешни като интелект,излъчване,компетентност сравнени и с най-непрокопсания депутат от коя да е политическа сила
                          Няма толкова простотия,наглост,алчност събрани накуп както в тази партия.

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she
                            Val, по-расистко изказване от това в този форум не съм срещал.
                            Сигурно си от Атака, или от ДСБ?
                            Лошо е, че повечето хора в България са много далеко от либерализма, като идея даже, а за управление още повече. В ЕС либерализма се цени, а тук като гледам повечето хора искат да пъдят други хора, един вид да става диктатура и да не бъде демокрация.
                            Добре че по конституция сме демократична държава.

Коментар

Вал, хората имат къса памет - вече са забравили ...
                              Don't work hard, work smart!

Коментар

Първоначално изпратено от polar
                                Първоначално изпратено от polar
                                Първоначално изпратено от cudicini
                                Eeeeeeeх, ако можеше някой да изгони червените и от парламента.........
                                Това добре, а след това?
                                Кой ще ни управлява?
                                Или искаме анархия да стане, така ли?
                                E много подценявате аудиторията.
                                Никой не подценявам, но доколкото знам все още сме държава с демократично управление, а не с диктатура че да се гоним. Затова си имаме и избори, когото изберем, той ни управлява. Всички ние си избрахме сегашните управляващи, а както изглежда новите ще бъдат почти същите, реално сегашните но без НДСВ.
                                Като гледам вероятността за това е над 90%.
                                Как се вписват в ДЕМОКРАТИЧНИЯ избор практиките на ДПС с автобусите с избиратели,които не си плащат данъците в БГ,закупуването на гласове-Перник,а сега и Сандански .Споменавам само тези две места,защото там е документирано с видеоматериали.
                                това било нормална европейска практика
                                Не е съвет за покупко-продажба на акции

Коментар

Working...
                                X