IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Млада гвардия ще смени старците чиновници. Няколко хиляди пенсионери, които работят в държавната администрация, ще трябва да освободят постовете си. Това отсече вчера вицепремиерът Симеон Дянков
    http://paper.standartnews.com/bg/art...article=362548

Евалата Дянков от това имаме нужда, от още хрантутници.....

Коментар

• Губим милиони заради Нона
      Чакат ни глоби за пречиствателни станции, Караджова нехае
      http://paper.standartnews.com/bg/art...article=362554

Коментар

• Ето какво казва за "най-голямата инициатива" против корупцията шефа на новата институция:

Първоначално изпратено от Дневник
        Румен Миланов: БОРКОР не може да се пребори с корупцията

БОРКОР не може да се пребори с корупцията. Това обяви пред БНТ ръководителят на Центъра за борба с корупцията и организираната престъпност към правителството Румен Миланов.

Според него структурата, която е на негово подчинение, има за задача да изследва условията за поява на корупция на различни места. Миланов беше категоричен, че поемането на ръководството на БОРКОР не е най-значимият пост в неговата кариера.

Той заяви също, че ще се откаже от поста председател на Национално движение "Гражданска сигурност", за да няма спекулации, че е в конфликт на интереси.

Центъра за борба с корупцията и организираната престъпност към правителството, който стана популярен като БОРКОР, беше създаден през юли и има за задача да превежда в действие стратегията на правителството за борба с корупцията, която беше приета още през ноември 2009 г.
        За какво са ни тогава тези хрантутници??

То от самото начало беше ясно, че това е поредната идиотия родена от пожарникарски мозък, ама поне да се бяха опитали да свършат нещо...
        Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• След дългогодишна работа най-после днес завърших устройството за филтриране на постинги. То премахва и маркира в лайняножълто глупостите и простотиите. За пръв път го пробвах на последния пост на SoKoLoV и ето какво се получи:

Първоначално изпратено от SoKoLoV Разгледай мнение
          . (съдържанието е премахнато като глупаво) .

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
            SPART,

Не е това важното. Всеки може да сгреши или да не знае нещо. Въпросът е съвсем друг - имаме ли морални сили да приемем, че Турция сега е наш съюзник в НАТО? Че съгласно чл.5 от Договора за НАТО нападението над Турция се счита за нападение над България и обратно? Аз лично нямам скрупули в тази област. Историята си е история, но днешните реалности са други. Велики хора като Стефан Стамболов и Мустафа Кемал (Ататюрк) са го казали още в началото на 20-ти век. Само си помисли за Франция и Германия сега и за Франция и Германия през 1945 г. Доста по-скоро е от Баташкото клане. Аз лично предпочитам да имам за съюзник Турция, отколкото Сърбия или Гърция например. Нека оставим историята на историците. И там има какво да се дооправя, но се надявам скоро да се изчистят нещата. Имай предвид, че съвременна кемалистка Турция е много чуствителна на тема Османска империя. Един светски турски републиканец може и шамар да ти удари, ако му намекнеш, че днешна Турция има нещо общо с Османската империя. Бил съм в много турски държавни учреждения - навсякъде има портрет на Мустафа Кемал в пълна парадна униформа. И дори ислямистите не смеят и дума да обелят. Още помнят как Мустафа Кемал е решил дилемата светска държава - османска империя. Изклал е над 30 000 ходжи, имами и т.н. Без капка милост...... Още им държи влага ....
            за съвременните работи съм съгласен. точно това имах предвид. за стамболов и ататюрк мисля друго. за стамболов съм съгласен, че е направил много за българия. за ататюрк мисля че е направил много срещу османската империя и турция. защо го почитат не зная. почитат мъчителя си. както ние почитахме георги димитров.
            Баба ме научи на много неща.
            tnm

Коментар

• gigow написа:
              "Вярно, че "харизма" и "диктатор" повече се съвместяват с "комунизъм". Ама Бойковите действия до сега миришат на "комунизъм" отвсякъде."
              Освен,че е пожарникар,мутра,полицай и какво ли още не сега какво казваш диктатор и комунист.
              На какво отгоре си даваш мнението и на какво отгоре си мислиш че ще е достоверно,след като е на база жълти вестници.А и имаш житейски опит като военен.Което е пагубно за хората около теб.
              Казах ти не ни занимавай с вътрешните си проблеми.И с нищо не струващия ти живот.

Е по болен в форума няма.Това е ясно.
              Диаметрално противоположен избор от нормалния,като и в психологическите ти състояния.

ПК1 написа:

"Абе седя и се чудя!Толкова ли лидерите на синята коалиция са съгласни с управлението на ГЕРБ, та не се организират протести?
              Оставяме на БСП да яхне отново вълната на популизма и да натрупа дивиденти, а респективно и да спечели изборите."

Ами Петъре,Пеше.Понякога хората с име Петър и то особенно в финансовата сфера сте много,ама много нереализирани и много нагли и злобни.Което говори колко стувате всъщност.А тъпотията ви до къде води,само вие може да кажете.
              Незнам за изключения

След горните ти заключения какво да кажа за нивото ти,просто няма такова.
              Нали ДСБ сте и вие в синята коалиция или само за пред избирателите.ХА.....
              Комунизма се завръща със БСП,но едва ли в този живот.
              Това е възможно заради такива деградирали бивши военни като тоя с харизмите....
              Само заради такива промити мозъци от тук нататък БСП може да си върне властта.
              БСП АЕЦ Белене ще строят с парите ни за следващите 20г. и щели 200 хил. работни места да открият.Ха а то това къде в страната на приказките ли.
              И при тях ни спряха еврофондовете,заради което едва ли някои трезво мислещ ще гласува за тях.
              Добре че пак е ББ,че имаче кризата която наричащият смешници ви омайваше,че криза няма в България.С което се превърна един път за винаги в политически труп.

Та с тези ми ти управляващи до преди ББ превърнали се в политически трупове,какво бъдеще ни чака.Но да видим кои има амнезия и ще гласува за тях.

А иначе говориш за реформи,ами последните 12 години последните 3 правителства,все реформи правят.

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
                Благодаря на Нетуър и Коки за линковете !

Явно имам пропуски .......

Коки , много германски офицери са на редовна служба в турската армия по онова време .Някои от тях дори приемат турски имена ....
                Крайцерите " Гебен " и "Бреслау " дислоцирани в Черно море , са немски , но са под турски флагове ....Съжалявам, че в момента не мога да се сетя и техните турски имена ....
                SPART,

Не е това важното. Всеки може да сгреши или да не знае нещо. Въпросът е съвсем друг - имаме ли морални сили да приемем, че Турция сега е наш съюзник в НАТО? Че съгласно чл.5 от Договора за НАТО нападението над Турция се счита за нападение над България и обратно? Аз лично нямам скрупули в тази област. Историята си е история, но днешните реалности са други. Велики хора като Стефан Стамболов и Мустафа Кемал (Ататюрк) са го казали още в началото на 20-ти век. Само си помисли за Франция и Германия сега и за Франция и Германия през 1945 г. Доста по-скоро е от Баташкото клане. Аз лично предпочитам да имам за съюзник Турция, отколкото Сърбия или Гърция например. Нека оставим историята на историците. И там има какво да се дооправя, но се надявам скоро да се изчистят нещата. Имай предвид, че съвременна кемалистка Турция е много чуствителна на тема Османска империя. Един светски турски републиканец може и шамар да ти удари, ако му намекнеш, че днешна Турция има нещо общо с Османската империя. Бил съм в много турски държавни учреждения - навсякъде има портрет на Мустафа Кемал в пълна парадна униформа. И дори ислямистите не смеят и дума да обелят. Още помнят как Мустафа Кемал е решил дилемата светска държава - османска империя. Изклал е над 30 000 ходжи, имами и т.н. Без капка милост...... Още им държи влага ....
                Last edited by netware5; 29.03.2011, 23:32.
                He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Гледам по "канала", филм за убийството на "харизматичния" политик, сенатор Робърт Кенеди. Брата на Джон Кенеди.
                  И ме навяват едни (прости ми Боже!) еретични мисли. Дали точно "харизматичните" политици не са проклятието на цивилизования свят???
                  Ами вижте го "харизматичният" Кастро. По негова вина Куба е 50 години назад от прогреса. (Не че подобната на нея Таити е по-напред).
                  Вижте "харизматичният" Уго Чавес, на къде води Венецуела!
                  Ами "харизматичният" Джон Кенеди едва не предизвиква световна ядрена катастрофа при "кубинската криза". Не че вината на "харизматичният" Никита Хрушчов е по-малка. Хайде да не спорим коя вина е по-голяма... И колко е бил "харизматичен" Хрушчов. Бил е "човек от народа".
                  И "харизматичният" Тито в Югославия...
                  И "харизматичният" Енвер Ходжа в Албания...
                  И Ким Ир-сен...
                  И Мао Цзе-дун...
                  Абе да не изброявам всички "харизматични" диктатори... Кадафи, Саддам Хюсеин, Пол Пот, бай Тошо (щях да го забравя)
                  Въобще на мен думата "харизма" ми се връзва повече с диктатор.
                  Ами сега у нас каква я върши "харизматичният" Бойко....
                  Вярно, че "харизма" и "диктатор" повече се съвместяват с "комунизъм". Ама Бойковите действия до сега миришат на "комунизъм" отвсякъде.

Коментар

• Абе седя и се чудя!Толкова ли лидерите на синята коалиция са съгласни с управлението на ГЕРБ, та не се организират протести?
                    Оставяме на БСП да яхне отново вълната на популизма и да натрупа дивиденти, а респективно и да спечели изборите. Нима икономическата политика на правителството е успешна? Нима виждаме реформи няк...ъде? И какво п...равим ние? НИЩО !!! :-( И после се чудим защо БСП твърди,че е алтернатива на ГЕРБ.Е писна ми. Ама много ми писна от тази наша пасивност. Ръководствата да се вземат в ръце и да започнат истински активни политически действия. Има поне 100 пункта по които да се атакува правителството.

Коментар

• Благодаря на Нетуър и Коки за линковете !

Явно имам пропуски .......

Коки , много германски офицери са на редовна служба в турската армия по онова време .Някои от тях дори приемат турски имена ....
                      Крайцерите " Гебен " и "Бреслау " дислоцирани в Черно море , са немски , но са под турски флагове ....Съжалявам, че в момента не мога да се сетя и техните турски имена ....
                      Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение
                        Гледате ли ги тия смешници по Канал 1!? Еййй, няма да се оправи тая страна докато има хора които много приказват и си мислят че всичко могат и знаят, а няма кой да работи! Всички на работа, това е решението! Всеки гледа да управлява, да усвоява, да решава... съдбата на хората, но скоро краят на всичко това наближава!
                        Бъдете здрави!
                        по добре богат здрав и на власт отколкото беден, болен и никой
                        tnm

Коментар

• Гледате ли ги тия смешници по Канал 1!? Еййй, няма да се оправи тая страна докато има хора които много приказват и си мислят че всичко могат и знаят, а няма кой да работи! Всички на работа, това е решението! Всеки гледа да управлява, да усвоява, да решава... съдбата на хората, но скоро краят на всичко това наближава!
                          Бъдете здрави!

Коментар

През Първата Голяма война , Турция както и БГ , е на страната на Тройния съюз . Не знам за къв "Добруджански Фронт " ми говориш , т.е знам , но там турски войски не участват . Генерал Тошев(командващ Трета Армия ) воюва срещу Антантата в лицето на румънско -руска армия ....
                            Сухопътните участия на турската армия се свеждат до боевете й на Кавказкия Фронт срещу генерал Юденич . А морски операции на практика няма , защото целия турско-германски флот е блокиран от минните заграждения в Истанбул и Варна . Всъщност така Черно море е "омиротворено " от руския Черноморски флот с командващ , тогава , вицеадмирал Колчак !

П>С : Ако ти имаш данни че турци са участвали на страната на БГ и под командването на ген. Тошев , аз нямам А това не значи че не си прав ....
                            Шифрована твърде бърза телеграма на фелдмаршал фон Макензен до командващия III българска армия по повод съвместните военни действия на българските и турските войски на Добруджанския фронт

Б. м., 4 септември 1916 г.

Турските войски са добри, но те са годни главно за отбрана. На тях трябва да се гледа като на българските войски от 2-ра линия (опълченски и маршеви полкове).
                            За това за препоръчване е щото българските войски от 2-ра линия и турските войски да бъдат употребявани за отбрана в участъка зад Ба-товската река; петях дружини от 4-та дивизия с придадената им артилерия могат да бъдат съсредоточени в района Баладжа - Ново Ботево за преграждане на идещите от Добрич пътища и за да бъдат готови за активна отбрана като оперативни войски.

/п./: Фон Макензен, генерал фелдмаршал. №15
                            Вярно: Майор Дочев
                            Вярно: началник Оперативна секция от Генералния щаб
                            подполковник /п./: /не се чете/

Ф. 40, оп. 2, а. е. 749, л. 267. Препис. Машинопис.
                            Поверителен рапорт № 7 от началника на Оперативна секция при Щаба на II армия до командващия II армия с известие за пристигналите части от 50-а турска дивизия

Гара Ангиста, 2 октомври 1916 г.

До днес, втори того, са пристигнали и са разтоварени следните части от 50-а турска дивизия:
                            ПЕХОТА:
                            1 1/2 дружина (6 роти-1466 щика) от 158 пех. полк. 2 картечни роти по 4 картечници на рота - всичко в картеч.).
                            КОННИЦА: 1/2 ескадрон - дивизионни конници.
                            АРТИЛЕРИЯ:
                            1 полско с. с. отделение - 2 батареи - всичко 8 оръдия (без част от конете си).
                            ИНЖЕНЕРНИ ЧАСТИ: 1 рота пионерна - 300 души. 1 телеграфен взвод - 64 души.
                            САНИТАРНИ ЧАСТИ: 1 санитарна рота.
                            ИНТЕНДАНТСКИ ЧАСТИ: 1 хлебарско отделение.

50-а турска дивизия, от която е пехотата, е нова дивизия, формирана преди една година в Бозанти (Мала Азия). Изглежда обаче, че изпращаната тук 50-а дивизия всъщност е сборна дивизия, която сега се напълно формира в Макри кьой (при Цариград).
                            Пехотните части са попълнени с млади войници, неслужили, отложени по болест, главно от Мала Азия, между които има бежанци от Тракия с шестмесечно обучение, неучаствували още в боеве. Има и оздравели ранени войници, повечето с незаздравели още рани. От стоварените дружини едната е пълна - има 17 офицери [и] 1134 долни чинове (1006 щика). Тази дружина няма болни и съмнителни от холера. Тя, дезинфекцирана и пречистена, вчера, първи того, замина и се разположи на бивак северно от с. Черепляни. Другата дружина пристигнала само с двете си роти. Другите две роти по неизвестни причини (вероятно са заразени от холера) са останали в Сан Стефано (при Цариград). Пристигналите две роти имат всичко 420 души - и в една от тези роти има съмнително болни от холера. Независимо от това, в тази дружина има много болни от дезинтерия и от малария. Тази дружина, изолирана от другите части и пазена от верига турски часови, е оставена източно от гара Ангиста на няколкодневна карантина.
                            Турските пехотни роти имат по 3 взвода. Всички са въоръжени с пушката „Маузер" - модел 1916 г. Всеки войник носи 210 патрона на себе си. Стъкмени са с ново снаряжение и облекло.
                            Войниците изглеждат неопитни и несръчни - като млади войници. С редовно и целесъобразно обучение биха могли да станат много добри войници.
                            По-добро впечатление правят картечните роти, които са били на Чанак Кале при Дарданелите. Те са от други дивизии и не са още предадени към пехотните полкове, които полкове не познават. Въоръжени са с картечници „Максим" - 4 картечници в рота, и са натоварени на добри мулета.
                            Артилерийското отделение (2 батареи по 4 оръдия - всичко 8 оръдия) 7,5 см полско с. с. оръдие. Система Круп, модел 1916 г., по-лек от това модел 1911 и 1906 г. Разглобява се на три парчета за товарене на трена и за пренасяне по силно пресечена местност. Отделението е пристигнало с част от конете си, с целия си обоз и своя парк. Колата на батареите, също малки леки, ще бъдат добри за тукашните пътища. В парка - необучени войници с разнообразно облекло (правят впечатление на башибозук). Отделението е участвувало в боевете при Чанак Кале (Дарданелите). Сега се придава към дивизията, която не познава.
                            За организацията на специалните части ще донеса допълнително.
                            Всички много добре си маскират биваците за противоаеропланно разузнаване.
                            В биваците им сравнително има ред: няма опасност от заразителни болести, както и от разнасянето им.
                            Големи заслуги за това имат г-н професор д-р Мюленц и санитарният подполковник д-р Герганов, които ежедневно ходят от бивак на бивак и наставляват строевите началници върху хигиеническите мерки, които е нужно да се вземат, като и следят за прилагането на предписаните мерки.
                            ЗАКЛЮЧЕНИЕ: Офицерите правят добро впечатление - не им липсва добра воля, често обаче за много работи не се сещат и нямат енергията да прокарат което е нужно. Войнишкият материал е недообу-чен и несглобен, но с малко работа могат да се добият добри резултати.
                            Необходимо е взаимно опознаване на частите, които образуват дивизията.

/п./: ротмистър Богданов
                            Вярно.
                            Пом.-н-к на Оперативната секция поручик /п./: /не се чете/

Ф. 40, оп. 2, а. е. 592, л. 176, 177. Препис. Машинопис.
                            А тук ще намериш и пълен отчет за бойните им действия.
                            He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• mechobikov написа:
                              през първата световна война на добруджанския фронт османските войски под чие командване са били
                              Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
                              През Първата Голяма война , Турция както и БГ , е на страната на Тройния съюз . Не знам за къв "Добруджански Фронт " ми говориш , т.е знам , но там турски войски не участват . Генерал Тошев(командващ Трета Армия ) воюва срещу Антантата в лицето на румънско -руска армия ....
                              Сухопътните участия на турската армия се свеждат до боевете й на Кавказкия Фронт срещу генерал Юденич . А морски операции на практика няма , защото целия турско-германски флот е блокиран от минните заграждения в Истанбул и Варна . Всъщност така Черно море е "омиротворено " от руския Черноморски флот с командващ , тогава , вицеадмирал Колчак !

П>С : Ако ти имаш данни че турци са участвали на страната на БГ и под командването на ген. Тошев , аз нямам А това не значи че не си прав ....
                              SPARTИзвини ме ,че се намесвам ,но да не би да има в предвид като те пита mechobikov за участието на турските войски на Добруджанския фронт /въпреки уговорката с германското командване, че тези войски ще бъдат считани за немски/, се установява кондоминиум, т.е. съвместно управление??Тук има малко по тоя въпрос http://forum.boinaslava.net/showthread.php?t=9582
                              http://www.youtube.com/watch?v=ABSXJiYQFuI&NR=1
                              Всеки има право да изразява мнение и да го разпрост

Коментар

върти ми се из главата че османлиите са минали по суша през българия. тежката кавалерия е била българска, тя е нанесла основния удар и е разбила леката казашка конница. може и да бъркам.
                                tnm

Коментар

Working...
                                X