IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• http://www.segabg.com/online/new/art...d=4&id=0000801

Полша призна за тайни полети на ЦРУ
    В страната е имало и затвор, в който били разпитвани заподозрени в тероризъм лица

На летището в полския град Шимани тайно са кацали самолетите, превозващи заподозрени в тероризъм лица, заловени от ЦРУ.

Самолети на ЦРУ тайно са кацали в Полша, призна полският прокурор Роберт Маевски в интервю за местното радио "Зет", цитирано от агенция "Интерфакс". Така официално бе потвърдена появилата се преди две години информация, че въпросните самолети са използвали Полша за секретни задачи. Смята се, че те транспортирали или разпитвали заподозрени в тероризъм лица, задържани в Ирак или Афганистан. Практиката противоречи на Женевската конвенция.

По думите на Маевски прокуратурата има доказателства за кацането на самолетите на летище "Шимани", Североизточна Полша - общо 11 на брой.

През ноември 2006 г. директорката на летището Мариола Пшевлоцка разкри пред екип на френски тв канал, че това е ставало през 2002-2003 г. "Плащанията винаги бяха в брой, самолетите спираха на голямо разстояние от летищните сгради и полският персонал не бе допускан до тях", уточни тя. Заради разкритията си тя бе уволнена. По данни на евродепутати от 2007 г. ЦРУ е имало таен затвор в Полша през 2002-2005 г.

Европарламентът бе създал специална комисия за разследване на случая. Евродепутати неведнъж са твърдели за наличието на тайни затвори в Североизточна Полша, заради което самолетите на ЦРУ са кацали на летище "Шимани". През лятото на 2007 г. Европарламентът призна наличието на тайни затвори в Полша и Италия за разпитване на заподозрени в тероризъм лица. Следствената комисия установи, че 13 държави са помагали на ЦРУ - освен Полша и Италия това са били Германия, Швеция, Испания, Кипър, Дания, Гърция, Ирландия, Румъния, Турция, Босна и Херцеговина, Македония.

В доклад на Европарламента по случая се споменава за 1243 такива полета през 13 държави от Европа. В 20 случая в самолетите са се намирали европейски граждани, задържани в Ирак и Афганистан.
    "Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."

Коментар

• ПОЗДРАВИ НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ДРУЖИНКА be-google, Остап и Деянов!

Чикаго. Лидерът на ПП ГЕРБ и кмет на София Бойко Борисов изпрати до медиите изявление по повод коментари на негови думи от речта му пред българи в Чикаго, САЩ. В изявлението на Бойко Борисов се казва следното:
      „Позицията ми като личност и като лидер на ПП ГЕРБ винаги е била позиция на уважение към българската нация в нейното единство – българи , роми , турци и други. И това отношение е взаимно. Това доказва и поканата ми да осъществя това пътуване, покана, която дойде от двама българомохамедани в Чикаго – Хамит Русев и Шефкет Чападжиев. Не мога да си затворя очите, обаче пред факта, че в България има партии и лидери, които провеждат политика на съзнателно дистанциране на тези групи от общите процеси в страната – чрез икономически, финансов и политически натиск. Тези хора, които живеят в окаяно състояние са ресурс на партии, които не могат да стигнат до властта с честни средства. Има и партия, която по този начин държи в зависимост и българските пенсионери, като експлоатира техните младежки емоции и финансови трудности. Според мен проблемът не е в качеството на хората, които живеят в страната, а в качествата на българската политическата класа в момента. Това, че определението е вярно, показва и реакцията днес. Българските политици са способни да загърбят истината в името на конюнктурни и съмнителни политически дивиденти.
      За това последователно поддържам тезата, че в управлението на страната трябва да се привличат хора, които имат международен опит и които са изградени и вече работят по професионални европейски стандарти. Затова, казвам, че ще привличам и търся българи в чужбина за участие в управлението, а не че ще търси ново население за страната. Тази позиция е последователна и се реализира и изразява при всяко едно от пътуванията ми в чужбина. Това е политика не само на търсене на нови управленски кадри. Това е политика за интегриране на българската нация. Тя кореспондира и с отношението към Македония. Една страна, която е не просто близо до нас, но в която живеят етнически българи. За тях ние като държава не правим нищо, а икономическото сътрудничество би могло да помогне на българите и от едната , и от другата страна на границата ни. Разбирането на метафорите и образният стил е въпрос на интелигентност и по-широко мислене.
      Реакцията на политическите партии в последните часове са неадекватни. Те са отзвук на изопачени медийни публикации, а не на факти. Те могат да бъдат открити в точния текст на разговора ми и в записа от срещата ми с над 500 българи. Разговорът премина в неформален стил, при ясно разбиране между участниците. В такава ситуация сухите политически декларации звучат неестествено и създават дистанции. Политиците, които не се придържат към фактите и не се интересуват от тях са или подведени, или търсят ползи от съзнателно преиначаване чужди фрази. Това не се случва за първи път и показва съзнателното търсене на дискредитирането ми и на ПП ГЕРБ. Този случай показва ясно кампания за дискредитирането ми именно в Чикаго, където живеят най-много български емигранти, място, където днешните български политици не могат да стигнат и дори да бъдат поканени.
      Тяхното поведение за пореден път цели да отклони вниманието от проблемите на страната. Припомням, че дори и вчера еврокомисарят по регионалната политика Данута Хюбнер заяви категорично, че блокираният от парламента Закон за конфликт на интереси ще блокира и отпускането на евросредствата по оперативните програми. Това ли е адекватната политика на българското правителство?
      В заключение пожелавам на всички български политици да бъдат посрещани от емигрантите в чужбина така, както бях посрещнат аз!”.

Коментар

• Съгласен съм с ББ до голяма степен, ама това, че десните били слаби, защото не са махнали корумпираните, е колосална глупост.

Първо, ако питаме случаен гражданин да посочи един корумпиран член на СДС или ДСБ, гарантирано НЯМА да може. Специално в СДС изметоха доста компроментирали се хора и точно поради скандалите, докато това ставаше, рейтънгът им падна толкова много. Това, че са много корумпирани е типично говорене наизуст.

Второ, тези приказки, че десните били слаби имат за цел хората да не ги приемат насериозно, нищо друго. Иначе си имат и експерти и програми и дават идеи. Освен това едно е да имаш при себе си хора, които са били в управлението (в правителство, вдигнало България на крака след червена национална катастрофа), друго е да събереш някаква банда от кол и въже като някои наскоро появили се партии и да очакваш, че двете групи ще се справят еднакво добре. Ами няма.

Коментар

• http://audio.neogen.bg/user/milom/ln...72tt7eb1dvjxg/
          ПОЖЕЛАНИЕ ЗА ФЕНОВЕТЕ НА ТРИГЛАВАТА ЛАМЯ
          http://milom.blog.bg/

Коментар

• Хайде не дрънкайте глупости, а прочетете оригиналния текст на Бойковото изказване. Къде въждате тук "некачествен човешки материал", както някои долни, продажни, ченгесарски медии писаха??????
            Не само, че всичко казано от човека е вярно, но и защитава една много достойна позиция (болднал съм я), че няма да е във всатта на ВСЯКА ЦЕНА, както гнусните комуноиди на майора.

Четете хора и не се оставяйте на платени ченгета и продажни медии да ви манипулират.

Бойко Борисов: "... и това е основното различие между някои лидери. Това е точно това, с което започна въпроса и към мен. Хората чакат от мен. Вярно е, че е много важно една партия да има лидер, да има отговорен човек. Затова не можем ние с тази народопсихология - да чакаме някой да дойде да ни оправи. И вие сте пример за това, като не сте дочакали и всеки от вас си е вдигнал торбата кой в Чикаго, кой по Франция, по Италия, изкарва пари и се оправя.
            Идеята ми да съм тук е да можем ваши деца или тези, които искат да се занимават, да се върнат обратно. То няма как, в България да останат... Ами това е основата на населението в момента – един милион цигани, 700 - 800 хиляди турци, два милиона и половина пенсионери. Ей това е срещу ГЕРБ. Пенсионерите с цялата си глупост, носталгията и младостта ги води, те си викат: „Едно време на Хаинбоаз какъв проход правихме... Имаше един Пешо, какъв беше хубав...” Все едно, че ще се върне пак. Никога няма да се върне младостта. Обаче това си ги води под строй и си гласуват за Станишев. И вие като избягахте милион и половина, материалът, който се явява на избори или можем да избираме като кадри, никак не е голям.
            Лесно е да кажеш: „На теб разчитаме”. Ако така се разсъждава - „На теб разчитаме”, значи след една година ще се издъня и аз.
            Трябва и потенциалът на нацията да се използва. Виждате, американците не са по-умни от нас, обаче си избират хора, които да ги водят и по този начин просперират.
            Така че относно БСП и ДПС, в момента, понеже съм по-възрастен от вас, как да кажа – дядо Илия или чичо Илия, не знам как да се обърна към вас - но в момента те, за самия червен електорат, коалицията с Доган и с царя е пагубна. Това са хората, които те мразят. И затова ГЕРБ им е толкова сладък за коалиционен партньор.
            Това, че ние не ги искаме и сме толкова твърди, това ги вбесява до голяма степен и пускат от сутрин до вечер... ма то са професори, то са политолози, то социолози... Аз никога не съм вярвал, че имаме толкова много такива. И всеки излиза и вика: „Е да де, ама в политиката всичко е възможно, може и да се направи коалиция между ГЕРБ и БСП”. И това се наслагва поради две причини. Първата – десният електорат, да го наречем - понеже царят един път ги лъга, става мнителен и викат: „Дали и този няма да ни излъже...”. Левият електорат, който би гласувал за нас, защото не харесва тази коалиция, си вика: „Абе, нашите сигурно се оправят с Бойко, така че пак ще си гласуваме за БСП”. Това е едно много активно мероприятие, което всеки ден го правят, всеки ден! Пусни и гледай примерно при Бареков - всяка сутрин има някой, който казва, че БСП - ГЕРБ коалиция, някаква. И после набиваме на хората в главите и всеки вика: „Ами щом толкова се говори, може и да стане”. Сиреч, те умишлено ни нанасят щета всеки ден.
            Затова с ... последния ти въпрос с Костов. Действително, особено първите две години на управление, бе добро управление. Но когато трябваше да започне да реже неговите хора, той ги махна, но не каза защо. И наскоро в едно интервю той самият го отчита като вина, че не им е отрязал главите. Само че в политиката като не им режеш главите, те режат твоята. Затова кой кмет, заместник-кмет някъде да вдигне главица и да направи нещо, го омитам веднага, а не го връщам в партията. Навънка и това е! Това е единственият начин и превенция. Защото хората винаги ще ме разберат, че от всички тези хора, които идват при мен като нова партия, винаги ще дойдат и боклуци. Няма да ме разберат, ако не ги махна, когато стане вече факт, че са направили някаква грешка.
            Така че ситуацията, в която се намираме, ГЕРБ, е много, много не за завиждане. Срещу нас - Тройната коалиция, срещу нас - „Атака” и много, много слаби десни. Много слаби десни, не заради друго господине, защото там не махнаха лицата, които бяха символ на корупцията. И сега както и да искат да се обединят, пак нищо механично. Сборът в политиката на две и две не е четири, а обикновено е три или две и половина. Затова лично съм много притеснен, но съм абсолютно категоричен, че не ги ли бием сами и не успеем ли ние да си направим правителство и да си носим отговорност, оставаме опозиция"

Коментар

• Първоначално изпратено от Ned
              Това, което е казал Бойко Борисов, почти всички ние си го мислим и е точно така!
              Не може съдбата на държавата да се определя преди всичко от тези цитирани от Борисов групи в обществото. А относно това дали е обидно, че е нарекъл живеещите в България "човешки материал", само бих направил аналогия със съществуващия във всяка фирма отдел "Човешки ресурси"-каква е разликата между материал и ресурс и кое е по-обидно да си материал или ресурс...
              Разликата е, че един политик трябва да ласкае хората за да им вземе парите, а фирмата докато им плаща, може да ги нарича както си иска.
              "Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."

Коментар

• Това, което е казал Бойко Борисов, почти всички ние си го мислим и е точно така!
                Не може съдбата на държавата да се определя преди всичко от тези цитирани от Борисов групи в обществото. А относно това дали е обидно, че е нарекъл живеещите в България "човешки материал", само бих направил аналогия със съществуващия във всяка фирма отдел "Човешки ресурси"-каква е разликата между материал и ресурс и кое е по-обидно да си материал или ресурс...

Коментар

• Владимир Каролев председател икономическия съвет към НДСВ: Страх ме е полуграмотен екип да не вземе властта

Орязване на неефективни болници, но и хеликоптери за спешни случаи предлага икономистът
                  - Външният министър Ивайло Калфин заяви, че НДСВ се опитва да обърне внимание към себе си по некоректен начин. Цитирам: „по този начин поставяне на въпросите, така показно, шумно, това също е тип шизофренично поведение, опозиция в управлението”. Защо не сте коректни към партньорите?
                  - НДСВ е 100% предвидим коалиционен партньор. Ако се спазва коалиционното споразумение и не се предприемат действия, които ни излагат пред ЕС, ние подкрепяме коалицията. В противен случай – не.
                  - Защо искате да подпишем предпазно споразумение с МВФ? Какъв е смисълът?
                  - Ако се сбъдне най-лошият сценарий, който не очакваме, но все пак – задълбочаваща се криза извън България, която води до разширяване на търговския дефицит и намаляване на чуждите инвестиции и някаква не много либерално пазарно ориентирана управляваща коалиция. Да не могат да кажат: леле, няма откъде да вземем пари, затова дайте да отвързваме лева, излизаме от валутния борд. Тогава може да им се каже: имаме предпазно споразумение, вземете пари оттам и не пипайте борда. Не очакваме да дойде такъв момент с уговорката, че няма да дойде някой по-популистичен министър-председател с полуграмотен икономически екип. Има такива хора, които се гласят да дойдат на власт, но не очакваме те да управляват.
                  - Кого имате предвид?
                  - Ами примерно коалицията „Напред”, която предлага неизпълними неща – например само български фирми да участват в обществените поръчки. Можеше, преди да станем член на ЕС. И как трябвали преференции за неефективно работещи отрасли. Те означават едно – другите отрасли на България да субсидират неефективния.
                  - Никаква защита все пак за българското производство ли?
                  - Извън ЕС защитни мита – да, в случаи на дъмпинг нямам нищо против. Китайски стоки влизат на ниски цени – блъскаш ги с високи мита. Хващаш митничар, че пуска ТИР с контейнер, в който има стока за 100 000 евро, ама той ги пише десет хиляди, уволняваш го и пускаш по телевизията лицето му.
                  - Ако се върнем на споразумението с МВФ, правилно ли разбирам, че е нещо като застраховка за борда?
                  - Точно така.
                  - Имате тревоги по политически причини?
                  - Как да нямам тревоги? През 2005 г., ако бяха направили коалиция само ДПС и БСП според мен това щеше да се случи отдавна. Трябваше само да си изпълнят предизборните обещания на БСП, а те събрани заедно означаваха около 6% увеличение на разходите в БВП. И вместо бюджетен излишък щяхме да имаме дефицит.
                  - Но Пламен Орешарски коментира, че не е добре в края на мандата да се сключват дългосрочни споразумения.
                  - Орешарски е добър министър на финансите, но нека припомня, че котвите, които НДСВ постави в коалиционното споразумение през 2005 г., държат България и сега. А БСП се съпротивляваше срещу тях.
                  - Какво по-точно в споразумението?
                  - Аз и досега не разбирам защо то не е публично. В него сме казали няколко неща, те са известни. Едното е, че наложихме таван в бюджетните разходи от 40% от БВП. Второ, казахме и между другото според мен ги хързулнахме тогава БСП, в добрия смисъл на думата, че искаме да има бюджетен излишък и поради това реално се харчат от държавата около 38% от БВП, а резервите нараснаха многократно. Трето – никакво мърдане от валутния борд. И никакво вдигане на преките данъци. А БСП искаха да се увеличи най-високата ставка на ДОД.
                  - А защо в крайна сметка сте против отварянето на реакторите на АЕЦ „Козлодуй”? Ето, Калфин казва, че позицията ви против повторното отваряне на 3-и и 4-и блок отслабва общата ни позиция пред Брюксел?
                  - НДСВ не иска да задава безсмислени въпроси на ЕС, чийто отговор е ясен отдавна и които само задават въпросителни за здравия разум на българските политици. С години се говори, че затварянето на 3-и и 4-и блок е далавера, че са ни прекарали, че ЕС има двоен стандарт, а много малко хора са били информирани, че е договорено отдавна. Последната седмица се информирах, говорих с Кунева, с Грънчарова, с Паси. И знаеш ли какво открих в интернет. Първата мисия на ЕС, която поставя въпросите за АЕЦ, идва 1992 г. по времето на Филип Димитров. Тя казва - тези реактори т.нар. ВВЕР 440 първо поколение (те са чернобилски тип – използвам случая да се извиня на директора на АЕЦ, имахме един спор с него наскоро по телефона) имат проектен живот 30 – 35 г. и въобще не мислете, че ще влезете в ЕС с тези реактори. През 1993 г. подписваме т.нар. гаранционно споразумение, което е ратифицирано от парламента. В него затварянето на АЕЦ „Козлодуй” е написано, че това ще стане, забележи, преди 2000 г. Говоря за 1-и и 4-ти блок. През 1998 г. Надежда Михайлова като външен министър подписва документ, в който ясно е поет ангажимент за затваряне на блоковете. ЕС казва – ако искате да влезете в съюза, едно от условията е да затворите 1-и и 4-ти блок И ние казваме – искаме. И сега е адски непродуктивно да задаваме въпроси на ЕС за нещо, което е било ясно още от 1992 г.
                  - Не сте много по популярните каузи. Искате да се затварят болници. Защо?
                  - Защото трябва да направим реформата в публичните сектори – здравеопазване, образование, социална система, полиция. За това си има обективни показатели. В България има повече болнични легла на човек от населението, отколкото в която и да е страна от Западна Европа. Има прекалено много болници, които са в прекалено лошо състояние и полупразни. Да не говорим, че е публична тайна, че човек, когото може да изпишат, стои някой път 3, 4 – 5 дни повече, за да може след това болницата да вземе повече пари от държавата. Преди 4 г. си счупих глезена в курорт в Австрия. В селцето, където бях, даже нямаше лекар, най-близкия беше на 6 – 7 км. Той ме прати в най-близката болница – на 70 км. Влизам в нея – тя е като петзвезден хотел, сутрин носят закуска с поднос с меню, всеки ден еднократна паста за зъби с еднократна четка. В Австрия, казват, системата е – добре оборудвани болници и бързо да стигнеш дотам. Ако, казват, ти беше проблемът по-сериозен, с хеликоптер щяха да те вземат още от пистата и на 15-ата минута си при нас. Та ако аз бях министър на здравеопазването, бих огледал картата и показателите на болниците, бих ги посетил, после тегля чертата и казвам – колеги, тия се закриват и парите отиват ей в тези. Вместо болница в Разлог, примерно, да има модерен център за спешна помощ. И модерни линейки и хеликоптер, ако трябва спешно да се отиде до Окръжна болница – Благоевград.
                  - Но НДСВ управлявахте 4 г. и още 4 сте в сегашната коалиция. Защо не направихте тази реформа?
                  - Вярно е, двама министри имахме и не започна същинската структурна реформа. Фокусираха се върху НЗОК и я докараха донякъде. А в сегашното управление – не е вярно, че не сме го искали. На Антония Първанова й се умори устата да говори, че няма структурна реформа. Но в тази коалиция дали в някой сектор нещо се случва или не, зависи от това доколко съответната партия натиска министъра. За БСП министрите да се съкрати човек е световна, ужасна грешка.
                  - Сигурен ли сте, че НДСВ ще влезе в следващия парламент?
                  - Мога да се хвана на бас с теб на каса уиски. Е, не съм 100% сигурен, защото не знам колко гласове ще бъдат напазарувани от други партии

Коментар

• Спокойно момчета! Видов ден иде, само още няколко месеца.
                    Ако пък манипулират избирте и се опитат да направят нова крадлива коялиция, от 10% гласоподаватели (електорат, материал или каквото е), още по-добре.
                    Тогава не просто ще идат в затвора, както се очертава сега, а просто ще бъдат избити с камъни по улиците, като в Ирак. Даже май съм по-навит да ги оставят да се помъчат още 1-2 месеца след изборите, да им гледаме сеира.

Коментар

• прав си е човека, верно, че е простак, но говори истината..

като вземеш промитите мозъци на пенсионерите, мангалите, турците.. ето ти един твърд електорат, който гласува по команда..

е то какво остана ?!

Коментар

• ей за това стана дума днес - а вие изписахте 5 (странички) PR-групости след поста ми!!!
                        Веднага цъфнаха и съмнителни етнически теми, с цел да обединят народа срещу етническия враг, а на преден план ще излезе ГЕРОЯ от БАНКЯ!!!

Първоначално изпратено от be_google
                        брей Схема ти си първия измъкнал цяло изречение (с глагол, същестевително, прилагателно и т.н.) от г-н Копи-пейст (стамбукту), който подкрепя и изповядва фашистко и расистка идеология?
                        Да видим дали тези примитивни и комплексарски идеологии от миналото могат да помогнат за спечелване на изборите!!!

Стамбукту БЪЛГАРСКИЯ ИЗБИРАТЕЛ ВИ ПОКАЗА ВЕЧЕ ЕДИН ГОЛЯМ ЧЕРВЕН КАРТОН НА 14 ЯНУАРИ!!! На Борисов, на костов и другата антибългарска сбирщина

Но нека видим какви ги е надробил в щатите вожда ви Борисов:

из пътеписа на dir.bg "ДО ЧИКАГО И НАЗАД НА ЕДИН СЪВРЕМЕНЕ ГАНЬО" (с приписки и тълкувания от be_google - Бат'Гугъл)
                        До Чикаго, при Обама и назад (по Бойко Борисов)
                        05 февруари 2009 / News.dir.bg

Пред български емигранти, събрали се във вторник в православната църква "Свети Иван Рилски" да му зададат актуални въпроси,столичният кмет Бойко Борисов описа положението в страната като трагично, оплака се от БСП, ДПС, от продажния манталитет на българите - (-чудесно и градивно начало - каза си Бат Гугъл, четейки първите редове и се учуди къде ли се крият тези страшилища, иплашили кмета.) дори от прегрешилите в собствената му партия.
                        Добри думи намери само за Иван Костов. Борисов за първи път призна, че даже гласи съюз с него, пише в. "Сега". Даже начерта план как Македония да бъде направена послушна държава и разкри, че търси да внесе от чужбина не само кадри за ГЕРБ, но и прокурори и съдии.
                        Според Борисов, най-големият проблем на България е лошият човешки материал в страната. "Каква е основата на населението в момента - 1 млн. цигани, 700-800 хиляди турци, 2.5 млн. пенсионери. (КОЛКО МНОГО РАСИЗЪМ И СТРАХ ИМА В ТЕЗИ ДУМИ! - си рече Бат Гугъл и се позачуди как Иван Костов не е успял да ликвидира и тези 2 и кусур милиона врагове на демокрацията!!! Нали живееха с по 100 лева 15 години? Дали наистина са оживяли и са толкова много, колкото казва кмета Борисов, дали са най-големия страх на този 110 кг мъж? - продължаваше да се чуди Бат Гугъл... дали не е ЧИСТ РАСИЗЪМ и примитивизъм да обвиняваме малцинствата за собствените си неуспехи??? - продължи да се чуди Б'Гугъл) Ей това е срещу ГЕРБ. (каза си наум Борисов и се зачуди как ще прави коалиция с Костов, който де факто го предаде като не прогони и пенсионерите зад граница) Пенсионерите с цялата си глупост ги води носталгията. Викат си: "Едно време на Хаинбоаз какъв хубав проход направихме. Па имаше един Пешо - ехей какъв хубав беше..." Все едно, че ще се върне младостта. Никога няма да се върне младостта. Обаче това си ги води и под строй отиват да гласуват за Станишев. И вие - милион и половина, дето избегахте... Материалът, дето се явява на избори или от който можем да избираме като кадри, никак не е голям. Лесно е да се каже: "На тебе разчитаме". Ако така ще разчитаме, значи след 1 година ще се издъня и аз". Така описа електоралната ситуация Борисов. Той даде за пример Украйна и Унгария. "Българите в Украйна се асимилират от украинската държава бавно-бавно, защото са качествен материал. А в България - нищо. В Будапеща българите са за пример. Навремето Будапеща се е изхранвала само от българи-градинари. И до ден-днешен, ако кажеш аз съм българин-градинар, те возят в трамвая без пари", разказа Бойко Борисов.
                        А тъй като БСП се явявала крадлива партия, ГЕРБ и самият той като неин лидер били изправени "срещу няколко милиарда откраднати пари", от които червените плащали на всичко и за всеки. Борисов призна, че и в редовете на ГЕРБ имало продажни елементи.
                        "Моите хора също имат цена", заяви той и, обръщайки се към двама от сътрудниците си, седнали до него, изрази надежда, че няма да го предадат. "Ще устискате ли?", попита ги Борисов. На което те му отговориха: "Ще устискаме". Все пак Борисов обеща много строг контрол в партийните редици и "ако кмет, зам.-кмет някъде надигне главица или направи нещо, го омитам веднага, но не го връщам в партията. Навънка и това е".
                        Столичният градоначалник разказа, че наскоро социалистите се опитали да купят един от най-сериозните му сътрудници, без да го назовава поименно. Предложили му 20 милиона евро, но той се държал мъжки и отказал. (. - А ДАЛИ ПРОКУРАТУРАТА И ЕВРОПЕЙСКИТЕ ИНСТИТУЦИИ СА УВЕДОМЕНИ БОРИСОВ??? - или просто лъжеш и манипулираш грухтащото множество? - се запита Бат Гугъл ) - Борисов очаквал тези опити да зачестят, защото в БСП изпитвали панически страх, че дойде ли на власт, "Топлофикация" ще им се види детска игра".
                        Той смята, че поправките на БСП в избирателния закон за въвеждане на мажоритарен елемент се правят с единствената цел - да го елиминират. "Те ни вкарват 20 или 30 мажоритарни депутати. България не е Америка - всеки един човек могат да го пробият - ще го купят, ще му платят, ще му намерят близки, кусур, досие. Тези хора (избраните с мажоритарен вот - б.а.) ще се манипулират много лесно. И тук е фактически капанът с мажоритарната система, който се опитват да ни налагат", разясни кметът. ( И КАКВО ИЗЛИЗА? ЗАРАДИ ПРИЩЕВКИТЕ НА БАНКЯНСКИЯ ВОЖД НЯМА ДА ИМА МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ - колко жалко?! помисли си Бат Гугъл??!!)
                        На въпрос за Симеон Сакскобургготски Борисов бе по-дипломатичен: "Царят не бих го споменал, защото той си има личен интерес, който си го гледа. И ако някой е предаден, то съм аз и такива като вас. Защото, когато ме даде на Румен Петков да съм му главен секретар, аз отидох при царя и му казах: Аз не мога с тея да работя. - (АМИ КАК ЩЕ РАБОТИШ С ТЯХ - ТИ СИ ПОЖАРНИКАР И ОХРАНИТЕРЕН БОС - ТЕ СА ПРОФЕСИОНАЛИСТИ!!!???- каза си Бат ви Гугъл)
                        Всъщност истинският създател на ГЕРБ е Румен Петков.
                        Защото, ако не беха сложили техен министър, сигурно щях да марширувам още по плаца. Царят ме жертва. Ходих, молих му се да даде военно министерство, да вземе вътрешно, за да мога да остана... Затова не го броя", каза кметът.
                        Макар и да критикува Костов като нерешителен, Борисов похвали първите две години на неговото управление и разкри, че готвят коалиция: "Ако има нещо радостно, то е, че сега с Костов намерихме общ език. Даже това българските медии не го знаят. Направихме няколко срещи. Общият противник е ясен. Толкова ги мразя комунистите, че за десните дума не казвам", отсече бившият охранител на Тодор Живков.
                        .......Борисов описа и своя план за превземане на Македония отвътре, който взаимствал от гърците - да се изкупят предприятията й, да се подчини икономически и да й се влияе, покрай желанието й за членство в ЕС и НАТО. "С икономически инструменти можем да постигнем всички цели там...Оттук нататък можеш да ги накараш да признаят и историята... И по-голям приятел и съсед от Македония няма да имаме. Просто те самите ще ни обичат," разясни кмета.........
                        .
                        За себе си Борисов каза, че е антипартийно настроен. В същото време не виждал по-добро нещо от партиите, защото "така каза навремето и Чърчил". "Практиката обаче показва, че където има силни политически партии, те са отишли много напред, а там, където има мажоритарни избори, рано или късно се отива до диктат. Представете си 15 години на власт и какъв ще станеш, един Бог знае". Борисов сравни ГЕРБ с Демократическата партия в САЩ, която също работела активно за Обама. "Трябва да избягаме от порочното мислене, че
                        някой стане ли партиец, става веднага маскара.
                        Затова аз се оглеждам и в чужбина да изкараме такива хора, които да не са окаляни, да не са омаскарени, да не са зависими".
                        .

Първоначално изпратено от Shemata
                        Стамболов,

стига си злобствал и си използвал груби думи в постовете ти!!! Бъди приличен човек и поне веднъж дай някъв пост, който изразява лично твое мнение, а не SPAM.
                        p.s. аз съм от НДСВ, но можеш да ме наричаш и причисляваш към които си искаш...
                        Надявам се скоро разумът да надделее в теб над злобата ти...

Първоначално изпратено от Стамболов
                        Твоята кампания е ясна. БСП е най-добрата партия и ще спечели изборите, Сергей Станишев е най-добрия премиер,Румен Овчаров е истински държавник, при социализма се е живеело добре, Атака е опозиционна партия - гласувайте за нея.
                        С тази шизофрения Остап се надява да стане депутат.
                        Първоначално изпратено от Остап Бендер
                        Вие тук си политиканствайте на воля а аз заминавам по села и паланки да правя реална политика и да организирам народа. Пък на изборите ще видим кой, кой е...

Коментар

• На тоя De Niro всичките са му виновни...

Първоначално изпратено от Остап Бендер
                          Първоначално изпратено от De Niro
                          Всичките сте едни и същи боклуци и помияри.Ндсв, бкп, атака, дпс, всичките воните на лайна.Власт повече няма да видите, крадливи мижитурки...
                          И децата разбраха че на власт ще са Б.Б.+Костов.Това е. Всички останали мрете в кофите...
                          Аха,аха. Точно така ще стане.
                          Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от De Niro
                            Всичките сте едни и същи боклуци и помияри.Ндсв, бкп, атака, дпс, всичките воните на лайна.Власт повече няма да видите, крадливи мижитурки...
                            И децата разбраха че на власт ще са Б.Б.+Костов.Това е. Всички останали мрете в кофите...
                            Аха,аха. Точно така ще стане.

Коментар

• Metal,

аз съм привърженик на НДСВ.... да те поправя...
                              но съм свикнал да ме наричат като комунист... то нали на Костовските поддръжници им е вече вграден някъв комплекс, че който не е с тях е "комунист"... т.ч. и този проблем е добре да го оправиш, както и някои други Костовски привърженици пишещи тук. ..

написах, че пишеш в сайта имайки впредвид, че притежаваш акции и пишеш по другите форуми за компаниите също... Т.ч. се надявам да не пишеш само в този форум... инак това си е чиста пропаганда, все пак е редно повечето от пишештите тук да са инвеститори...

Успех... ако си смислен човек може поне малко да се замислиш над погоре написаното от мене...

п.с. мерси, че ми пожела Успех

Първоначално изпратено от metala
                              Първоначално изпратено от Shemata
                              metal,

стига откача!!!... много неприличен език имаш за пишеш във инвестиционнен сайт...
                              малко по-спокойно го давай и ще се чустваш по-добре...

Успех...!!!
                              благодаря за забележката,комсомолецо!свикнал съм и на такива оценки....освен това позволи ми да те поправя-пиша във форума,а не в сайта!успех и на теб!
                              Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Всичките сте едни и същи боклуци и помияри.Ндсв, бкп, атака, дпс, всичките воните на лайна.Власт повече няма да видите, крадливи мижитурки...

Коментар

Working...
                                X