IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
    Едно време имаше такъв лаф за градацията на простотията.
    "Прост, по-прост, най-прост, милиционер"
    има и друга градация също толкова популярна
    Тъп , по-тъп , най-тъп...шуменски форумен трол-гигов.....

Коментар

• Едно време имаше такъв лаф за градацията на простотията.
      "Прост, по-прост, най-прост, милиционер"

Ето как се изразява пожарникарят, назначен от американците за български премиер.

Първоначално изпратено от Дневник
      "Договорът за строеж на АЕЦ "Белене", обявен като "голям шлем" от президента Първанов е подписан през 2006 г., като са си дали 12 месеца срок да си доуредят всичко след "пиано бара", да изтрезнеят и да подпишат най-накрая нещо през 2007 г.
      Такъв език може да използва един тъп пожарникарски началник пред подчинените си или един "борчески" шеф пред "борчетата" си, но е недопустимо за премиер.
      Ама не ме учудва, защото тези, които кандидатстваха в "Магнаурската школа" в Симеоново и бяха твърде тъпи за Втори факултет (милиционери), ги приемаха в Трети факултет (пожарникари).
      Апропо, вижте горе класацията за тъпота.
      Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• ДЕКЛАРАЦИЯ
        от
        Парламентарната група на Движението за права и свободи

Парламентарната група на Движението за права и свободи е силно обезпокоена от новите прояви на ксенофобия и вандализъм през последните дни. Така например на 18 април тази година джамията в гр. Плевен осъмна с надписи, насаждащи етническа омраза и нетърпимост, включително и с израза „Турците вън”.

За съжаление случаят не е единичен. На няколко пъти поставихме въпроса за поругаването на мюсюлманските храмове от определени радикални елементи в българското общество.

Под формата на актуални въпроси описахме притеснително много на брой случаи на груби прояви на етническа и религиозна нетолерантност, не само в гр. Плевен, но и в Бургас, Благоевград, Никопол и други населени места. Отговорите, които получихме от вицепремиера и министър на вътрешните работи не ни задоволяват сами по себе си, защото не гарантират публичния интерес свързан с установяването на толерантни отношения в българското общество като основа на интегритета му. Онова, от което обществото има нужда, е разкриването на извършителите на тези особено тежки престъпления. За съжаление все още не ни е известно да е разкрит поне един извършител. Тази неефективност е повече от притеснителна и създава вече тягостно усещане за недостатъчна ангажираност на разследващите органи.

Парламентарната група на Движенето за права и свободи настоява министерството на вътрешните работи да се откаже от формалния подход, заключаващ се в прибързаната констатация:

„Неизвестен извършител – производството прекратено”.

Настояваме министерство на вътрешните работи да разкрие извършителите на тези престъпления, защото това е най -надеждната превенция срещу риска от подобни тежки рецидиви на етнорелигиозна нетолерантност и омраза.

Коментар

• Съветник в посолството на САЩ в София оглави комисията "Кушлев"

Юридическият съветник в американското посолоство в София Тодор Коларов е назначен за председател на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност (КУИППД), по-известна като комисията "Кушлев" заради името на досегашния си шеф Стоян Кушлев.

Коларов е бил представен на министрите от премиера Бойко Борисов на редовното заседание на правителството в сряда. Предишния ден Коларов се е срещнал с парламентарните групи на ГЕРБ, "Атака" и ДПС. В сряда е издадена заповедта за назначението му.

Новият председател на комисията за конфискуване на имоти, придобити от престъпна дейност, Тодор Коларов има юридически стаж, преподавател е във ВТУ "Черноризец Храбър”. Завдършил е право в СУ "Св. Климент Охридски”, докторска степен от ПУ "Пайсий Хилендарски” и обучения в Джорджтаунския университет, Вашингтон, и в Кингс Колидж, Лондон. Бил е юридически анализатор в Световната банка. От януари 2004 г. до сегашното назначение е юридически съветник в посолството на САЩ в България.

По повод на новото назначение премиерът Борисов обясни, че се е спрял на Коларов между 20 кандидатури, които са били сведени до три с помощта на министъра на правосъдието Маргарита Попова и финансовия министър Симеон Дянков.

В сряда сутринта премиерът окончателно е избрал Коларов заради "това, което е работил до момента, неговата почетенност и честност и евроатлантическа ориентация". Премиерът пожела на Коларов "в следващите години да бъдат отнети много имоти, придобити от престъпна дейност", както и да спре практиката за "тройни и четворни заплати и бонуси в комисията". Борисов отрече Коларов да е препоръчан от американския посланик и добави, че въпросът го обижда, защото е достатъчно опитен, за да може сам да прецени.
          http://www.mediapool.bg/show/?storyid=178564&srcpos=5
          Коларов по предложение на Уорлик задкулистно ,назначен от Бойко.Следващото израстване на 36 годишният Карнобатчанин Коларов , ще е заемане на стола на другаря Б.Велчев. Послушник на службите само ,че на ония ,,добрите '', слуша, изпълнява и папка, юноша бледен с почти нулев реален стаж в правото или в бизнеса.Кандидатурата му е била представена пред Герб,Атака и ДПС..Коментара е излишен.Новата тройна коалиция.!!
          Last edited by X_Y; 21.04.2011, 14:50.
          http://www.youtube.com/watch?v=ABSXJiYQFuI&NR=1
          Всеки има право да изразява мнение и да го разпрост

Коментар

• Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнение
            О,о,о всевиждащото божие око-и като как ме видя и прецени,че и етикети ми лепна .щом се каже нещо против светинята и дружинката му и се запенваш като веро.
            Защо мен обвиняваш за некадърността,некомпетентността и себичността на боко,цоко и ко.Провала в управлението ви е вече пълен и не само заради горните причини,а и заради това ,че се оказахте обвързани с олигарси,зърнени и алкохолни босове,енергийни картели,лобисти.Не заради Кадафи или китайците,които много ядели и вдигали цените на храните, а заради не-ка-дър-ност.
            Стана като в приказката,дето избрали селския идиот за кмет,а той взел ,че подпалил кметството.Жив и здрав да си и да ни веселиш, другарю.
            p.s.Повече няма да се занимавам да ти отговарям,тъй като ти не искаш да дискутираш,а да удавиш опонента със словоблудствени храчки
            голям майтап си пич къде видя да защитавам някого в моите думи казах с думи прости ,че администрацията е такава каквито са и гражданите и толкова къде видя бойко , герб , къде видя запенване като веро в защита на някого не знам.

втора неточност дюд аз казвам че си егоист , мърморко и вечно хленчещ човечец никъде не съм твърдял че си некомпетентен и некадърен защото не те познавам лично нито знам с какво се занимаваш.

Много се извинявам , но аз се опитвам да гледам рационално на заобикалящия ме свят , а не като повечето драскачи водени от лични интереси плямпат какво ли не.

Казвам ти го и си мисля ,че ще ме разбереш правилно боли ме чепа за Борисов , правителството и герб в частност мене ми е тъжно че тази държава е завладяна от посредствеността , омразата , завистта и плямпането на празни приказки от неща които разединяват обществото , от ниската култура , от абдикиралата православна църква и т.н.

така че герб мерб , бсп , дпс и други подобни са ми последна грижа пич, последна грижа.
            Last edited by X_Y; 21.04.2011, 14:55.

Коментар

• Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнение
              и какви трудности срещаш като ходиш да си плащаш данъците ревльо.....или специално за теб искаш назначен чиновник и да идва у вас в "удобно" за тебе време за да си платиш данъците.
              Освен да хленчиш из форуми не виждам друго "целенасочено , честно и ползотворно" да вършиш
              В общество на егоисти , завистливи и вечно мърморещи хора не може да има просперитет и ти си едно от доказателствата.
              О,о,о всевиждащото божие око-и като как ме видя и прецени,че и етикети ми лепна .щом се каже нещо против светинята и дружинката му и се запенваш като веро.
              Защо мен обвиняваш за некадърността,некомпетентността и себичността на боко,цоко и ко.Провала в управлението ви е вече пълен и не само заради горните причини,а и заради това ,че се оказахте обвързани с олигарси,зърнени и алкохолни босове,енергийни картели,лобисти.Не заради Кадафи или китайците,които много ядели и вдигали цените на храните, а заради не-ка-дър-ност.
              Стана като в приказката,дето избрали селския идиот за кмет,а той взел ,че подпалил кметството.Жив и здрав да си и да ни веселиш, другарю.
              p.s.Повече няма да се занимавам да ти отговарям,тъй като ти не искаш да дискутираш,а да удавиш опонента със словоблудствени храчки
              Last edited by X_Y; 21.04.2011, 14:52.
              http://milom.blog.bg/

Коментар

май без да искаш се изсра на килима си-матрияла си избрал некадърни управници,които на две кокошки храната не могат да разделят,камо ли администрация да реформират.Аз работата си я върша-целенасочена, честна и ползотворна... не имитация на такава,защото иначе ще умра от глад-няма кой да ми даде заплатка-аз трябва сам да си заработя доходите-допир с администрацията имам само когато и плащам данъци,поне в това да ни улесни,

и какви трудности срещаш като ходиш да си плащаш данъците ревльо.....или специално за теб искаш назначен чиновник и да идва у вас в "удобно" за тебе време за да си платиш данъците...
                Освен да хленчиш из форуми не виждам друго "целенасочено , честно и ползотворно" да вършиш ..
                В общество на егоисти , завистливи и вечно мърморещи хора не може да има просперитет и ти си едно от доказателствата...

Коментар

• Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнение
                  каквито гражданите , такава и администрацията миломчо нещата стават когато освен плямпане, лигавене ,сране по форуми и даване на акъли започне да се върши и работа целенасочена, честна и ползотворна не имитация на такава.
                  май без да искаш се изсра на килима си-матрияла си избрал некадърни управници,които на две кокошки храната не могат да разделят,камо ли администрация да реформират.Аз работата си я върша-целенасочена, честна и ползотворна... не имитация на такава,защото иначе ще умра от глад-няма кой да ми даде заплатка-аз трябва сам да си заработя доходите-допир с администрацията имам само когато и плащам данъци,поне в това да ни улесни,
                  Last edited by X_Y; 21.04.2011, 14:53.

Коментар

• ГЕРБ - Алфатар зарадва малки и големи по повод Великденските празници
                    19-04-2011

Радост за малки и големи, по повод предстоящите Великденски празници, подари ГЕРБ – Алфатар.

78 деца от трите детски градини на Алфатарска община – в Бистра, Алеково и Алфатар бяха зарадвани с много играчки и лакомства. Малчуганите получиха топки, играчки за игра в пясък, пеещи кукли, комплект „Чичо доктор”, автомобили и джипове. За момиченцата имаше обръчи и въжета за скачане. Всички обаче останаха очаровани от магическите дъски за писане и рисуване. След получилата се еуфория, децата поздравиха своите гости със стихчета и песни.

По-късно бе посетен и пенсионерският клуб в квартал „Попово” на Алфатар, който е един от четирите на територията на града. 20-те члена на клуба останаха приятно изненадани от получения подарък – електрическа печка. Подаръкът е бил направен от страна на ГЕРБ – Алфатар, след предварително проучване от какво се нуждае клубът.

И тук, домакините са посрещнали своите гости с песни, танци и добро настроение. Общинският ръководител на ГЕРБ – Алфатар Янка Господинова уточни, че тези срещи – с малчуганите и възрастните хора на Алфатарска община ще се превърнат в една добра традиция. Сред организаторите и присъствалите на проявите бяха и Живка Великова – общински секретар на партията, Мария Арабаджийска – член на общинското ръководство и Иван Иванов – областен ръководител на Старейшини ГЕРБ - Силистра.

Коментар

България е на 90-о място в света по иновации, на 125-о по ефективност на съдебната система и на 135-о по качество на пътищата, а ведомствата и администрацията ни работят толкова зле, че по този показател страната ни е на 140-а позиция.
                      каквито гражданите , такава и администрацията миломчо.... нещата стават когато освен плямпане, лигавене ,сране по форуми и даване на акъли започне да се върши и работа .... целенасочена, честна и ползотворна... не имитация на такава..

Коментар

• България е на 90-о място в света по иновации, на 125-о по ефективност на съдебната система и на 135-о по качество на пътищата, а ведомствата и администрацията ни работят толкова зле, че по този показател страната ни е на 140-а позиция.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ravon Разгледай мнение
                          Парламентарната група на ДПС изключи Корман Исмаилов, призоваха го да напусне парламента
                          Решението на ПГ за изключването на Корман Исмаилов беше оповестено след проведеното съвместно заседание с Централното оперативно бюро на ДПС.

Парламентарната група и ЦОБ на ДПС проведе съвместно заседание, на което беше поставен и въпроса с поведението на члена на парламентарната група Корман Исмаилов. След проведените дебати, парламентарната група взе единодушно решение, с което изключва от своя състав народния представител Корман Исмаилов поради нарушения на устава на партията и правата за работа на парламентарната група на ДПС. Парламентарната група се явява функция на Движението за права и свободи. Ние отправяме към Исмаилов апел да напусне Народното събрание, тъй като той е пропорционално избран народен представител и след като неговата лична позиция се разминава с позицията на парламентарната група, той няма място в НС. Фигурата „независим народен представител” може да съществува единствено тогава, когато народният представител е избран за такъв като независим кандидат, а Корман Исмаилов не попада в тази хипотеза. В съботно- неделните дни имаше срещи, включително и в избирателния район на Исмаилов. Единодушно е мнението на всички наши симпатизанти, присъствали на тези срещи, че те не желаят човек, който се разминава с партийната и политическата позиция на ДПС и парламентарната група, да ги представява в НС. Утре ще бъде съобщено за председателя на НС Цецка Цачева за този факт. Парламентарната група взе решение Корман Исмаилов да бъде изваден от всички делегации, парламентарни комисии, в които участва като представител на ДПС, тъй като от този момент нататък той престава да бъде такъв. Той беше член на ЦС в качеството си на народен представител, като член на парламентарната група, преставайки да бъде такъв, губи и статута си на член на Централния съвет.”
                          ей фъсляк върна ме 30 години назад пич...все едно чета Работническо дело...

не знам още колко години са необходими на българското общество за да скъса окончателно с този комунистически маниер, който все още не излиза от главите ви....докога комунистически лозунги и маниери ще тровят българите... докога

Коментар

• Първоначално изпратено от Ravon Разгледай мнение
                            Парламентарната група на ДПС изключи Корман Исмаилов, призоваха го да напусне парламента
                            Решението на ПГ за изключването на Корман Исмаилов беше оповестено след проведеното съвместно заседание с Централното оперативно бюро на ДПС.

Парламентарната група и ЦОБ на ДПС проведе съвместно заседание, на което беше поставен и въпроса с поведението на члена на парламентарната група Корман Исмаилов. След проведените дебати, парламентарната група взе единодушно решение, с което изключва от своя състав народния представител Корман Исмаилов поради нарушения на устава на партията и правата за работа на парламентарната група на ДПС. Парламентарната група се явява функция на Движението за права и свободи. Ние отправяме към Исмаилов апел да напусне Народното събрание, тъй като той е пропорционално избран народен представител и след като неговата лична позиция се разминава с позицията на парламентарната група, той няма място в НС. Фигурата „независим народен представител” може да съществува единствено тогава, когато народният представител е избран за такъв като независим кандидат, а Корман Исмаилов не попада в тази хипотеза. В съботно- неделните дни имаше срещи, включително и в избирателния район на Исмаилов. Единодушно е мнението на всички наши симпатизанти, присъствали на тези срещи, че те не желаят човек, който се разминава с партийната и политическата позиция на ДПС и парламентарната група, да ги представява в НС. Утре ще бъде съобщено за председателя на НС Цецка Цачева за този факт. Парламентарната група взе решение Корман Исмаилов да бъде изваден от всички делегации, парламентарни комисии, в които участва като представител на ДПС, тъй като от този момент нататък той престава да бъде такъв. Той беше член на ЦС в качеството си на народен представител, като член на парламентарната група, преставайки да бъде такъв, губи и статута си на член на Централния съвет.”
                            Хе хе Ravon с това изключване от редиците на този младеж , доказвате за пореден път ,че партията ви е не е либерална за каквато се пишете и ,че в нея могат да членуват само хора-послушни,манипулирани,промити мозъци,без собствено мнение.Ето какво изказване е направил Исмаилов на заседанието им на ДПСарите,обаче на Ravon не му изнася да го постне.
                            Всички наши колеги, които някога са имали принадлежност към структурите на бившата Държавна сигурност, нямат морално право да трасират настоящето и бъдещето на ДПС, заемайки отговорни публични и партиини постове. Получените от Вас хонорари и съмненията около тях са огромен негатив, а избягването на откритост и публичност пред обществото и в преки срещи с избирателите е неадекватно политическо поведение”, заявил Исмаилов.

Той отчита, че нарастващото неодобрение от обществото към Доган и към някои хора от обкръжението му "рефлектира върху битието на лоялните повече от 20 години поддръжници на партията" и призовава Доган да даде окончателен отговор за случая Ахмед Емин.

Исмаилов настоял, че ДПС има спешна нужда от демократизиране и модернизиране, а партията днес е по-централизирана и капсулирана от когато и да било през последните 10 години.
                            Според Исмаилов е нужно ново модерно мислене и действие, нетрадиционно, новаторско свободно политическо мислене и ценностен подход. То можело да бъде реализирано от нови, млади, открити хора, които не робуват на предразсъдъци и страхове.

Според Исмаилов бюджетът на партията е почти непрозрачен и неясен и от медиите може да се получи повече информация, отколкото от ръководството. Самият той иска подробна бюджетна справка с ясна обосновка и сравнителен анализ на планираните приходи, разходи и заложените политики в бюджетите за 2010 и 2011 година.
                            Изключеният от редиците предлага 45% от държавната субсидия за партията да се разпределя между общинските структури по ясни правила и критерии в началото на всяка година.
                            "Със съжаление констатирам, че младежката ни организация все повече се превръща в един безкритичен към проблемите на партията и с култ към лидера апарат. Тя не взима участие във формирането на политики и е задължена основно с изборните кампании", отбелязва бившият лидер на младежите в ДПС.
                            http://dnes.dir.bg/news/dps-korman-i...-8458106?nt=10
                            Изключеният депутат: Намираме се около Марс, вън ДС от ДПС
                            http://dnes.dir.bg/news/dps-darzhavn...v-8460811?nt=9
                            Last edited by clearly; 20.04.2011, 10:11.
                            http://www.youtube.com/watch?v=ABSXJiYQFuI&NR=1
                            Всеки има право да изразява мнение и да го разпрост

Коментар

• Парламентарната група на ДПС изключи Корман Исмаилов, призоваха го да напусне парламента

Коментар

• тази тема се превърнала в комунуидно-резаческа пропаганда .... ашколсум...
                                наближават някакви избори и активните мероприятия по оплюване и оклеветяване набират скорост...
                                особено активна гледам е онази дето се пише съдия .... мърлата , то затова и съдебната ни система е в това състояние ...само мърли като нея работят.

Коментар

Working...
                                X