IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Учителю По голяма глупост не бях чул до сега. Скелетите в гардероба нямат нищо общо с девалвацията на лева и с мечтите на някои хора.
    Напротив за скелетите има има други доста по мощни лостове с които да бъдат изчистени.

Коментар

• Първоначално изпратено от MILOM
      Логично, цялата парламентарна група на ДПС подкрепи Пеевски. Странното обаче е, че депутатите от БСП, които уж се разграничиха от партията на Доган след изборите, също масово са гласували за сина на Ирена Кръстева.
      това са мръсните комуняги..едно говорят друго вършат.А това е поредното доказателство колко зависими са от депесарското мекере.Те са реално членове на ДПС

Коментар

• Още малко пояснения..."тоя Дянков",ако го направи това ще бъде не защато го иска, а защото е принуден, от суперкофтито наследство завещано му от тройната коалиция...дупката в бюджета по мои сметки ще надхвърли 4 000 000 000 лъва...
        Първоначално изпратено от joda
        ...дубрутру!
        Първоначално изпратено от мейси
        Понеже не съм на ти, а тука пишат и икономисти да запитам ели възможно тоя Дянков /след месеци /да обяви девалвация на лева/без да закачи борда/ и да вържи 1 euro на 3.50 - 4.00лв?Питам какви последствия ще има за нас това?Аз си мисля нещо ,но искам и други мнения по това.
        自由西藏

Коментар

• Логично, цялата парламентарна група на ДПС подкрепи Пеевски. Странното обаче е, че депутатите от БСП, които уж се разграничиха от партията на Доган след изборите, също масово са гласували за сина на Ирена Кръстева. Ето и имената им:

Андрей Пантев
          Анна Янева
          Антон Кутев
          Асен Гагузов
          Валентина Богданова
          Георги Петърнейчев
          Димитър Дъбов
          Димчо Михалевски
          Евгений Узунов
          Евгений Желев
          Емилия Масларова
          Захари Георгиев
          Кирил Добрев
          Мая Манолова
          Милена Христова
          Пенко Атанасов
          Петър Курумбашев
          Пламен Орешарски (който беше основният защитник на сделката за сградите на НАП с майката на Делян Пеевски)
          Румен Такоров
          Румен Петков
          Спас Панчев
          Стефан Данаилов

Въздържали са се Миглена Плугчиева и Корнелия Нинова (която е в пряка конфронтация с Пеевски и патрона му в следствието Ангел Александров). От БСП единствено Георги Пирински е гласувал против участието на разследвания за корупция Делян Пеевски в комисията за борба с корупцията.
          http://milom.blog.bg/

Коментар

• Първи смени на шефове на агенции
            29.07.2009, 16:31
            Диляна Панайoтова

Доц. Костов, в средата, е новият шеф на Агенцията по горите. Той заменя Стефан Юруков (първият в дясно)
            Министерски съвет прекрати правомощията на шефа на Държавната агенция по горите Стефан Юруков.
            Това стана ясно на днешното първо заседание на кабинета „Борисов".
            На мястото на Юруков е назначен доц. Георги Костов.
            Смяната на Юруков цели активно, открито и прозрачно управление на горския сектор. Като друг мотив, новият кабинет изтъква, че според Световната банка от март тази година у нас е налице силно разпространеното мнение, че горският сектор е корумпиран и се управлява лошо
            Широко разпространено е и безпокойството за легитимността на т.нар. "заменки", от които според данни на неправителствени организации, държавният горски сектор губи около 0,5 млрд. евро.
            Кабинетът "Борисов" се спира на доц. Георги Костов, защото той е специализрал лесовъдство в Австрия, Швеция, Швейцария и Холандия.
            Участвал е в реализирането на няколко международни проекта за развитие на горския сектор в България.
            Роден е през 1959 г. в София. Завършил е Висшия лесотехнически институт (сега Лесотехнически университет), където в момента ръководи катедра „Лесовъдство".
            Стана ясно още, че по молба на Ширин Местан днес те е освободена като председател на Държавната агенция за закрила на детето.
            По-рано от транспортното министерство съобщиха, че е сменен и шефът на ИА „Автомобилна администрация", като постът се поема от досегашния заместник-изпълнителен директор Любомир Христов.

ели възможно тоя Дянков /след месеци /да обяви девалвация на лева/без да закачи борда/ и да вържи 1 euro на 3.50 - 4.00лв?
            НЕ - Програмата на ГЕРБ предвижда запазване на борда и сегашния валутен курс до влизане в еврозоната!

Коментар

• Няма да смее да го направи Хващам бас.

Коментар

• ...дубрутру!
                Понеже не съм на ти, а тука пишат и икономисти да запитам ели възможно тоя Дянков /след месеци /да обяви девалвация на лева/без да закачи борда/ и да вържи 1 euro на 3.50 - 4.00лв?Питам какви последствия ще има за нас това?Аз си мисля нещо ,но искам и други мнения по това.
                自由西藏

Коментар

• Понеже не съм на ти, а тука пишат и икономисти да запитам ели възможно тоя Дянков /след месеци /да обяви девалвация на лева/без да закачи борда/ и да вържи 1 euro на 3.50 - 4.00лв?Питам какви последствия ще има за нас това?Аз си мисля нещо ,но искам и други мнения по това.
                  [color=#BF0000]Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или ус

Коментар

• Бюджета може и да не се актуализира. Той е направен на принципа. Можем и да платим а може и да не платим. ГРЕШКА Принципа е : Ние даваме но следващите най вероятно няма да ви платят
                    Що се отнася до връщането на старите заплати на министрите то си се знаеше отпреди изборите. Герберчетата още тогава казаха че ще отменят постановлението.
                    Шибаното ще е обаче ако се вържат на Костовите експерти и да обявят дефицит. Губим всякакви потенциални чужди инвеститори през следващата година. Явно ще се съкращават около 1.2 млрд. разходи Но ще трябват още около 1.2 млрд. Може и от приватизация на нещо поне половината да излезе.

Коментар

• Много хора казваха, че няма смисъл да се влиза в дългата процедура по актуализация на бюджета, където пак ще почнат разправии и пазарлъци. Всяко министерство може да си ореже разходите и да изхарчи по-малко, отколкото е предвидено по бюджет. За това е нужно само политическо решение. А големите икономии е ясно, че ще дойдат от спирането на големите и безсмислени инфраструктурни проекти - Белене, Александруполис, за които решения се вземат от целия кабинет.

Коментар

• Защо реши ,че може да имам такова име?Да те успокоя не съм мюсюлманка ,а българка

Това беше яко!

Аз като изповядвам адамизъм , явно не трябва да съм българин!?

Коментар

• http://mediapool.etaligent.net/show/...54908&srcpos=1
                          Огромна "дупка" от близо 2.5 млрд. лв. между приходите и разходите при очакван в края на годината спад на икономиката от 6.3% се отваря в бюджета за тази година и правителството е изправено пред тежката задача да я запълни. Това съобщи вицепремиерът и финансов министър Симеон Данков в сряда след първото заседание на новия кабинет

Според прогнозата на Агенцията за икономически анализи към Министерството на финансите България ще завърши годината със спад от 6.3%, при заложен в бюджета ръст от 4.7%. Разликата от 11% е драстична, при положение, че се работи без актуализация, въпреки разминаването в макроикономическите параметри, каза министърът пред медиите.

Първото полугодие завършва с 16% по-малко събрани приходи от планираните, информира Дянков.

Ситуацията е доста по-тежка от тази, която представяше предишното правителство, каза още той. До края на мандата си предишният премиер Сергей Станишев и неговият финансов министър Пламен Орешарски обясняваха, че няма опасност от влизане в дефицит в края на годината и че мерките за икономии са достатъчни.

Необходимите 2.5 млрд. лв. не могат да бъдат събрани само от разходи за такъв кратък период, каза Дянков Според него този дефицит може да бъде покрит 50 на сто от съкращаване на разходи и 50 на сто от допълнителни приходи. Той не конкретизира какви ще са източниците за едното и за другото.

За да може да се реагира по-бързо, няма да се преминава към актуализация на бюджета, което би изисквало санкция на парламента, а решенията ще се вземат на правителствено равнище. Ще се следи икономическата ситуация и при нужда, заедно с проектобюджета за 2010 г., може да се актуализира и бюджетът за 2009 г., добави Дянков.

Само при това положение ще се стигне до неутрален бюджет, което трябва да се извърши на всяка цена.

ЕХ, ТЕЖКО И ТРАГИЧНО НАСЛЕДСТВО ОТ КРАДЛИВОТО КОМУНИСТИЧЕСКО ПРАВИТЕЛСТВО :P :lol:
                          Първоначално изпратено от 4i40
                          Днес има три новинки, хайде коментари...

- отменят намаленията на заплатите си с 15% - браво, само с Големите заплати се намалява корупцията....хаха
                          - съкращенията обявени засега са до 5 % - 2-3 чистачки стигат...смях.
                          - актуализацията на бюджета се отлага.....бах мама му с тази актуализация ставахме и лягахме две седмици....смях до сълзи

А преди дни и едно от супер обещанията е на път да отпадне - осигуровките с 5 % - може би с 2%, а после още 1, и1, и1 и камилата с камиларя....

Коментар

• Първоначално изпратено от Eon
                            Умишлено така му пиша името защото това е българското му
                            Колежката май е проспала годините от 88-ма насам.

Човека се казва Вежди, няма такива неща като "българското му име".

Твоето турско име Айше ли е?

Нищо не съм проспала ,но на тебе явно не са ти известни някой неща Eon . Казваш няма такова нещо ?Как да няма такова нещо? Вежди навремето през м.декември 1984г и началото на 1985г когато сменяха имената на мюсюлманите,същият доброволно си смени името с българско и то бе Веждю Радишов. Даже бях чела ,че е написал саморъчно ,че ще служел с гордост на комунистическата партия.Не се и учудвам ,тъй като той според зависи се е обръщал .Служеше на Мулти и Доган даже преди години казваше ,че е мултак ,доверено лице на агент Гоце и дедо Симо а сега на Бойко.И в заключение защо след демокрацията същят след като доброволно си смени името с българско си го върна пак доброволно на Вежди питам?

Приложение № 1
                            ДЕКЛАРАЦИЯ
                            на група интелектуалци и общественици от средата на българите, възстановили българските си имена
                            .................................................. .
                            ЗАЯВЯВАМЕ:

Ние, всички българи, независимо от вярата, която са изповядвали и изповядват нашите деди и баби, бащи и майки, имаме една и съща национална съдба, един и същ национален характер, една и съща душевност, едни и същи цели и стремежи. Ние сме чеда на българската нация, ние сме господари на тази земя, тук за нас е раят, друг рай за нас няма и не може да има!

Да, ние сме българи, отказали се доброволно, убедено и напълно съзнателно от имена, чужди на българския ни народностен корен. За нас българското име е залог за историческа приемственост и гаранция за несъкрушима духовна опора на устрема ни напред. Ние се гордеем с нашите български имена и ще ги носим достойно, като служим вярно и всеотдайно на своята социалистическа родина.

Смятаме за грубо и недопустимо посегателство върху нашето национално достойнство и човешки права всеки опит за изопачаване същността на този напълно естествен исторически процес, израз на възродения ни български национален дух.

Решително се противопоставяме срещу опитите на турските реакционни среди да спекулират с т. нар. изселнически въпрос. Те трябва да разберат истината, че нито е логично, нито е допустимо българи, направили категорично своя исторически избор в полза на род и родина, да се изселват в чужда за тях страна. Това няма да стане! Изборът е направен, той е окончателен и безвъзвратен!
                            .................................................. .
                            Молим Българската телеграфна агенция да направи достояние на българската и световната общественост тази наша декларация

Следват имена .............................
                            ВЕЖДЮ РАДИШЕВ, член на Съюза на българските художници, носител на национални и международни награди, преподавател в Художествената академия

Отечествен фронт”, № 12187, 26.VII.1985 г.,
                            „Нова светлина”, № 89, 27.VII.1985 г.,
                            вестниците „Добруджанска трибуна”, „Дунавска правда”, „Ново Лудогорие”, „Шуменска заря”, „Хасковска трибуна”, „Сливенско дело”, „Силистренска трибуна” и др. от 27.VII.1985 г.
                            http://www.promacedonia.org/hh_gja/hh_gja_pril_1.html
                            Eon Твоето турско име Айше ли е?
                            Защо реши ,че може да имам такова име?Да те успокоя не съм мюсюлманка ,а българка
                            [color=#BF0000]Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или ус

Коментар

• Днес има три новинки, хайде коментари...

- отменят намаленията на заплатите си с 15% - браво, само с Големите заплати се намалява корупцията....хаха
                              - съкращенията обявени засега са до 5 % - 2-3 чистачки стигат...смях.
                              - актуализацията на бюджета се отлага.....бах мама му с тази актуализация ставахме и лягахме две седмици....смях до сълзи

А преди дни и едно от супер обещанията е на път да отпадне - осигуровките с 5 % - може би с 2%, а после още 1, и1, и1 и камилата с камиларя....

Коментар

• Първоначално изпратено от Стамболов
                                Значи, мейси, моля те да бъдеш малко по-адекватна. Във форума пишат и други твои опоненти освен мен. В случая си цитирала йосиф и diletant, а се обръщаш към мен. Да, аз съм напълно съгласен с техните мнения, но защо ти ги объркваш с мен?

Толкова ли ти хареса нашата полемика, че постоянно ме викаш? Или може би това е покана за вечеря? Тогава ми пиши на ЛС, тук обсъждаме само обществени теми...

Първоначално изпратено от йосиф
                                както сама пишеш това е ПРЕДЛОЖЕНИЕ и то от ДПС.Ако ги питаш тях и за други назначения нали се сещаш че ще предложат от своята шайка.То все едно да питаш ГЕРБ за някой пост и те да предложат Станишев.Няма как да стане , така че не се притеснявай.
                                Ясно написах ,че преди гласуването трябва да има дебат в НС преди това и тая личност да я махнат Стамболов.
                                Е, Мейси, виждаш ли, че подозренията ти са напразни
                                Аз като данъкоплатец въпреки ,че не съм гласувала бях длъжна да си споделя мнението по това предложение,тъй като се чете по форумите мненията и някой път е в полза това което се пише Стамболов.Някои политици се вслушват и точно от форумите дават предложения и колкото да не ти се вярва за това.
                                Стамболов извинявай ,че се обърнах към тебе ,а не към йосиф и diletant.Причината е ,че ник Стамболов ми по допада защото го свързвам със Стефан Стамболов- бележитият българския държавник.Споко повече няма да те визирам като цитирам други потребители.Желая ти приятен следобед .Сега каква новина намерих а тя е ,че правителството отменя 15 % намаление на заплатите на министрите
                                Дата : 29 Юли 2009 г. 12:32
                                Правителството ще отмени постановлението, с което кабинетът "Станишев" намали с 15 на сто заплатите на министрите, техните заместници и шефове на агенции. Това съобщи преди първото заседание на кабинета вътрешният министър Цветан Цветанов.

"Съкращаване на разходите ще се постигне с по-малкия брой заместник-министри, които в по-тежките ведомства ще са максимум трима", уточни той.

Цветанов ще предложи днес на МС преминаване на агенциите и службите на Министерството на извънредните ситуации и Гражданска защита към МВР.
                                http://bulgaria.actualno.com/news_253852.html
                                Чета ,че съкращенията на разходите ще дойдат от намаленият щат на зам .министри.Ако се остави по един зам.министър за всяко министерство ще е добре.В образованието ще има само 5% съкращения според Йорданка Фандъкова но ще има 3 зам.министри при същата които дефакто ще и вършат работата.Според мене Борисов трябваше да остави Даниел Вълчев на тоя пост .Той си разбираше от работата ,искаше промяна да направи ,въпреки ,че е много трудно в система която не е пипано с много години да се постигне нещо ,същият все пак промени доста неща в образованието.
                                http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2009/...moje_da_ima_5/

Коментар

Working...
                                X