IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• След скандален арест и пропаднало дело срещу двама доктори от Благоевград
    Лекарският съюз отне правата на съдебен медик, "натопил" колегите си пред МВР

Д-р Василка Нанкова

Централната комисия по професионална етика на Българския лекарски съюз на свое заседание от 10 юни т.г. взе решение за налагане на наказание „Заличаване от регистъра на колегията за 6 месеца” на д-р Василка Нанкова. http://www.blsbg.com/index.php?optio...id=192&lang=bg
    Българският лекарски съюз (БЛС) отне за шест месеца правата на съдебния медик д-р Василка Нанкова, която в края на миналата година "натопи" лекарите от Благоевград Александър Сивиков и Любен Кавраков, че са изготвили невярна експертиза на пребит от полицията арестант, съобщиха в сряда от организацията. Така се стигна до показния арест на двамата, които престояха 72 часа зад решетките.

След около 9 месеца разследването срещу тях бе прекратено заради липса на данни за извършено престъпление.

Този случай предизвика напрежение сред лекарското съсловие, тъй като Сивиков и Кавраков многократно бяха заснети и показвани по всички телевизии докато полицаи ги конвоират, заключени с белезници. След това разривът между МВР и медиците в страната допълнително се задълбочи покрай показната акция на антимафиоти в горнооряховската болница "Св. Иван Рилски", чиито служители Димитър Сотиров, Стефан Лазаров, Катя Гецова и Михаил Милатович бяха набедени от вътрешния министър Цветан Цветанов, че са умъртвили умишлено новородено бебе, преди изобщо да са повдигнати обвинения.

Етичната комисия в БЛС е мотивирала решението си да накаже д-р Нанкова с "изключително широкия публичен негативен отзвук срещу двамата лекари, причинил им трайни психически и физически травми и последвалата петорна съдебно-медицинска експертиза, която дава противоположно на д-р Нанкова становище".

Александър Сивиков и Любен Кавраков бяха обвинени в съставяне на документ с невярно съдържание заради издаденото от тях медицинско свидетелство на Георги Петков, задържан в София по време на полицейска операция срещу автокражбите. Основавайки се на заключенията на двамата, че арестантът има комоцио и множество травми в областта на главата, той подава жалба за полицейско насилие в МВР.

Впоследствие обаче д-р Нанкова дава противоположно на колегите си становище, което е използвано от силовото ведомство като повод да арестува благоевградските медици. След около 9-месечно разследване на Софийската районна прокуратура (СРП) по случая се оказа, че първата експертиза за състоянието на Петков е абсолютно точна за разлика от тази на наказания от БЛС съдебен медик.

Въпреки този обрат до момента от СРП не са обявили дали възнамеряват да действат по същия начин и с Нанкова и да я обвинят в съставяне на документ с невярно съдържание.

"Бях сигурен, че експертизата й е грешна, защото бяхме сезирани за случая от лекарското съсловие в Благоевград. След това моите съмнения категорично се потвърдиха от петорната съдебно-медицинска експертиза по делото, която показа, че диагнозата на двамата колеги е абсолютно точна и е назначено правилно лечение", коментира пред Mediapool шефът на етичната комисия в лекарския съюз проф. Милан Миланов.

Той цитира и проверка на Инспектората на съдебната власт по казуса, която установила, че разследването срещу Сивиков и Кавраков е било водено "по други съображения" и са допуснати сериозни грешки от наблюдаващия прокурор. Според проф. Миланов делото е водено от СРП в разрез със закона и колегите му са били третирани като престъпници от властта.

Заради това свое мнение срещу него е заведено гражданско дело за клевета от обвинителя Момчил Георгиев и от самата Василка Нанкова, разказа още проф. Миланов. Повод за двете жалби станало изказването му, в което той определил наказаната си колежка като "черна овца и мърша", а прокурорът – като "престъпник".

"Аз не съм компетентен да се произнасям кой е престъпник и кой не е, но когато един човек извършва престъпление, той за мен е престъпник. А по това дело прокуратурата наистина допусна изключително сериозни грешки", добави лекарят.

В началото на годината инспекторите към Висшия съдебен съвет (ВСС) действително констатираха "пропуски и необяснимо бездействие" в работата на СРП. Те дори препоръчаха на обвинителите да организират програми за обучение как се разкриват документни престъпления. В акта на Инспектората бе цитирано и мнението на съда, гледал мерките за неотклонение на двамата лекари, че не е било необходимо да бъдат задържани, тъй като не са осъждани и не са се укривали. Друг извод бе, че дейността на разследващия орган е наблюдавана повърхностно.

Наказанието на д-р Нанкова не е окончателно и може да бъде обжалвано пред съда. Тя така и не е отговорила на писмено запитване от БЛС какви са били мотивите й да изготви подобна експертиза и така да предизвика арестите на двамата си колеги. Според съюза с действията си съдебният медик е нарушила правилата за добра медицинска практика, както и на Кодекса за професионална етика на БЛС.
    http://www.mediapool.bg/show/?storyid=180815
    http://www.youtube.com/watch?v=ABSXJiYQFuI&NR=1
    Всеки има право да изразява мнение и да го разпрост

Коментар

• Първоначално изпратено от clearly Разгледай мнение
      ...Политиката за тотална забрана на наркотиците няма как да бъде успешна....
      Виц от 1960 г. :

Другари от ЦК на БКП изпратили молба - запитване до ЦК на КПСС : " Как се борите с хомосексуалистите ? "
      Отговорът бил : " Не се борим ! В СССР хомосексуалисти , няма ! "
      Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• Първоначално изпратено от SoKoLoV Разгледай мнение

Ето ти един факт напълно достатъчен.

http://econ.bg/news/article202296.html

Да имаш такива генерални мнения без да си анализирал оперативна информация,е меко казано полупрофесионално.
        Или поредната глупост.
        Правителството одобри промени в Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, чиято цел е да се осигури възможност за по-бързо поставянепод контрол на навлизащите на пазара нови психоактивни вещества (т. нар. дизайнерска дрога). Това ще стане като списъците с контролираните наркотици бъдат извадени от Закона, където сега са описани в приложения, и бъдат включени в наредба, приемана от Министерския съвет, съобщи пресслужбата на кабинета.

Само за няколко месеца, от средата на м. г., над 10 дизайнерски наркотика навлязоха сериозно на пазара. Още толкова бяха идентифицирани в лабораториите, след като са били иззети на улицата или при митнически контрол.

В началото на февруари т. г. бяха обнародвани промени в Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, като под контрол са поставени 25 вещества чрез вписването им в Приложение 1 на закона. На практика са изминали девет месеца от появата на проблема до неговото нормативно решаване. В същия период на пазара се появиха нови психоактивни вещества с подобни свойства, които не са в списъците на закона след последните поправки.

Правителственото предложение списъците да се актуализират от Министерския съвет ще сведе процеса на криминализиране на новата дрога до два-три месеца, което чувствително ще повиши и ефективността в борбата с тяхното разпространение.

С други предлагани промени се синхронизира законодателството с това на Европейския съюз и се подобрява контролът върху вноса на конопено семе.
        Държавите никога няма да могат да забранят всички психоактивни вещества,защото неуморните химици в Китай, където основно се произвеждат тонове от новите дроги, сигурно ще са измислили друга формула която няма да я има в списъците им.Политиката за тотална забрана на наркотиците няма как да бъде успешна. От десетки години държавата безуспешно преследва предимно трафика и търговията и не обръща почти никакво внимание на крайните потребители. Друго хората взимат решение да не употребяват някаква дрога не защото е незаконна, а заради последствията за здравето им. Ако някой иска да употребява го прави, независимо че наркотиците са забранени.Според мен държавата ни трябва да насочи повече усилия в образователни кампании за рисковете и в учищата, работа с родителите, кампании за информираност и т.н.За жалост не виждам това да се прави.

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
          Гигов , не се занимавай с другари от профкомитета .
          Препоръчвам ти да си направиш собственно разследване чрез гугъла ,по линията СИК-разстрела на Бай Миле - Йоца Амстердамски ( Сретан Йосич ) - Земунския Клан - БиБитката .... ...
          Но каквото и да откриеш - а то никак не е трудно ,само изисква повечко ровене - не го пускай тука във форума за да не разваляме кефа на невежите ....

Жокер => резултатите от разследването, ти трябва да съвпадат със ситуацията в която от над 15 години и досега , се намира Карла Дел Понте .....Напоследък за тая дама не съм чул нищо , пък си спомням че доста се репчеше за " престъпленията " на сърбите по време на войната в Югославия
          Хе хе сега ще излязат от дупката йоската>соки>софидил и ще кажат ,че това е спекула с отенък на БСП +ДПС
          http://www.blitz.bg/news/article/45819

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
            Препоръчвам ти да си направиш собственно разследване чрез гугъла ,по линията СИК-разстрела на Бай Миле - Йоца Амстердамски ( Сретан Йосич ) - Земунския Клан - БиБитката .... ...
            Но каквото и да откриеш - а то никак не е трудно ,само изисква повечко ровене - не го пускай тука във форума за да не разваляме кефа на невежите ....

Жокер => резултатите от разследването, ти трябва да съвпадат със ситуацията в която от над 15 години и досега , се намира Карла Дел Понте .....Напоследък за тая дама не съм чул нищо , пък си спомням че доста се репчеше за " престъпленията " на сърбите по време на войната в Югославия

Ето ти един факт напълно достатъчен.

http://econ.bg/news/article202296.html

Да имаш такива генерални мнения без да си анализирал оперативна информация,е меко казано полупрофесионално.
            Или поредната глупост.

Коментар

• Ами тази акция и тя ли е предизборна и не се работело в МВР и какви ли не още пълни дезинформации.

Колко му били апартаментите на Ц.Ц,ами кога щял да си и тръгва Дянков.
              Къде са Патрашкова и флашките и.....с такава шизофрения няма как да има бъдеще и развитие.
              Акциите на данъчните с хеликоптерите и те много смешни.

Все пак държавата има още,много структури на икономиката да приватизира,няма как не е много добър стопанин,последните 65г. станахме свидетели и на това.

Иначе си провеждайте пропагандите на наш гръб.....
              Last edited by mibova; 15.06.2011, 13:08.

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                .....

Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

БОли ме хеят, за герберските подлоги.

Пожарникарчето открило ремонта на някакъв път от Перник до Брезник и го обявява за "европейски коридор". По който щели да текат стоки и товари. Смях в залата. След Брезник пътят води в Трън, а от там в "задния отвор" на Сърбия. Никакъв "коридор" не е. Просто пожарникарчето ЛЪЖЕ. И платените герберски агитатори се прехласват да повтарят лъжите му.
                  А иначе стоките и пътниците от Гърция минават до Перник, от там до околовръстното на София и от там Сливница-Ниш. Кво ша търсят в Брезник.
                  Просто това са болните фантазии на един тъп пожарникар с мания за величие. Обаче историята показва, че такива мании за величие свършват с разруха за народа, който е повярвал и свършват със смъртта на диктатора. Няма да се разплача...
                  В България "експертите"начело с Биби смятат ,че със строежа на нови магистрали и пътища ,инцидентите ще намалеят http://www.dnes.bg/stranata/2011/06/...trakiia.121400 от самосебе си..И никой от тези "експерти" не се сеща даже за неща като качествена и редовно поддържана маркировка, високи глоби и стриктен контрол по пътищата, древния автомобилен парк в страната ни и т.н. и т.н.Та по тоя повод въпросът ми е на база тая новина в линка http://www.mediapool.bg/show/?storyid=179714 какво е предприел Биби и компания по това изискване ??
                  Last edited by clearly; 15.06.2011, 12:59.

Коментар

Запалката-Софиянец,
                    Превключваш от единия ник на другия, но допускаш едни и същи грешки.
                    Ако включиш и другите никове: diletant, the_only_one бързо ще станеш мнозинство. А съм сигурен че имаш и други в резерва.

Стига обсъжда мен. Кажи нещо за одита на усвояване на европарите. Или щом съм го постнал аз, то е невярно.
                    Одобряваш ли разхищението на обществени средства в безсмислено рязане на лентички. И то на някакви дребни ремонти на пътища (с бюджетни, а не с европари, както лъжат). На някакви отходни канали и на покриви на сгради.
                    Понеже добре виждаш, че пожарникарят става за смях с манията си да реже ленти, ти почваш да виеш като куче срещу луната, че съм призовавал към убийство. Ненормалник!
                    Ей напълно неадекватен малоумнико.
                    Това какво е ..... http://www.investor.bg/news/article/118491/264.html

Коментар

БОли ме хеят, за герберските подлоги.
                      и хея и тъпата ти кратуна ще ги заболи съвсем скоро......червен помияр.....денонощно само лой се лее от малоумните ви постове...
                      и какво построи царя , че не си спомням...а да ..магистрала тракия с португалски консорциум параван на синчето му...да стана хубава магистралка....

Коментар

Запалката-Софиянец,
                        Ако включиш и другите никове: diletant, the_only_one бързо ще станеш мнозинство. А съм сигурен че имаш и други в резерва.

Стига обсъжда мен. Кажи нещо за одита на усвояване на европарите. Или щом съм го постнал аз, то е невярно.
                        Одобряваш ли разхищението на обществени средства в безсмислено рязане на лентички. И то на някакви дребни ремонти на пътища (с бюджетни, а не с европари, както лъжат). На някакви отходни канали и на покриви на сгради.
                        Понеже добре виждаш, че пожарникарят става за смях с манията си да реже ленти, ти почваш да виеш като куче срещу луната, че съм призовавал към убийство. Ненормалник!
                        Стефчо, и да ти се обяснява, че не пиша с тези никове, които ми предписваш, няма полза. Едно си баба знае, едно си бае (бабата си ти). За никовете попитай приятелите си сред модераторите. Нали сте си червени другарчета.
                        Заповядваш ми да ти отговарям. Добре, хайде от мен да мине.
                        За слабото усвояване на еврофондовете. Писал съм за това, но ще повторя - причината е в липса на подготвени, добре работещи кадри в министерствата. Всичко свястно бяга в частния бизнес.
                        За парите - не одобрявам излишното харчене на пари. Но, шуменски мъдрецо-псевдополитолог, не ти ли е ясно, че това е част от политическата игра и го правят всички без изключение. И трябва да знаеш, че с рязането на ленти се печелят много гласове и ББ го прави много успешно. А ти виеш толкова злобно, защото усещаш, че това работи в негова полза. Ами вий си, но не давай примери с убийства на диктатори. ББ не е никакъв диктатор! Ако беше, ти нямаше да го ругаеш тук, а щеше да пишеш хвалебствия за него в стенвестника на Белене.

Коментар

• Запалката-Софиянец,

Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• [QUOTE=Софиянец80;1059105874]
                            Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                            Остави го този. Той е за психиатрията.[/QUOT

Стефчо, ти си за психиатрията. Толкова злоба, омраза, ругатни, псувни са типични за човек, който не е наред с нервите. Ти си единственият в тази тема, който прекрачва всички етични норми. Замисли се малко, ако можеш да разсъждаваш нормално.

ПП А и нямаш никакво чувство за хумор, което е един от белезите за психическо разстройство.
                            За чувството за хумор не съм съгласен и смятам,че ще се съгласиш тук с мен.Защото само човек с чувство за хумор,което не е типично за военен може да пише с такава фантазия.

Коментар

• Първоначално изпратено от Софиянец80 Разгледай мнение
                              Ей, модераторите! Това прилича на призив към смъртта на легитимния министър-председател! Знаете ли, че сайта може да бъде обвинен към подстрекателство за престъпление.
                              Модераторите, внимавайте!

Направо докладвай( така и така си го проучил вече)...и утре Гигов да е в Белене !!! Нали е фен на централата...Ще може да и се порадва отблизо...

Софиянецо 80, започна да издишаш...
                              След като славоблудства една седмица, се видя, че нито новата председателка на СГС ще оцелее, нито усвояването на помощите е в " пъти, много пъти'" над предното.
                              То само с приказки и лентички не става...и работа иска...

Коментар

• [QUOTE=gigow;1059105872]Остави го този. Той е за психиатрията.[/QUOT

Стефчо, ти си за психиатрията. Толкова злоба, омраза, ругатни, псувни са типични за човек, който не е наред с нервите. Ти си единственият в тази тема, който прекрачва всички етични норми. Замисли се малко, ако можеш да разсъждаваш нормално.

ПП А и нямаш никакво чувство за хумор, което е един от белезите за психическо разстройство.

Коментар

Working...
                                X