IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Прогнози и развитие през 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Re: Прогнози и развитие през 2008-ма / 2009-та / 2010-та год

Първоначално изпратено от Jay Gould
    Jay Gould, графиката която ползваш не взема в предвид увличението на капитала със собствени средства, което направиха Арома в началото на 2008 г. от 5 163 933 лв. на 15 491 799 лв. На това се дължи големия спад на цената в края на февруари 2008 г. отразен на твоята графика - броя на акциите се умножи по 3.
    Коректни графики за БГ дружествата можеш да получиш от графичния оператор на БФБ - общо взето само от там. Преди време ти бях пратил един "сваляч" на данни от там надявам се че все още работи.
    И в МТ4 на Булброкърс цените не се коригират назад във времето при сплитове и други корпоративни събития.

Коментар

• Напротив, в началото на 2008 го подкрепях Вече бях излязал, заради това, което смятам че още не се е случило... Но докато тогава той имаше аргументи защо се спускаме, сега не видях защо се вдигаме. Аз си казах мнението защо.

Коментар

• Никога не съм подлагала на съмнение анализите му...Винаги е бил много точен

Коментар

• Първоначално изпратено от Hakkinen
          Първоначално изпратено от rally
          Не знам, Jay, с какво може да се подкрепи твърдението, че вече сме в бичи пазар, както явно ти смяташ. Аз съм склонен да приема тезата, че не става въпрос за бичи пазар, а за надуване на нов балон /в щатите и по света, но това се отразява и у нас/.
          Само ще ти припомня, че в началото на 2008 г., когато Jay Gould пускаше графики, които според него показваха, че сме в началото на трайно движение надолу, още по-малко хора го приемаха, а повечето подобно на теб сега, твърдяха, че става въпрос за лека корекция преди новите повишения. А имаше и такива, които само се смееха и обиждаха. И сега ги има, така че нищо ново под слънцето. Със здраве....
          +1

Jay Gould има най-голяма успеваемост в прогнозите от всички в този форум. Не само по отношение посока на движение, но и по отношение на точност и времеви хоризонт.

Коментар

• Първоначално изпратено от rally
            Не знам, Jay, с какво може да се подкрепи твърдението, че вече сме в бичи пазар, както явно ти смяташ. Аз съм склонен да приема тезата, че не става въпрос за бичи пазар, а за надуване на нов балон /в щатите и по света, но това се отразява и у нас/.
            Само ще ти припомня, че в началото на 2008 г., когато Jay Gould пускаше графики, които според него показваха, че сме в началото на трайно движение надолу, още по-малко хора го приемаха, а повечето подобно на теб сега, твърдяха, че става въпрос за лека корекция преди новите повишения. А имаше и такива, които само се смееха и обиждаха. И сега ги има, така че нищо ново под слънцето. Със здраве....
            "The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko

Коментар

• Не знам, Jay, с какво може да се подкрепи твърдението, че вече сме в бичи пазар, както явно ти смяташ. Аз съм склонен да приема тезата, че не става въпрос за бичи пазар, а за надуване на нов балон /в щатите и по света, но това се отразява и у нас/. Кризата бе предизвикана от две неща - купуването на активи /недвижимости/ от хора, които нямат и няма да имат пари да ги изплатят, и финансовите спекуланти, които надуваха цените на акции и недвижимости и/или си раздаваха огромни бонуси. Сега на ход са отново последните - с налетите във финансовата система пари на данъкоплатците /които да покрият окрадените и налетите в балони/, вместо да кредитират реалната икономика, те отново ги наливат на борсите и си раздават бонуси - справка днешна публикация в инвестора. Аз лично очаквам ново тряс на балона и този път истинско - защото вече няма откъде да дойдат пари за да го покрият. Та на какво се базира твоят оптимизъм, кое се раздвижва по света освен - свито потребление /с изключение на дотираното като нови автомобили и пр, но това е временно/, безработица и спекулативно надуване на акциите?

Коментар

• Първоначално изпратено от BankOfLame
                ....Каролев каза

Мерси, че пусна това изказване на Каролев в темата, защото ще е интересно да го извадим след една година.
                Не съм смятал дали след година ще сме над хиляда, но имам големите подозрения, че господин Каролев е изпуснал мига в който може да си пазари той или клиентите му евтини акции и сега думите му са нещо в стил - Гроздето е кисело - или ако може изказването му да окаже влияние, да използва момента да си пазари.
                Мога да кажа и защо мисля така.
                Към края на зимата Каролев прави предизборна среща във Варна. Там на няколко пъти каза, че според него кризата не само не е към края си, но и се задълбочава, като това се отнася и за акции и за всякакъв вид бизнес.
                Това негово разминаване на думите му с пазара, предполагам е повод за статията, която ако се загледаме не съдържа нищо повече от някой социологически анализ в стил Райчев. Общи приказки.
                http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• здравей Джей, какво мислиш за развитието в следващите няколко месеца на ihlbl.Благодаря предварително за коментара ти

Коментар

• Първоначално изпратено от Владимир Каролев
                    Според мен през близките 2-3 години няма да видим нива от 2 000 пункта. В момента SOFIX е над 400 пункта. Ако той расте с 20% на година, това означава догодина да е 480 пункта, по-догодина да е 576 пункта, след това 700, а след това да е 1000 пункта. Сегашните инвеститори трябва да са щастливи ,ако могат да разчитат на 20% доходност. Нещо, което расте с много по-голям ръст отколкото е ръстът на доходноста в съответната държава, очевидно се надува балон. Ако догодина по това време SOFIX мине 1000 пункта, а той няма да е минал и 600, аз ще съм много внимателен, защото това няма да се дължи на фундаментални фактори, а на някакъв временен балон, смята Каролев.
                    --

Коментар

Първоначално изпратено от Zaki
                      Първоначално изпратено от ATILA
                      ...
                      На тия не съм им гледал фундамента, но ми направи впечатление, че дъното което са направили е съвсем малко над най-минимните нива до които биха спадали чисто технически. Значи са за на горе, поне като техника..
                      Какъв фундамент, виж първо колко акции са емитирали - 15,5 млн. по 12 лв са 180 млн капитализация. Прав е Каролев, като казва, че ако се случи софикс =1000, значи има някакъв балон, нали се сещаш, защо. А ти го поставяш на 900. Ми добре, никой няма против, аз най малко, защото имам акции.
                      Ти нищо нямаш.
                      Имаш една голяма уста и нищо повече.

Коментар

...
                        На тия не съм им гледал фундамента, но ми направи впечатление, че дъното което са направили е съвсем малко над най-минимните нива до които биха спадали чисто технически. Значи са за на горе, поне като техника..
                        Какъв фундамент, виж първо колко акции са емитирали - 15,5 млн. по 12 лв са 180 млн капитализация. Прав е Каролев, като казва, че ако се случи софикс =1000, значи има някакъв балон, нали се сещаш, защо. А ти го поставяш на 900. Ми добре, никой няма против, аз най малко, защото имам акции.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould
                          http://www.imagefreehost.com/files/2...092346618.jpeg Около 2 лева (1,90-2,10) има силно ниво на съпротива.
                          Преодоляването му обаче би означавало придвижване на цената до 5.20 или 7.90 - 8.00 лева. Първата рискова дата за Химимпорт е 20 Април. В дългосрочен план обаче, съм все още с бича нагласа, а минете ли 2 лева, отивате на 5.20 - 5.30 поне, ако не и до 8 лева.
                          Вероятно е вълна 2 при акциите на Химимпорт и Централна Кооперативна Банка да се развие като сложна. Ако не се развие още по-добре, но ако е така, всеки спад може да се ползва за покупки. Оптимист съм и за двете. Нивата са назад из темата.
                          Мисля, че новия влак за на горе потегли. до 3.65 ще се метне може би бързо, а после по-полека, но пак за на север към целите.
                          нищо не се знае

Коментар

Мисля, че новия влак за на горе потегли. до 3.65 ще се метне може би бързо, а после по-полека, но пак за на север към целите.
                            Дъното е на 428 (Само 8 над 420), но малко ме съмнява да започнало новото покачване и мисля, че ще има още един импулс на юг преди това
                            Противоречиш си, но от нас да мине
                            --

Коментар

http://www.imagefreehost.com/files/2...092346618.jpeg Около 2 лева (1,90-2,10) има силно ниво на съпротива.
                              Преодоляването му обаче би означавало придвижване на цената до 5.20 или 7.90 - 8.00 лева. Първата рискова дата за Химимпорт е 20 Април. В дългосрочен план обаче, съм все още с бича нагласа, а минете ли 2 лева, отивате на 5.20 - 5.30 поне, ако не и до 8 лева.
                              Вероятно е вълна 2 при акциите на Химимпорт и Централна Кооперативна Банка да се развие като сложна. Ако не се развие още по-добре, но ако е така, всеки спад може да се ползва за покупки. Оптимист съм и за двете. Нивата са назад из темата.
                              http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

...

Коментар

Working...
                                X