IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Прогнози и развитие през 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Re: Прогнози и развитие през 2008-ма / 2009-та / 2010-та год

Аз много вярвям в ТА, но ако е подкрепен от някакъв фундамент. Кой ще надуе софикса до 900? От чужбина - нободи, те ако ще спекулират, няма да е у нас, имат си много по-голям балон за правене и пукане. Институционални - лаская се да мисля, че повечето разсъждават като мен и не биха се впускали в авантюри. Дребните риби - голяма част са кеширали на загуба и няма да смеят да влязат в играта преди... следващия двоен връх, ако ме разбираш правилно. Кеширалите навреме - не виждат фундамент - а свиване на производство и потребление,, увеличаване на ПЕ-то въпреки спадащите цени поради никаквите печалби, безработица, предстоящи фалити, бум на изгорели ипотеки и на списъци с апартаменти пред 3-то отделение, намаляване на валутния резерв... Кой, кой ще вложи пари? Дори кланящите се на твоята графика се съмнявам, че ще го направят. Един Император не е достатъчен Макар че някои спекулацийки са възможни. Но е твърде рискова работата и ще си остане до там. Умните пари няма да влязат в близките две години. Дано да не съм прав.

Първоначално изпратено от Jay Gould

Коментар

Всичко обаче зависи от това, ще оцелее ли валутния борд (днес отново чух силно негативни слуха за няколко банки които и без това са ми доста подозрителни), дали ще се отпушат еврофондовете и ще има ли реална дефлация в страната (като в целия свят) която да позволи на хората да отделят пари за борсова търговия и въобще за нещо друго, освен за сметки ток и малко храна.
      На гол ентусиазъм максимум до 920 ще се закара
      този сценарий е в сила още , нали ?

Ще добавя само малки промени към това което е назад из темата. Има вероятност възходящия тренд да продължи още малко повече от година. На 08.12.2010 би имало задължително обръщане на тренда (ако не го направи на някоя от предните дати, белязани с удивителна), но като казвам задължително, то това може да е също само някоя по-голяма корекция, след което тренда да продължи.

26.10, 16.11, 20.11, 23.11, 14.12 !, ... 21.01.2010, 19.02.2010, 11.03.2010, 16.04.2010, 06.05.2010 !,.... 27.08.2010, 16.09.2010, 18.11.2010 ... 27.08.2010, 08.12.2010 ! (Задължително обръщане на тренда).... 30.05.2011, 07.10.2011г.

Добавил съм и няколко нива на съпротива и подкрепа:

Посока Север - съпротива До около 425, 485, 569 !, 623 ?, 662, 848 ! (Задължително, поне корекция), 915, 1120, 1324

При движение на Юг подкрепа 218 (Max), 343, 385, 416, 459
      fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

Всичко обаче зависи от това, ще оцелее ли валутния борд (днес отново чух силно негативни слуха за няколко банки които и без това са ми доста подозрителни), дали ще се отпушат еврофондовете и ще има ли реална дефлация в страната (като в целия свят) която да позволи на хората да отделят пари за борсова търговия и въобще за нещо друго, освен за сметки ток и малко храна.
        На гол ентусиазъм максимум до 920 ще се закара
        http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

Ми precakanoto, назад съм казал до кога. Още в 2010 г. Eкспонента значи Не знаех, но много обичам засукани думички Все пак да кажа, това няма нищо общо с линейна алгебра, матрици, вектори или тем подобни.
          http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

дрън-дрън
            И кога ще стане това, след 5 години ли ? Или 15 ?
            Не виждаш ли, че си нарисувал експонента? Извинете, какво беше това ???
            Не е препоръка... !!!
            "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Jay we all love you

Коментар

Коментар

Първоначално изпратено от Poncho
                  Jay Gould, графиката която ползваш не взема в предвид увличението на капитала със собствени средства, което направиха Арома в началото на 2008 г. от 5 163 933 лв. на 15 491 799 лв. На това се дължи големия спад на цената в края на февруари 2008 г. отразен на твоята графика - броя на акциите се умножи по 3.
                  Коректни графики за БГ дружествата можеш да получиш от графичния оператор на БФБ - общо взето само от там. Преди време ти бях пратил един "сваляч" на данни от там надявам се че все още работи.
                  И в МТ4 на Булброкърс цените не се коригират назад във времето при сплитове и други корпоративни събития.
                  Ааа ти ли ми прати приложението за сваляне на графика Имаш едно голямо - голямо мерси от мене и ако биеш път насам да те черпя. Сега гледам Аромата на графичния оператор, а после ще се опитам да ги издърпам и на МТ и ще ги видя пак. Ако Арома обаче нямат задължения (а така чух), няма какво да ги мислите.
                  Ако увеличението на капитала е с техни пари, то замислете се защо се прави.

Коментар

• Първоначално изпратено от Каммен
                    Jay, би ли ми посочил една единствена акция на бфб чийто дивидент ще ми изплати акцията за няколко години или казано по друг начин носеща по-голяма доходност от банков депозит.Ако говориш за щатите, тава е друга бира. Поздрави
                    Началото на годината (Януари-Февруари) си говорихме с един джентълмен, също като мен от Варна, който си бе накупил някакви земеделци за по лев - лев и нещо. Питах го защо. До колкото чух от него, те си плащат по 12-14 и не знам колко стотинки дивидент на акция. Значи, повече от 10 % годишно, сметнато върху цената на акцията. Значи, за по-малко от 10 години си избиваш вложените пари. Нещо подобно имах предвид.
                    Първоначално изпратено от rally
                    Според мен трендът много лесно и скоро може да бъде пробит. "Оборотните" пари на акулите ще свършат, те ще приберат печалбите от цаците и ще почне истинската пързалка - говоря за САЩ. ....
                    За САЩ съм писал назад - Там има и графика на това което очаквам да става следващите 10 на години. Но проблемите на САЩ са си техни проблеми (ще стане като в 70 - те и началото на 80 - те години) не български и дори в един миг няма да са толкова европейски.

Коментар

• Първоначално изпратено от rally
                      Не се съмнявам, че кратковременният тренд е нагоре. Но си спомням, когато в края на 2007 Jay казваше: ако ни чака 4-та голяма вълна, мамата си трака. Е, мислиш ли, Джей, че 4-та голяма е свършила през март, или сега сме във вълна B и ни чака С? Аз лично очаквам това. Така че не споря, че ще има подем, но не знам докога ще е вълна В - това Джей може да каже, ако е съгласен с мен. А ако е съгласен, нека каже и за вълна С...
                      Да казах, но то даже не стана 4 - та вълна. http://forum.investor.bg/viewtopic.p...esc&start=1100 Ако бе 4 - та щеше да е само до 1257, а след като проби на юг значи щеше да слезе в А, В,С (както и направи) и не дай си боже в D и E ..
                      Ние обаче направихме само А, В, С - значи всичко приключи и от тук сме за на горе поне с 32 % - Ако минем обаче тези 32 % в посока на север, значи бой по мечките, вълна Е със сигурност няма да има, което за мен е по-вероятно предвид някой неща.

Коментар

• Jay, би ли ми посочил една единствена акция на бфб чийто дивидент ще ми изплати акцията за няколко години или казано по друг начин носеща по-голяма доходност от банков депозит.Ако говориш за щатите, тава е друга бира.
                        Поздрави

Коментар

• Според мен трендът много лесно и скоро може да бъде пробит. "Оборотните" пари на акулите ще свършат, те ще приберат печалбите от цаците и ще почне истинската пързалка - говоря за САЩ. Не виждам нищо фундаментално, нито технически, което да не води към това. Така че според мен сме в корекция на голеееемия балон, за който говориш, и то преди втората й пързалка. Аз лично не бих рискувал да мисля за дългосрочен бичи пазар.

Коментар

• Първоначално изпратено от rally
                            Не знам, Jay, с какво може да се подкрепи твърдението, че вече сме в бичи пазар, както явно ти смяташ. Аз съм склонен да приема тезата, че не става въпрос за бичи пазар, а за надуване на нов балон ...
                            Предния бичи пазар също бе балон.
                            Не може една компания която вади по 1 лев годишно на акция да е с цена на същата тази акция от 30-50-100 лева. Тоест, ти за 100 години да чакаш да се самоизплати акцията.... Но въпреки това акциите се качваха и всички го смятаха за нормално.
                            Сега пък с няколко годишни печалби или дивидента даже си изплащаш акцията, но въпреки това всички казват криза е, това е капан.
                            Думата балон е малко относително понятие. Имот купен за 2500 евро на квадрат при себестойност 300 е балон, ако обаче е със себестойност 700 (строеж + терен), а ти го продават за 750 в центъра на града не е.
                            Само, че всичко е светоусещане. Дали цаците са позитивно или негативно насочени.
                            Според мен балон е и цялата парична система (без покритие), но това не поречи да ползвам пари, нали? същото е и с борсата. Щом пазарът е нагоре е бичи, щом е на долу - мечи, а къдренията по пътя само корекции. Този пазар обаче не е корекция, а началото на нова бича фаза. Скромното ми мнение казано още в началото на годината е че фазите на юг ще са само корективни, а основното движение ще е за на север.

Коментар

• Не се съмнявам, че кратковременният тренд е нагоре. Но си спомням, когато в края на 2007 Jay казваше: ако ни чака 4-та голяма вълна, мамата си трака. Е, мислиш ли, Джей, че 4-та голяма е свършила през март, или сега сме във вълна B и ни чака С? Аз лично очаквам това. Така че не споря, че ще има подем, но не знам докога ще е вълна В - това Джей може да каже, ако е съгласен с мен. А ако е съгласен, нека каже и за вълна С...

Коментар

• Не се съмнявайте в Джей.
                                Почти перфектен е.

Коментар

Working...
                                X