IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Прогнози и развитие през 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• EUR/CZK

Датите до които би се развил евентуален възходящ пазар биха били - около 03.02.2010, 22.04.2010 и 17.08.2010 г.
    http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от Hakkinen
      Направи ми впечатление, че в тази тема, за разлика от "Оптимизъм на БФБ" преобладават аналитичните коментари и ми е интересно да чуя точно такива мнения по следния въпрос: кой от следните фактори според вас ще оказва най-голямо влияние върху търговията на БФБ в следващите да кажем 6 месеца:

- финансовите резултати на компаниите;
      - макроикономическите показатели на страната;
      - движенията на чуждестранните пазари;
      - други;
      Бих казал;
      - финансовите резултати на компаниите - Един вид - положението не е чак така зле както се струва
      и
      - други - чисто технически и психологически фактори.
      http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от Hakkinen
        Направи ми впечатление, че в тази тема, за разлика от "Оптимизъм на БФБ" преобладават аналитичните коментари и ми е интересно да чуя точно такива мнения по следния въпрос: кой от следните фактори според вас ще оказва най-голямо влияние върху търговията на БФБ в следващите да кажем 6 месеца:

- други;
        То е ясно, че е третото - ако компаниите на нашата борса изобщо имат някакво производство, то е свързано с международните пазари. Дори да се прави сирене за вътрешния пазар, то трябва да се купят машини, консумативи, т.е. трябва валута, т.е. трябва да има износ на нещо, т.е. някой трябва да иска да го купи това нещо - т.е.пак международните пазари. Иначе моята прогноза е /с риск да бъда набит/ - спад, спад и спад - обратни изкупувания - делистване - край на БФБ, каквато е сега. А след 5 години, ако сме живи - нови ИПО-та и давай сначала. Ама разчитам на чунството ви за хумор, макар че се съмнявам да го има. Пък и не би трябвало...

Коментар

• Според мен първо ще бъде второто, второ - първото, а трето - другите. Първото, защото трябва да се изясни общото състояние на икономиката, от което зависи идването на чужди инвеститори. Второто - за много от компаниите не знаем истинската картина поради традиционното прикриване на показатели. А за другите - кой знае какво може да се случи през следващите шест месеца. Може пък държавата да улучи джакпота.

Коментар

• Направи ми впечатление, че в тази тема, за разлика от "Оптимизъм на БФБ" преобладават аналитичните коментари и ми е интересно да чуя точно такива мнения по следния въпрос: кой от следните фактори според вас ще оказва най-голямо влияние върху търговията на БФБ в следващите да кажем 6 месеца:

- други;
            "The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko

Коментар

• ъп 900 ))

Коментар

• Re: Прогнози и развитие през 2008-ма / 2009-та / 2010-та год

Първоначално изпратено от rally
                Първоначално изпратено от Jay Gould
                Кой ще надуе софикса до 900?
                Предполагам, който го качи до сегашните нива.
                ... Ама след това би трябвало да има едно голямо бум, не може вечно да се правят печалби с пари назаем....
                Не мисля, че сегашното покачване е с пари на заем. Спад рано или късно ще има, но мисля, че дъното от Феруари няма да го стигнем, тоест , тези които очакват бичи капан грешат според мен.
                Иначе на около 900 ще има спад. 95 % ! Но дали ще е около 30 тина процента или повече , вече е божа работа.
                Твоят "колега" Пректър /така си го знам аз, инвестора го нарича Прехтър/ днес се е изказал в моя подкрепа за голямото бум Всъщност аз мисля като него и да ти кажа това ме спаси през 2007, защото го бях чел доста преди започването на кризата. Та мисля, че и сега няма причини да не му вярвам. Не смятам, че сега е момента да "имаш дупе", но всеки си знае. Аз лично не бих купувал нищо - то у нас /а май и навсякъде/ на печалба са само банките, а това не говори много добре за нещата... Да си купиш акции от банка сега ми напомня за лафа за 9 септември 1944, ако ме разбираш правилно
                Не говорихме за САЩ, а за тук. Относно САЩ, имам известни предположения и съм ги писал назад из темата.
                Пректър ми е интересен само, че ми се струва малко опростява анализа си (колкото и нахално да е да го кажа ). Чака АВС в САЩ и голямо пропадане + задълбочаване на кризата, аз пък сложна корекция, пак пропадане от един миг (ще се опитам да сметна от кога), но на няколко пъти и няколко поредни, но различни кризи, развиващи се в рамките на 10-15 години. Според мен вече минахме 2-3 от тях - Далекоизточната и руската криза, кризата с дотком компаниите, последната криза сега с имотите и банките, а може би ще има криза от инфлацията, а после една от покачващите се лихви. Да не се повтарям все пак назад съм метнал и графика: http://forum.investor.bg/viewtopic.p...=desc&start=50
                Ако от 2003 някой казва - Падаме-падаме и паднем, но чак в 2008 дали ще е прогнозирал правилно? Съмнявам се.
                При сегашното си съотношение бикове-мечки Пректър и & изпускат и една не дребна подробност която е добре да се гледа с това За сега обаче ще я премълча (Тия които ме познават знаят за какво говоря). Подобно съотношение имахме и в 2003 година, но пазарът продължи да се качва до 2007.

Коментар

Първоначално изпратено от Jay Gould
                  ... Ама след това би трябвало да има едно голямо бум, не може вечно да се правят печалби с пари назаем....
                  Не мисля, че сегашното покачване е с пари на заем. Спад рано или късно ще има, но мисля, че дъното от Феруари няма да го стигнем, тоест , тези които очакват бичи капан грешат според мен.
                  Иначе на около 900 ще има спад. 95 % ! Но дали ще е около 30 тина процента или повече , вече е божа работа.[/quote]

Твоят "колега" Пректър /така си го знам аз, инвестора го нарича Прехтър/ днес се е изказал в моя подкрепа за голямото бум Всъщност аз мисля като него и да ти кажа това ме спаси през 2007, защото го бях чел доста преди започването на кризата. Та мисля, че и сега няма причини да не му вярвам. Не смятам, че сега е момента да "имаш дупе", но всеки си знае. Аз лично не бих купувал нищо - то у нас /а май и навсякъде/ на печалба са само банките, а това не говори много добре за нещата... Да си купиш акции от банка сега ми напомня за лафа за 9 септември 1944, ако ме разбираш правилно

Коментар

• Първоначално изпратено от diletant
                    Мисля (като дилетант), че през идващите 2-3 месеца нещата няма да се изменят много. Данните за икономиката, заетостта и безработицата не са радостни. Освен това тези, които чакаме да инвестират на БФБ и да я раздвижат все още не показват подобни намерения. А опитите на дребни спекуланти и на мажоритари да поддържат и дори леко да повдигат индексите са нещо нереално. Ще трябва да изчакаме ранната пролет.
                    Ба, данните са от радостни по-радостни и продължават да радват все повече, то ще се види де. Мажоритарите наистина го играха малко - правете квот знаете и нямаше през кръста. Е намазаха контрагенти, съседи, приятели и т.н., не одобрявам лично подобна стратегия, но страха е бил за всички. Не виждам аплодисменти за Цецо, явно не се цени подкрепа...

То се видя че ако не се натиска просто няма кой да продава на тези цени, пък като искате го умувайте..

Коментар

• Мисля (като дилетант), че през идващите 2-3 месеца нещата няма да се изменят много. Данните за икономиката, заетостта и безработицата не са радостни. Освен това тези, които чакаме да инвестират на БФБ и да я раздвижат все още не показват подобни намерения. А опитите на дребни спекуланти и на мажоритари да поддържат и дори леко да повдигат индексите са нещо нереално. Ще трябва да изчакаме ранната пролет.

Коментар

... Ама след това би трябвало да има едно голямо бум, не може вечно да се правят печалби с пари назаем....[/quote]

Иначе на около 900 ще има спад. 95 % ! Но дали ще е около 30 тина процента или повече , вече е божа работа.

Коментар

• T.e. rally, не се мотай, а купувай. Само да не кажеш, че съм те подтикнал за нещо. Както се казва, не е препоръка.

Коментар

Добър отговор. Всъщност въпросът ми е тъп. Прав си, разбира се, ако става въпрос за спекула и изкуствено повишаване на индекса у нас. Макар че същото става в момента и по света. Предавам се, че не знам докога ще става това, така че може и да си прав на графиката. Ама след това би трябвало да има едно голямо бум, не може вечно да се правят печалби с пари назаем. Аз обаче не съм много хазартен тип, нямам и вътрешна информация, но бих заложил ей-така една хилядарка примерно на един индексен фонд, па да видим дали си прав. След 6 месеца или ще имам 2 хилядарки и ще плача, че не съм ти повярвал и не съм заложил повече, или ще имам стотина лева и ще се радвам за същото Ти би ли го направил, може да станеш милионер[/quote]

Обикновенно хубавите работи стават "со акъл и малко дупе"!!!

Коментар

Предполагам, който го качи до сегашните нива.[/quote]

Добър отговор. Всъщност въпросът ми е тъп. Прав си, разбира се, ако става въпрос за спекула и изкуствено повишаване на индекса у нас. Макар че същото става в момента и по света. Предавам се, че не знам докога ще става това, така че може и да си прав на графиката. Ама след това би трябвало да има едно голямо бум, не може вечно да се правят печалби с пари назаем. Аз обаче не съм много хазартен тип, нямам и вътрешна информация, но бих заложил ей-така една хилядарка примерно на един индексен фонд, па да видим дали си прав. След 6 месеца или ще имам 2 хилядарки и ще плача, че не съм ти повярвал и не съм заложил повече, или ще имам стотина лева и ще се радвам за същото Ти би ли го направил, може да станеш милионер

Коментар

Първоначално изпратено от polki
                                този сценарий е в сила още , нали ?
                                Да, за сега няма съществена промяна.

Коментар

Working...
                                X