IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Прогнози и развитие през 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• джей, не се хвърляй на всяка въдица, която се подава в момента
    от 3 месеца върви яка пропаганда особено в интернет
    дори и преди 2 часа в един сайт излезе, че ЕНП се отрича от РЖ и настоява да бъде отстранена от поста МВънР.
    преди 3 месеца Йордан Лечков изрева на умряло, точно защото Министър Караджова съгласно това писмо спря всички проекти за ревизия и забележи още нещо, писмото е писано още през Юни до Джевджет Чакъров!

да не превръщаме и тази тема в политическа

Коментар

• Първоначално изпратено от хималайска мечка
      Първоначално изпратено от Jay Gould
      Е, ти чакай ако искаш потвърждение.
      Абе човек, просто исках да попитам, къде го видя това ?
      От агенция "партенка", но може из медиите да има нещо ако посмеят да пишат. В момента ровя в-к Сега, да видя има ли нещо и там.
      http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• в-к Сега, но го има само там и е препечатано в няколко сайта

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould
          Е, ти чакай ако искаш потвърждение.
          Абе човек, просто исках да попитам, къде го видя това ?

Коментар

• Е, ти чакай ако искаш потвърждение.
            http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

Има - доклад от ЕС. За 2 милиарда става дума по него. Ако и следващия е -, чао на парите.
              Не може да бъде, къде те зарибиха ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Пухче
                ...
                Има - доклад от ЕС по ок. ср. За 2 милиарда. Ако и следващия е -, чао на парите.
                ПС: Не зная кога е следващия и какви срокове има

Коментар

Някой нови дати SOFIX:

Дни, седмици и месеци на очаквани събития, евентуални върхове и дъна:
                  Около: 15-18.01, 05-08.02, 12-15.03, 07.04, 07-10.05, 23-37.07, 01-04.10, 05-08.11, 27-30.05.2011, 27.11.2011, 08.04.2012, 15-18.06.2012, 29.09.2013, 03.03.2014
                  Рискови - цикъл на Кристиян: 25.01!, 19.02, 11.03, 19-22.03!, 16.04, 06.05!, 27.08, 06.06!, 05.09, 16.09, 18.11, 08.12!, 01.08.2011! (Задължително обръщане на тренда),...

http://Borsi.dir.bg/_wm/pbasic/?df=103770
                  .....

Коментар

• COCOA - CC - на кръстопът

http://borsi.dir.bg/_wm/library/item...2&df=8&dflid=3

Около 3400, сегашното ниво, имаме много силно ниво на съпротива и само неговото преодоляване би понесло цените още на север.
                    В случай на пробив, до - 4100-4200, 5070, 5470, 5900 или 7750.
                    Преодоляването на някое от тези нива ще означава път към следващото.
                    Спад под 3220 би означавал слизане минимум до 2830, в случай на пробив под тази цена, до 2370.
                    Дати - Около 13.04, 25-28.06, 05.07, 20.12 или максимум покачването може да продължи до около 25.02.2011, 11.04.2011 год.

Last edited by Jay Gould; 26.08.2010, 03:05.

Коментар

• В правенето на икономически прогнози винаги има огромен елемент хвърляне на боб, независимо от методологията, която се използва. Затова анализаторите не трябва да се приемат много на сериозно. Най - смешни са фундаменталните анализатори ползващи иконометрични модели, фанатично убедени в правотата си и покланящи се пред олтара на пазарния фундаментализъм. Те се оказаха и най - деструктивният тип "професионалисти".
                      ПС. Въобще наследството завещано ни от проф. Фридман и проф. Фама се оказа по - червиво от опасенията и на най - черногледите им критици.

Коментар

• Смешно ми е като чета "прогнози", които не се основават на нищо, мирише на астрология. Бях случаен свидетел, когато "анализатор" на Булбанк, попитан от от негов близък преди 2 години дали да си продаде панелката в добър софийски квартал за 80 хиляди евро, колкото му предлагаха, "анализаторът" го посъветва: не, щото цените ще се качват. Човекът не го продаде, а напротив - тегли кредит и мислеше да си го изплаща от наем на същия апартамент. Сега си скубе косите. Та как си представят растеж, като хиляди хора са купили апартаменти с кредит за 100 хиляди евро, сега те са им преоценени на 50 хиляди. Ако загубят и работата си /което е много вероятно/, те ще загубят не само апартамента си, но техните деца и внуци ще дължат на банката горницата от 50 хиляди плюс лихвата. А може би ще се повиши производството? На какво? На акумулатори ли? На стомана? На какво, като няма търсене и пазар на нищо, освен на храна. Която поскъпва - били ли сте в супермаркет след Нова година? Само че в случая поскъпването е от намалено търсене, а не обратното. Същото е и в световен мащаб. В момента плавно се манипулират щатските индекси /нещо, което преди година един мой преподавател ми е казвал че е невъзможно, ама с много милиарди май е.../. Писа го един анализатор. Това е единствения "положителен" растеж. Надуват се нови финансови балони, раздават се огромни бонуси - същото, което помним преди 2007. Въпрос на време е това да изплаши всички, а не само мен и още малцина. Тогава пак ще си говорим с анализаторите.

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal
                          Първоначално изпратено от партиен куфар
                          Първоначално изпратено от prodigal
                          Първоначално изпратено от diletant
                          Уникредит казва - Икономиката ни ще започне да расте в края на 2011 година
                          http://money.ibox.bg/news/id_1470329385
                          Като им чета следните прогнози, малко ми е байгън от анализатори дето коментират вчера, а тези са от добрите

18 юли 2007 14:16

Кредитирането в България през следващите три години ще продължи да се развива все така динамично. До края на 2009 г. средният ръст на заемите за бизнеса и гражданите ще надхвърли 23 процента. Това сочат прогнозите на „УниКредит Груп” за развитието на банковия сектор в страната. Делът на необслужваните кредити в страната към края на тригодишния период ще се увеличи с малко над 1 процент и ще достигне 4,2 на сто.
                          14.07.2009, вторник
                          Експертите на банката прогнозират спад на БВП от 6% през 2009 г. и 3% през 2010 г.
                          С не по-малка вероятност да познае, главният икономист на prodi&Co предвижа анемичен ръст през 2010 и то само защото базата от 2008 е твърде висока - с над 6% нагоре
                          Prodi АЗ СЪМ ОТ ДРУГИЯ ОТБОР.
                          Даже Уникредит е оптимист.
                          Икономиката ни ще почне да расте в края на 2011г. , ако икономиката на Западна Европа почне да расте в края на 2010г.
                          Но това според мен няма да стане
                          Пич, горното съм го постнал за да се види, че всеки може да си дава каквито си иска прогнози и когато тотално е сгрешил, да няма грижи да продължи да дава такива и да се умува върху тях.

Все пак, институцията разполага с доста по-надеждни анализатори от теб и мен, пък ще видим кой е прав

Разбира се щом мисля че те бъркат, твоите прогнози ми изглеждат хумористични

Икономиката ни расте от две тримесечия по техните сметки, а дъното беше август по всеобщо мнение, което пак се различава с моето че е било април, лесно се проверява. Растежа на годишна база по нашите стандарти (нормалните) ще е в началото на 2010 г., а не на 2011 г.

Лично мнение, некасаещо главния анализатор .
                          дано да не вземе да спадне след 2-3 тримесечия на анемичен растеж.

Коментар

• Първоначално изпратено от партиен куфар
                            Първоначално изпратено от prodigal
                            Като им чета следните прогнози, малко ми е байгън от анализатори дето коментират вчера, а тези са от добрите

Кредитирането в България през следващите три години ще продължи да се развива все така динамично. До края на 2009 г. средният ръст на заемите за бизнеса и гражданите ще надхвърли 23 процента. Това сочат прогнозите на „УниКредит Груп” за развитието на банковия сектор в страната. Делът на необслужваните кредити в страната към края на тригодишния период ще се увеличи с малко над 1 процент и ще достигне 4,2 на сто.
                            14.07.2009, вторник
                            Експертите на банката прогнозират спад на БВП от 6% през 2009 г. и 3% през 2010 г.
                            С не по-малка вероятност да познае, главният икономист на prodi&Co предвижа анемичен ръст през 2010 и то само защото базата от 2008 е твърде висока - с над 6% нагоре
                            Икономиката ни ще почне да расте в края на 2011г. , ако икономиката на Западна Европа почне да расте в края на 2010г.
                            Пич, горното съм го постнал за да се види, че всеки може да си дава каквито си иска прогнози и когато тотално е сгрешил, да няма грижи да продължи да дава такива и да се умува върху тях.

Все пак, институцията разполага с доста по-надеждни анализатори от теб и мен, пък ще видим кой е прав

Разбира се щом мисля че те бъркат, твоите прогнози ми изглеждат хумористични

Икономиката ни расте от две тримесечия по техните сметки, а дъното беше август по всеобщо мнение, което пак се различава с моето че е било април, лесно се проверява. Растежа на годишна база по нашите стандарти (нормалните) ще е в началото на 2010 г., а не на 2011 г.

Лично мнение, некасаещо главния анализатор .

Коментар

И нещо весело и готино
                              Мацките на Българска фондова борса: http://borsi.blog.bg/biznes/2010/01/...a-borsa.470211
                              Майко мила , кви са тия сервитьорки !

Прав е Моканина -->>" Колко много мъка има на тоя свят , Боже ! "

И на бфб-то барабар с Бг ИП -и !
                              Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal

14.07.2009, вторник

Коментар

Working...
                                X