IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Прогнози и развитие през 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ОК Разгледай мнение
    Има и друга теория (прочети какво е писал Михов, който за малко да стане вицепремиер), че ако си в борд по време на бум трябва да трупаш излишъци, така че да можеш да си позволиш дефицити по време на криза. Не казвам, че това е била идеята на Станишев, те наистина управляваха когато рога на изобилието се изливаше в България и трябваше да имаш голям размах, за да изхарчиш всичките пари в бюджета. Но я си представи какво щеше да стане ако все пак имахме минимален дефицит до 2009? Това означава ББ да завари резерви в БНБ от 5 млрд вместо 8. И досега практически да е изхарчил всичко, щото толко му е акъла. Пак ти казвам, Станишевци бяха некадърници, но времето беше такова, че това не може да си проличи в голяма степен. Сега обаче тия са престъпници - както се вижда от последните им изявления са в коалиция с олигархията срещу всички останали, колкото и комунистическо да звучи това.
    Ами тези пари нямаше да се изпарят във въздуха ,а щяхя да са похарчени за неща които сега щяха да служат за противодействие на кризата... Едно от тези неща е и добра и модерна инфраструктура, друго е поставяне на основите на добри инвестиционни проекти и т.н....

и ако приемем казаното от Михов за вярно... ами той е имал впредвид че трупането на излишъци ще бъдат харчени по време на криза ...което и се случва...Защо тогава обвиняваме сегашното управление че го прави.....

В крайна сметка какво според вас трябва да се прави с пари натрупани като резерв по време на криза и спаднали приходи в бюджета...
    Всички ревът за ниски доходи и искат от държавата , но никой не си задава въпроса .. а от къде държавата трябва да вземе за да ги даде на искащите...

Коментар

Има и друга теория (прочети какво е писал Михов, който за малко да стане вицепремиер), че ако си в борд по време на бум трябва да трупаш излишъци, така че да можеш да си позволиш дефицити по време на криза. Не казвам, че това е била идеята на Станишев, те наистина управляваха когато рога на изобилието се изливаше в България и трябваше да имаш голям размах, за да изхарчиш всичките пари в бюджета. Но я си представи какво щеше да стане ако все пак имахме минимален дефицит до 2009? Това означава ББ да завари резерви в БНБ от 5 млрд вместо 8. И досега практически да е изхарчил всичко, щото толко му е акъла. Пак ти казвам, Станишевци бяха некадърници, но времето беше такова, че това не може да си проличи в голяма степен. Сега обаче тия са престъпници - както се вижда от последните им изявления са в коалиция с олигархията срещу всички останали, колкото и комунистическо да звучи това.
      съгласен съм , но Орешарски с всичките му кусури беше в пъти по-добър финансов министър от сегашния комик . иначе и там се крадеше здраво , но сега се извършва геноцид срещу българското население . цялата държава работи против българския народ , портив българските интереси , против труда . безумие

Коментар

• Има и друга теория (прочети какво е писал Михов, който за малко да стане вицепремиер), че ако си в борд по време на бум трябва да трупаш излишъци, така че да можеш да си позволиш дефицити по време на криза. Не казвам, че това е била идеята на Станишев, те наистина управляваха когато рога на изобилието се изливаше в България и трябваше да имаш голям размах, за да изхарчиш всичките пари в бюджета. Но я си представи какво щеше да стане ако все пак имахме минимален дефицит до 2009? Това означава ББ да завари резерви в БНБ от 5 млрд вместо 8. И досега практически да е изхарчил всичко, щото толко му е акъла. Пак ти казвам, Станишевци бяха некадърници, но времето беше такова, че това не може да си проличи в голяма степен. Сега обаче тия са престъпници - както се вижда от последните им изявления са в коалиция с олигархията срещу всички останали, колкото и комунистическо да звучи това.

Коментар

Не съм фен на Станишев, но за неговия мандат бяха пуснати Чирпан - Стара загора и Харманли - Любимец. Отделно беше натрупан резерв от над 8 милиарда (ясно че конюнктурата му позволяваше), който сега е вече само 4 милиарда. Така че да строиш магистрали с натрупаните от други пари и в същото време да ги плюеш, не е от най-гениалните неща. Иначе съм съгласен с Джей, че санирането на панелките може да е двигателя за съживяване на икономиката. Хем ще има много работа за строители, хем вноса на горива за отопление и ток ще намалее значително, може би колкото за един реактор в Белене.
          ОК имаш грешна представа що е то държава и нейната функция..... понеже тройната коалиция във време на икономически възход не направи нищо смислено и затова внуши на българския народ че натрупването на излишък е голям икономически успех.... защото това ни бе представено като спечелени пари Технически погледнато ако става въпрос за фирма това е така защото фирмите планират печалби и ако тя е по голяма от планираното е наистина успех ... дали заради конюктура или подобрен мениджмънт няма голямо значение......

Но да се представя като голям успех натрупването на непредвиден излишък по държавния бюджет е по скоро отрицателен момент...както и ако се натрупа по голям дефицит от планирания.... Това произтича от факта ,че държавата в лицето на нейните институции не е стопански субект по смисъла на търговския закон... и т.н.Държавата ОК е преразпределител на едни пари ... както е популярно да се казва - нашите пари и затова тя всяка година планира колко трябва да са тези пари ...
          не знам дали знаеш че някои икономисти изповядват теорията ,че през тези години на икономически възход в контекста на предстояща криза е било по добре бюджетите да са били в най-добрия случай на нула т.е. нити излишък , нито дефицит ...даже и малък дефицит не би било лошо... Т.е. държавните чиновници да са "прогледнали" в бъдещето по най- правилния начин...... А нашите чиновници не можаха .. Те се радваха на икономическия бум в България и не им стигна в тиквите за предстоящото икономическо торнадо ... даже по лошия сценарий е че те са били наясно за предстоящото икономическо торнадо , но очаквайки че няма да управляват следващия мандат го скриха от българското общество... помним как станишев и компания до последно твърдяха че в България криза няма , няма и да има , но заради обществения интерес ще вземат някакви уж мерки ... та за това хвалби с бюджетен излишък за хората които разбират ...пак казавам които разбират е смешно и непочтенно...

Пак ще повторя МАГАРЕ ДА ИМАХМЕ ЗА МИН.ПРЕДСЕДАТЕЛ през тези години пак щяхме да имаме подобен бюджетен излишък...... сори но така мисля аз.
          Last edited by йосиф; 22.03.2011, 10:26.

Коментар

Не съм фен на Станишев, но за неговия мандат бяха пуснати Чирпан - Стара загора и Харманли - Любимец. Отделно беше натрупан резерв от над 8 милиарда (ясно че конюнктурата му позволяваше), който сега е вече само 4 милиарда. Така че да строиш магистрали с натрупаните от други пари и в същото време да ги плюеш, не е от най-гениалните неща. Иначе съм съгласен с Джей, че санирането на панелките може да е двигателя за съживяване на икономиката. Хем ще има много работа за строители, хем вноса на горива за отопление и ток ще намалее значително, може би колкото за един реактор в Белене.
            Пуснати може, но кога са строени????
            Когато се говори за дългове и натрупвания
            на активи и пасиви по тях е добре да се
            отвори статистиката на БНБ , а не да се
            Меткат произволни цифри в публичното
            пространство, щото това се нарича
            ДЕМАГОГИЯ !!!!!!
            --е за НАДЕНИЦАТА ви отепах!!!
            http://farm6.static.flickr.com/5248/5222600580_2e7c1c2264_b.jpg

Коментар

истината е ,че по некадърно правителство от това е нямало от новата история на БГ , а по-жалък и некадърен финансов министър също . от 8 милиарда фискален резерв за година и поливина го стопи на 5,4 , емитирали сме и над 1 млрд вътрешен дълг , дефицитите се трупат всеки месец , фалитите продължават и ви разправят излизаме от кризата . приказки за наивници . до кога мислите ще сте издържат държавните финанси при това развитие на нещата? никога не съм бил фен на Станишев , но Боко Дянков и Сие с усилени темпове бутат именно него отново на власт . а както се е доказало и там нищо не става .... поне можем да видим малко по-социлана политикка ако не друго .

Коментар

• Бойко , Дянков и икономическа политика ?

това трябва да е някакъв виц . момчетата не знаят какво е икономика камо ли иконмическа политика да водят . Дянков трябва да си ходи иначе ще пострада цялото правителство на Боко

Коментар

• Първоначално изпратено от inokentii Разгледай мнение
                  Джей, абе все пак Бойко строи магистрали, докато Станишев не построи и един километър за цялото си управление. На мен строенето ми изглежда по-добре, колкото и скандали да има

Коментар

• Брате inokentii, за това и споменавам предния кабинет и не казвам, че са нещо лошо, само казвам, че не носят голям икономически ефект и няма да носят както очакват. Това не е Юнион Пасифик, а разстояние което се взема в повечето случаи на един дъх.
                    http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Джей, абе все пак Бойко строи магистрали, докато Станишев не построи и един километър за цялото си управление. На мен строенето ми изглежда по-добре, колкото и скандали да има

Коментар

• Защо магистралната икономическа политика на Бойко Борисов носи и е обречена на неуспех
                        http://borsi.blog.bg/biznes/2011/03/...borisov.713664

http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Природната катастрофа в Япония и Никей 225
                          http://borsi.dir.bg/_wm/library/item...6&df=8&dflid=3

Коментар

• 17.03.2011 - Русия може да се откаже от строителството на газопровода „Южен поток". Алтернативен вариант може да стане строителството на завод за втечнен газ.
                            Last edited by Jay Gould; 18.03.2011, 18:59.

Коментар

• Правителството е засилило ефекта от кризата – Световната банка: http://pressclub.bg/society/social-p...317/news-31671
                              Last edited by Jay Gould; 22.03.2011, 21:26.

Коментар

• USD/JPY проби важно ниво:
                                http://borsi.blog.bg/biznes/2011/03/...no-nivo.709316

Коментар

Working...
                                X