IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Прогнози и развитие през 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Дава се ход на първата китайска инвестиция в земеделието за 30 млн. евро http://www.investor.bg/news/article/126280/332.html

20 000 декара земя в Северозападна България, под аренда...

От това което знам от доста руснаци, всички до един са ми казвали следното... Тъй като в Русия това което сега се прави тук се прилага от години, се случва винаги следното: Китайците около 5 години получават добри добиви, но на 5 тата година си тръгват, а след тях земята вече не става за нищо. Дори трева не расте! Това с тревата да се приема буквално. Освен обаче обработваната от тях земя, околните земи също не стават повече за земеделие, като унищожението от пълно постепенно отслабва с отдалечаването, но обхваща голям периметър съседни земи в който или земята вече е негодна за земеделие, или добивите са изключително слаби.
    Съвета ми е, ако държавата даде на китайци земя до вас, продавайте и се местете колкото се може по далеч. Ако пък купувате земя, гледайте около вас на десетки километри да няма държавна земя, за да не ви натресат някой китайски инвеститор наблизо, който ще ви скапе земята.
    Last edited by Jay Gould; 18.11.2011, 20:48.
    http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• "Зимата на 2013 е необичайно мека, дръвчетата цъфват в края на февруари, но метър сняг през март попарва цветовете. Някъде през есента на 2012 година руската сонда "Фобос-грунт" между другото достига до Марс и изследва нещо си, а българската апаратура на борда прави ценни замервания на радиационния фон, но тази новина се губи в шумотевицата около третия фалит на Гърция и притеснителните слухове, че тая криза май няма да свърши. Еврото се клати като зъб на първолак, Саркози подмята, че по-скоро би обвързал курса с рублата, отколкото да позволи отпускането на нови пари за спасителен план, а компанията на Ратан Тата тихомълком копува целия английски флот."

Коментар

• Икономиката на България е замръзнала през лятото http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2011/..._prez_liatoto/

Двойни заплати за най-компетентните чиновници предвижда планът на Дянков http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2011/...te_chinovnici/
        http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Някой рискове пред банките в България http://borsi.dir.bg/_wm/library/item...8&df=8&dflid=3

Last edited by Jay Gould; 25.11.2011, 17:35.

Коментар

• Коментар за резултатите от анкетата

Север, север, колко да е север?
            Не забравяй, че земята е кръгла и ако прекалиш със северната посока, можеш да се окажеш на юг.
            Конфуци-ин
            Last edited by стог; 15.11.2011, 14:58.

Коментар

• Момче би ми бил интересен твоя анализ по казуса "общинска банка " ад .... минало , настояще, бъдеще....
              все пак искаш хората да те припознаят като капацитет във финансово - икономическите анализи...ето ти поле за истинска изява....

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                ‎"Рибата в бурканите ще е изядена най-късно до февруари.." - Димитър Попов министър-председател на България (1990-1991), преди по-малко от час.
                Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнение
                ..
                Питай Бойко Курвата, той се кефеше на режима на Живков и си е назначил само бивши комунисти да му дават акъл Не съм сведущ по партийни въпроси, защото никога не съм бил член на коя да е партия или в БКП като теб или Боко. И не мога да те разбера що ми се цупиш. Цитирал съм един бивш и уважаван български министър председател, който си е изказал мнението гарантирано от конституцията. Баси скандала, за едни буркани и за едни риби!
                Last edited by Jay Gould; 14.11.2011, 18:40.

Коментар

Не казвам нищо повече от това, че да слушам мъмрене от боклуци и партийни курви като теб, които се кланят на министерски съвет оглавен от гавазина на Бай Тошо[/URL], съставен от деца на шофьори на Политбюро, внучки на партизани и всякаква сволач, пък в същото време да ми плачеш за някакви "репресирани" от комунистическия режим е нелепо. Пък нека съм невежа, но факт е - както са казали последните няколко правителства, излъгали са на 100 %!
                  има само един истински факт в цялата ти "пледоария" .. и това е че си с улично възпитание , а всичко останало е плод на все повече разболяващ се мозък... не си глупаво момче , но очевидно поради някакви причини последните месеци си загубил връзка с реалност ,,заживял си в един виртуален свят на омраза , ненавист и търсене на вина....положението ти е сериозно , но не е безнадежно ако вземеш адекватни мерки...Осъзнавам ,че ще ти е трудно поради ниското ти интелектуално ниво и силната ти зависимост към определени субекти , но се обърни към приятели и ги помоли за помощ..... Прегорял си пич....

Коментар

Глупости.. Комуноид и партиен парцал като теб да обвинява в комунизъм е смешно.
                    Обвинителната реч на прокурора пред съда гласи следното: "Без каквото и да било основание, Тодор Дечев, явно под влияние на буржоазната идеология, е приел само някои отрицателни страни от живота в нашата страна. Своите декадентски настроения, идеи и чувства не споделя с никого, а отразява в своя бележник. У него не е имало място за никакви ценности - материални и морални... Житейската му карта е ясна - живее на квартира под наем, получава нормално трудово възнаграждение.. Така, както десетки хиляди хора се задоволяват с подобно положение... Така е трябвало да постъпи и той... За мен, макар учудващо, той се е оформил като човек с човеконенавистни чувства. Подсъдимият, изпълнен с егоизъм, признава само себе си - заслужава ли да живее? Кой може да гарантира, че след 15, след 20 години няма да извърши същото...".

Коментар

• Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнение
                      чудно ми е колко разбира един адвокат от финанси...колко разбира един човек казал "за бога братя не купувайте " от икономика..... Но какво ли се чудя .. ти си живия пример как един недоучил студент , чел малко книжки и много вестници разбира от всичко случващо се в целия свят....
                      Не казвам нищо повече от това, че да слушам мъмрене от боклуци и партийни курви като теб, които се кланят на министерски съвет оглавен от гавазина на Бай Тошо, съставен от деца на шофьори на Политбюро, внучки на партизани и всякаква сволач, пък в същото време да ми плачеш за някакви "репресирани" от комунистическия режим е нелепо. Пък нека съм невежа, но факт е - както са казали последните няколко правителства, излъгали са на 100 %!
                      Last edited by Jay Gould; 14.11.2011, 18:27.

Коментар

Процесът е публичен, за разлика от тия които се правят сега "при закрити врати" и Димитър Попов, не плюл насраната ти партия нито е споменавал коя да е партия, а просто изрази мнение дали ще има финансова криза и смяна във властта в България. Ако не е бил прав, крадете по-малко и го опровергайте.
                        чудно ми е колко разбира един адвокат от финанси...колко разбира един човек казал "за бога братя не купувайте " от икономика.....
                        Но какво ли се чудя .. ти си живия пример как един недоучил студент , чел малко книжки и много вестници разбира от всичко случващо се в целия свят....

Коментар

• "Към 30 март 1990 г. България притежаваше 2 млрд и 150 млн долара валутен резерв. Което за една държава с нашия потенциал би гарантирало един спокоен преход. Когато получих мандата си, бяха останали само …50 млн. Значи над 2 млрд. долара изчезнаха без следа." Бившият министър-председател Димитър Попов
                          Либерализацията на цените влиза в сила на 1 февруари 1991 г., при управлението на Димитър Попов (20 декември 1990 - 7 ноември 1991 г.)

Коментар

‎"Рибата в бурканите ще е изядена най-късно до февруари.." - Димитър Попов министър-председател на България (1990-1991), преди по-малко от час.
                            Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнение
                            ..[B]за тебе пич всеки който плюе по сега управляващите е най-готиния пич на света , чудно ми е какво ли помниш от преди 20г. какво е правил един човек за 1 г... но тактично забравяш ,че същия този любим за тебе човечец осъжда на смърт друг човек само защото е осквернил гроба на Л.Живкова.
                            Глупости.. Комуноид и партиен парцал като теб да обвинява в комунизъм е смешно.

Осъденият:

1. Напада постови войник пред столичната Пожарна и му отнема автомата.
                            2. След това напада и милиционер в квартал “Хаджи Димитър” за да му вземе пистолета.
                            3. И в двата случая е нападал хората в гръб.
                            4. Тежко е пострадал войникът, който при падането на земята си чупи черепа. След като излиза от кома, пострадалият разпознава нападателя.
                            5. Пикането на гроба на Людмила Живкова и трошенето на надгробни плочи и вази е само капака след всичко.

На времето за предумишлен опит за убийство се полагаше смъртно наказание.
                            За нападение над длъжностно лице, на пост, придружено с опит за убийство е нормално да получи такава присъда. Това, че е бил пиян не е оправдание! Само днес глупаци като теб могат да смятат, че някой може да напада полицаи, да ги бие и да им взема оръжието безнаказано.

Процесът е публичен, за разлика от тия които се правят сега "при закрити врати" и Димитър Попов, не плюл насраната ти партия нито е споменавал коя да е партия, а просто изрази мнение дали ще има финансова криза и смяна във властта в България. Ако не е бил прав, крадете по-малко и го опровергайте.
                            Last edited by Jay Gould; 14.11.2011, 17:55.

Коментар

• г

Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                              Изказването е на живо, 10.11.2011, вечерта, София..
                              ПС: Тоя може би бе единствения свестен мин. председател в България последните 22 г., който не е правил глупости, дори обратното. Пък и него за разлика от другите, не съм го засичал да лъже докато бе на власт.
                              за тебе пич всеки който плюе по сега управляващите е най-готиния пич на света , чудно ми е какво ли помниш от преди 20г. какво е правил един човек за 1 г... но тактично забравяш ,че същия този любим за тебе човечец осъжда на смърт друг човек само защото е осквернил гроба на Л.Живкова..

Коментар

• Първоначално изпратено от mechka uteshitelka Разгледай мнение
                                Къде го е приказвал това ?
                                Изказването е на живо, 10.11.2011, вечерта, София..
                                ПС: Тоя може би бе единствения свестен мин. председател в България последните 22 г., който не е правил глупости, дори обратното. Пък и него за разлика от другите, не съм го засичал да лъже докато бе на власт.
                                Last edited by Jay Gould; 14.11.2011, 15:16.

Коментар

Working...
                                X