IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Прогнози и развитие през 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Въпросителни пред Алея 1 – Варна http://borsi.dir.bg/_wm/library/item...0&df=8&dflid=3

Last edited by Jay Gould; 25.08.2012, 19:40.
    http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• ‎"Европейската комисия е готова да премине бързо към въвеждането на данъка върху финансовите транзакции, ако достатъчен брой държави членки решат да придвижат напред идеята"

Оставям настрани факта, че тоя закон не удря банките, а данъкоплатците. Ще вземат един пари от данъкоплатците с посредничеството на банките и ще ги усвоят административно... А простият народ ще аплодира... От закона вероятно най-много ще намажат Великобритания (която е твърдо против), Швеция - която го е пробвала и е видяла, че вреди (освен ако не последва другите страни), Швейцария (за тях е добре дошъл тъй като ще насочи капитали към пазарите там) и САЩ, които отново ще се явят като страна убежище.
      Last edited by Jay Gould; 27.06.2012, 03:55.
      http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• ‎Феодализма е икономическа система, в която един клас хора (боляри) контролират правата на собственост, търговията, производството, на всички ценни ресурси, включително на хората...

"С една поправка в закона за тютюна се унищожи бизнес с цигарени гилзи за около 20 млн. лв. годишно" - Някой партиен другар е внесъл гилзи, те не са се продали и сега съсипвайки местното производство си осигурява монопол и пазар за некачествената си скъпа продукция. Ето ви още Х броя безработни.... Толкова за "пазарните" отношения в България и още една причина за една от най-високите безработици в Европа. У нас капитализмът за разлика от страни като Люксембург, Швейцария и Германия е само фикция в учебниците. Реално, още си живеем дори не в социализма, а по времето на Иван Асен II, някъде около 1230 г., когато всичко е било монополи раздавани лично от царя и болярите.

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
          ..
          Там е работата, че като стане късно за скачане, вече полза от него няма. И няма нито една успешна скачаща революция в историята.
          Last edited by Jay Gould; 25.06.2012, 18:57.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
            Аз съм бил, като открадна един кмет бизнесчето на жена ми преди години (2000-2001) - защото точно тогава пък аз се бях изхарчил и вложил всичко което имах за да има къде да живеем и в едно малко производство което не бе тръгнало. Директно ни изхвърлиха зад борда тогава гадините, ама оцелях сигурно за да си го върна някой ден. Господ забравя, аз не! В 1997 не съм скачал, няма да скачам и сега.. Не съм кенгуру. И тогава като сега, казвах какво ще стане и вземах мерки. Кой не е вземал, вярвал е в Дядо Мраз, правителството, медиите и БНБ, негов си проблем. Тогава пък докато скачаха, се съдрахме да обикаляме заведения. За по 10-20 $ се оливаш по цели нощи от ядене и пиене. Нещо като пир по време на чума и като в роман на Ремарк.
            Даааам, така си е. Аз също го бях предвидил, но това не ми пречеше да вярвам в Дядо Мраз и да кльопам консервирани доматки Все пак моят Дядо Мраз бе по-различен от този на скачащите. Аз също не съм скачал, но пътят ми за вкъщи минаваше покрай скачащите и направо ми се рИвеше

Коментар

Не съм бил без работа Инак за парите - малииииий, кво беше га скачахме при Жан
              Аз съм бил, като открадна един кмет бизнесчето на жена ми преди години (2000-2001) - защото точно тогава пък аз се бях изхарчил и вложил всичко което имах за да има къде да живеем и в едно малко производство което не бе тръгнало. Директно ни изхвърлиха зад борда тогава гадините, ама оцелях сигурно за да си го върна някой ден. Господ забравя, аз не! В 1997 не съм скачал, няма да скачам и сега.. Не съм кенгуру. И тогава като сега, казвах какво ще стане и вземах мерки. Кой не е вземал, вярвал е в Дядо Мраз, правителството, медиите и БНБ, негов си проблем. Тогава пък докато скачаха, се съдрахме да обикаляме заведения. За по 10-20 $ се оливаш по цели нощи от ядене и пиене. Нещо като пир по време на чума и като в роман на Ремарк.

Коментар

Че видял ли си колко струва колата в заведение в Павликени например Кой от майка и баща от пенсия, на кой жена му или балдъзата бачкат в администрацията и му дават по 3-5 лева на ден. Имам приятели с кафенета във Варна.. И какво - картофи ли да си сади в двора или що? Много ти лесно на теб, но явно не си бил без работа или без пари.. Споко - скоро, до 1,6 години и в столицата ще огладнеят Една сутрин преди няколко г. бях пред НДК към 7 сутринта.. Имаше някакво гнусно кафене да работи - нищо друго. Взех си кафе - 50 стотинки - огледах се, само безработни наоколо.
                Ский как се прави бизнеЗ в Албена

"Станев уточнява, че дружеството планира с икономии на разходите и с по-високи цени за почивка през тази година да постигне печалба колкото през 2011 г. или дори малко по-висока - до 9 млн. лв."

Коментар

Споко - скоро, до 1,6 години и в столицата ще огладнеят
                  Че си дода у Варна бре Ще се кача на кораб Ако съм толкова зян и на Лудогорски кораб моа

Коментар

Че видял ли си колко струва колата в заведение в Павликени например Кой от майка и баща от пенсия, на кой жена му или балдъзата бачкат в администрацията и му дават по 3-5 лева на ден. Имам приятели с кафенета във Варна.. И какво - картофи ли да си сади в двора или що? Много ти лесно на теб, но явно не си бил без работа или без пари.. Споко - скоро, до 1,6 години и в столицата ще огладнеят
                    Не съм бил без работа Инак за парите - малииииий, кво беше га скачахме при Жан

Коментар

Не забелязах какво кльопат, но ме изгледаха много странно, като поръчах сода, фреш и късо кайве Или
                      И как ще правя същото бе джанъм, от где кинта за кока кола??? Ще ходя да копам, да нося чували, да мета, да мия стъкла.... знам ли.... То гладен не се стои
                      Че видял ли си колко струва колата в заведение в Павликени например Кой от майка и баща от пенсия, на кой жена му или балдъзата бачкат в администрацията и му дават по 3-5 лева на ден. Имам приятели с кафенета във Варна.. И какво - картофи ли да си сади в двора или що? Много ти лесно на теб, но явно не си бил без работа или без пари.. Споко - скоро, до 1,6 години и в столицата ще огладнеят Една сутрин преди няколко г. бях пред НДК към 7 сутринта.. Имаше някакво гнусно кафене да работи - нищо друго. Взех си кафе - 50 стотинки - огледах се, само безработни наоколо.

Коментар

А забеляза ли на какво стоят по масите? В много малки градчета е така и то не защото хората имат пари, а защото няма какво да правят и по цял ден висят на по една кола по заведенията. Ако си безработен и ти ще правиш същото защото да стоиш в къщи е още по-зле. А кръчмите, аз си казах - 20-30 % поне ще фалират след забраната - до 1 година. И кой е той реалния бизнес? Нали и кебапчията е много по-реален от някоя Мургина, ама явно съм от малцината мислещи така в тая страна. На повечето в БГ като им кажеш бизнес, нещо по-малко от Кремиковци и Холдинг Пътища не си представят, или ако е, то не е бизнес, а някакви измекяри и спекуланти с кебапчета..
                        Не забелязах какво кльопат, но ме изгледаха много странно, като поръчах сода, фреш и късо кайве Или
                        И как ще правя същото бе джанъм, от где кинта за кока кола??? Ще ходя да копам, да нося чували, да мета, да мия стъкла.... знам ли.... То гладен не се стои

Коментар

Нищо им няма на кръчмите. Ще се справят и със забраните. По важно е малко да се олаби примката към реалния бизнес. Днес бях в т.нар. Северозапад. Враца, горкичките, дето постоянно ги оплакват. Ами начало на работната седмица, 11 часа. Нямаше място по центъра къде да сложа морен дирник да изпия едно кайве и студена водица
                          А забеляза ли на какво стоят по масите? В много малки градчета е така и то не защото хората имат пари, а защото няма какво да правят и по цял ден висят на по една кола по заведенията. Ако си безработен и ти ще правиш същото защото да стоиш в къщи е още по-зле. А кръчмите, аз си казах - 20-30 % поне ще фалират след забраната - до 1 година. И кой е той реалния бизнес? Нали и кебапчията е много по-реален от някоя Мургина, ама явно съм от малцината мислещи така в тая страна. На повечето в БГ като им кажеш бизнес, нещо по-малко от Кремиковци и Холдинг Пътища не си представят, или ако е, то не е бизнес, а някакви измекяри и спекуланти с кебапчета.. Вижте, само кой е лошият и врагът по новините! Частник ли е, значи е мръсник, измамник отровител - с вредна и нерегулирана храна, крие данъци, краде от трудовите хора. На всичко отгоре продава скъпо и е мръсен спекулант. Основния враг не са монополи, Мургина, Вальо Топлото, администрацията която само за заплати плюска по над вече 9 милиарда лева на година. Вчера половината новини на Бюрек ТВ бяха заети с кебапчии на нам какъв си пазар и със славните усилия на героите от агенция нам ква си да се бори с тази кебапчийска спекула ))
                          Last edited by Jay Gould; 25.06.2012, 17:54.

Коментар

• Нищо им няма на кръчмите. Ще се справят и със забраните. По важно е малко да се олаби примката към реалния бизнес. Днес бях в т.нар. Северозапад. Враца, горкичките, дето постоянно ги оплакват. Ами начало на работната седмица, 11 часа. Нямаше място по центъра къде да сложа морен дирник да изпия едно кайве и студена водица

Коментар

• Само за 3-те седмици от влизането в сила на забраната за пушене, ресторантьорите вече отчитат спад в оборотите с над 20 %. "Първо се забелязва драстичен спад в оборотите на заведенията. Второ - хората, които пушат, излизат навън, привличат със себе си непушачи. Здравните инспектори са направили над 7000 проверки от началото на месеца

Направо са ги съдрали - това са по 333,33 проверки на ден

Един вопъл от фейсбук на ресторантьор - "Колеги, на кой да се оплача от непрекъснатите проверки? Днес даже с трима полицаи и то по сигнал, че нямаме документи за масите отвън. Миналата седмица в понеделник ни провериха, в сряда ни провериха за цигарите, в петък пак проверка за масите и днес пак с полиция...Аман.... Повече проверяващи отколкото клиенти! Всичко ни е наред, нямаме пари за глоби, но този стрес не се издържа вече, на кой да се оплача?"

"Нивите опустяха, никой не сее и не жънее вече, хората бягат при варварите или се крият в горите. Селата и градовете опустяват като при епидемия, а чиновниците и бирниците плъзнаха повече от занаятчиите и селяните, които обработват земята. А бяха по лоши от хуните и знаеха само - Дай, дай, дай!" - 451 година от новата ера; ръкопис от неизвестен автор, за последните години на Римската империя - "История на древен Рим" (издание 1981г.)
                              Last edited by Jay Gould; 25.08.2012, 19:41.

Коментар

• Гърция е назначила около 70 хил. чиновници за две години на "икономии" Тия съкращават като нас ..
                                Last edited by Jay Gould; 25.06.2012, 16:46.

Коментар

Working...
                                X