По БТВ ми надуха ушите каква масова радост трябва да настане заради подписването на Южен поток, какви колосални печалби чакат след около 15 г. българската рая и колко е паднала цената на газта (засега само на думи), но ....... Цените на газта дори с отстъпката, пак са по-високи от тези за вечния враг на Русия - Германия (ние нали сме приятел - плащаме пак повече), а договорът пак бил "секретен" по последна моя информация. Ако договорът с Газпром не излезе в медиите до 1-2 дни в пълния си вид, то значи българите пак са прекарани здраво от Газпром и нашия кабинет.
PS: По темата - Само преди седмица Южен поток щеше да струва на България 1 милиард лв., според икономическия ни министър. Ден по-късно той стана 1,2 милиарда лв., вчера стана 1,5 милиарда лв., а днес направо скочи на 1,5 милиарда Евро. Не ми се мисли с тоя темп, какви цени ще стигне до Коледа!
PS: По темата - Само преди седмица Южен поток щеше да струва на България 1 милиард лв., според икономическия ни министър. Ден по-късно той стана 1,2 милиарда лв., вчера стана 1,5 милиарда лв., а днес направо скочи на 1,5 милиарда Евро. Не ми се мисли с тоя темп, какви цени ще стигне до Коледа!
Коментар