IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Прогнози и развитие през 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от winner Разгледай мнение
    Като жилищен район е стойностен. Няма варианти за масово ново строителство, има паркинги около блоковете и ще си остане скъп и търсен. Блокчетата са стари, но това не е особен проблем. Има всички добри условия за жилищен район. Пазарът е много силен. Не случайно е по-скъп от Колхозния, дето уж е в центъра, но е цигания. Населението наоколо е по-заможно като цяло. Наемите на пазар Чаталджа са разумни и има производители. Аз специално ходя там за сиренето на алфатар. Но не е място за "разходки". И не е мол. Купувам си шварц-бира от Кауфланд до мол Варна и ако искам да отида в петък вечер е проблем, защото посетителите на мола са заели и паркинга на Кауфланд.
    Това не е супер в който специално да ходи някой с колата си, а квартален магазин. Двете Пикадилита наблизо, Център и Чаталджа също са такива. На Пикадили център дори няма навалица с коли и в най-запълненото време - въпреки това е пълно с хора. На Чаталджа пък въобще няма паркинг и пак. Това на Чаталджа имаха планове да го закрият, но явно си работи на печалба. За третото наблизо - Това на ХЕИ не знам, защото съм ходил само веднъж до него и то преди години, но и там май няма много коли. На пазарчето ходя основно да ям от скарите ако огладнея по никое време, но гледам, че всичко останало си върви. Улицата зад Orchid Gardens която в момента е доста спокойна, но и запусната вероятно ще светне и ще лъсне, а тази която отстрани до гаражите в момента я правят. Сградата отвън е добра и макар, вероятно няколко години да стои полу-празна, ще живне махалата там. За града и стандартите в България това е все едно да направят до вас Емпайър Стейт Билдинг. И той горкия е бил чак до 1950 и не знам коя си година полу-празен, но пак върши работа за околните. Нямам идея какво ще правят офисите, но вероятно някоя банка ще се намести в някой от тях. Това което само не ми харесва е - градините гледат на север - явно заради съседния блок с гаражите под него. Не ми харесва, че махнаха няколкото дървета на улицата с гаражите, както и че пред входа на Карфур към булеварда, не насадиха дръвчета през няколко метра, а спокойно можеше да го направят - тротоарът е много широк там. Липсата на зеленина сваля цената, а само 100 метра надолу от общината отново озеленяват. На строителите на Orchid Gardens няколко дръвчета щяха да им излязат няколко-стотин лева заедно с метални или бетонни решетки за декорация нищо че теренът не е техен едва ли някой от общината щеше да ревне, че са озеленили. Максимум 2000-5000 лв. ако бяха сложили от лят чугун, но това щеше да качи цените на апартаментите с по 20 евро поне на м2. Сметни на площта на на всички апартаменти и само с едно мижаво вложение може да се извади добра печалба. Ако искаха повече, то за 50 000 лв. щяха да я озеленят за чудо и приказ, от всички страни, а за от 100 000 до половин милион да и сложат и няколко големи скулптури пред входа, или по фасадата, с което да и качат цените още повече и да я направят запомняща се. Вместо това, тия висящи градини, които според мен няма да станат. Гледат на север, струват безумно скъпо и ще създават проблеми на долните етажи, а още по-скъпа с времето ще бъде поддръжката им. Аз не знам само сега колко тона пръст качиха с крановете. Не знам дали си гледал, но точно срещу училище Кирил и Методи на ул. Братя Миладинови има една кооперация, не много голяма, но изпипана с вкус и облицована с камък. Руснакът който е построи продаде апартаментите си без проблем навремето навремето по 2500 евро мисля, че и нагоре (грозната зелена нагоре към булеварда замина за 2700 на м2, та може и повече да е взел), но само с появата си там качи и без това високите цени в района. Докато строиха обаче там кооперациите - не само неговата, не падна нито едно дърво.
    Last edited by Jay Gould; 17.12.2012, 05:03.
    http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
      Сградата има огромни подземни нива и гаражи на няколко етажа. А развлечения имаше, но заради кризата закриха. Има и две обортни кафенета. Мохито и забравих името на другото въпреки, че предпочитах него преди когато можеше да се пуши. Сега не ходя в нито едното от двете. Самия пазар също ще се живне още, а околните пространства имам идея какво ще стане там, но засега не искам да го споделям. Въпреки, че околните блокове са панелки, имай предвид, че това е един от скъпите квартали и там почти не се продава нищо.
      Като жилищен район е стойностен. Няма варианти за масово ново строителство, има паркинги около блоковете и ще си остане скъп и търсен. Блокчетата са стари, но това не е особен проблем. Има всички добри условия за жилищен район. Пазарът е много силен. Не случайно е по-скъп от Колхозния, дето уж е в центъра, но е цигания. Населението наоколо е по-заможно като цяло. Наемите на пазар Чаталджа са разумни и има производители. Аз специално ходя там за сиренето на алфатар. Но не е място за "разходки". И не е мол. Купувам си шварц-бира от Кауфланд до мол Варна и ако искам да отида в петък вечер е проблем, защото посетителите на мола са заели и паркинга на Кауфланд.

Коментар

Скоро не съм ги питал, но преди време работеха само с две фирми за имоти (защо точно с тия, е друг въпрос) и ми отказаха. Резултатът е този. Тротоарът е широк, но не води до никъде. Пешеходците ще се разхождат от пазара до Карфур, ако са дошли специално за това. Няма места за паркиране. Отзад са жилищни блокове. Сградата е импозантна, но наоколо са блокчета в соц-бюргерски стил. Няма нищо друго интересно. Това е жилищен район. Няма развлечения. А цените на Карфур не са особено различни от тези в Пикадили. Отакто ги взеха белгийците, си оправиха цифрите. И свалиха нивото. Аз имам един бизнес с качествени колбаси и взех представителство за Варна. До преди година Пикадили зареждаха от този "скъп" производител. Сега не зареждат, ползват някакви "заместители". В същото време останалите колбасари си качиха цените, а моите хора ги задържаха вече две години без промяна и сега са на нивото на ширпотребата. Мен това отлично ме устройва, но е явен сигнал, че Пикадили се вкарват в мейнстрийма, а там става все по-населено.
        Поне в близка фирма която работи предимно с руснаци не искат да се занимават с тях. От Orchid са им предложили неизгодни условия и би било загуба на пари, да рекламират апартаменти и да вкарват усилия и пари за да продават нещо без печалба или с малка такава. Вероятно Orchid и на други са предлагали това, защото видимо е продажби на жилища нямат. 10 апартамента са нищо за тази сграда. Сградата има огромни подземни нива и гаражи на няколко етажа. А развлечения имаше, но заради кризата закриха. Има и две обортни кафенета. Мохито и забравих името на другото въпреки, че предпочитах него преди когато можеше да се пуши. Сега не ходя в нито едното от двете. Самия пазар също ще се живне още, а околните пространства имам идея какво ще стане там, но засега не искам да го споделям. Въпреки, че околните блокове са панелки, имай предвид, че това е един от скъпите квартали и там почти не се продава нищо.
        Last edited by Jay Gould; 17.12.2012, 02:08.
        http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

Карфур ги чакам да отворят, вероятно ще свалят поне малко цените в района, защото Пикадили е завардило с трите си супера целия периметър. Тая сграда ще живне и района за пазара, а отзад мисля, че ще има и място за пешеходци както си е сега. Тротоарът на булеварда пък е много широк. Поне успяха да довършат сградата, което е добре - понеже е огромна за българските мащаби, ще качи цените в района. Сградата не е лоша, но има тук-таме някой недомислия. Предлагат обаче до колкото зная много неизгодни условия на фирмите за имоти, затова и никой не иска да работи сериозно с тях. А сами както се вижда, не могат да продадат дори 25 % от апартаментите.
          Скоро не съм ги питал, но преди време работеха само с две фирми за имоти (защо точно с тия, е друг въпрос) и ми отказаха. Резултатът е този. Тротоарът е широк, но не води до никъде. Пешеходците ще се разхождат от пазара до Карфур, ако са дошли специално за това. Няма места за паркиране. Отзад са жилищни блокове. Сградата е импозантна, но наоколо са блокчета в соц-бюргерски стил. Няма нищо друго интересно. Това е жилищен район. Няма развлечения.

А цените на Карфур не са особено различни от тези в Пикадили. Отакто ги взеха белгийците, си оправиха цифрите.
          Last edited by winner; 17.12.2012, 11:41.

Коментар

Джей, пирамидата си е пирамида. И архитектурата е такава, дори не се опитват да го скрият. Сега Карфур щял да влиза там. Ти сам си писал, че където няма пешеходци, няма бизнес. Очевидно е.
            Карфур ги чакам да отворят, вероятно ще свалят поне малко цените в района, защото Пикадили е завардило с трите си супера целия периметър. Тая сграда ще живне и района за пазара, а отзад мисля, че ще има и място за пешеходци както си е сега. Тротоарът на булеварда пък е много широк. Поне успяха да довършат сградата, което е добре - понеже е огромна за българските мащаби, ще качи цените в района. Сградата не е лоша, но има тук-таме някой недомислия. Предлагат обаче до колкото зная много неизгодни условия на фирмите за имоти, затова и никой не иска да работи сериозно с тях. А сами както се вижда, не могат да продадат дори 25 % от апартаментите.
            Last edited by Jay Gould; 17.12.2012, 01:33.

Коментар

Orchid Gardens Varna - площ от 42 хил. кв. м. Апартаментите са 107 с обща площ 12 100 м2. От тях са продадени 10, като панорамния апартамент е всъщност на единия от собствениците... Ако това е вярно, доста имат да продават! И не знам защо, но всичките им висящи градини гледат на север. Вероятно ще сеят полярен мъх на тях
              Обемът на инвестицията възлиза на 50 млн. евро. Част от парите са 21,4 млн. евро отпуснат от UniCredit Bulbank. Orchid Developments Group трябва да изплати 8 млн. евро от главницата до края на 2012 г. и още почти 11 млн. евро до края на 2013 г.
              http://www.investor.bg/novini/122/a/...lzvane,144076/
              Джей, пирамидата си е пирамида. И архитектурата е такава, дори не се опитват да го скрият. Сега Карфур щял да влиза там. Ти сам си писал, че където няма пешеходци, няма бизнес. Очевидно е.

Коментар

• Догодина ще разкрием 130 000 работни места... Правителството ще разкрие 130 000 нови работни места - Тотю Младенов http://www.dnes.bg/obshtestvo/2012/1...i-mesta.175588

Тоя съвсем изперка. Ловя бас за бутилка Джим Бим, че безработицата догодина ще е по-голяма от сегашната, дори по измислената им статистика
                Last edited by Jay Gould; 17.12.2012, 01:18.

Коментар

• Предстоят интересни времена, предричам пълен крах на финансовата система такава каквато я познаваме
                  http://www.divinecosmos.com/start-he...1097-russiantv

Коментар

• Петролът пред покачване http://borsi.dir.bg/_wm/library/item...5&df=8&dflid=3

Last edited by Jay Gould; 26.01.2013, 16:49.

Коментар

• Камен Колев: През 2013 г. кризата ще се задълбочи още повече. Българският бизнес вероятно ще освободи повече от 40 хил. души през следващата година, прогнозира зам.-председателят на БСК. http://www.investor.bg/ikonomika-i-p...oveche,144346/

Бих нарекъл господина оптимист. Само лятото строшихме световен рекорд, като в сезон в който от хилядолетия заетостта се увеличава, ние съкратихме 40 000 човека.

Коментар

• Инвестиции във вино? http://borsi.dir.bg/_wm/library/item...4&df=8&dflid=3

Last edited by Jay Gould; 26.01.2013, 16:49.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                          И мързел.Но няма да изчезнем.Все още по нашите земи се раждат и умни и борбени хора.Били сме и много по малко.500 години сме били под турско управление и 150 под Византийско 45 комунистически простотии.Дори вярата си сменихме.И главите ни не увират.Няма никакви проблеми ще се влошат още условията и ще ни дойде акъла у празните кратуни.Ще измрат и много некадърници и неудачници.Винаги съм се чудел как може да се търпи такава мизерия и да не се потруди човека.Може да вземам 200кинта ма важното е че нищо не правя.
                          +1111111111111111111111111111111111111111111111111 11111111111111111111111
                          Браво БАТКА кефиш. Много готин пост. За два дни ми скри шапката с този и предишния ти за предимствата на страната ни, която не забелязват неудачниците. Фен съм ти вече!

Коментар

• Първоначално изпратено от Bones56 Разгледай мнение
                            Спокойно Пеше. И кръчмите и моловете взеха да оредяват от към клиентела, а пък по улиците пърпорят предимно трошки. Още годинка, две, да полират цялата държавна и междуфирмена задлъжнялост и тогава ще цъфнем и вържем от всякъде. Тогава, ако искаш да си бием една среща пред народното събрание, ама да не се окаже, че пак ще сме шепа хора, а останалите ще си бъркат в носа пред телевизора.
                            А оредяват нещо не съм съгласен.А по улиците не са само трошки.И на какво казваш трошка щото в Куба са едни трошки а тук други.Аз се ловя на бас че ако застанем на някое софийско кръстовище за 5 минути ще минат поне 5 коли или джипки за над 50000кинта.

Коментар

• Спокойно Пеше. И кръчмите и моловете взеха да оредяват от към клиентела, а пък по улиците пърпорят предимно трошки. Още годинка, две, да полират цялата държавна и междуфирмена задлъжнялост и тогава ще цъфнем и вържем от всякъде. Тогава, ако искаш да си бием една среща пред народното събрание, ама да не се окаже, че пак ще сме шепа хора, а останалите ще си бъркат в носа пред телевизора.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bones56 Разгледай мнение
                                Забравяш нещо Пешка. И 1 % умни и борбени хора да са родили нашите земи, останалите 99 % ги предават или собственоръчно затриват. Погледни ни историята, да не кажеш, че приказвам празни приказки. Затова и толкова мразим всичките си съседи. Защото те знаят как се отстояват национални интереси и не си почесват, когато съгражданите им мизерстват и изнемогват.
                                Mизерията се преборва с труд образование почтеност упоритост.Каквото нивото на народа такъв и живота му.Като гледам кръчмите и моловете пълни по улиците кола до кола по празниците кръчмите и хотелите запълнени.На това ли му викаш изнемогване???За много българи изнемогването означава да караш 10 г опел или фолксваген и да се сравняваш с германски богаташ който кара ново БМВ.Ние много обичаме да гледаме в чуждите паници особено когато са по пълни но не си задаваме въпроса колко и какъв труд стоят зад успеха.Повечето българи се изживяват като изключително работливи и способни хора щото акъла им е толкова и не могат да проумеят колко са мързеливи и бездарни.

Коментар

Working...
                                X