IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Прогнози и развитие през 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
    Защо... никъде не казвам да включваме Р.Овчаров
    Защото колкото повече натоварваш една неефективна система, толкова по-неефективна става тя!

Например - по т.4 - ще се правят нови фирми ли ? Айде вкарай хората в още допълнителни разходи...
    или по т.2 - щом допускаш изобщо нормалното съществуване на тези разходи и вече си сгрешил
    Last edited by iivanoff; 11.02.2013, 22:11.
    Мнението ми не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.

Коментар

• Първоначално изпратено от iivanoff Разгледай мнение
      О, ако стриктно се изпълни препоръката ти, тока ще поскъпне с още поне 30% гарантирано
      Защо... никъде не казвам да включваме Р.Овчаров
      За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
        Тока поскъпва заради разните миксове, но в случая с ЕРП-та трябва да се обърне внимание на "пробойните" им. Ако някой да подреди следната информация в цифри :
        1.какъв е % от експлоатационните разходи, които минават през подизпълнители ?
        2.има ли повишение и с колко на разходите за "консултантски услуги"?
        3.Каква беше причината за продажбата на държавния дял - след като се установи, че не е изплащан дивидент на държавата години наред? Има ли изграден механизъм за контрол на инвестициите, които прави дружеството? Или се връткат един фактури на база общо доверие...
        4.Колко от висшия мениджмънт или техни роднини имат фирми изпълняващи поръчки като подизпълнители?
        Мога да се обзаложа, че докато горните разходи са скочили с десетки и стотици %, то разходите за фонд работна заплата са се увеличили с няколко %.

Твърдя, че един одит даващ отговор на горните въпроси и вземане на подходящи мерки ще намалят "течовете" с не по-малко от 30% - до няколко месеца.
        Съответно таксите за пренос могат да паднат значително.
        Отделно одита може да бъде първото предупреждение относно неизпълнение на приватизационния договор и основание за развалянето му - след поредни такива нарушения.
        О, ако стриктно се изпълни препоръката ти, тока ще поскъпне с още поне 30% гарантирано

Коментар

• Първоначално изпратено от iivanoff Разгледай мнение
          Ох, милите ! ...

Тъкмо се бях притеснил:

1. При месечни сметки за ток Х2 за последните 3-4години, дали няма ЕРП-тата да фалират?
          2. Абе щом толкова бързо расте тока, преди ли е бил много ефтин или ние сега консумираме много повече?
          3. Аз ли съм толкова тъп?

Но, разбира се - отговора е 3
          Тока поскъпва заради разните миксове, но в случая с ЕРП-та трябва да се обърне внимание на "пробойните" им. Ако някой да подреди следната информация в цифри :
          1.какъв е % от експлоатационните разходи, които минават през подизпълнители ?
          2.има ли повишение и с колко на разходите за "консултантски услуги"?
          3.Каква беше причината за продажбата на държавния дял - след като се установи, че не е изплащан дивидент на държавата години наред? Има ли изграден механизъм за контрол на инвестициите, които прави дружеството? Или се връткат един фактури на база общо доверие...
          4.Колко от висшия мениджмънт или техни роднини имат фирми изпълняващи поръчки като подизпълнители?
          Мога да се обзаложа, че докато горните разходи са скочили с десетки и стотици %, то разходите за фонд работна заплата са се увеличили с няколко %.

Твърдя, че един одит даващ отговор на горните въпроси и вземане на подходящи мерки ще намалят "течовете" с не по-малко от 30% - до няколко месеца.
          Съответно таксите за пренос могат да паднат значително.
          Отделно одита може да бъде първото предупреждение относно неизпълнение на приватизационния договор и основание за развалянето му - след поредни такива нарушения.
          За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
            Ако си чел ще видиш, че за мен основния проблем, не е който яде баницата, а който му я дава. Министерство на икономиката и подчинената му Държавна комисия за енерго и водно регулиране, както и Комисията за защита на конкуренцията (съкратено КЗК) специализиран също държавен орган.
            Jay, в момента те не "ядат баница", повярвай ми. Неслучайно някой търсят, а други намериха изход от инвестицията си. В чешката преса и форуми за дружествата на ЧЕЗ в България се пише заедно с проблемните в Албания. Много далече сме от положението там, но инвеститори и анализатори не ни виждат като успешни.
            Иначе явно сме на едно мнение за държавните регулатори.

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
              Jay, много от нещата които постваш тук и в блога си са интересни и полезни и с удоволствие ги чета, но понякога се изказваш като последна инстанция за неща за които не споделям мнението ти.
              Доколкото те разбрах нападаш ЕРП-тата (както и всички протестиращи) за цената на ел.енергията, но какво общо има те със зелената добавка (за която даваш пример) или въобще дори с цените на които те ни продават тока? Всички цени (на които се купува, продава, таксува и т.н.) ел.енергията са държавно регулирани от "независимата" Комисия. Ако утре Държавата вдигне цената на електропроизводителите, а остави на същото ниво крайните цени вакума, който се получава остава в посредниците - ЕРП-тата, които са длъжни по закон и лицензия да изкупуват и доставят. Пресен пример са ВЕИ-тата у нас, които се видя как веднага дръпнаха приносителите на загуба, а неадекватното поведение на ДКЕВР ги вкара в съда да се борят за почти загубена кауза срещу "възобновяемите" прозводители. Такъв пример е и ситуацията в Албания, където дружеството на ЧЕЗ натрупа загуба превишаваща стойността му в резултат на държавната социална политика на чужд гръб.
              За нелиберализирания пазар отговорност не носят ЕРП-тата, а Държавата. Ако цената се формираше пазарно това щеше да е много по-добре за дружествата.
              Ох, милите ! ...

Тъкмо се бях притеснил:

1. При месечни сметки за ток Х2 за последните 3-4години, дали няма ЕРП-тата да фалират?
              2. Абе щом толкова бързо расте тока, преди ли е бил много ефтин или ние сега консумираме много повече?
              3. Аз ли съм толкова тъп?

Но, разбира се - отговора е 3

Коментар

..
                Ако си чел ще видиш, че за мен основния проблем, не е който яде баницата, а който му я дава. Министерство на икономиката и подчинената му Държавна комисия за енерго и водно регулиране, както и Комисията за защита на конкуренцията (съкратено КЗК) специализиран също държавен орган.
                http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                  Вземи и ти прочети за какво са тия такси, кога са въведени, въз основа на какво, защо и тогава приказвай, че утре някой като теб ще вземе да ми обяснява, че навремето съм имал и добавка за зелен ток, но не съм знаел
                  Jay, много от нещата които постваш тук и в блога си са интересни и полезни и с удоволствие ги чета, но понякога се изказваш като последна инстанция за неща за които не споделям мнението ти.
                  Доколкото те разбрах нападаш ЕРП-тата (както и всички протестиращи) за цената на ел.енергията, но какво общо има те със зелената добавка (за която даваш пример) или въобще дори с цените на които те ни продават тока? Всички цени (на които се купува, продава, таксува и т.н.) ел.енергията са държавно регулирани от "независимата" Комисия. Ако утре Държавата вдигне цената на електропроизводителите, а остави на същото ниво крайните цени вакума, който се получава остава в посредниците - ЕРП-тата, които са длъжни по закон и лицензия да изкупуват и доставят. Пресен пример са ВЕИ-тата у нас, които се видя как веднага дръпнаха приносителите на загуба, а неадекватното поведение на ДКЕВР ги вкара в съда да се борят за почти загубена кауза срещу "възобновяемите" прозводители. Такъв пример е и ситуацията в Албания, където дружеството на ЧЕЗ натрупа загуба превишаваща стойността му в резултат на държавната социална политика на чужд гръб.
                  За нелиберализирания пазар отговорност не носят ЕРП-тата, а Държавата. Ако цената се формираше пазарно това щеше да е много по-добре за дружествата.

Коментар

• Според Росен Плевнелиев рецепта за ниски сметки за ток била "енергийна ефективност" - Вероятно другарят президент има предвид всеки от нас да изтегли по един заем от 4 000 - 7 000 лв. за да си прави изолация по измислената им програма http://stroimedia.bg/news/index.pcgi?material_id=5043, а след това да надуят с още сметката за тока. Вкъщи колкото сме по-енергийни, толкова по-зле става. Преди само 10 г. ако сметката ми за ток минаваше 60 лв. се изнервях. В момента тя е 280 лв., при това преди 10 г. се отоплявахме с печки духалки, а в момента с икономичен климатик Daikin, сложена е ПВЦ дограма и домът ми е изолиран много по-добре. А какво да кажем за 2000 г. когато от страниците на медиите ни се обясняваше, че токът трябва да е поне 3,2 американски цента (4,68 стотинки на киловат), че българската ни енергетика да била рентабилна. Тези цифри са отдавна задминати...
                    http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от itso78 Разгледай мнение
                      Преди година един приятел си смени квартирата и се хвалеше , че явно електромера му е прецакан, защото плаща много малки сметки за ток в сравнение с предишната квартира. За негово съжаление обаче, няколко месеца след това от ЧЕЗ подмениха всички електромери във входа им и въпреки, че той очакваше да почнат да му идват по-големи сметки, следващите два месеца си продължиха да са ниски 30-40 лв., той се отоплява на ток, а беше зимата - януари и февруари, или февруари и март - не си спомням точно. Та човека тъкмо се зарадва, че явно може и да не е от електромера и на третият месец му дойде сметка 450 лева Тогава се позагледах и в моите сметки и ми се струва, че явно два месеца си измислят даните и на третият ти пишат реалните.
                      Щом имаш такива наблюдения сигурно си прав - най-малкото в тези случаи. У нас (също ЧЕЗ) отчета е коректен. Разминаванията може да са резултат както на неофициална политика на компанията, така и на действия на самите служители отчетници. Нужно е било да подадете жалби в дружеството и ДКЕВР, за да стане ясно кой е виновен за неспазване на закона. Аз бих го направил, ако има основание за това.

Коментар

• Първоначално изпратено от noker.bg Разгледай мнение
                        Ич не ми пука как ще върви софикс. Интересува ме къде аз ще съм когато Софикс тръгне.
                        Тарикат си пускаш яко линкове сео врътки правиш

Коментар

• Ич не ми пука как ще върви софикс. Интересува ме къде аз ще съм когато Софикс тръгне.

Коментар

Тия такси ги нямаше....
                            Вземи и ти прочети за какво са тия такси, кога са въведени, въз основа на какво, защо и тогава приказвай, че утре някой като теб ще вземе да ми обяснява, че навремето съм имал и добавка за зелен ток, но не съм знаел
                            Last edited by Jay Gould; 11.02.2013, 19:48.

Коментар

Наистина ли са ти начислили повече киловати отколкото ти показва електромера или само си пишеш?
                              Преди година един приятел си смени квартирата и се хвалеше , че явно електромера му е прецакан, защото плаща много малки сметки за ток в сравнение с предишната квартира. За негово съжаление обаче, няколко месеца след това от ЧЕЗ подмениха всички електромери във входа им и въпреки, че той очакваше да почнат да му идват по-големи сметки, следващите два месеца си продължиха да са ниски 30-40 лв., той се отоплява на ток, а беше зимата - януари и февруари, или февруари и март - не си спомням точно. Та човека тъкмо се зарадва, че явно може и да не е от електромера и на третият месец му дойде сметка 450 лева Тогава се позагледах и в моите сметки и ми се струва, че явно два месеца си измислят даните и на третият ти пишат реалните.

Коментар

• Първоначално изпратено от itso78 Разгледай мнение
                                Jay, той може и да не осъзнава , че лъже Просто тия от ЕРП-тата продължават да си отчитат електромерите веднъж на 3 месеца, въпреки разпоредбите на ДКЕВР.
                                Наистина ли са ти начислили повече киловати отколкото ти показва електромера или само си пишеш?

Коментар

Working...
                                X